idonthave Μάρτιος 22, 2018 #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2018 (edited) Το έψαξα παραπάνω και σε σχέση με τα υπόλοιπα ftx,absima... μάλλον κατά 95% θα πάω στο arrma. Όσον αφορά τα 2 παραπάνω arrma granite mega 2w και 4wd. Το 2wd το έβαλαν σε προσφορά στα 190€ (από 220€), ενώ το 4wd είναι στα 255€ (είναι κυκλοφορίας του 2018), κι απ'όσο είδα σε βιντεάκι δείχνει εύκολο σε παρεμβάσεις/επισκευή για κάποιον "αρχάριο" και μετατροπή σε brushless (στο μέλλον). brushless: Spoiler Ένα άλλο βιντεάκι που βρήκα όσον αφορά την αντοχή για το 2wd Spoiler Σε ένα κατάστημα που ρώτησα, μου είπε μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει η τετρακίνηση αν το οδηγώ σε άσφαλτο, (i don't know) Επειδή θα πάρω και 2η μπαταρία κατά πάσα πιθανότητα lipo και φορτιστή, η διαφορά των χρημάτων θα πήγαινε εκεί. -- -- Αν δεν πήγαινα σε monster truck, οι επιλογή μου θα ήταν σε truggy(stadium racer) είτε το arrma vorteks στα 210€ είτε το στο Traxxas Rustler XL-5 Waterproof στα 250€. Το traxxas δεν μου φαίνεται να αντέχει και πολύ επειδή βλέπω το moter πίσω εκτεθειμένο χωρίς κάποια προστασία, με βλέπω να το καρφώνω πουθενά και να κλαίω τα λεφτά -- -- Για την μπαταρία η δεύτερη που θα πάρω θα είναι γύρω στα 4000mAh, είτε 8.4V NiMH είτε κάποια LiPo 7.4V 30C+ hardcase Βρήκα κάποιες πληροφορίες για τις LiPo και θέλει να προσέχεις και κάποια πράγματα, όπως να μην εκφορτίσει τελείως, αξίζει να πάω σε lipo ή όχι? -- -- παρακάτω κάποια πράγματα που βελτιώνουν την ταχύτητα στο arrma Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 22, 2018 από idonthave 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artyom Μάρτιος 24, 2018 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2018 6η φορα σημερα,εσπασε το μπροστινο ημιαξονιο στο 5λεπτο πανω.Βεβαια μολις πηγα βουνο αρχισα να το κοπαναω σε αλματα κτλπ.Ευτυχως ειχα παραγγειλει αλουμινιενια και θα τα αλλαξω το απογευμα μπας και παω αυριο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Μάρτιος 24, 2018 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2018 Είμαι ένα "κλικ" πριν μπει η παραγγελία για το arrma granite 4x4, βρήκα κάποιες παραπάνω πληροφορίες και διαβάζω κάποια αρνητικά για το servo που έχουν, μιας και είναι από πλαστικά γρανάζια, άλλοι γράφουν στην 4η-5η "κούρσα" τους βγήκε off, σε άλλους στον μήνα. εδώ κι ένα review που βρήκα είναι για το 2WD το οποίο φοράει το ίδιο servo με το 4x4 http://www.bigsquidrc.com/review-arrma-granite-mega-monster-truck/ Παράθεση Broken Parts: Arrma went with some cheaper materials here and there, does it really affect its durability? To sum it up, maybe. What was the breakdown of broken parts? Early in durability testing we rammed a pipe and broke an ear off the servo. This didn’t keep the truck from driving, but it did make steering really sloppy to one side. We also popped off numerous rod ends. Bash-A-Bility: C We broke a servo ear early in testing, otherwise the Mega Granite held up well. Οπότε θα χρειαστεί να πάρω/να έχω έξτρα κι ένα servo με μεταλλικά γρανάζια +35-50€ Savox SW0230MG Waterproof Arrma - ADS-7M V2 6.5kg Waterproof Servo Άντε στο τέλος να δω τι θα κάνω (με βλέπω να κρατάω τα λεφτά ) ------ _____ πριν 6 ώρες, το μέλος artyom έγραψε: 6η φορα σημερα,εσπασε το μπροστινο ημιαξονιο στο 5λεπτο πανω.Βεβαια μολις πηγα βουνο αρχισα να το κοπαναω σε αλματα κτλπ.Ευτυχως ειχα παραγγειλει αλουμινιενια και θα τα αλλαξω το απογευμα μπας και παω αυριο! καλά άλματα αύριο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuz10n Μάρτιος 25, 2018 #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artyom Μάρτιος 25, 2018 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2018 @idonthave Servo και εγω θα παρω της savox 35kg αργα η γρηγορα,γτ αργα η γρηγορα τα εργοστασιακα τα δικα μου καιγονται και κυριως αποτι διαβαζω λιγο οφειλεται στο οτι ειναι 2 και καμια φορα δεν ειναι απολυτως συγχρονισμενα στις μοιρες οποτε το ενα αντιστεκεται το αλλο.Kαι ειναι ακριβο hobby να ξες. Οπως φαινεται και στη τελευταια φωτο του @fuz10n που το εχει βγαλει το ενα και το εχει αφησει με ενα αντι για 2. Λοιπον σημερα πηγα βουνο με αλλαγμενα ημιαξονια,ειχα βαλει τα αλουμινιενια και στους 4 τροχους.Υποψιν το εχω ψηλωσει,εχω βαλει τα long travel στις αναρτησεις.Μην αρχισεται πουλατο και παρε monster απλως το γουσταρω λιιιιγο πιο ψηλο απο τι ειναι γιατι το παω και σε πετρες κτλπ δε το παω σε φλαταδουρα Tο θεμα ειναι οτι τα ημιαξονια τα αλουμινιενια με long travel θελουν και long cups οποτε πηγα βουνα στο 2λεπτο βγηκαν τα ημιαξονια απο τα cups οποτε 2 μερες συνεχομενες ηταν fail.Οκ προσωρινα θα ξαναβαλω το short travel που θα μειωσει την πιθανοτητα αλλα και παλι αυτο το περιμενε απτο εξωτερικο με τρωει τα σωθηκα Και ελλαδα σχεδον κανεις traxxas δε φερνει σε νορμαλ τιμες,εχω βρει καποιους στο car αλλα τιμες 3πλασιες απο την ευρωπη! Εδω διαβαζω για stainless steel ημιαξονια 80ε τα 2 και του σπανε.Πολλοι χρησιμοποιουν απτο summit που εχουν πολυ καλυτερη αντοχη.Τεσπα ξερω οτι οσο το δουλευω με τα βασικα αναλωσιμα εχω θεμα! ΥΓ1 αγορασα τηλεμετερια.Τσεκαρω volt,temps,rpms και km απο το κινητο.Ωραια για κανα 10λεπτο.Τωρα απλα το αναβω για να δω τη μπαταρια απο το αμαξακι.Σαν προγραμμα εχει πολλα να πειραξεις-να μαθεις.Τraining mode και κατι αλλες μπαρουφες. ΥΓ2.Μου τρυπησαν τα 2 εργοστασιακα λαστιχα.Εβαλα τα big joe 2 (120e τα 4) που ειχα απτο savage τρυπησε το ενα. 1 βδομαδα εψαχνα να δω τι να κανω.Εν τελη ξεκωλημα με μυρωδια ασετονης και μονο(Δοκιμασα ενα τεταρτο βρασιμο σε νερο ουτε καν ενιωσε η κολλα),περασμα απο μεσα το λαστιχο 1 στρωση gorrila tape απο μεσα,Προσοχη μονο μια,περασα 2 και εχει βαρυνει παρα πολυ το λαστιχο και νιωθω οτι δυσκολευεται πιο πολυ το αμαξακι.Πλεον δε μπαλονιαζει καθολου και πιστευω θα αντεξουν αρκετα.Γλυτωσα τα 100ε για νεα ζαντολαστιχα,με 25ε που πληρωσα για ασετονη και tape! Mου εφαγε και το καρε απο τη ζαντα γτ ξεβηδωθηκε και δε το πηρα χαμπαρι αλλα το ανακατασκευασα με ακετινη! Iσως η πιο δυνατη ταινιοκολλα που εχω δει ποτε Παρολο που χαλαει,το γουσταρω τρελαααα το αυτοκινητακι 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Απρίλιος 5, 2018 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2018 (edited) Το arrma (ή όποιο άλλο θα ήταν) η αγορά του πάει για μετά το Πάσχα. Πήρα το παρακάτω, συν κάποια έξτρα που θα έπαιρνα ούτως η άλλως (φορτιστή, βύσματα, μπαταρία κτλ.) για να κάνω τα πειραματισμούς μου, το βλέπω να μην αντέχει και πολλά σε χτυπήματα, για αυτό που ήθελα να κάνω στην αρχή μια χαρά θα τα πάει, έχουμε ταινίες, κόλες σιλικόνης κτλ. για τις επισκευές. Έκανε την βόλτα του, άσφαλτο, χώμα, γκαζόν καλά τα πάει αν κι έχει πολύ εύκολα τα donuts, με την έξτρα μπαταριούλα πέρα ότι έχει διπλάσια χρόνο έχει γίνει speedάτο. Επόμενο upgrade είναι λάστιχα (που έχω παραγγείλει), αναρτησούλες και οι μπαταρίες που θέλω να ετοιμάσω αύριο (3χ18650 στα 3400mAh 11.1V ). H στοκ που έχει είναι 9,6V στα 800mAh και η εξτρα που πήρα 9,9V 1600mAh Παρακάτω είναι το ίδιο το μόνο που αλλάζει είναι το καπάκι και λίγο μικρότερη μπαταρία Spoiler ...... ...... Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 5, 2018 από idonthave 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artyom Απρίλιος 5, 2018 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2018 μεγειες! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Οκτώβριος 2, 2018 #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2018 Ανακατασκευή, loading... Kyosho DBX GRX18, πάνω από 10 χρόνων. Πάλι καλά που πλέον παίζει αρκετά ebay, aliexpress κλπ γιατί τα ανταλλακτικά / αναλώσιμα τζούζουν αρκετά. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3ft3ris Οκτώβριος 2, 2018 #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2018 Έχω ακόμα ένα mugen seiki MTX 2 του 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Οκτώβριος 2, 2018 #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2018 πριν 12 λεπτά, το μέλος l3ft3ris έγραψε: Έχω ακόμα ένα mugen seiki MTX 2 του 2000 Με λίγη προσοχή, αθάνατα είναι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Οκτώβριος 2, 2018 #31 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2018 έχουν μαζευτεί αρκετά στο συνεργείο (είναι κι άλλα, δεν υπάρχει χώρος στο γκαράζ ) άργησαν να έρθουν τα ανταλλακτικά κι έχουν σκάσει σχεδόν όλα μαζί 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Οκτώβριος 2, 2018 #32 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2018 Πολύ πράμα! Και εγώ ανταλλακτικά περιμένω (κλασσικά). Λογικά θα κάνουν κανένα μήνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Οκτώβριος 27, 2018 #33 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2018 Μου έχει χαλάσει ο δέκτης πάνω στο αμαξάκι. Γνωρίζει κανείς αν πρέπει να βάλω τον ίδιο ακριβώς, ίδιας μάρκας ή απλά έναν οποιοδήποτε δικάναλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3ft3ris Οκτώβριος 27, 2018 #34 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2018 Είναι με κρύσταλλο ή 2.4ghz; Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Οκτώβριος 27, 2018 #35 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2018 Είναι απ τους κλασσικούς τους παλιούς με κρύσταλλο. Τελικά όμως λειτουργεί. Έβγαλα και ξαναέβαλα τις μπαταρίες και έπαιξε κανονικά (huh ?). Και ξέρω ότι παίζει γιατί έστριβε αριστερά τις ρόδες με το που πήγαινε ρεύμα. Το θέμα τώρα όμως είναι ότι ανοίγω την τηλεκατεύθυνση και δεν συμβαίνει τίποτα, σαν να μην εκπέμπει. Οπότε ή έχει θέμα η τηλεκατεύθυνση ή τελικά χάλασα τον δέκτη με το θερμοπύστολο που τον ζέστανα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 13, 2018 #36 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2018 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Νοέμβριος 13, 2018 #37 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2018 ^ Damn, it's beautiful! Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Δεκέμβριος 16, 2018 #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2018 Καλησπέρα, έχεις κανείς ιδέα πως ρυθμίζουμε ένα RC κινητήρα; Μου τον ρύθμισαν πριν μερικές μέρες με την αγορά βενζίνης για το αμαξάκι, το έβαλα μπροστά και σπίτι για δοκιμή και όλα καλά. Πάω σήμερα να το δοκιμάσω λίγο πιο έξω από την πόλη, κάνω δύο φορές πάνω - κάτω και αυτό ήταν. Έσβησε και δεν ξαναπήρε μπροστά ότι και αν έκανα (διαφορετικά μπουζί, βενζίνη, φίλτρο αέρα, πείραγμα στις βίδες του κινητήρα κλπ). Εε όπως καταλαβαίνεται ξενέρωσα την ζωή μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Δεκέμβριος 19, 2018 #39 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2018 https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aOYrDNv_460svvp9.webm 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Φεβρουάριος 25, 2019 #40 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2019 νέα προσθήκη εδώ και τρεις βδομάδες περίπου zd racing 9116 V3 ΜΤ 1/8 από banggood. 170€ με ασφάλιση σε περίπτωση δασμών (όντως χρεώθηκα έξτρα χρήματα και επιστράφηκαν). συνδυάστηκε με: esc hobbywing ezrun max10 120A 4068 motor 2050kv jx servo 20kg 4s lipo monster truck - γκαραζόπορτα σημειώσατε → 1 - 1 πρώτη δοκιμή, το έτρεξα σε άσφαλτο 30 μέτρα ευθεία, δεν είχα ρυθμίσει το φρενάρισμα (ήταν στο 75%) με αποτέλεσμα πατώντας το φρένο τούμπαρε έκανε τσουλήθρα, έσκασε στο κράσπεδο και μετά στην γκαραζόπορτα του γείτονα και είδα μια ρόδα να φεύγει. Πλησιάζοντας είδα μια τρύπα στην γκαραζόπορτα (στοκαρίστηκε η πόρτα την επομένη) εν αναμονής νέων "παπουτσιών"... bonus 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts