goku_dbz Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2009 πηγα να παραγγειλω αλλον ενα 1.5ΤΒ σημερα απο το πλαισιο και επεσα πανω σε αυτονεχει 17 ευρω λιγοτερα απο τον κανονικο αλλα ειναι στις 5900 στροφες! εψαξα αλλα μονο reviews απο αλλους χρηστες βρηκα και ολοι λενε τα καλυτερα! ξερει κανεις τι παιζει με τον συγκεκριμενο? τον θελω για αποθηκη, οχι για λειτουργικο και προγραμματα και ψηνομαι να τον παρω μιας και η ταχυτητα δεν θα με επηρεασει τοσο(ή μηπως ναι?)!edit: more info εδω
qbiefox Ιούλιος 11, 2009 #2 Ιούλιος 11, 2009 Η διαφορα των "green" δισκων απο τους κανονικους σε επιδοσεις ειναι περιπου 10%. Οποτε αν τον θες για αποθηκη δεν σε αγγιζει καν... Θα ειναι πιο κρυος και θα καιει και λιγοτερα. Εψαχνα και εγω αυτες τις μερες για δισκο, και ειδα παντου να λενε οτι ο seagate LP ειναι πιο γρηγορος απο τον WD green. Οποτε μαλλον και εγω για αυτον θα παω. Αλλωστε η τιμη των ¨green¨ εχει πεσει πολυ. Πλεον ειναι πιο φτηνοι απο τους κανονικους.Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι τι παιζει με τις στροφες. πχ η WD λεει οτι εχει intellipower, που αλλοι λενε οτι ειναι απλα 5400, και αλλοι λενε οτι παιζει απο 5400-7200, αναλογα τι χρειαζεται. Με τους seagate τι γινεται? παιζουν fixed στις 5900?
SLN Ιούλιος 11, 2009 #3 Ιούλιος 11, 2009 Ειμαι κι εγω στην ιδια φαση.To θεμα ειναι οτι ο φτηνοτερος 7200.11 ειναι 5-6 ευρω ακριβοτερος απο τον LP... Ακομα κι αν δεν χρειαζεσαι αυτη την παραπανω ταχυτητα τα 5 ευρω διαφορα δεν νομιζω οτι δικαιολογουν τον LP.Τωρα βεβαια μπαινει στη μεση το θεμα αξιοπιστιας του 7200.11Προσωπικα εχω 2 με firmware CC1G+CC1H και περα απο ενα προβλημα που "μπορει" να οφειλοταν στο γνωστο θεμα δεν εχω αντιμετωπισει κατι 2 μηνες τωρα.Την "αξιοπιστια" του LP την ακουω βερεσε. Εν ετοι 2009 πανε να μαρκεταρουνε δισκους 5900rpm και πρεπει να τους πουλησουνε καπως... οποτε φυσικα "πουλανε" αξιοπιστια και "πρασιναδα" λες και τα 1W που καιει λιγοτερο απο τους αλλους θα σωσει το περιβαλλον...Και μην βγει κανεις απο δω μεσα και πει "γιατι ρε φιλε... ολα βοηθανε" γιατι 50 MHz να ριξετε τον επεξεργαστη σας θα κανετε μεγαλυτερο καλο στο περιβαλλον απο οτι αν πατε σε LP/green αντι για κανονικους δισκους.
goku_dbz Ιούλιος 11, 2009 Author #4 Ιούλιος 11, 2009 δεν εχω ιδεα τι παιζει με τις στροφες...καποιος να βοηθησει επειδη εχω ψηθει αγρια!Ειμαι κι εγω στην ιδια φαση.To θεμα ειναι οτι ο φτηνοτερος 7200.11 ειναι 5-6 ευρω ακριβοτερος απο τον LP... Ακομα κι αν δεν χρειαζεσαι αυτη την παραπανω ταχυτητα τα 5 ευρω διαφορα δεν νομιζω οτι δικαιολογουν τον LP.ο πιο φτηνος εχει ~125 αν συνυπολογισεις μεταφορικα/αντικαταβολες και τετοια! στο πλαισιο παντως που μου βγαζει ενα αισθημα ασφαλειας οσον αφορα δισκους ¨) εχει 127
SLN Ιούλιος 11, 2009 #5 Ιούλιος 11, 2009 δεν εχω ιδεα τι παιζει με τις στροφες...καποιος να βοηθησει επειδη εχω ψηθει αγρια!ο πιο φτηνος εχει ~125 αν συνυπολογισεις μεταφορικα/αντικαταβολες και τετοια! στο πλαισιο παντως που μου βγαζει ενα αισθημα ασφαλειας οσον αφορα δισκους ¨) εχει 127http://www.priveshop.gr/product.php?code=91072010
qbiefox Ιούλιος 11, 2009 #6 Ιούλιος 11, 2009 Ειμαι κι εγω στην ιδια φαση.To θεμα ειναι οτι ο φτηνοτερος 7200.11 ειναι 5-6 ευρω ακριβοτερος απο τον LP... Ακομα κι αν δεν χρειαζεσαι αυτη την παραπανω ταχυτητα τα 5 ευρω διαφορα δεν νομιζω οτι δικαιολογουν τον LP.Τωρα βεβαια μπαινει στη μεση το θεμα αξιοπιστιας του 7200.11Προσωπικα εχω 2 με firmware CC1G+CC1H και περα απο ενα προβλημα που "μπορει" να οφειλοταν στο γνωστο θεμα δεν εχω αντιμετωπισει κατι 2 μηνες τωρα.Την "αξιοπιστια" του LP την ακουω βερεσε. Εν ετοι 2009 πανε να μαρκεταρουνε δισκους 5900rpm και πρεπει να τους πουλησουνε καπως... οποτε φυσικα "πουλανε" αξιοπιστια και "πρασιναδα" λες και τα 1W που καιει λιγοτερο απο τους αλλους θα σωσει το περιβαλλον...Και μην βγει κανεις απο δω μεσα και πει "γιατι ρε φιλε... ολα βοηθανε" γιατι 50 MHz να ριξετε τον επεξεργαστη σας θα κανετε μεγαλυτερο καλο στο περιβαλλον απο οτι αν πατε σε LP/green αντι για κανονικους δισκους.Συμφωνω για την καταναλωση, αν και δεν ειναι 1w, o ενας καιει 7 ο αλλος 4... Απλα το θεμα ειναι αμα τον θες για storage μονο, γιατι να μην εχεις εναν ησυχο και κρυο δισκο? Και εγω σε σκεψη ειμαι για το τι αξιζει... Αρχικα ελεγα να παρω αλλον εναν AAKS για να τους κανω raid, ομως, αφου λογικα μεσα στο επομενο 6μηνο θα εχω παει σε ssd για το λειτουργικο, την ταχυτητα τι την θελουμε?
SLN Ιούλιος 11, 2009 #7 Ιούλιος 11, 2009 Κι εγω SSD εχω ρε φιλε. Δεν ειναι θεμα οτι ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ την ταχυτητα...Το θεμα ειναι οτι για 2 δισκους, με θεωρητικα την ιδια αξιοπιστια, για ποιο λογο να προτιμησω καποιον με ~2000 λιγοτερα rpm οταν εχει ιδια ουσιαστικα λεφτα?? 0.076e βγαινει το GB για τον 7200.11 και 0.073 για τον LP.Αν ο LP ειναι πραγματικα αξιοπιστος θα φανει. Μακαρι η S να μην ξανακανει τα λαθη του 7200.11. Και φυσικα αν μου ελεγε καποιος οτι εχω ενα 10% καλυτερη αξιοπιστια με τον LP θα τον προτιμουσα, αλλα δυστυχως η αξιοπιστια του δισκου δεν εξαρταται μονο απο τα rpm για να στηριχτω εκει.Κατα την γνωμη μου με τις παρουσες τιμες και καταστασεις στους μαγνητικους δισκους επρεπε να ειναι πολυ φτηνοτεροι οι LP/green. οσο για την αξιοπιστια καταστηματος.... Ακομα και με pixmania στα 116-117 ευρω ερχεται.Και το θεμα "Πλαισιο" δεν νομιζω οτι παιζει στους δισκους. Αμα χαλασει 1.5ΤΒ δισκος το ευκολο και απροβληματιστο RMA ειναι φανταζομαι το τελευταιο πραγμα που θα απασχολησει τον καθενα μας.
goku_dbz Ιούλιος 11, 2009 Author #8 Ιούλιος 11, 2009 οσο για την αξιοπιστια καταστηματος.... Ακομα και με pixmania στα 116-117 ευρω ερχεται.Και το θεμα "Πλαισιο" δεν νομιζω οτι παιζει στους δισκους. Αμα χαλασει 1.5ΤΒ δισκος το ευκολο και απροβληματιστο RMA ειναι φανταζομαι το τελευταιο πραγμα που θα απασχολησει τον καθενα μας.αν μπεις να τον παραγγειλεις, βρισκεσαι με ολικο ποσο ~130 ευρω! το χω δοκιμασει....τωρα οσο για την αξιοπιστια και το customer service , εννοειται πως ειναι το τελευταιο πραγμα που θα σκεφτεις αλλα οσοι ξερω οποτε χρειαστηκανε κατι το πλαισιο ηταν εκει(δεν το λεω για διαφημιση ή κατι) αλλα απο την στιγμη που ενα προιον ειναι στην ιδια τιμη σε ολα τα καταστηματα, θα προτιμησω αυτο με την καλυτερη εξυπηρετηση! εν τελει η διαφορα μεταξυ των 2 δισκων ειναι στα 17 ευρω! και ερωτω...αξιζει να παω 7200 ή 5900???
qbiefox Ιούλιος 11, 2009 #9 Ιούλιος 11, 2009 Κι εγω SSD εχω ρε φιλε. Δεν ειναι θεμα οτι ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ την ταχυτητα...Το θεμα ειναι οτι για 2 δισκους, με θεωρητικα την ιδια αξιοπιστια, για ποιο λογο να προτιμησω καποιον με ~2000 λιγοτερα rpm οταν εχει ιδια ουσιαστικα λεφτα?? 0.076e βγαινει το GB για τον 7200.11 και 0.073 για τον LP.Αν ο LP ειναι πραγματικα αξιοπιστος θα φανει. Μακαρι η S να μην ξανακανει τα λαθη του 7200.11. Και φυσικα αν μου ελεγε καποιος οτι εχω ενα 10% καλυτερη αξιοπιστια με τον LP θα τον προτιμουσα, αλλα δυστυχως η αξιοπιστια του δισκου δεν εξαρταται μονο απο τα rpm για να στηριχτω εκει.Κατα την γνωμη μου με τις παρουσες τιμες και καταστασεις στους μαγνητικους δισκους επρεπε να ειναι πολυ φτηνοτεροι οι LP/green. οσο για την αξιοπιστια καταστηματος.... Ακομα και με pixmania στα 116-117 ευρω ερχεται.Και το θεμα "Πλαισιο" δεν νομιζω οτι παιζει στους δισκους. Αμα χαλασει 1.5ΤΒ δισκος το ευκολο και απροβληματιστο RMA ειναι φανταζομαι το τελευταιο πραγμα που θα απασχολησει τον καθενα μας.Συμφωνω οτι επρεπε να ειναι φτηνοτεροι... Γενικα πεφτουν, πριν καποιο καιρο οι green ηταν πιο ακριβοι απο τους κανονικους. Εγω αυτο που λεω ειναι, οτι στον εναν κερδιζεις 10% επιδοσεων (που ακομα και για λειτουργικο πιστευω δεν ειναι αισθητη για καθημερινη χρηση, μην κολλαμε στα benches) και στον αλλον κερδιζεις ησυχια και μικροτερη θερμοκρασια. Για καποιον που παιζει τα φανς του στις 1000 rpm οι δισκοι ακουγονται, κακα τα ψεματα. Επισης, η αξιοπιστεια στους δισκους νομιζω οτι σχετιζεται με την θερμοκρασια τους.Επισης οσον αφορα τα μαγαζια... συμφωνω οτι κατα 99% σε νοιαζει να μην παθει τπτ ο δισκος, αλλα αμα παθει, εγω προσωπικα δεν θα γουσταρα να τρεχω.
raven_g20 Ιούλιος 16, 2009 #11 Ιούλιος 16, 2009 Φίλε μου πάρε τον 7500rpm γιατί είναι καλύτερος και από Velociraptor στα 300GB...ξέρω ακούγεται απίστευτο αλλά το διάβασα σήμερα σε ένα άρθρο...που να δείτε τι σκαρφίστηκαν πάλι...βέβαι θυσιάζεις 1.2GB γιατί πρέπει να τρέξεις στα 300 αλλά υπάρχει και επιλογή στα 819GB...πειράζεις τον δίσκο με κάποιο software και έχει καλές επιδόσεις όσο ο ραπτορ...άσε που είναι και πολύ πιο φτηνός!! δεν ξέρω άν πρέπει να ανοιχτεί topic για αυτό αλλά here goes:http://www.techwarelabs.com/seagate_1-5tb-mod/
eloydark Ιούλιος 16, 2009 #12 Ιούλιος 16, 2009 Μην είμαστε υπερβολικοί, το transfer rate ΔΕΝ είναι αυτό που κάνει έναν δίσκο αισθητά γρηγορότερο από έναν άλλο, το seek time είναι πολύ σημαντικότερο και αυτό στον Veloci είναι σαφέστατα ανώτερο!
Blinky Ιούλιος 16, 2009 #13 Ιούλιος 16, 2009 ψανω και εγω δισκους για raid5 και ειμαι αναμεσα σε 1tb και 1.5tb.Ο συγκεκριμενος seagate low power δεν ειναι και τοσο κομμενος σε σχεση με τους 7200 οσο οι αντιστοιχοι green απο western digital. Εχει περιπου 15% λιγοτερες επιδοσεις απο τους 7200.12.Βεβαια συμφωνω με τους παραπανω, οτι δεν αξιζει το κερδος σε Watt....οταν εχουμε καρτες γραφικων που καινε τα αντερα τους τι να το κανω, ακομα και με raid5 με 5 δισκους να κερδισω 3 watt στον καθενα, συνολο 15watt... wow!Αλλα το κακο ειναι οτι η σειρα 7200.12 δεν εχει 1.5tb που να χρησιμοποιει δηλαδη τον καινουριο 500gb platter της seagate...o 7200.11 ειναι με 4 platters των 375...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.