Jump to content

Προτάσεις για 4gb ram ddr2

NooDle

Recommended Posts

μπορεις να παρεις και μια τετοια και αναλογα αποφασιζεις

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553953

η μια τετοια

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553808

για να δεις αν πραγματικά σε κοβουν οι μνημες

και αναλογα αποφασιζεις

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply
Τα d9 ομως δεν ειναι για καθε μερα.Ποσο μαλλον να τα παρεις μεταχειρισμενα χωρις να ξερεις τι τα εκανε ο προηγουμενος.Δυο κιτακια που ειχα με αφησαν.Αν ψαξεις λιγο θα δεις παρα πολλες αναφορες για degrade στα d9gmh,d9gkx, ακομα κ με ρευματα της ταξης του 2V.

με την καταλληλη ψυξη δεν παθαινουν τιποτα . εμενα η εργοστασιακη τους ταση ειναι απο 2.1 ως 2.3 κ τις εχω 2.3 . αρα ειμαι κομπλε . edit 2 απο τα 3 μου κιτ δουλευουν με 2.2 κ το αλλο με 2.3 για πανω απο 7 μηνες κ δεν εχουν παθει τιποτα αλλα τις δροσιζω με ανεμηστηρακι

μπορεις να παρεις και μια τετοια και αναλογα αποφασιζεις

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553953

η μια τετοια

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553808

για να δεις αν πραγματικά σε κοβουν οι μνημες

και αναλογα αποφασιζεις

α δλδ παίζει να μην με ρίχνουν και οι μνήμες Ε?

α δλδ παίζει να μην με ρίχνουν και οι μνήμες Ε?

βασικα θελω να σε ρωτησω μερικα πραγματα στην υπογραφη σου λες οτι

των εχεις ο/c στα 3.6 και της μνημες στα 881 αμα των ειχες στα 3,6 σημαινει

εχεις fsb στα 400 αρα αμα ειχες διαιρετη 1:1 οι μνημες σου θα ηταν 800.

δοκιμασε να βαλεις διαιρετη 1:1 και χαλαρωσε τα timings εστω 6-6-6 να δουμε ποσο θα φτασει

Edit βαλε ενα screenshot cpu-z να δουμε της ρυθμισεις σου

http://www.cpuid.com/cpuz.php

τα D9 , οντως πιστευω ΔΕΝ ειναι για καθε μερα τα 2+... , και απαραιτητη και η ψυξη, οι δικες μου, κοντευουν 27 μηνες λειτουργειας (crucial φτηνιαρες) , οπου μεσα σε αυτες για λιγες ωρες ελεγχομενα και με πολλα CFM πανω τους, εχουν δεχτει και 2.5volt.. παρολα αυτα δουλευαν-ουν 24/7 , ειτε 1.8volt στο ΑΜ2 συστημα παλιοτερα, ειτε 1.89 (το minimum δυστυχως..) στο 775 τωρα , χωρις κιχ. Δεν ξερω αν θα μπορουσα να πω το ιδιο αν τους εριχνα 2.1 24/7 π.χ.

τα D9 , οντως πιστευω ΔΕΝ ειναι για καθε μερα τα 2+... , και απαραιτητη και η ψυξη, οι δικες μου, κοντευουν 27 μηνες λειτουργειας (crucial φτηνιαρες) , οπου μεσα σε αυτες για λιγες ωρες ελεγχομενα και με πολλα CFM πανω τους, εχουν δεχτει και 2.5volt.. παρολα αυτα δουλευαν-ουν 24/7 , ειτε 1.8volt στο ΑΜ2 συστημα παλιοτερα, ειτε 1.89 (το minimum δυστυχως..) στο 775 τωρα , χωρις κιχ. Δεν ξερω αν θα μπορουσα να πω το ιδιο αν τους εριχνα 2.1 24/7 π.χ.

οκ εγω δεν τις εχω τοσο καιρο κ ουτε σκοπευω. στο θεμα του παιδου τωρα κοιτα λιγο τον διαιρετη που σου ειπε κ ενα παιδι απο πανω ωστε να εχεις τις ram 1:1 στα 800 mhz .

βασικα θελω να σε ρωτησω μερικα πραγματα στην υπογραφη σου λες οτι

των εχεις ο/c στα 3.6 και της μνημες στα 881 αμα των ειχες στα 3,6 σημαινει

εχεις fsb στα 400 αρα αμα ειχες διαιρετη 1:1 οι μνημες σου θα ηταν 800.

δοκιμασε να βαλεις διαιρετη 1:1 και χαλαρωσε τα timings εστω 6-6-6 να δουμε ποσο θα φτασει

Edit βαλε ενα screenshot cpu-z να δουμε της ρυθμισεις σου

http://www.cpuid.com/cpuz.php

το 881 ειναι παλιό απο τον Ε8400 που είχα τωρα στα 400 είναι ο διαιρέτης είναι 1:1 δλδ είμαι στα 800 mhz σταθερά

Ε άμα της είχες στα 881 και δούλευαν και τώρα έχεις πρόβλημα στα 430MHZ fsb

δηλαδή στα 860ΜΗΖ η RAM μάλλων δεν είναι πρόβλημα της ram ίσως κάπου να θέλει περισσότερο ρεύμα

ουπς αυτό δεν το είχα σκεφτεί :-O

και που να δώσω ρεύμα ρε γμτ? απο τετραπύρηνους δεν έχω ιδέα απο ρεύματα κτλπ...

Καταρχην ριξε fsb και cpu mhz δωσε 1.30v chipset και δοκιμασε με τον 400/1066 και blend να δεις που φτανουν οι μνημες.

Μετα βλεπουμε πως θα παιξουν ολα μαζι εκει που θες...

δωσε κανα 2-3 κλικ πανω στο north . α κ δοκιμασε με 2 gb ραμ να δεις αν υπαρχει διαφορα . τα 4 gb οπως κ να εχει κουραζουν πιο πολυ το chipset σου .

Καθολου δεν κουραζεται η μητρικη που εχει με τα 4gb.Με default ρευμα sto chipset μου επαιζε μεχρι 1066 που φτανουν οι μνημες μου..Σε σφικτο pl που εχουν καποιοι διαιρετες σε 266 κ 333 strap θελει ρευμα.

Καταρχην ριξε fsb και cpu mhz δωσε 1.30v chipset και δοκιμασε με τον 400/1066 και blend να δεις που φτανουν οι μνημες.

Καθολου δεν κουραζεται η μητρικη που εχει με τα 4gb.Με default ρευμα sto chipset μου επαιζε μεχρι 1066 που φτανουν οι μνημες μου..Σε σφικτο pl που εχουν καποιοι διαιρετες σε 266 κ 333 strap θελει ρευμα.

4 gb κ oveclock μιλαω ομως εγω . εμενα με το ιδιο ρευμα τα 2 gb τα ανεβαζει 1270 κ τα 4 gb τα ανεβαζει 1180 . αρα το chipset με κοβει .

Aυτες φαινονται ενδιαφερουσες , αν ειχαμε και λιγη παραπανω πληροφοριση.. :smoke:

p.s.> το χρονικο "ταυτοχρονο" με τις ocz lv , μου βαζει υποψιες οτι και οι geil green εχουν τα ιδια elpida chips

4 gb κ oveclock μιλαω ομως εγω . εμενα με το ιδιο ρευμα τα 2 gb τα ανεβαζει 1270 κ τα 4 gb τα ανεβαζει 1180 . αρα το chipset με κοβει .

Ρε φιλος τι συγκρινεις? 4x1 gb με 2x2 gb?Και σε τι mhz?στα 800-1000 η στα 1150φευγα?

Και σε τι chipset? Το 965 δεν τα ανεβαζει,το P35 θελει τεραβολτ,το p45 τα εχει ευκολα,το χ48 πολλω δε μαλλον σε dfi που το bios σου δινει τον controler στο χερι και μπορεις να ρυθμισεις skew,timings,pl τα ανεβαζει στη ξεφτιλα και τα 4 και τα 8 giga.

Aυτες φαινονται ενδιαφερουσες , αν ειχαμε και λιγη παραπανω πληροφοριση.. :smoke:

p.s.> το χρονικο "ταυτοχρονο" με τις ocz lv , μου βαζει υποψιες οτι και οι geil green εχουν τα ιδια elpida chips

Ψηνομαι για μια δοκιμη...δεν θα εχουν και το ovp της ocz οπoτε οτι δωσεις θα παρεις.. :)

λοιπόν το έριξα το fsb στα 333 έδωσα 1.30 στο τσιπσετ δοκίμασα με 400/1066 (887mhz) σβήνει το pc και μόλις πήγε να ανοίξει άρχισε να σφυρίζει οπότε έκανα reset bios .

Τώρα?

λοιπόν το έριξα το fsb στα 333 έδωσα 1.30 στο τσιπσετ δοκίμασα με 400/1066 (887mhz) σβήνει το pc και μόλις πήγε να ανοίξει άρχισε να σφυρίζει οπότε έκανα reset bios .

Τώρα?

το θεμα ειναι να καταλαβαινεις και γιατι το κανεις..

τα σταθερα τα βρηκες?

Ανεβαζε σιγα σιγα και δοκιμαζε με το prime blend.Τρεξτο κανα 5λεπτο κ μετα ανεβαζεις κ αλλο.

δωσε κ λιγο ρευμα στις μνημες.μεχρι 2.05V.Επισης βαλε 58 το trfc γιατι παιζει να σε κοβει αυτο αν το εχει σφικτο το spd τους.

το θεμα ειναι να καταλαβαινεις και γιατι το κανεις..

τα σταθερα τα βρηκες?

Ανεβαζε σιγα σιγα και δοκιμαζε με το prime blend.Τρεξτο κανα 5λεπτο κ μετα ανεβαζεις κ αλλο.

δωσε κ λιγο ρευμα στις μνημες.μεχρι 2.05V.Επισης βαλε 58 το trfc γιατι παιζει να σε κοβει αυτο αν το εχει σφικτο το spd τους.

λοιπόν με 1.312v στο cpu 1.30 στο chip και fsb 420 με 400/800 οι μνήμες με 2.05v κόλλησε στο ορθος στα 2 sec

με τα ίδια ακριβώς αλλά οι μνήμες στα 333/667 έβγαλε ορθος όταν είπα να τσιμπίσω ακομα 10 στο fsb να το παω 430 κόλλησε στο ορθος στα 3 sec.. :wall:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.