Jump to content

Εντυπώσεις από το νέο σύστημα με i7

hurin

Recommended Posts

Μετά από 7 χρόνια με AMD συστήματα (PALOMINO 1800+, TBREAD B 1800+, BARTON 2500+, X2 3800+ Manchester), αποφάσισα να στήσω ένα νέο σύστημα με intel i7 940, asus p6t6ws, 6gb gskill ddr3 και intel ssd x25-m 80gb, όλα από τον φίλο Κοπρίτη, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ :thank_you2:

Ξεπερνώντας τα προβλήματα και αναποδιές (το block έσταζε) καταφέρνω να στήσω το σύστημα μέσα στο μικρούλι soprano.

1. Η εγκατάσταση των winxp είχε την ίδια διάρκεια με τον amd, όμως η απόλαυση να βλέπεις το desktop ακαριαία, δεν περιγράφεται! Ακόμα και αφού το φορτώσω, είναι σημαντικά γρηγορότερο, αν και θα ήθελα να βάλω μόνο του τον ssd στον amd να δω τί ψάρια πιάνει. Έχουν εξαφανιστεί κολλήματα του firefox, του antivirus και τα office φαίνονται πιο ελαφριά.

2. Ακλοκάριστος ο i7 παίζει στους 39-45C, ενώ σε full load φτάνει τους 50C. O amd έπαιζε στους 50C σε full load, κλοκαρισμένος στα 2.4. O intel είναι πολύ πιο ζεστός και αναρωτιέμαι που θα φτάσει όταν τον κλοκάρω :unsure:

3. Τα frames έχουν ανέβει κατά πολύ, εκεί που το Fallout 3 έπαιζε στα 40-60fps, τώρα χτυπάει 80άρια. Το ίδιο και στο Prototype, όπου με τον amd είχε εκνευριστικά κολλήματα. Ειδικά η αύξηση των min fps έχουν κάνει το gaming ευχάριστο. Εδώ μάλλον τα εύσημα τα παίρνει ο ssd.

4. Απίστευτη απόδοση σε video editing! Το convertxtodvd πήρε φωτιά και παίζει στα 340fps, ενώ με τον amd ήταν στα 40fps.

5. Δυστυχώς η μητρική δεν έχει pci θύρα, και έτσι έμεινε στο ράφι η μόλις 2 μηνών creative fatality xtreme gamer pro. Η ενσωματωμένη δεν έχει ρύθμιση για 2.1 ηχεία, ωστόσω ακούγεται καλά. Δεν έχει όμως τα 3d surround effects της creative :bye:

6. Η κατανάλωση του συστήματος έχει αυξηθεί κατά πολύ. Σε idle τα watt είναι 210w ενώ σε full load φτάνουν τα 245w, εν αντιθέσει με τον amd που ήταν 190w και 210w αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι οι i7 δεν ενδείκνυνται για 24/7, όπως έχω δηλαδή το δικό μου σύστημα. Το πρόγραμμα της asus δεν καταφέρνει πολλά πράγματα, το cnq είναι σαφώς ανώτερω στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Καλα δεν ειχες και κανενα σοβαρο ΑMD εδω που τα λεμε. Οσο για το οτι ανοιγουν ολα ακαριαια ειναι ο Intel ssd.

Σε χαμηλες αναλυσεις παιζει σημαντικο ρολο το cpu, οσο ανεβαινεις σε αναλυση τοσο πεφτει ο ρολος της cpu. Παρε και μια 280gtx (175-200) ευρα εκει παιζουν αυτες τωρα και θα εισαι κομπλε.

Παντως ωραιο το μηχανηματακι σου, καλοριζικο και καλοδουλευτο.

Οσο για την καταναλωση, εαν σου ειναι τοσο προβλημα τι να πω, 50 wattakia ειναι μονο...

μα έχεις 50-850% αύξηση απόδοσης κ θεωρείς πολύ το +10-15% της αύξησης της κατανάλωσης?

Λίγο Off Topic:

Για κάποιους είναι πολύ και αρκετά μάλιστα. Μην βλέπετε μόνο το αντίκτυπο στον λογαριασμό. Υπάρχει και το ψυχολογικό, το "γαμώτο" αν θέλετε...γιατί να αυξάνουμε γενικά την κατανάλωση ρεύματος/καυσίμων, όταν πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να την μειώσουμε αρκετά. Η κατάσταση κατ' εμέ είναι πια μη αναστρέψιμη αλλά τουλάχιστον να επεκτείνουμε την παραμονή μας, όσο μπορούμε.

δεν έχεις άδικο, το πας αλλού όμως... όταν κάνεις τέτοια αναβάθμιση το ξέρεις ότι θα καταναλώνεις περισσότερο, άρα το όλο "save the planet" δίλλημα ήταν πριν την αγορά. μετά ακολουθεί η διαπίστωση του φίλου που την έκρινα οξύμωρη με βάση τα νούμερα που παραθέτει... το +10% δε μου δικαιολογεί τη διαπίστωση ότι δεν κάνει για 24/7 (ούτε το 24/7 μου κάνει για τύπο με οικολογική συνείδηση για να το συζητάμε τόσο)... στην τελική με ένα underclock/undervoltage αν είναι τόσο ευαίσθητος, ας πέσει σε χαμηλότερη κατανάλωση από πριν με επιδόσεις κ πάλι πολύ ανώτερες...

Καλός ο i7 αλλα οτι και καινούριο και να έβαζες μεγάλη διαφορά θα έβλεπες στα παιχνίδια απο τον χ2

Και εγω απο χ2 @2.4ghz πήγα σε phenom2 x2 550 @3.6ghz και στο wow (τρελό cpu limited) είχα τα τριπλάσια+ καρέ με τα ίδια settings(ολα low σχεδόν) ενώ ακόμα και με ολα εκτός απο τις σκιές(1/3) στο full έχω τα διπλάσια+ στο raid πανω στο boss ολα με τιν ιδια gpu.

Δεν θέλω να μιωσω τον i7 αλλα να πω οτι ο χ2 είναι πάρα πολυ χειρότερος απο οτι κυκλοφορεί.

Καλοριζικο :)

Καλορίζικο το καινούριο σύστημα και καλά clockia. Αναμενώμενη η ταιράστια διαφορά απο amd σε ι7 ειδικά στο video editing.

Τι ψύχτρα έχεις?

Τον τρέχω σε w/c με διπλό ψυγείο.

μα έχεις 50-850% αύξηση απόδοσης κ θεωρείς πολύ το +10-15% της αύξησης της κατανάλωσης?

Ξέρεις τι γίνεται Voudas? Όταν είχανε βγεί οι palomino, επάνω τους έψηναν αυγά, και είχαν κατά πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους αντίστοιχους intel. Όταν όμως είχαν βγει οι prescott, τους αποκαλούσαν "raw power" και ξεχνούσαν ότι μπορούσαν να ζεστάνουν όλο το δωμάτιο χειμωνιάτικα.

Η intel έχει τέλειο marketing...

Καλα δεν ειχες και κανενα σοβαρο ΑMD εδω που τα λεμε. Οσο για το οτι ανοιγουν ολα ακαριαια ειναι ο Intel ssd.

Σε χαμηλες αναλυσεις παιζει σημαντικο ρολο το cpu, οσο ανεβαινεις σε αναλυση τοσο πεφτει ο ρολος της cpu. Παρε και μια 280gtx (175-200) ευρα εκει παιζουν αυτες τωρα και θα εισαι κομπλε.

Παντως ωραιο το μηχανηματακι σου, καλοριζικο και καλοδουλευτο.

Οσο για την καταναλωση, εαν σου ειναι τοσο προβλημα τι να πω, 50 wattakia ειναι μονο...

Ο "ασόβαρος" χ2 3800+ μου είχε κοστίσει τον Δεκέμβρη του 2005 340€, όσο ο i7 940. Όπως καταλαβαίνεις, όταν η amd έχει κάτι καλό, το μοσχοπουλά...

sorry κ ολας...αλλα γιατι winxp με τετοιο τερας??:getlost:

εχει τοση δυναμη κ δεν στην δεχνει στα xp..

θα προτεινα win 7 και αν εχεις καποιο προβλημα του βαζεις κ virtual pc και εισαι κομπλε...:T:

Αν θες πραγματικά να μειωσεις κατανάλωση μπορείς να στραφείς σε καλα τροφοδοτικά με efficiency 80-85%.

Κατι τετοιο θα σου κοστισει σε € αλλά θα μειώσεις κατανάλωση σε σε σχεση με πιο φτηνα τροφοδοτικα.

+ θα μειώσεις το κίνδυνο να σου καούν υποσυστήματα απο τα παιχνίδια της Δεη.

sorry κ ολας...αλλα γιατι winxp με τετοιο τερας??:getlost:

εχει τοση δυναμη κ δεν στην δεχνει στα xp..

θα προτεινα win 7 και αν εχεις καποιο προβλημα του βαζεις κ virtual pc και εισαι κομπλε...:T:

Τα 7 είναι ανώριμα ακόμα, έχουν πολλές ασυμβατότητες με προγράμματα που χρησιμοποιώ (daemon, punkbuster).

Τα 7 είναι ανώριμα ακόμα, έχουν πολλές ασυμβατότητες με προγράμματα που χρησιμοποιώ (daemon, punkbuster).

Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος.

Έχω βάλει πλέον τα Windows 7 Ultimate RC (πανομοιότυπα με αυτά που θα βγουν - απλά μετά θα παω να τα αγοράσω και θα συνεχίσω έτσι να τα χρησιμοποιώ) και έχω πάθει πλάκα. Τρέχουν πιο γρήγορα από τα XP και είναι εξίσου συμβατά με όλα τα προγράμματα!

Daemon Tools έχω βάλει και εγώ στα 7 και τρέχουν άψογα. Οτιδήποτε πρόγραμμα έχω βάλει στα 7 τρέχει άψογα! Στα συνιστώ ανεπιφύλακτα (ΕΙΔΙΚΑ αν έχεις Vista, τα οποία πραγματικά είναι για τα μπάζα).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.