Jump to content

2x WD640AAKS Raid 0

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πηρα εναν 2ο 640αρη απο αγγελια σε καλη τιμη και λεω να κανω Raid 0 ...

Επειδη η μητρικη μου εχει ICH10 απλό, δεν κανει raid...για αυτο σκεφτομαι την αγορα αυτης εδω της καρτας στα 10 ευρώ απο αγγελια..

http://www.delock.com/produkte/gruppen/pci-express/Delock_SATA_II_PCI_Express_Card_2_Port_70137.html

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=9468&cat=16

1) ..Επειδη εχω διαβασει πως το Raid0 ειναι επικινδυνο..μηπως ειναι πολυ πιο επικινδυνο με αυτο τον μουφοcontroller?

2) ..Καπου διαβασα πως αυξανεται δραματικα το boot time αν εχεις τετοιους controller...ισχυει;

Πες μοντελο mobo που εχεις φιλε....

Να μην εχει raid 0 cont το mobo και με ich10, κουφο ειναι!

• 2 weeks later...

ναι δεν ηταν R, ηταν απλο ICH10...την εδωσα και πηρα μια DFI DK P45-TR2S με ich10r ;)

Σκεφτομαι τωρα... 2χ640 raid 0 ή 1tb Caviar Black ?

ξερει κανεις που μπορω να βρω διαγραμματα με επιδοσεις 640 raid0 ?

ναι δεν ηταν R, ηταν απλο ICH10...την εδωσα και πηρα μια DFI DK P45-TR2S με ich10r ;)

Σκεφτομαι τωρα... 2χ640 raid 0 ή 1tb Caviar Black ?

ξερει κανεις που μπορω να βρω διαγραμματα με επιδοσεις 640 raid0 ?

google it!Εγω βρηκα εκει οτι ηθελα αππ επιδοσεις.

Δε χρειάζεται να ψάξεις. Από επιδόσεις έιναι ok, το έχουν κάνει άπειρα άτομα εδώ μέσα. Το 0 όμως που πας να κάνεις είναι επικινδυνο για τα data σου.

To raid0 δεν ειναι safe να ξερεις. Εχεις ενα ρισκο. Εγω που εκανα raid 0 με 4ερης δισκους. Ολα τα data μου τα ειχα αλλου, ωστε και να σπασει το raid0 να μην χασω τιποτα. Κανε ενα μικρο partition raid0 200gb και το αλλο raid1 που μενει....

Αποψη μου, ξερω οτι δεν παει με το θεμα που εχεις φτιαξει.

Παρε εναν intel ssd τωρα που πεφτουν οι τιμες σιγα σιγα, και τους 640 που εχεις καντους files back up και movies...Η ταχυτητα που θα σου δωσει ο intel ssd 80gb θα ειναι περα απο καθε φαντασια σε σχεση με το raid0 που σκεφτεσαι .

To raid0 δεν ειναι safe να ξερεις. Εχεις ενα ρισκο. Εγω που εκανα raid 0 με 4ερης δισκους. Ολα τα data μου τα ειχα αλλου, ωστε και να σπασει το raid0 να μην χασω τιποτα. Κανε ενα μικρο partition raid0 200gb και το αλλο raid1 που μενει....

Αποψη μου, ξερω οτι δεν παει με το θεμα που εχεις φτιαξει.

Παρε εναν intel ssd τωρα που πεφτουν οι τιμες σιγα σιγα, και τους 640 που εχεις καντους files back up και movies...Η ταχυτητα που θα σου δωσει ο intel ssd 80gb θα ειναι περα απο καθε φαντασια σε σχεση με το raid0 που σκεφτεσαι .

η intel θα ειναι περηφανη για σενα.Εισαι σημα κατατεθεν.:p

Εχεις δικιο.

Βασικά αν έχεις τους 640 αρκετό καιρό, πάντα ένας καινούριος δίσκος είναι καλύτερα (σίδερα είναι, όσο τα χρησιμοποιείς τόσο παλιώνουν). Επίσης θα τρως ~5 watt λιγότερο ρεύμα και να έχεις (θεωρητικά πάντα) και λίγο περισσότερη ησυχία.

Κατά τ'άλλα ...σε δουλειά να βρίσκεσαι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.