Jump to content

Νεός στο OC παρέα με έναν 720!

ganastasiou

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όπως γνωρίζετε απο προηγούμενο thread ένας φίλος αγόρασε την παρακάτω σύνθεση

PSU:SeaSonic Modular M12D-750 PSU (750W)

CPU:AMD Phenom II X3 720 (sAM3, 2.8 GHz, Cache 7.5MB)

COOLER:Xigmatek HDT-S1283 Cpu Cooler (CAC-SXHH3-U01)

MOBO:MSI 770-C45 (SB710-DDR3-καλό OC)

RAM:Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666, 7-7-7-24, AD31333002GMU) X2

VGA:Sapphire 4890 VAPOR-X SVGA (1GB, PCI Express)

HD:Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS)

Σε αναμονή να περάσουμε το νέο λειτουργικό Vista x64 SP1 και να ξεκινήσουμε το χρονισμό.

O επεξεργαστής είναι 0906 ΒPMW.Δεν πρέπει να έχει ξεκλείδωτο πυρήνα αλλά θα δοκιμαστεί να δούμε.

Να σε ρωτήσω η ψυχτρα που πήρες ήθελε backplate για να μπεί στην μητρική? (ή έμπαινε κατευθειαν πανω ??) Θέλω να μου πείς θερμοκρασίες σε idle + load αν ειναι έυκολο...με την stock ψυχτρα εχω full load 47 βαθμούς με κλειστό κουτί σε default συχνότητα πάντως εγώ...

Να σε ρωτήσω η ψυχτρα που πήρες ήθελε backplate για να μπεί στην μητρική? (ή έμπαινε κατευθειαν πανω ??) Θέλω να μου πείς θερμοκρασίες σε idle + load αν ειναι έυκολο...με την stock ψυχτρα εχω full load 47 βαθμούς με κλειστό κουτί σε default συχνότητα πάντως εγώ...

Η ψύκτρα έμπαινε κατευθείαν πάνω,το μόνο μείον είναι ότι η ροή του αέρα είναι απο κάτω προς τα πάνω,όπως στο review του dubber εδώ.

Λογικά άν ήθελες να ειναι το airflow απο εμπρός προς τα πίσω θέλει άλλο backplate,κάτι που αν κάποιος γνωρίζει θα ήθελα να το μάθω ποιό είναι.

Το κουτί αναγκάστικα να το ελαφρύνω λίγο(δεν ανέφερα ότι το σύστημα μπήκε στο kandalf μου μιάς και είναι full και εγώ δεν το χρειαζόμουν) ώστε να το βοηθήσω με την ροή αέρα απο κάτω προς τα πάνω,βγάζοντας μιά θήκη δίσκων που έχει το kandalf ακριβώς δίπλα απο το psu,και έχει έναν 9αρη στην κορυφή που βγάζει τον αέρα.

Πάνω σε αυτό που ρώτησες για Θερμοκρασίες full και idle,θα ήθελα να ρωτήσω μιάς και νέος στο χρονισμό ποιά προγράμματα χρειάζομαι για να κάνω τις συγκεκριμένες μετρήσεις?

θα ήθελα να ρωτήσω μιάς και νέος στο χρονισμό ποιά προγράμματα χρειάζομαι για να κάνω τις συγκεκριμένες μετρήσεις?

Core temp για θερμοκρασίες..

Everest για να βλέπεις τα παντα (voltages κτλ)

και κατέβασε πραγράμματα για να ελενξεις την σταθερότητα

1) OCCT

2) IntelBurnTest

3) LinX (ειναι σαν το προηγούμενο)

Ξεχασα να αναφερω το πιο σημαντικό AMD OverDrive™ here

Ας πούμε οτι εγώ βλέπω κατι τέτειο... 48-49 βαθμούς με stock ψύξη ολα default ρευμα 1,31 ..επειδή ειμαι χέστης δεν εχω δοκιμάσει να κλοκάρω ακόμη... σκεφτομαι να αλλάξω ψύξη και να δώ... Παντος εδώ ο επεξεργαστής λεει οτι μπορεί να φάει μέχρι Max Temps © 73'C

post-11425-1416074053,8029_thumb.jpg

Ας πούμε οτι εγώ βλέπω κατι τέτειο... 48-49 βαθμούς με stock ψύξη ολα default ρευμα 1,31 ..επειδή ειμαι χέστης δεν εχω δοκιμάσει να κλοκάρω ακόμη... σκεφτομαι να αλλάξω ψύξη και να δώ... Παντος εδώ ο επεξεργαστής λεει οτι μπορεί να φάει μέχρι Max Temps © 73'C

Κοίτα πως πάει το έργο:

α) Δεν αντέχεις και δοκιμάζεις για λίγη ώρα να τον ανεβάσεις

β) Γλυκαίνεσαι και πρωί πρωί πάς για αγορά Aftermarket ψήκτρας ..... :)

Εγώ αύριο θα κάνω τις πρώτες μετρήσεις,στο default σύστημα για να δώ ότι όλα βαίνουν σωστά στο εσωτερικό.

Και μετά ξεκινάμε τον χρονισμό.

@MUL:Μου είπες ότι είχες 47 βαθμούς σε full load,εγώ είχα ήδη 37-40 σε idle...Βέβαια νομίζω ότι παίζει ρόλο και η θερμοκρασία δωματίου που εμένα εκείνη την ώρα που το είδα ήταν στους 34-35 βαθμούς.Ελπίζω να μην έχω κάνει καμμία μακ@κεία με την ψύκτρα...Θα μπούν αύριο φωτό στο thread της σύνθεσης να δεί κανείς αν έχω κάνει κάπου λάθος στην τοποθέτηση,και το airflow δεν δουλεύει σωστά.

Βέβαια νομίζω ότι παίζει ρόλο και η θερμοκρασία δωματίου

σαφως και παιζει ρολο. δεν μπορεις να εχεις χαμηλοτερη θερμοκρασια στον cpu απο την φυσικη θερμοκρασια δωματιου! δεν στεκει..! εκτος και εχεις βαλει air condition στο κουτι!!!!!!!!!!!!!!!

κι εγω καπου εκει παιζω με τις θερμοκρασιες, απο 48-52c. μην αγχωνεσαι, εχει περιθωρια...!

Πιστευω δεν σε πειράζει να ποστάρω αποτελέσματα απο κλόκια στο thread σου ετσι? :spell:

Ο δικός μου δεν ανέβηκε καθόλου με stock core votage..Πήγε μεχρι 200 * 15 =3000 :suicide2:(δεν ξέρω αν είναι καλός κλοκάς...)

Ως τώρα αυτο που εχω καταφέρει ειναι 3200 (200*16 ) με voltage απο 1,32 (1,31 μητρική) σε 1,35 ( 1,33 στην μητρική.. και ελένχω σταθερότητα.. 20 περάσματα με Linx...θα δοκιμάσω 20 με intelburn και καμια ωρα με OCCT..

Ως τώρα εχει εχει περάσει 12 περάσματα και η μέγιστη θερμοκρασία ειναι 51- 52 βαθμούς ....

post-11425-1416074053,9147_thumb.jpg

σαφως και παιζει ρολο. δεν μπορεις να εχεις χαμηλοτερη θερμοκρασια στον cpu απο την φυσικη θερμοκρασια δωματιου! δεν στεκει..! εκτος και εχεις βαλει air condition στο κουτι!!!!!!!!!!!!!!!

Έχεις δίκιο αφου εξωτερικό αέρα τραβάει.

Πιστευω δεν σε πειράζει να ποστάρω αποτελέσματα απο κλόκια στο thread σου ετσι?

Ο δικός μου δεν ανέβηκε καθόλου με stock core votage..Πήγε μεχρι 200 * 15 =3000 (δεν ξέρω αν είναι καλός κλοκάς...)

Ως τώρα αυτο που εχω καταφέρει ειναι 3200 (200*16 ) με voltage απο 1,32 (1,31 μητρική) σε 1,35 ( 1,33 στην μητρική.. και ελένχω σταθερότητα.. 20 περάσματα με Linx...θα δοκιμάσω 20 με intelburn και καμια ωρα με OCCT..

Ως τώρα εχει εχει περάσει 12 περάσματα και η μέγιστη θερμοκρασία ειναι 51- 52 βαθμούς ....

Κανένα πρόβλημα πόσταρε να δούμε τι γίνεται.

Έχω βάλει το Prime95 να δώ σε full με default συχνοτητα τι θερμοκρασίες έχω.Σε κανα 3ωρο θα ποστάρω τις φωτό.

Μετά απο 3 ώρες με το prime95 σε full load είχα max temp 46 βαθμούς,και min 35.(Θερμοκρασία δωματίου κατα την διάρκεια της μέτρησης 34-36)

default3hprime95.th.jpg

Ξεκινάω με τον πολλαπλασιαστή,τι διαιρέτη να βάλω και πόσο να ανεβάζω το vcore?

Υπάρχει αλλά δεν φαίνεται να ξεκλειδώνει ο 4ος θα δώ για bios update,μήπως και υπάρχει version για να τον ξεκλειδώνει.

Υπάρχει αλλά δεν φαίνεται να ξεκλειδώνει ο 4ος θα δώ για bios update,μήπως και υπάρχει version για να τον ξεκλειδώνει.

Πως θα το κάνεις αυτο? μεσω DOS?

Ναί μεσω DOS,δεν βρίσκω που αλλάζει το vcore,βρήκα μία επιλογή αλλά ειναι μαρκαρισμένη στο auto και δεν φαίνεται να αλλάζει.Θα ανεβάσω φωτό,μήπως και δεν βρίσκω σωστά την επιλογή.

Με multiplier τον ανέβασα στο 3400 αλλά δεν ήταν σταθερός,πρέπει να βρώ που ανεβάζω ρεύμα(vcore) και αν ξέρει κανείς να μου πεί πώς υπολογίζω τον διαιρέτη FSB: DRAM.

Με μια καλη ψυκτρα τον πας ανετα στα 3.8, το αν ξεκλειδωνει ο 4ος πυρηνας βαλε το ACC στο auto και αν εισαι τυχερος το πετυχες. Παντως με τον 4ο πυρηνα πανω απο 3.4 δεν παει.......

o 4ος δυστυχώς δεν ξεκλειδώνει δεν με χαλάει βέβαια και ιδιαίτερα,η ψύκτρα που φοράει αναφέρεται στο 1ο ποστ και είναι πολύ καλή.

Απλά δεν ξέρω να κάνω χρονισμό και πέρα απο τον πολλαπλασιαστή με τι να συνεχίσω.

Κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.

Νομίζω πως εφτασα στα όρια της stock ψύξης... τον ταλαιπώρισα αρκετα εχτες :jester:

3400 με τάση 1,44 απο το bios γιατι το amd overdrive αδινε οτι ναναι.. Ελενχος με linx, intelburn + OCCT

Θα κανω παλι εναν επανελενχω για σταθερότητα παλι σημερα..με κανενα ορθος...

post-11425-1416074054,1278_thumb.jpg

post-11425-1416074054,1497_thumb.jpg

post-11425-1416074054,1756_thumb.jpg

Μου φαίνεται ότι είσαι ψηλά σε τάση,τον έφτασα χθές μέχρι 3.8 με πολλαπλασιαστή και λιγότερη τάση,θα δοκιμάσω σταθερότητα σήμερα να δουμε.

PS.Βρήκα απο bios που αλλάζει η τάση,προτιμώ το bios για oc.:pleasantry:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.