Jump to content

0x0000000A error...

serpico75

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Windows XP Home Gr και BSOD με error:

IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL

0x0000000A(0x00000000,0x00000002,0x00000001,0x804D C11D).

Έχω τσεκάρει το ένα και μοναδικό RAM module και δε βρήκα errors.

Έχω ψάξει στο internet και ειδικά στo site της Microsoft για συμβουλές που δεν απέδωσαν. Το μόνο που θα μπορούσε να βοηθήσει το συγκεκριμένο site ήταν περί εσφαλμένου driver (κάτι που δεν υπάρχει).

Θα ήθελα την απάντηση κάποιου που έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτούσιο.

Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι πως κατά πάσα πιθανότητα φταίει η μητρική. Αλλά δε μπορώ να αλλάξω μητρική (το PC δυστυχώς είναι εκτός εγγύησης και έτσι να καθάριζα) χωρίς να είμαι 100% σίγουρος και να πετάξω τα λεφτά έτσι. Γι' αυτό ήθελα απάντηση από κάποιον με το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ πρόβλημα και να το έχει λύσει.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι πως το πρόβλημα παρουσιάζεται με άσχετους ρυθμούς. Δηλαδή, ο υπολογιστής δουλεύει ok για 1 μήνα, και νάτο το πρόβλημα. Μετά, σωστή λειτουργία για 40 ημέρες, νάτο πάλι για λίγες ημέρες το πρόβλημα. Σωστή λειτουργία για 15 ημέρες νάτο ξανά κ.ο.κ.

Ένα ακόμα στοιχείο:Έχω δοκιμάσει και αλλαγή τροφοδοτικού. Με την αλλαγή δούλεψε για λίγους μήνες σωστά και ξανά τα ίδια.

Έχω αλλάξει και το πολύμπριζο που παίρνει ρεύμα το PC (έχω βάλει ασφαλείας) και δεν το επιβαρύνω πολύ (μόνο PC, printer, router και ηχεία παίρνουν ρεύμα).

Ευχαριστώ!

Το μήνυμα λάθους που παίρνεις είναι πολύ συνηθισμένο και συνήθως όντως έχει να κάνει με λανθασμένου drivers ή προβληματική μνήμη. Λες πως έχεις κάνει αρκετές δοκιμές αλλά δεν λες αν έχεις προσπαθήσει να κάνεις format και επανεγκατάσταση του λειτουργικού. Ίσως κάποιο λάθος στη registry να δημιουργεί το μήνυμα αυτό και με τη νέα εγκατάσταση να πάψει.

Στο event viewer τι φαίνεται μετά τις μπλε οθόνες; Έχεις κάποιο μήνυμα λάθους μήπως μπορέσουμε και συγκεκριμενοποιήσουμε λίγο τα πράγματα; Αν θες επίσης γράψε και τα χαρακτηριστικά του συστήματός σου αναλυτικά.

Αν εχεις RAID μπορει να φταιει καποιος driver, ο ενας δισκος ή ο controller

τον ιδιο error εβγαζε και το pc καποιου και τελικα εφταιγε καθαριοτητα και υψηλες θερμοκρασιες συνηθως ειναι απο μνημη drivers

raid δεν υπάρχει. Θα κοιτάξω για τα υπόλοιπα και αν έχω κάποιο θετικό αποτέλεσμα θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια...

Λοιπόν, νέο δεδομένο στο προσκύνιο. Πιστεύω πως θα δώσω πολύ σημαντικό στοιχείο.

Καταρχήν να αναφέρω πως ο υπολογιστής είναι φίλου και μου έδωσε το στοιχείο που θα βοηθήσει.

Στα Windows υπάρχουν δύο χρήστες:Γιώργος - Ευτυχία. Το πρόβλημα παρουσιάζεται μέχρι να φορτώσουν τα Windows. Μέχρι να φτάσουν στην οθόνη επιλογής χρήστη. Ο φίλος μου μου είπε πως απ' τη στιγμή που θα μπει στα Windows, μετά, και όλη τη μέρα να τον έχει ανοιχτό, μπλε οθόνη δε θα χτυπήσει. Αρκεί να μπει Windows. Μετά, όλα ok.

Να αναφέρω ότι επανεγκατάσταση Windows έχει δοκιμαστεί. Οπότε ίσως πρέπει να αποκλείσουμε και αυτά που λέει το άρθρο της Microsoft περί drivers. Δε μπορεί και τις δύο φορές να πήγε κάτι στραβά με τους drivers!!

Όταν είχαμε αλλάξει τροφοδοτικό το πρόβλημα έκανε να εμφανιστεί αρκετούς μήνες. Αλλαγή τροφοδοτικού περίπου Αύγουστο και το πρόβλημα ξαναεμφανίστηκε τον ερχόμενο Φεβρουάριο (απ' ό,τι μπορούμε να θυμηθούμε).

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι σχετικό με τη θερμοκρασία. Μπορεί να το παρουσιάσει με την πρώτη εκκίνηση απ' το βράδυ. Πιστεύω ότι πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της υπερθέρμανσης διότι δε μπορούμε να το λάβουμε υπόψιν απ' τη στιγμή που το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί και στο πρώτο boot της ημέρας με τον υπολογιστή να είναι κλειστός όλο το βράδυ.

Τί λέτε;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.