Jump to content

Ποια η αιτια της ασταθειας?

goku_dbz

Recommended Posts

Πριν κανα 5μηνο εκανα το συστημα της υπογραφης o/c, ελεγξα την σταθεροτητα με ολα τα προγραμματα(occt, intel burn test, orthos, memtest κτλ) και ολα κομπλε...

ξανατρεχω ετσι για περιεργεια το intel burntest αλλα και τα υπολοιπα, και κολλαει/επανεκκινει/βρισκει λαθη....

απο τοτε μεχρι σημερα σε υλικο δεν αλλαχτηκε τιποτα (παρα μονο ο ιντελας)...μονο το λειτουργικο (απο χρ 32μπιτ σε βιστα 64μπιτα) λετε να φταιει αυτο???

επισης να αναφερω πως στην ιδια μπριζα(με extension) βρισκετε ολο το συστημα(πυργος, οθονη, ηχεια ) ΚΑΙ το air condition! δυστυχως δεν εχω αλλο καλωδιο στο σπιτι τωρα για να το βαλω να παιρνει απο αλλη μπριζα αλλα ουτε να το βγαλω τελειως γιατι ειναι τρελες οι θερμοκρασιες για να στρεσσαρω τοσο το συστημα μου! παιζει να φταιει και αυτο? δηλαδη να εχει πτωση τασης λογω υπεζητησης???

πτωση τασης δεν νομιζω οτι παιζει..το τροφοδοτικο κραταει σταθερα τα 220.Ισως να αυξομοιωθει λιγο σε αποτομες αλλαγες οπως οταν αναβεις το air condition.Aν υπαρχει μεγαλη ζητηση φορτιου θα πεφταν οι ασφαλειες της γραμμης του σπιτιου.

Απο την αλλη πριν 5μηνες ειχαμε παγωνιες.Τωρα σκαει ο τζιτζικας..το πιο πιθανο αν δεν χαλασε κατι στο hardware ειναι οι θερμοκρασιες.

Πριν κανα 5μηνο εκανα το συστημα της υπογραφης o/c, ελεγξα την σταθεροτητα με ολα τα προγραμματα(occt, intel burn test, orthos, memtest κτλ) και ολα κομπλε...

ξανατρεχω ετσι για περιεργεια το intel burntest αλλα και τα υπολοιπα, και κολλαει/επανεκκινει/βρισκει λαθη....

απο τοτε μεχρι σημερα σε υλικο δεν αλλαχτηκε τιποτα (παρα μονο ο ιντελας)...μονο το λειτουργικο (απο χρ 32μπιτ σε βιστα 64μπιτα) λετε να φταιει αυτο???

επισης να αναφερω πως στην ιδια μπριζα(με extension) βρισκετε ολο το συστημα(πυργος, οθονη, ηχεια ) ΚΑΙ το air condition! δυστυχως δεν εχω αλλο καλωδιο στο σπιτι τωρα για να το βαλω να παιρνει απο αλλη μπριζα αλλα ουτε να το βγαλω τελειως γιατι ειναι τρελες οι θερμοκρασιες για να στρεσσαρω τοσο το συστημα μου! παιζει να φταιει και αυτο? δηλαδη να εχει πτωση τασης λογω υπεζητησης???

Μπορεί να φταίει και η ζέστη όμως. Από θερμοκρασίες πως είσαι?

εξελιξεις!

λοιπον τον κατεβασα στα 3.75 με ιδιες ρυθμισεις σε ρευματα κτλ και τα βγαζει ολα σταθεροτατα...θερμοκρασιες λογω και του a/c 68 μεγιστη στο intel burn test και 59 στο occt!

να σημειωσω επισης οτι απο τοτε εχει μπει διαταξη push-pull καθως επισης αλλαχτηκε και το κουτι που μαζι και τα 2 μου δωσανε 5 βαθμους κατω!

μολις τον βαλω στα 450 fsb παλι τα ιδια...εδωσα μεχρι 1.35 vcore και παλι δεν γινεται τιποτα!(να σημειωσω οτι πριν 5 μηνες τον ειχα παει 4050 σταθεροτατα με 1.33)

παιζει να φταιει η μνημη? στα 32μπιτ μονο τα 3.25gb εβλεπε! παντως ελεγξα με μεμτεστ και orthos και ολα οκ στις μνημες! στο intel burn test και occt(cpu) ειναι που μου τα χαλαει!

edit: case closed! εριξα τις μνημες-χαλαρωσα timings και ειμαι 3.9 σταθερος 20Χ intel burn test με vcore 1.29 οποτε κατι τρεχει με τις μνημες σιγουρα...θα το ελεγξω ενδελεχως αυριο!

ευχαριστω

Κι εγω ειτσι την πατησα φιλε. Επειδη ειχα ασταθειες στο συστημα, εδινα vcore ενω χρειαζοταν ρευμα στο ΝΒ τελικα. Τωρα σιγα σιγα τεσταρω 25x το IntelBurnTest και κατεβαζω ρευματα μεχρι να βρω τα χαμηλοτερα. Προς το παρον το vcore το εχω κατεβασει στα 1,275.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.