eloydark Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2009 Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούσα ReiserFS για το /home μιας και ήταν το πρώτο Journaling FS για λίνουξ. Τώρα πια βέβαια είναι εγκαταλελημένο και αργό και για αυτό θέλω να αλλάξω είτε σε EXT4 είτε σε XFS χωρίς όμως να χάσω τα δεδομένα μου (και χωρίς να χρειαστεί backup προφανώς). Είναι κάτι τέτοιο εφικτό; Η διανομή μου είναι Ubuntu Jaunty 64 αν και δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Ιούλιος 16, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2009 Απ'οσο ξέρω, δεν είναι εφικτό. Θα χρειαστεί format το partition. Μόνη λύση το backup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwsths946 Ιούλιος 16, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2009 Θα δώσω τη θετική μου ψήφο στον darien.Μπρος γκρεμός...:dance3:...πίσω backup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Ιούλιος 16, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2009 Καταραμέμε Χαγιάτε... Υπομονή συνεπώς μέχρι να πάρω κάνα storage ακόμα για να κάνω backup και μετά boot από live ή boot από κονσόλα ή και παντελές logoff του user και tar cvpzf backup.tgz /home , μετά mkfs.xfs /dev/sda3 , mount -t xfs /dev/sda3 /home και tar xvpfz backup.tgz -C /home και edit το fstab, θα χρειαστεί τπτ άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.