Jump to content

audio 2 tv

psycoclan1

Recommended Posts

σημερα αγορασα μια τηλεοραση lcd και προσπαθω να συνδεσω το pc. αγορασα καλωδιο dvi to hdmi και ολα μια χαρα με την εικονα. ο ηχος ομως δεν παιζει με τπτ! αγορασα καλωδιο για τον ηχο που βγαινει απο το line-out του pc σε 2 καρφακια ασπρο-κοκκινο για τα 2 καναλια του ηχου αλλα δεν ακουω κατι απο την tv! χρειαζεται καποια ρυθμιση?

Ίσως όταν είναι σε hdmi mode η tv,να μην παίρνει ήχο από τα RCA... λέω εγώ τώρα...

Εκτός αυτό,απ'ότι ξέρω πρέπει να συνδέσεις την κάρτα στην μητρική/κάρτα ήχου για να περάσει ήχος στο hdmi (στο Native γιατί δεν περνάει ήχος από dvi νομίζω),τουλάχιστον τις Nvidia γιατί με τις ATI δεν ξέρω τι γίνεται.

Αυτό ίσως σε βοηθίσει http://www.hardwaresecrets.com/article/600

Για να έχεις ήχο θα πρέπει να πάρεις ένα καλώδιο καρφάκι-καρφάκι, δηλαδή και οι 2 άκρες του να είναι το κλασικό καρφάκι (όπως τα ακουστικά walkman).

Έπειτα το καλώδιο αυτό θα το συνδέσεις στο audio out της κάρτας ήχου σου και την άλλη άκρη στο audio in που βρίσκετε στην TV σου. Θα το δεις, συνήθως είναι δίπλα από το VGA input.

αυτο μου ειπε το παλικαρι στο media markt! μου ανεφερε και για το spdif αλλα δεν ηξερε ακριβως και μου ειπε πως με RCA γινεται. την γραφικων με τη Mobo πως θα τη συνδεσω? τι καλωδιο χρειαζομαι?

aligator21 : ειναι 100% σιγουρο οτι θα δουλεψει με καλωδιο καρφι-καρφι?

Κοίτα αν έχει audio in η tv,τότε γίνεται και έτσι όπως το είπε ο aligator,αλλιώς τα RCA μάλλον θα δουλεύουν στο AV και όχι στο HDMI.

Για ήχο απ'το hdmi,θες κάτι τέτοιο (περίπου ίδιο),που το συνδέεις σε ένα μικρό βύσμα πάνω στην κάρτα που μοιάζει κάπως έτσι (στα πλάγια είναι σε 9800gtx/gtx200 κτλ) ίσως είχε μέσα στο κουτί η κάρτα σου όταν την πήρες.

το βρηκα το καλωδιο που ειχε η γραφικων στο κουτι της. το συνδεσα πανω στη gpu αλλα στη μητρικη δε μπορω να βρω υποδοχη!!! εχει ενα που λεγεται SPDO το οποιο εχει 3 πιν (VCC, SPDIF, GND) και το καλωδιακι εχει 2 jumper...ειναι το σωστο καλωδιο ή οχι?

Ενα απο τα HDMI in της τηλεορασης ειναι "γκρουπαρισμενο" με δυο stereo rca inputs.. εκει πρεπει να συνδεσεις το line out απο την καρτα ηχου. Οι καρτες γραφικων ΑΤΙ απο την σειρα 2χχχ και μετα εχουν πανω στη καρτα ενα audio device, για να ακουσεις ηχο μεσω hdmi πρεπει σε οποιο player, game κλπ να επιλεξεις να χρησιμοποιειται αυτο το audio device.. οι nvidia απο 8χχχ και μετα εχουν πανω στην καρτα spdif header, για να συνδεσεις το spdif coaxial απο την καρτα ηχου και να περασει dd 5.1 μεσω του hdmi, αλλα δεν εχουν spdif header ολες οι καρτες, επισης το dvi to hdmi adapter/cable με ηχο δουλευει στη μια απο τις δυο dvi ports..

χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις σας! ελειπα αυτες τις μερες για δουλεια και δε μπορουσα να δω το φορουμ. η μητρικη μου ειναι ι msi p35 neo2 fir ξερω ακριβως που θα συνδεσω το καλωδιακι που ειναι αυτο αριστερα οπως ειπε ο johnsonb.

στα bios δεν υπαρχει σχετικη ρυθμιση για το digital audio ή κατι παρεμφερες.

οσο για τη tv δοκιμασα τα rca σε ολες τις πιθανες υποδοχες αλλα δεν ακουγα τπτ!

edit : 9600gt ειναι η gpu μου. το dvi το εχω συνδεσει στη 2η υποδοχη γτ στην πρωτη ειχα το monitor μου. λες να φταιει αυτο τελικα?

Λοιποόν οι Nvidia δεν έχουν ενσωματομένο audio controler Πάνω στην κάρτα΄οπως οι Ati.

στις Ati μόλις συνδέσεις HDMI περνάει κατευθίαν ο ήχος.

Αφού έχεις 9600Gt πρέπει να υπάρχει πάνω στην κάρτα σου ενας SPDIF connector.

leadtek_px9600gt_013.jpg

Δεν με βοηθάει ιδιαίτερα η φωτογραφία αλλα αυτος πρέπει να είναι ο spdif connector της μητρικής σου.

msip35neo2.jpg

Στην δική μου μητρική είναι αυτος εδώ:

a3374.jpg

Αυτο που πρέπει να κάνεις είναι να τραβήξεις ενα καλλωδιάκι και να ενώσεις τις δύο άκρες με μία στην μητρική και την άλλη στην κάρτα γραφικών.

Μετά θα πάς στο Πίνακα ελένχου και στον ήχο θα δείς οτι στις συσκευές έχει κάπου μια επιλογή SPDIF,αυτη θα την βάλεις προεπιλεγμένη.

Φυσιολογικά τώρα θα έχεις ήχο :thank_you2:

Για εμένα λειτούργισε αυτο,όμως πειραματίσου λίγο με το καλώδιο γιατί εγώ στην πρώτη προσπάθεια το είχα βάλει ανάποδα και μετα λειτούργισε ;)

Btw το καλώδιο που θα χρειαστείς είναι κάτι τέτοιο,ίσως να το είχε και η κάρτα σου μέσα οταν την αγόρασες.

img2270il0.jpg

Το δικό μου το έφτιαξα μόνος απο τα καλώδια ενός παλιού κουτιού :sarcastic:

Edit:

Το βρήκα :hehe:

http://www.thelab.gr/showpost.php?p=786453&postcount=13

αυτο μου ειπε το παλικαρι στο media markt! μου ανεφερε και για το spdif αλλα δεν ηξερε ακριβως και μου ειπε πως με RCA γινεται. την γραφικων με τη Mobo πως θα τη συνδεσω? τι καλωδιο χρειαζομαι?

aligator21 : ειναι 100% σιγουρο οτι θα δουλεψει με καλωδιο καρφι-καρφι?

Αυτό δεν ισχύει!!!

Όποιος το λέει αυτό να πάμε να μου το αποδήξει κιόλας γιατί κάτι τέτοια ακούω και λέει ο κάθε άσχετος και καλά ξερόλας, στον κόσμο και πετάει λεφτά ο κοσμάκης σε καλώδια χωρίς αποτέλεσμα και γίνονται αυτοί πιο πλούσιοι με τον κάθε άσχετο που βάζουν και δουλεύει και σου λέει ότι να'ναι και παραπληροφορούν!Και μετά δεν βρίσκεις και το δίκιο σου!

Για να έχεις ήχο θα πρέπει να πάρεις ένα καλώδιο καρφάκι-καρφάκι, δηλαδή και οι 2 άκρες του να είναι το κλασικό καρφάκι (όπως τα ακουστικά walkman).

Δεν θα δουλέψει από καρφί σε καρφί γιατί ο ήχος όταν είναι καρφί σε καρφί περνάει σε άλλη θύρα και όχι στην HDMI της τηλεόρασης!Θα έχεις ήχο δλδ αλλά όχι στην HDMI!

Για να έχεις ήχο στην HDMI θα πρέπει είτε να συνδέσεις το καλώδιο SPDIF από την κάρτα γραφικών στην μητρική ή στην κάρτα ήχου(αν έχεις) και από εκεί να πάρεις ήχο μέσω του DVI->HDMI καλωδίου είτε επίσης μπορείς να πάρεις ήχο από την έξοδο της μητρικής ή κάρτας ήχου της οπτικής ίνας(optical out) και να την στείλεις στην είσοδο optical in αν έχει η τηλεόρασή σου (χλωμό γιατί δεν ξέρω αν έχει καμία) ή στο optical in ενός home cinema.

Και μόνο έτσι θα έχεις ήχο, μέσα από τα ηχεία του home cinema και εικόνα μέσω του καλωδίου HDMI->DVI στην HDMI!

Μία άλλη λύση είναι να μην κάνεις τπτ από τα παραπάνω και απλά το καλώδιο HDMI->DVI να έχεις συνδεδεμένο στην τηλεόραση αλλά να παίρνεις ήχο από τα ηχεία του υπολογιστή σου!!!Το μόνο που θα πρέπει να τα μεταφέρεις κάθε φορά από τον υπολογιστή στην τηλεόραση και το ανάποδο με την προυπόθεση πάντα να φτάνουν τα καλώδια που θα είναι συνδεδεμένα με την μητρική ή κάρτα ήχου σου.

jerry007 δεν εισαι αορατος :) το διαβασα το ποστ σου! αυτα που λες τα εχω κανει αλλα χωρις αποτελεσμα! παντως θα ακολουθησω τη συμβουλη του venom. αυτο δλδ που επιασε με τη πρωτη! θα εχω ηχο απο τα 5.1 ηχεια μου! πολυ καλυτερο απο τα ηχεια της tv!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.