kuza Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2009 Παιδεια ειπα να κανω φορματ στους 2 σκληρους που εχω στο πισι, σε εναν SSD (OCZ Vertex Series 30 GB) και σε εναν PATA.Αφου εβαλα στον PATA win xp μια χαρα βαζω και στον τα SSD win xp που ομως αφου βαλω τους drivers του μοβο, με τα την επακινηση δν μπενει μεσα.Η μπαρα των win φορτωνει πολλες φορες μεχρι που σταματαει.Εντομεταξυ στον αλλο OS τπυ PATA των βλεπει σαν εξωτερικη συσκευη.Ti να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούλιος 12, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 Καταρχήν γράψε σωστά για να καταλάβουμε τι λες! Του άλλαξες τα φώτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Ιούλιος 12, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 ρε συ ειχα και στους 2 win XP και ειπα να τους κανω φορματ.Εκανα στον πατα οκ.Στον SSD βαζω το OS.Οταν ομως βαλω τους drivers και κανω απακινηση σν μπουταρει.Η μπαρα περναει συνεχως.Παραλληλα ο ΠΑΤΑ τον βλεπει σαν εξωτερικο.(οπως τα στικακια που βγαζει ασφαλης καταργηση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tagavr Ιούλιος 12, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 εσυ ρε μαγκα μου...δε παλευεσαι.'Η δε ξερεις να μιλησεις - να γραψεις, ή απλα εχεις το μονο keyboard που πατας γραμματα ..και σου τυπωνει αλλα...Οταν θα γραψεις ανθρωπινα να σε καταλαβουμε, θα σου απαντησουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούλιος 12, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 :toomuchne αν καταλαβα σωστα:1.εχεις 2 δισκους, ενα ssd και ενα pata??2.εκανες και στους 2 φορματ με εγκατασταση win xp και στους 2 και ο pata ολα καλα αλλα ο ssd δεν μπαινει μεσα(κολλαει στο loading των windows)???3. τον ssd τον βλεπεις σαν usb stick οταν μπεις απο τον pata????απαντα σε αυτα με ενα ναι ή ενα οχι για να μας βοηθησεις να σε βοηθησουμε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Ιούλιος 12, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 εσυ ρε μαγκα μου...δε παλευεσαι.'Η δε ξερεις να μιλησεις - να γραψεις, ή απλα εχεις το μονο keyboard που πατας γραμματα ..και σου τυπωνει αλλα...Οταν θα γραψεις ανθρωπινα να σε καταλαβουμε, θα σου απαντησουμε...καλα κρασια....:toomuchne αν καταλαβα σωστα:1.εχεις 2 δισκους, ενα ssd και ενα pata??2.εκανες και στους 2 φορματ με εγκατασταση win xp και στους 2 και ο pata ολα καλα αλλα ο ssd δεν μπαινει μεσα(κολλαει στο loading των windows)???3. τον ssd τον βλεπεις σαν usb stick οταν μπεις απο τον pata????απαντα σε αυτα με ενα ναι ή ενα οχι για να μας βοηθησεις να σε βοηθησουμε!!!1.ναι2.ναι3.ναι αλλα και στον υπολογιστη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούλιος 12, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 καλα κρασια....Μη "χαλιέσαι"... Φτάσαμε αισίως στο #7 post κι ακόμη εικασίες κάνουμε για το τι θες να πεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούλιος 12, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 Καταρχας για να ξεκαρισουμε κατι, ειναι λογικο να στον βλεπει ως εξωτερικο και δεν ειναι προβλημα.Παει αυτο...Τωρα, λες οτι με το που βαλεις drivers (chipset λογικα) δεν ''παιζουν'' τα xp του SSD.Οταν κανεις εγκατασταση τους drivers , βαζεις και τους IDE drivers της nvidia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cebit Ιούλιος 12, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 Καταρχας για να ξεκαρισουμε κατι, ειναι λογικο να στον βλεπει ως εξωτερικο και δεν ειναι προβλημα.Παει αυτο...Δεν βλέπω γιατί είναι λογικό, την στιγμή που ο Vertex έχει SATA II interface. Από τα παραπάνω δεν φαίνεται να παρεμβαίνει κάποιος SATA-to-USB ή SATA-to-Firewire μετατροπέας. Αν έβαζε ο οποιοσδήποτε έναν 2.5" μηχανικό (από laptop για παράδειγμα) στο σύστημα του, και αναγνωριζόταν ως εξωτερική συσκευή αποθήκευσης δεν θα έπρεπε να ανησυχεί ότι κάτι πάει στραβά ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Ιούλιος 12, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 Κάτι πάει στραβά με τον τρόπο διατύπωσης του προβλήματος. Και εγώ δεν πολυκατάλαβα. Αν τελικά έβαλες xp μόνον στον SSD (στον IDE λες πως έκανες απλώς φορμάτ, οπότε υποθέτω πως δεν έχεις λειτουργικό πάνω του) και σου κολάει όταν πας να περάσεις τους οδηγούς του chipset μπες μέσα στο site του chipset (όχι της μητρικής) και κατέβασε από εκεί drivers. Επίσης όταν πήγες να κάνεις εγκατάσταση των xp sτον ssd δε σου χρειάστηκαν οι sata divers για να δουν τα xp τον ssd; Συνήθως τα xp θέλουν με f6 τους sata drivers για να συνεχίσουν στη διαδικασία του format. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cebit Ιούλιος 12, 2009 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 Συνήθως τα xp θέλουν με f6 τους sata drivers για να συνεχίσουν στη διαδικασία του format.Δεν χρειάζεται το F6, όταν στο BIOS είναι ρυθμισμένος ο SATA controller σε Legacy/IDE mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Ιούλιος 12, 2009 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 Δεν χρειάζεται το F6, όταν στο BIOS είναι ρυθμισμένος ο SATA controller σε Legacy/IDE mode.Καμία διαφωνία. Στις περισσότερες περιπτώσεις πιάνει η αλλαγή από sata σε ide. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούλιος 13, 2009 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2009 Δεν βλέπω γιατί είναι λογικό, την στιγμή που ο Vertex έχει SATA II interface. Από τα παραπάνω δεν φαίνεται να παρεμβαίνει κάποιος SATA-to-USB ή SATA-to-Firewire μετατροπέας. Αν έβαζε ο οποιοσδήποτε έναν 2.5" μηχανικό (από laptop για παράδειγμα) στο σύστημα του, και αναγνωριζόταν ως εξωτερική συσκευή αποθήκευσης δεν θα έπρεπε να ανησυχεί ότι κάτι πάει στραβά ?hot swap ειναι , ετσι το βγαζει σε nf4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cebit Ιούλιος 13, 2009 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2009 hot swap ειναι , ετσι το βγαζει σε nf4.Got it. Το έχω δεί και εγώ σε osx86 με Native SATA και/ή AHCI. Δεν είναι ενοχλητική η αλλαγή του εικονιδίου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Ιούλιος 13, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2009 Got it. Το έχω δεί και εγώ σε osx86 με Native SATA και/ή AHCI. Δεν είναι ενοχλητική η αλλαγή του εικονιδίου ?πολυΚαταρχας για να ξεκαρισουμε κατι, ειναι λογικο να στον βλεπει ως εξωτερικο και δεν ειναι προβλημα.Παει αυτο...Τωρα, λες οτι με το που βαλεις drivers (chipset λογικα) δεν ''παιζουν'' τα xp του SSD.Οταν κανεις εγκατασταση τους drivers , βαζεις και τους IDE drivers της nvidia?ναι ειναι τσεκαρισμενο.Παδεια θα βαλω τους sata drivers.Αν τους βαλω χυμα σε ενα στικακι(δηλαδη οτι εχει το zip) μεσα στο στικακι θα γινει?Δν εχω δισκετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Ιούλιος 13, 2009 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2009 Δεν πιστεύω να τους δοκιμάζεις να μπουτάρουν μαζί έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Ιούλιος 13, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2009 Δεν πιστεύω να τους δοκιμάζεις να μπουτάρουν μαζί έτσι;οχι.Αλλα δν ξερω πως θα βαλω τους sta drivers που δν εχω δισκετα (οδηγο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούλιος 14, 2009 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2009 Δε χρειαζεται η δισκετα...δοκιμασε στο OS του ssd να μην βαλεις τους IDE Drivers της nvidia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιούλιος 14, 2009 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2009 Μήπως να τον έκανες ένα align και μετά να βάλεις xp; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Ιούλιος 14, 2009 Author #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2009 Μήπως να τον έκανες ένα align και μετά να βάλεις xp;δν ξερω πως γινεται ακριβως.Εκτος αυτου κατεβαζω να win7 τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.