vgiozo Ιανουάριος 3, 2010 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2010 Απ' αυτά τα ηχομονωτικά/-απορροφητικά υλικά που χρησιμοποιούν στα κουτιά υπολογιστών κάποια είναι πιο λεπτά και πιο -αν όχι σκληρά- τότε "πυκνά" και κάποια είναι περισσότερο "αφρώδη" και χοντρά...κάποια έχουν λεία και κάποια ανώμαλη επιφάνεια...Ποιά θα λέγατε πως είναι η καλύτερη λύση για τη μείωση του αντιληπτού θορύβου των σκληρών δίσκων;Επίσης το γεγονός ότι κολλάνε στις μεταλλικές επιφάνειες βοηθάει στην αντιμετώπιση του συντονισμού του κουτιού που παράγεται από τα μηχανικά μέρη του υπολογιστή (σκληροί δίσκοι) ; Και πάλι για την μείωση του θορύβου που παράγεται από τον συντονισμό σ' ένα κουτί, ποιό υλικό ενδείκνυται κατά τη γνώμη σας;Μια άλλη απορία που έχω είναι για ποιό λόγο στα κουτιά που πωλούνται με τέτοια επένδυση αυτή τοποθετείται (σχεδόν αποκλειστικά ) στα δύο πλαϊνά φύλλα κι όχι αλλού; Πέραν του ότι αυτά αποτελούν τις μεγαλύτερες επιφάνειες και η κάλυψή τους δύναται να επιφέρει και το μεγαλύτερο αποτέλεσμα, αυτή η επιλογή ορίζεται από κριτήρια αισθητικής, απόδοσης/κόστους ή απόδοσης/κόστους/αισθητικής ή/και υπάρχει ένα άλλο σκεπτικό κατά το οποίο κάποιες επιφάνειες είναι καλύτερα να μην καλύπτονται, κι αυτό έχει σχέση με την απόδοση της ηχομόνωσης καθαυτής (πχ με έναν προσανατολισμό/έξοδο του θορύβου σε σχέση με την θέση του χρήστη) ή και με συνδυαστικά κριτήρια απόδοσης ηχομόνωσης/εσωτερικής θερμοκρασίας (ειδικά στην περίπτωση που η άνοδος θερμοκρασίας θα είχε ως συνέπεια τη λειτουργία των ανεμιστήρων πχ σε υψηλότερη ταχύτητα, παράγοντας τελικά περισσότερο θόρυβο; ) κοκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
patatakis Ιανουάριος 6, 2010 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 έχω εγώ ένα desibelmetre!!!σασ κανει???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.