Jump to content

Τελωνείο απο Κίνα

Jerry007

Recommended Posts

Θέλω να φέρω αυτο το αντικείμενο απο κίνα.Θα πρέπει να προσέξω κάτι:Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω αντικείμενο μεγάλου βάρους/μεγέθους έξω απο την Ευρώπη,λίγη βοήθεια ρε παιδιά :red:

http://cgi.ebay.co.uk/W211-E-CLASS-CDI-DIESEL-EXHAUST-MERCEDES-E320-E270-4DRS_W0QQitemZ150340982751QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item23010557df&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1683|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

λέω τώρα εγώ...

μήπως δεν πρέπει να αγοράσεις από αυτόν επειδή έχει 98.6% positive feedback.

Σε έναν οδηγό για το ebay σε ένα φορουμ είχα διαβάσει ότι πρέπει να αγοράζουμε από αυτούς που έχουν 99.6%+ positive feedback.

Ούτε εγώ έχω ξαναψωνίσει οπότε ας μας διαφωτίσει κάποιος.

λέω τώρα εγώ...

μήπως δεν πρέπει να αγοράσεις από αυτόν επειδή έχει 98.6% positive feedback.

Σε έναν οδηγό για το ebay σε ένα φορουμ είχα διαβάσει ότι πρέπει να αγοράζουμε από αυτούς που έχουν 99.6%+ positive feedback.

Ούτε εγώ έχω ξαναψωνίσει οπότε ας μας διαφωτίσει κάποιος.

Οι Κινέζοι πωλητές στέλνουν μαζικά μεγάλες ποσότητες σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να κάνουν λάθη. Το πρόβλημα είναι ότι... δεν ενδιαφέρονται να διορθώσουν αυτά τα λάθη. Γιαυτό και οι αξιολογήσεις τους είναι κοντά στο 98-95%.

Με δύο λόγια: Παραγγέλνεις και αν φτάσει έφτασε :whistle2: Αν όχι παίρνεις πίσω τα χρήματα από paypal - αρκεί να το δηλώσεις πριν περάσει μήνας από την παραγγελία.

Ο συγκεκριμένος πωλητής ασφαλίζει τα πακέτα που στέλνει.

(OUR S/H FEE INCLUDES FREE INSURANCE IN CASE ITEM GOT LOST OR DAMAGED.)

Το Paypal δεν μπορεί να γνωρίζει αν παρέλαβε ο αγοραστής το πακέτο, μπορεί όμως με επικοινωνία με τον πωλητή να μάθει αν είναι συστημένο ή ασφαλισμένο το πακέτο.

Δεν είναι απόλυτο αυτό, έτσι πιστεύω.

πληροφοριακά, δεν είναι από Κίνα αλλά από Ταΐβάν :D

Από Ταιβάν το πιο πιθανό είναι αν ξεπερνάει το ποσό των 100 δολαρίων, να πληρώσει κοντά στο 20% φόρο στο τελωνείο. Αυτό ισχύει απ' όσο ξέρω για όσες χώρες δεν ανήκουν στην Ε.Ε.

για ταριφαδικο μερσεντε προορηζετε?:sarcastic:

το αν θα περασει τελωνιο η οχι κατι ειναι μεγαλο θεμα και ειναι αναλογα τα κεφια του τελωνη!αυτα περι 45$ τιμολογιο περι sample , gift κτλ δεν ειναι απολυτως σιγουρα!

Πλέον υπάρχει ταρίφα στα εκτός ΕΕ, από 5€ αν δεν το ελέγξουν έως το θεό αν έχει ξυπνήσει στραβά ο μάστορας.

Τουλάχιστον στα δικά μου τελευταία πακέτα με έχουν πάει σερί... Ακόμα και βίδες που παρήγγειλα με τσεκουρώσανε

Τα gift και τα ψεύτικα τιμολόγια είναι παλιά κόλπα...

Πλέον είναι ότι σου κάτσει...Αν το ανοίξουν βάζουν χαράτσι αναλόγως τα κέφια τους.

(μεταξύ μας πάντως,τσάμπα λεφτά..Σε οποιοδήποτε εξατμησά και να πας θα βρεις παρόμοιο τελικό στη μισή τιμή)

Καλημέρα παίδες, είναι πράγματι όπως τους τη δώσει. Κάποτε είχα μπλέξει με ένα RMA μιας made in canada ATI κάρτας από την ίδια την ATI. Με παίρνουν οι μάγκες της συνεργαζόμενης με τη fedex εταιρείας από το αεροδρόμιο και μου λένε το δέμα σου κόλλησε και θέλει 200 ευρώ για να στο εκτελωνίσουμε και να στο φέρουμε στην πόρτα σου. Θεώρησα ότι με κλέβουν και πήγα να το εκτελωνίσω μόνος μου. Βρέξει χιονίσει η ιδιωτική εταιρεία ήθελε 30 ευρώ μόνο για να μου δώσει τα έγγραφα του πακέτου (600γρ μικρό κουτάκι) χωρίς τα οποία δε μπορούσα να διεκδικήσω τίποτα. Τέσπα τα πληρώνω αυτά. Μετά, στα βρωμερά γραφεία του τελωνείου πετυχαίνω live λάδωμα της υπαλλήλου που ήταν υπεύθυνη για τον εκτελωνισμό (ένα τμήμα του τουλάχιστο) η οποία μόλις είδε ότι την είδα να τα παίρνει πάγωσε και ξεροκατάπινε αλλά ενώ προλάβαινε να πει στον τύπο ένα <<σας παρακαλώ δε γίνονται αυτά>> και να τα πάρει αργότερα που δε θα ήμουν εκεί, τα έβαλε στην τσέπη κανονικότατα και ξεροκαταπίνοντας ταυτόχρονα... :woot:

Μετά για το δικό μου θέμα πήγε στην προϊσταμένη και μου το πέρασε έτσι αλλά παρόλα αυτά δε γλύτωσα τα 20 ευρώ αποθήκευτρα (σε άλλα γραφείο στου διαόλου τη μάνα) για να παραλάβω τελικά.

Τα παραπάνω απλά σας τα περιέγραψα για να καταλάβετε πόσο χύμα είναι η κατάσταση και ότι άμα ξυπνήσουν στραβά οι καρακάξες ή οι κοιλαράδες εκεί πέρα δεν πάει να 'ναι δώρο με 3 ευρώ τιμολόγιο, μπορεί να ζητήσουν ότι να 'ναι. Για την ιστορία η κάρτα είχε κοστολογηθεί 115 καναδικά δολλάρια και τελικά πλήρωσα 50 ευρώ χωρίς το φόρο τον οποίο γλύτωσα από τύχη. Βάλε και ένα 10ρικο για να πάω σπάτα άρα 60. Και όλα αυτά κάτι το οποίο ήταν rma 600 γρ φακελάκι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.