Jump to content

Επιλογή Σχολής Πληροφορικής!

Saber_Rider

Recommended Posts

Φέτος ξαναέδωσα πανελλάδικες και σύμφωνα με τα μόρια που συγκέντρωσα σκέφτομαι να κατατάξω τις σχολές στο μηχανογραφικό ως εξής:

Πληροφορικής Ιωαννίνων (υπάρχουν ελάχιστες πιθανότες να μπω μιας και είμαι πολύ κοντά στην βάση η οποία θα αυξηθεί)

Πληροφορικής Κέρκυρας

Επιστήμης Υπολογιστών Ηρακλείου

Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών Τρίπολης

ΤΕΙ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για την σειρά με την οποία θα τις δηλώσω καθώς και για το τμήμα της Κέρκυρας μιας και δεν κατάφερα να βρω πολλές πληροφορίες, είναι καλά;;

Επίσης για το τμήμα του Ηρακλείου είναι τόσο δύσκολο όσο λένε;

Και τέλος μήπως να βάλω πρώτα το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και μετά το ΑΕΙ στην Τρίπολη;;

Παρακαλώ να απαντήσουν όσοι ξέρουν και φυσικά όσοι φοιτούν στα παραπάνω τμήματα... Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Εγώ θα ήμουν μεταξύ Ηράκλειου και Θεσσαλονίκης.

Για το τμήμα του Ηρακλείου έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. Θεωρείται απο τα καλύτερα τμήματα, μετά από αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη έχει μάλλον την καλύτερη φοιτητική ζωή, αλλά και στο Ηράκλειο δεν θα είναι και άσχημα.

Το ένα βέβαια είναι ΑΕΙ, και το άλλο ΤΕΙ. Έχουν μεγάλη διαφορά στην αναγνώριση των πτυχίων.

Τα τμήματα της επαρχίας έχω ακούσει ότι είναι πολύ ανοργάνωτα.

Φετος τελειωσα το 2ο ετος στο τμημα επιστημης υπολογιστων του Πανεπιστημιου Κρητης.. Αν και πλεον εχει πεσει πολυ η βαση, θεωρειται ενα απο τα καλυτερα τμηματα πληροφορικης στην Ελλαδα.. Ηταν η πρωτη μου επιλογη στο μηχανογραφικο και δεν το εχω μετανιωσει ουτε στιγμη.. Αν θες να μαθεις κατι συγκεκριμενο για τη σχολη, πες μου.. :)

Από τις σχολές που μας παραθέτεις η καλύτερη είναι του Ηρακλείου. Εγώ φέτος τελείωσα το 3ο έτος στο συγκεκριμένο τμήμα και οι εντυπώσεις είναι αρκετά καλές. Δεν το λέω για να στηρίξω το "σπίτι" μου μη με πλακώσει, απλώς έχω περάσει κι εγώ από τη θέση σου και τα είχα ψάξει. Ωστόσο, το τμήμα είναι ZOPIKO και επίσης τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου στην Ελλάδα δεν είναι και στα καλύτερα τους. Αν μπορείς να συμβιβαστείς μ αυτά δοκίμασε το...

PS: >Αν θες απλά το χαρτί (το πτυχίο) διάλεξε πιο εύκολο τμήμα.

>Αν σ αρέσει και κανένας άλλος κλάδος με καλύτερη επαγγελματική αποκατά-

σταση επέλεξε τον.

>else γίνε κι εσύ CSDas μπορείς!

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!

Δήλωσα τις σχολές ως εξής:

Πληροφορικής Θεσσαλονίκης

Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Μακεδονίας

Επιστήμης Υπολογιστών Ηρακλείου

Πληροφορικής Ιωαννίνων

Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών Τρίπολης

ΤΕΙ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης

καλά αποτελέσματα να έχεις ;)

και μια συμβουλή: η σχολή δε θα σου μάθει τίποτα. Απλώς σου δίνει κάποιες βάσεις. Δική σου ευθύνη να πάρεις τις καλύτερες δυνατές, και δική σου ευθύνη να μάθεις :)

deninho έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες.

κι εγώ με τη σειρά μου έχω να σου πω ότι παράλληλα με τις σπουδές σου πρέπει να ασχολείσαι με διάφορα εξωπανεπιστημιακά πράγματα και κυρίως με όσο πιο πολλές γλώσσες προγραμματισμού μπορείς. επίσης άμα έχεις λεφτά πάνε πάρε και τα πτυχία της microsoft τουλάχιστον τα δύο πρώτα και να μάθεις να στείνεις server (π.χ. apache ...)

αυτά είναι που μπορούν να πιάσουν χρήματα στην ελλάδα και άμα φύγεις εξωτερικό έκανες την καλή. επίσης να ξέρεις πολύ καλά αγγλικά.

για όλα αυτά υπολογίσε ότι θέλεις 10 χρόνια τουλάχιστον καλής μελέτης και όχι πολύ φράπα ποτά και γκόμενες για να πιάσεις την καλή. αν δεν ασχοληθείς με αυτά τότε ο μισθός σου θα είναι γύρω στα 1000 ευρώ για πολλά χρόνια και θα μετανιώνεις που δεν πέρασες αστυνομικός να πέρνεις και καλά λεφτά και σε 25 χρόνια να έχεις βγει στην σύνταξη συν τα πολύ χαμηλά επιτόκια των τραπεζών(σχεδ'ον μηδαμινά) συν συν συν...

καλή επιτυχία σε οποιαδήποτε σχολή περάσεις και καλά φοιτητικά χρόνια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.