nmc93 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2009 Χεραιτώ όλα τα παιδιά του forum, θα ήθελα να σας παρουσιάσω τον νέο επιτοίχιο pc μου που έχω κατασκευάσει εδώ και αρκετό καιρό. Ψάχνοντας να βρώ μία λύση να στεγάσω το νέο pc μου ώστε να μπορω να το χρησιμοποιώ εκτώς από τα 24/7 αλλα και για o/c με xtreme μεθόδους ψύξης,σκέφτηκα να κατασκευάσω ενα επιτοίχιο και αποσπόμενο benchtable που να καλειπτει τις παραπάνω προιποθέσεις και να δίνει λύση στιν έλλειψη χόρου. παραθέτω για αρχή κάποιες φωτογραφίες του συστήματος εδώ διακρίνεται το super εργαστήριο...ημιυπαίθριου χόρου και τα εργαλεία το σύστημα σε μόρφη benchtable μια πανοραμική! on the wall Αν ο Προκρούστης είχε pc θα κάρφωνε αυτό στο βράχο της σπηλιάς του! :yes4:
dpolal Ιούλιος 9, 2009 #2 Ιούλιος 9, 2009 Αφού είναι fta (free-to-air) πισί γιατί έχεις τους 2 12ρηδες στην άκρη ;;;; Καλό πάντως... P.S. Βγάλε και μια φωτό με τα καλώδια συνδεδεμένα να δούμε πώς θα είναι τελικά το σύνολο στον τοίχο εν ώρα λειτουργίας...
CmoS Ιούλιος 9, 2009 #3 Ιούλιος 9, 2009 Δε καταλαβα πως ακριβως στερεωσες το psu,hdd και λοιπα στο κατω μερος οπως επισης πως κρατιεται η 285 οταν την εχεις στο τοιχο
nmc93 Ιούλιος 9, 2009 Author #4 Ιούλιος 9, 2009 oi 12αριδες ,ειναι για να βγάζει (ο ένας)το τον αέρα που δημιουργήται, οσο να πείς, απο το τη ψήκτρα του cpu και ο άλλος για να βάζει κρύο προς την vga αλλα προπάντων για ομορφιά για τα leds, αφού το pc είναι open Η κάρτα στηριζεται με ένα hand maid αλουμινένιο ''κλιψάκι''. Η μια τρύπα βηδώνει με βίδα στην τρύπα του mobo που είναι δίπλα στη vga και η άλλη στη πρώτη είσοδο του πισω αεραγωγού της κάρτας. το psu καθώς είναι σχεδιασμένο και για benctable είχε μπροστά ανάλογες εγκοπές για βήδα (thanx hipro-5) ο ssd με δυο βίδες χρησιμοποιόντας της τρύπες που εχει στα πλάγια. το cd-dvd P.S δεν έχω πολλές photo της vga λόγο rma και θα ακολουθήσουν περισότερες πληροφορίες και photo για τα κατασκευαστηκά σύντομα. Παρατηρήσεις και απόψεις σίγουρα είναι δεκτές.
MBP93 Ιούλιος 9, 2009 #5 Ιούλιος 9, 2009 Μπράβο φίλε πολύ καλή δουλειά.....Πόσο σου κόστισε συνολικά η κατασκευή? P.S.Πως σου φάνηκε η mobo σε επιδώσεις γιατί σκέφτομαι να την αγοράσω κι εγώ!!!:jump1:
nmc93 Ιούλιος 9, 2009 Author #6 Ιούλιος 9, 2009 apla teliooooo:worship::worship::worship: ευχαριστώ πολύ φίλε και μία photo της στήριξης του psu και μια του ssd φίλε MPB93 η mobo όσο τη δοκίμασα μου φάνηκε αρκετά σταθερή μεχρι τα 4ghz που δοκιμασα εγω με αερα δες λίγο το review αυτό http://www.hwbox.gr/showthread.php?t=3865 είναι πολύ κατατοπιστικό η κατασκευή κόστησε 10+euro περίπου για όλες τις βηδες κτλ. και μέτα πήρα ενα κομμάτι γώνια αλουμινίου 1 μετρο περίπου και 2 φύλλα σύνθετο panel αλουμινίου (etalbon) 5mm πάχος λίγο πιο μεγάλα από μιά ATX mobο που μπορειτε να βρειτε ρετάλια σε αλουμινάδικα,ή κομάτια αλουμινίου ίδιου πάχους .Όλα μαζί κάτω από 10euro:jump1:συνολο 20
nmc93 Ιούλιος 9, 2009 Author #8 Ιούλιος 9, 2009 Ωραία δουλίτσα βρε, είσαι μερακλής :yes4:ευχαριστώ, με τιμάει πολύ το σχόλιο σου.
nmc93 Ιούλιος 9, 2009 Author #10 Ιούλιος 9, 2009 οι θερμοκρασίες ειναι γύρω στους 30 βαθμούς σε idle με λίγο o/c στα 3ghz(ακόμα δεν πήγα παραπάνω για 24/7) με θερμοκρασία δώματίου ανάλογη, χωρίς air condition, βασικά μετά από κάποια ώρα ανεβαίνουν παραπάνω. Εβαλα ένα ακόμη fan στη true blacκ αλλά δεν είδα καμοια διαφορά μεγάλη με πρώτα. P.S ο cpu είναι D0, θερμοκρασίες από BIOS σύντομα θα ποστάρω αποτελέσματα και θερμοκρασίες με μεγαλύτερο o/c
Stolis Ιούλιος 9, 2009 #11 Ιούλιος 9, 2009 Μπράβο για το χρόνο σου! Σπάνιο θέαμα σε ένα χώρο!Για τη σκόνη όμως τι θα κάνεις? καμια κουνουπιέρα? :to_pick_ones_nose3:
nmc93 Ιούλιος 9, 2009 Author #13 Ιούλιος 9, 2009 Μπράβο για το χρόνο σου! Σπάνιο θέαμα σε ένα χώρο!Για τη σκόνη όμως τι θα κάνεις? καμια κουνουπιέρα? :to_pick_ones_nose3: ευχαριστώ σε όλους για τα καλά σας λόγια:thank_you2: φίλε μου αυτο δεν το θεωρώ πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί μπορείς πανεύκολα να το καθαρίσεις με ενα πέρασμα και επίσης αποσπάται και γρήγορα από τον τοίχο
MUL Ιούλιος 9, 2009 #14 Ιούλιος 9, 2009 Γιατι δεν βάζεις ενα ωραίο plexi τετράγωνο να γινει πιο ωραίο?Με 5 κομμάτια plexi (φωτιζόμενα) το κλείνεις και το κάνεις πιο γουστόζικο
nmc93 Ιούλιος 9, 2009 Author #15 Ιούλιος 9, 2009 Γιατι δεν βάζεις ενα ωραίο plexi τετράγωνο να γινει πιο ωραίο?Με 5 κομμάτια plexi (φωτιζόμενα) το κλείνεις και το κάνεις πιο γουστόζικοΑν ενοείς να καλυφθεί από πάνω τότε δεν θέλω γιατί αποσκοπώ περισσότερο στο benching παρά στην 24/7 χρήση, εκτως και αν είναι και αυτό αποσπόμενο.
MUL Ιούλιος 9, 2009 #17 Ιούλιος 9, 2009 Αν ενοείς να καλυφθεί από πάνω τότε δεν θέλω γιατί αποσκοπώ περισσότερο στο benching παρά στην 24/7 χρήση, εκτως και αν είναι και αυτό αποσπόμενο.Ναι ωραία ιδεα ,αποσπόμενο να μπορει να κουμπωνει και να ξεκουμπώνει
nmc93 Ιούλιος 9, 2009 Author #18 Ιούλιος 9, 2009 Πολύ καλή δουλειά φίλε. Πρακτικότατος σχεδιασμός. ευχαριστω φιλε alexis και εύχομαι να αποδειχτεί ακομα ποιό πρακτικό στις περαιτέρω δοκιμές φίλε MUL μπορεί να το δοκιμάσω απλά κατι τέτοιο πιστεύω πως θα μείωνε την πρακτικότητα.
Aligator21 Ιούλιος 9, 2009 #19 Ιούλιος 9, 2009 καλή φάση!!! Για το θέμα της σκόνης, πάρε ένα blower (εάν δεν έχεις) και 1 φορά την εβδομάδα, φύσα το!
jimakos21 Ιούλιος 9, 2009 #20 Ιούλιος 9, 2009 Το pc του τσαπατσούλη το έχετε δεί??? Btw, καταπληκτική δουλειά.. Μακάρι να είχα το μεράκη σου και να έπιαναν τα χέρια μου
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.