Antonisjk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2009 Βρήκα αυτή την υδρόψυξη στο e-shop, http://www.eshopcy.com.cy/show_per.phtml?id=PER.806682και επειδή δεν το κατέχω το άθλημα της υδρόψυξης, θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου πει αν αξίζει ή όχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Ιούλιος 10, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 Εγώ δεν θα στο πρότεινα πάντως. Πέρα από το πολύ μικρό κόστος του, δεν βρίσκω κάποιο πλεονέκτημα. Βέβαια και το κόστος είναι σχετικό γιατί με τη σιλικόνη στις σωληνώσεις αν γίνει καμια στραβή μετά το κόστος πάει περίπατο... Η απόδοση σε αυτές τις λύσεις δεν είναι ικανοποιητική και ανάμεσα σε μια καλή ψύξη αέρα και σε αυτό δεν θα δεις μεγάλες διαφορές. Και εγώ ήμουν στην φάση που είσαι τώρα πριν από 2-3 μήνες.. δεν ήξερα τίποτα όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την υδρόψυξη. Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο οσο φαντάζει.. Είναι όμως σχετικά ακριβό σαν άθλημα όταν πάς για σύνθεση με κομμάτια διαλεγμένα ένα - ένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Ιούλιος 10, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 δεν πιστεύω ότι το ψυγειο του kit θα σου προσφέρει χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο μια αερόψυκτακαθως ειναι απο αλουμινιο αλλα ειναι και μικροhttp://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/coolermaster-aquagate-viva.htmlκαι ενα review για το μοντελο με το ενα waterblockακομα ενα με πιο "θετικα" αποτελεσματαhttp://www.techwarelabs.com/reviews/cooling/aquaviva/index.shtmlαλλα και με διαφορετικο setupεπισις μην ξεχνας οτι εχει μεγαλη διαφορα το να ψυχήςξεχωριστα cpu και gpu απο το να είναι στο ιδιο loop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Ιούλιος 10, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 επισις μην ξεχνας οτι εχει μεγαλη διαφορα το να ψυχήςξεχωριστα cpu και gpu απο το να είναι στο ιδιο loop Στο ίδιο loop μπορεί να είναι αλλα με 2 ψυγεία,ένα πριν περάσει από τον cpu και ένα πριν την gpu !! Εγώ είμαι αντίθετος από αυτές τις έτοιμες λύσεις που προτείνουν coolermaster και thermaltake!! Αν θες τόσο πολύ νερό να βάλεις στον υπολογιστή σου μάζεψε κάτι παραπάνω και πάρε κομμάτι κομμάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonisjk Ιούλιος 10, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 Η ιδέα μου μπήκε λόγο της έντονης "φασαρίας" που δημιουργήτε στον Η/Υ μου και κάποιος φίλος μου πρότεινε υδρόψυξη. Γι αυτό και ρώτησα. Μπορεί να είναι ίδιο επίπεδο δηλαδή με τους ανεμιστήρες, αλλά από θόρυβο; Δεν θα είναι μειωμένος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Ιούλιος 10, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 ο θορυβος δεν ειναι κατι το συγκεκριμένομονο αν το δοκιμασιες θα μάθειςποσους ανεμιστηρες εχεις αυτήν την στιγμη στο κουτι?σε τι στροφες λειτουργουν?αν μπορεις αναφέρετε και τις ονομαστικες τους τιμες σε dB(A)επεισης τον υπολογιστη τον εχεις σε σημειο που ακουγεται εντονα?μενει ανοιχτος και το βραδυ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Ιούλιος 10, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 Η ιδέα μου μπήκε λόγο της έντονης "φασαρίας" που δημιουργήτε στον Η/Υ μου και κάποιος φίλος μου πρότεινε υδρόψυξη. Γι αυτό και ρώτησα. Μπορεί να είναι ίδιο επίπεδο δηλαδή με τους ανεμιστήρες, αλλά από θόρυβο; Δεν θα είναι μειωμένος; Κοίτα άμα πάρεις ένα ψυγείο που να μπαίνουν 3 ανεμιστήρες θα κάνει κάπως θόρυβο ανάλογα βασικά και ποίους ανεμιστήρες θα βάλεις ποσα rpm θα είναι!! Αλλα γενικά γλιτώνεις πολύ θόρυβο και ζέστη Είναι μια καλή αλλα ακριβή λύση και πρέπει να ξέρεις να την συντηρείς!! Διαβάζοντας όμως τα μαθαίνεις και αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonisjk Ιούλιος 10, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 ποσους ανεμιστηρες εχεις αυτήν την στιγμη στο κουτι? Έχω έναν Zalman για τον επεξεργαστή, αυτός της cpu της Coolmaster (750W), έναν στο μπροστινό μέρος που εισάγει αέρα στο κουτί, και έναν στο πίσω μέρος που εξάγει τον αέρα. σε τι στροφες λειτουργουν? Είναι σε default κατάσταση. Εκτός του Zalman, οι υπόλοιποι δεν ρυθμίζονται από κάπου... αν μπορεις αναφέρετε και τις ονομαστικες τους τιμες σε dB(A) Δυστυχώς... (υπάρχει κάποιο διαγνωστικό ή κάτι άλλο που θα μπορούσα να μάθω για τα 2 αυτά ερωτήματα επεισης τον υπολογιστη τον εχεις σε σημειο που ακουγεται εντονα? Είναι κάτω δεξιά από το γραφείο, σε γωνιακό σημείο. Δεν νομίζω να φταίει το σημείο εκεί. μενει ανοιχτος και το βραδυ? Δεν αντέχετε μετά τις 10-11:00 που όλα ησυχάζουν. Από τότε που πήρα λάπτοπ σπάνια τον χρησιμοποιώ για αυτόν τον λόγο! Ξέχασα να αναφέρω ότι ο θόρυβος αυξήθηκε με την αλλαγή του psu που έκανα σχετικά πρόσφατα (και αφού έκαψα το παλιό). Αλλά η διαφορά δεν ήταν μεγάλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Ιούλιος 10, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 οπως ειπε και ο Jason, αν ασχοληθείς με υδροψυξηθα μπορέσεις να κατεβασεις και της θερμοκρασιες και την στάθμη του θορυβουαν παλι δεν μπορεις να ασχοληθεί με το θεμαη λυση ειναι να παρεις πιο ήσυχους ανεμιστηρεςγια να δεις τα dB(A) η αλλιως Decibelπρεπει να κοιτας τα κουτια τον ανεμιστηρωνη σε μερικούς στο αυτοκολλητο που ειναι πανω τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Ιούλιος 10, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 Antonisjk Αν επιτρέπεται τι κουτί έχεις;Κρίνοντας από το setup τις υπογραφής για να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη.Πάντως όπως αναφέρεις ο θόρυβος αυξήθηκε με την αλλαγή του psu.. οπότε αν για παράδειγμα το psu έχει θέμα με το fan του αυτό θα παραμείνει. Σε πρώτη φάση δες ποιοι είναι οι ανεμιστήρες που κάνουν τον πολύ θόρυβο απλά αφήνοντας έναν την φορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonisjk Ιούλιος 10, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 Το κουτί δεν το θυμάμαι ποιό έχω, θα πάω σπίτι όμως να το δω, και θα ενημερώσω.Ερώτηση noobικια: Να αφήσω τους ανεμιστήρες έναν-έναν, οκ... Αλλά όταν θα είναι στο ρεύμα για να δουλεύουν, δεν θα δουλέυει και αυτός του psu? Πως απενεργοποιήτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Ιούλιος 10, 2009 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 Του psu πάντα θα δουλεύει ρε σι Δεν μπορείς να τον βγάλεις !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonisjk Ιούλιος 10, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 Lol, το ξέρω, αλλά σου λέει "ένα-ένα"... ε δεν γίνεται ένα ένα :no: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Ιούλιος 10, 2009 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 Lol, το ξέρω, αλλά σου λέει "ένα-ένα"... ε δεν γίνεται ένα ένα :no:Τα υπόλοιπα που έχεις στο κουτί σου λέει να τα βγάζεις από το ρεβματάκι τους είτε τρίπινο είτε molex και να βλέπεις πιο κάνει θόρυβο!Αν κάνουν όλα θόρυβο άλλαξε τα να ησυχάσει το κεφάλι σου ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Ιούλιος 10, 2009 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 Lol, το ξέρω, αλλά σου λέει "ένα-ένα"... ε δεν γίνεται ένα ένα :no: Βρε μάστορα τους υπόλοιπους προφανώς εννοώ... Πέρα από την πλάκα για το psu αν θέλεις να τεστάρεις τον ανεμιστήρα του μπορείς να κάνεις κάτι αλλά με κάθε επιφύλαξη. Αν έχει μεγάλα κενά εκεί που είναι ο ανεμιστήρας του, πάρε ένα στυλό/μολύβι βάλτο μέσα όσο είναι κλειστό και άνοιξε το να δεις αν τελικά είναι αυτός που κάνει τον σαματά.Για πολύ λίγο βέβαια μη το κάψεις κιόλας. Ξεκίνα πρώτα με αυτό και μετά κοιτάμε για την υδρόψυξη αν θέλεις τόσο πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonisjk Ιούλιος 10, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 1. Λοιπόν, τσέκαρα ανεμιστήρες και αυτός που κάνει τον περισσότερο θόρυβο είναι του psu.2. Δεν θέλω ντε και καλά υδρόψυξη, απλά μου είπανε για να μειώσω τον θόρυβο να βάλω. 3. Το case δεν βρίσκω τι μοντέλο είναι. Το κουτί του δεν γράφει τίποτα. Το είχα πάρει πριν 3-4 χρόνια, με κανά 45-50 ευρώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούλιος 10, 2009 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 Προτεινω να μαζεψεις κανα 50 ευρω ακομι για να αγορασεις ενα full tower, στο οποιο θα εχεις περισοτερο αερα και λιγοτερο θορυβο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Ιούλιος 11, 2009 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2009 Φαντάζομαι το psu έιναι στο πάνω μέρος του κουτιού και ο ανεμιστήρας κοιτάει προς τα κάτω; Ρουφάει αέρα από την μεριά του επεξεργαστή δηλαδή; Αν το psu κάνει τόσο θόρυβο που να φτάνει στα επίπεδα του ενοχλητικού και επίσης είναι μέσα στην εγγυηση τότε κάνε μια προσπάθεια και στο μαγαζί που το πήρες να δεις τι θα σου πουν. Συμφωνώ με τον SirDiman.. Δεν θα σου έλεγα να βάλεις υδρόψυξη στο pcάκι. Στην θέση σου θα κοιτούσα να άλλαζα το κουτί με ένα άλλο που να βολεύει (μέγεθος, θέση γραφείου, silent συνθεση κτλ). Με ένα full tower θα έχεις τα πλεονεκτήματα του αέρα και θορύβου και με μια καλή και προσεκτική επιλογή θα έχεις ένα καλό "σπίτι" έτοιμο για μια μελλοντική αναβάθμιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.