Jump to content

kernel panic hackintosh

sosaid

Recommended Posts

Έχω περίεργα kernel panics σε hackintosh όταν μεταφέρω πολύ μεγάλα αρχεία μέσω δικτύου ή όταν πάω να κάνω μεγαλη εισαγωγή αρχείων στο library του itunes...Το τελευταίο με κάνει να πιστεύω πως είναι θέμα μνήμης (8gb) .

Τα στοιχεία είναι

iatkos 10.5.7 σε evga 680i , 6600 dc, 8gb ram, 4x500 hd , onboard sound+lan.

Όλα δουλεύουν τέλεια εκτός από τις δύο αυτές περιπτώσεις στις οποίες έχω kernel panics.

Γράφει

panic(cpu 0 caller 0x00.....) get physical segment out of 32b range

και πιο κάτω

backtrace (cpu 0 ) frame : return adress (4 potential args on stack)

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι;

• 2 weeks later...
Έχω περίεργα kernel panics σε hackintosh όταν μεταφέρω πολύ μεγάλα αρχεία μέσω δικτύου ή όταν πάω να κάνω μεγαλη εισαγωγή αρχείων στο library του itunes...Το τελευταίο με κάνει να πιστεύω πως είναι θέμα μνήμης (8gb) .

Τα στοιχεία είναι

iatkos 10.5.7 σε evga 680i , 6600 dc, 8gb ram, 4x500 hd , onboard sound+lan.

Όλα δουλεύουν τέλεια εκτός από τις δύο αυτές περιπτώσεις στις οποίες έχω kernel panics.

Γράφει

panic(cpu 0 caller 0x00.....) get physical segment out of 32b range

και πιο κάτω

backtrace (cpu 0 ) frame : return adress (4 potential args on stack)

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι;

Έκανες καθόλου διαγνωστικά/troublesh00t στο Hardware ?

Ναι έχω κάνει και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αν εννοείς μνήμες κτλ.Το περίεργο είναι πως σχετικά βαριές εφαρμογές όπως fcp cs4 δεν έχουν κανένα πρόβλημα, σε αυτές τις περιπτώσεις συνεχίζουν οι kernel panics

Ναι έχω κάνει και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αν εννοείς μνήμες κτλ.Το περίεργο είναι πως σχετικά βαριές εφαρμογές όπως fcp cs4 δεν έχουν κανένα πρόβλημα, σε αυτές τις περιπτώσεις συνεχίζουν οι kernel panics

Μαν, από περιέργεια, δοκίμασε στο photoshop να κάνεις ένα απίστευτο re-size που να αναγκάσει το σύστημα να δώσει στο process παραπάνω από 4GB μνήμης.

Εκτός και αν έχεις κάποιο από τα γνωστά .kext που δεν αγαπάνε τα συστήματα με RAM > 4GB. Του JMicron Controller ο driver θυμάμαι είναι ένα τέτοιο.

Μήπως για κάποιον λόγο έχεις -legacy boot flag στον πυρήνα, και ποιός πυρήνας είναι αυτός ?

Δοκίμασα και τις δύο περιπτώσεις γιατί διάβασα και σε άλλα forums πως παίζει κάτι τέτοιο.Οπότε το άφησα γυμνό με 2 gb μνήμη αλλάζοντας κάθε φορά και στικάκι και απενεργοποίησα τον ένα core .Και φυσικά ξεκινούσα με -v - f- F.

Όχι jmicron δεν παίζει τίποτα δεν είναι ata και όλα είναι απενεργοποιημένα από bios.Μένει να δοκιμάσω μόνο bios , αν και από όσο έχω διαβάσει αυτό που έχω φορέσει είναι το πιο συμβατό.Πραγματικά είναι απίστευτα εκνευριστικό γιατί είναι βέβαιο πως δεν προκαλείται από εφαρμογή (itunes) γιατί το πρόβλημα συνεχίζεται και με φόρτωμα library σε songbird...

Λες οι μνήμες να έβγαλαν ασυμβατότητα τώρα με leopard; Με vista64 που επίσης είναι μανικάκι δεν είχαν κανένα πρόβλημα...

Δοκίμασα και τις δύο περιπτώσεις γιατί διάβασα και σε άλλα forums πως παίζει κάτι τέτοιο.Οπότε το άφησα γυμνό με 2 gb μνήμη αλλάζοντας κάθε φορά και στικάκι και απενεργοποίησα τον ένα core .Και φυσικά ξεκινούσα με -v - f- F.

Όχι jmicron δεν παίζει τίποτα δεν είναι ata και όλα είναι απενεργοποιημένα από bios.Μένει να δοκιμάσω μόνο bios , αν και από όσο έχω διαβάσει αυτό που έχω φορέσει είναι το πιο συμβατό.Πραγματικά είναι απίστευτα εκνευριστικό γιατί είναι βέβαιο πως δεν προκαλείται από εφαρμογή (itunes) γιατί το πρόβλημα συνεχίζεται και με φόρτωμα library σε songbird...

Λες οι μνήμες να έβγαλαν ασυμβατότητα τώρα με leopard; Με vista64 που επίσης είναι μανικάκι δεν είχαν κανένα πρόβλημα...

Memtest έκανες ? Prime95 για να δείς temps ?

Κάποιον driver υποψιάζομαι ή τον ίδιο τον πυρήνα. Επειδή δεν έχω παίξει εκτός Intel chipset με το Leopard, η υποστήριξη για NVidia από που προέρχεται ?

Αν υποθέσουμε ότι δεν φταίει η ίδια εφαρμογή (δεν έχει crashάρει ποτέ ούτε σε μένα το iTunes μεμονωμένα), φταίει ο κώδικας στον οποίο βασίζεται (API/drivers/...) ή τα δεδομένα που διαχειρίζεται, αφού έχεις αποκλείσει το hardware. Δεν κάνεις καλού κακού ένα check τους δίσκους μήπως έχει χτυπήσει κάτι ? Το λέω γιατί αναφέρεις 2 συγκεκριμένες περιπτώσεις που εμπλέκεται I/O σε δίσκο/ους.

Το Leopard δεν είναι το ίδιο ανεκτικό στο O/C όσο τα Windows.

Στο επίσημο support της Apple έχεις πετύχει παρόμοια περίπτωση ?

Nαι είχα κάνει memtest και prime όσο είχα vista.

Δεν θυμάμαι αν το είχα διαβάσει στο επισημο φόρουμ της apple αλλά έχω διαβάσει παρόμοιες περιπτώσεις που κράσαρε κανονικός μακ λόγω της έκδοσης των itunes με φόρτωμα βιβλιοθήκης αλλά λυνόταν το πρόβλημα με songbird..

Νομίζω voodoo 9.5.7.

Θα δοκιμάσω δίσκους γιατί είναι ένας παλιός αλλά καλός 250αρης αυτός που τα σηκώνει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.