Jump to content

Ποιές θεωρείτε πιο αξιόπιστες εταιρίες παραγωγής λάπτοπ?

kreach

Πιο αξιόπιστη εταιρία ποιά θεωρείτε?  

150 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Κοιτάχτε πολλές εταιρίες είναι αξιόπιστες έτσι; Γι'αυτό θα έλεγα την Dell/alienware ως κορυφή,μετά Sony,την Toshiba,και από τα laptop τα πολύ mainstream,δηλαδή τα "Everyone's have one" την HP.

Αν και έχω Asus από το 2006,που δεν έχει πάθει τίποτα από μόνο του (ότι ζημιά έχει πάνω επειδή είναι μισό,έχει γίνει από εμένα),δεν την ψηφίζω επειδή βγάζει πολύ απλά laptop,και θα έλεγα μέτριας κατασκεύης,γιατί τουλάχιστον από την εμπειρία μου και από το συγκεκριμένο που είναι,είναι "πιάστο κι'εσπασε".

Μιας και ο αριθμός των ψήφων ξεπέρασε το 100, μπορούμε να ανακυρήξουμε νικητές:

1. Dell/Alienware

2. Toshiba

3. Hewlett Packard

Προσωπικά, διαφωνώ με την εισαγωγή των Apple στο Poll καθώς πρόκειται για ξεχωριστή εταιρία. Καταρχήν τρέχουν άλλο λειτουργικό (τρέχουν και windows αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Προσωπικά νοιώθω πως συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα αν βάλουμε και την apple...

Κατά τα άλλα, καλώς έπραξε ο chosen :p

Παιδιά η αξιοπιστία ενός κατασκευαστή μετριέται κυρίως από την υποστήριξη. Ούτε η IBM, ούτε η Dell, η Toshiba και η ΗΡ φτιάχνουν μητρικές ή δίσκους. Τις μητρικές τις φτιάχνουν όλες 1-2 εταιρίες που προμηθεύουν τους ΟΕΜ (π.χ. Foxconn & MSI) και με δίσκους τους προμηθεύουν οι γνωστοί-άγνωστοι 5.

Δεν είναι ότι το Alienware των $3000 έρχεται με επιχρυσωμένο WD Scorpio Black ενώ το πιο φτηνό Acer έρχεται με δίσκο που φτιάχτηκε από την Γιώργος Λατσόνας Δίσκοι ΕΠΕ.

Όλα θα έχουν δίσκο WD (π.χ.), μητρική από την Foxconn, πανελάκι από την Philips και κατά πάσα πιθανότητα και βίδες από το ίδιο εργοστάσιο στη Μαλαισία.

Η διαφορά έρχεται κατ'αρχάς στο quality control και μετά στο customer service. Η Acer θα σου καταπιεί τον φορητό για 6 βδομάδες και θα παίρνεις τηλέφωνα στις 5 ηπείρους να το βρεις, η Sony θα στο πάρει και θα στο επιστρέψει φτιαγμένο σε 3 μέρες, η ΗΡ θα σου στείλει μηχανικό την επόμενη μέρα να στο φτιάξει στον χώρο σου και η Dell θα κάνει το ίδιο με την ΗΡ και καπάκι θα σε πάρει και 2 τηλέφωνα κατά την διάρκεια να σιγουρευτεί ότι είσαι ικανοποιημένος κι ότι δεν έχεις κανένα παράπονο.

Όταν είχα πρωτοέρθει στην Ιρλανδία, μου είχε κάνει εντύπωση πόσος κόσμος έπαιρνε Dell & HP και έλεγα "μα καλά χαζοί είναι, δεν ξέρουν ότι με €200 λιγότερα παίρνανε καλύτερο μηχάνημα που μπορούν και να κλοκάρουν;"

Και δεν μιλάω μόνο για υπολογιστές γραφείου, μιλάω και για gaming PCs σε lan parties που πήγαινα συνέχεια κλπ

Ε λοιπόν, τα λεφτά που γλιτώνει ο επαγγελματίας ή και ο χομπίστας από το custom build, τα δίνει αλλιώς και με το παραπάνω. Και φέρνω παράδειγμα:

PC φτιαγμένο με 5 κομμάτια από ένα μαγαζί, 5 από το άλλο και 2 από το Ebay:

Το μηχάνημα μια μέρα σβύνει και αρχίζει τα beeps. Έχεις ένα δεύτερο DIMMάκι, δανείζεσαι και το τροφοδοτικό του Φάνη, παίρνεις κι ένα φτηνό CPU από τις αγγελίες και αρχίζεις το troubleshooting. Μετά από ένα απόγευμα, καταλήγεις ότι χάλασε η μητρική που αγόρασες από το XYZ μαγαζί. Παίζουν 2 σενάρια:

Μας καίει το downtime= Αγοράζεις μια άλλη μητρική και την αλλάζεις την ίδια/επόμενη μέρα, και μετά αρχίζεις διαδικασίες για RΜΑ της καμμένης μητρικής. Μόλις αλλαχτεί, την βάζεις αγγελία γιατί έχεις ήδη άλλη.

Δεν μας καίει το downtime= Πας τη μητρική στο μαγαζί (ή την στέλνεις πίσω με courier, ανάλογα πως αγοράστηκε) και ανάλογα με τις δοκιμές και την εγγύηση περιμένεις την αλλαγή. Το PC παραμένει σβυστό όσες μέρες χρειάζονται μέχρι να γίνει η αλλαγή/επισκευή.

PC από την Dell:

Παίζεις το παιχνίδι σου και το PC σβύνει. Παίρνεις τηλέφωνο στην Dell, μιλάς με έναν τεχνικό ο οποίος σε ρωτάει 5 πράγματα του στυλ "βγάλε τις μνήμες, πόσα beep κάνει;" και "δες το Quad-pack LED από πίσω, δείχνει κίτρινο-κίτρινο-κόκκινο-κόκκινο ή όλα κίτρινα;", τσεκάρει τα κιτάπια του και σου λέει "σου στέλνω αύριο έναν μηχανικό με μητρική-μνήμες-τροφοδοτικό, παρακαλώ να του δώσετε πρόσβαση στο PC". Έρχεται ο μηχανικός, αλλάζει parts, τεστάρει ξανατεστάρει δοκιμάζει συνδιασμούς και το μηχάνημα δουλεύει ξανά. Αν δεν δουλέψει το μηχάνημα, η υπόθεση που άνοιξες με το Tech Support της Dell δεν κλείνει. Κι αν σου στείλουνε 5 parts και τελικά φταίει κάτι άλλο, θα σου το στείλουν κι αυτό. Αν κάνουν μερικές απόπειρες να το φτιάξουν και δεν φτιάχνεται, θα σου στείλουν καινούριο PC. Όλα αυτά χωρίς έξτρα κόστος, καλυμμένα από την εγγύηση.

Έχω λοιπόν 2 PC που και τα 2 κάνουν 900 ευρώ. Το συναρμολογημένο έχει κάρτα GTX285 και το Dell έχει GTX260, όλα τ'άλλα ίδια.

Επίσης μπορώ να πάρω ένα συναρμολογημένο με 800 ευρώ που να έχει την GTX260 και όλα τα υπόλοιπα specs ίδια με του Dell.

Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: μ'αυτά τα έξτρα 100 ευρώ, να κάνω την GTX260->GTX285 ή να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για 3 χρόνια; Και μετά τα 3 χρόνια να δώσω άλλα 80 ευρώ και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για 2 επιπλέον χρόνια (σύνολο 5); Ή να τσιμπήσω το συναρμολογημένο με την GTX285 και να έχω 3.8% περισσότερα FPS στο Crysis;

Εγώ πριν από 4 χρόνια θα πήγαινα καρφί για το συναρμολογούμενο, γιατί "άλλη χάρη έχει να το στήνεις εσύ".

Ο gamer και ο enthusiast/modder κλπ σήμερα θα το σκεφτεί λίγο περισσότερο, και είναι και ανάλογα με το πόσο έχει καεί κανείς στο παρελθόν από RMA.

Ο επαγγελματίας πλέον δεν θα το σκεφτεί καθόλου :)

Καλά είσαι... αν κάτι έχω μετανιώσει είναι ότι σε μια τελευταία δουλειά στον Πόρο δεν έβαλα server dell ή hp κτλ, για να γλυτώσει κάποια λεφτά ο πελάτης, αφού ο ίδιος το ζήτησε... ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν κάτσει η στραβή ποιος θα τρέχει στον Πόρο με καράβια ή οδικώς να δει τι φταίει...? οέο... Δεν είναι ότι δεν θα πάρεις τα λεφτά σου, αλλά το τρέξιμο... Τουλάχιστον με έναν brand server έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, γιατί θα τρέξει κάποιος συνεργάτης της dell...

Από την άλλη, για προσωπική χρήση, σίγουρα θα το φτιάξω κομμάτια μόνος, όχι για το κόστος, αλλά γιατί είναι μια μικρή χαρά που έχει μείνει από τα παλιά χρόνια...

@chosen: Καλά τα λες αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα το "made-by-you" και το "dell/hp/.." made, δεν έχουν 10% διαφορά στην τιμή αλλά πολύ παραπάνω :( και βέβαια υπάρχουν και desktop-PC build-to-order από γνωστή αλυσίδα με 4ωρο και άψογο service.

Και πέρα από αυτό και την "χαρά" που λέει ο Jaco, ποιος έχει σήμερα μόνο ένα PC σπίτι του :p ? έχω 2 775 και πολύ εύκολη πρόσβαση σε άλλα 2-3 για troubleshooting.

εχω hp - acer - sony vaio

hp. μου κανει τρελο θορυβο... τρελο ομως.. και ζεστενεται... ζεματαει! τι το καθαρισα τι το ενα τι το αλλο... δεν ειναι να το αφηνεις στα ποδια σου... επισης ξεβαφει και ειχε ερθει γρατζουνισμενο.

acer αν το παρει καποιος θα ειναι για 2ο προχειρο pc να εχει να χαζοχαιρεται. σε καμια περιπτωση δεν τον παιρνεις για ΚΥΡΙΟ pc.

1(λογω αξιοπιστιας

2)λογω service

sony vaio .. κατα τη γνωμη μου ακριβο για αυτα που δινει, και μας εβγαλε 1-2 προβληματακια. αξιζει να παρεις μονο αν βρεις σε καλη ευκαιρια καποιο.

και ψηφισα toshiba επειδη εχουν πολλοι γνωστοι και εχω να πω οτι γενικα στο καθε σημειο τους ειναι προσεγμενα, με στοχο την λειτουργικοτητα. επισης δεν εχω ακουσει λαπτοπ με καλυτερο ηχο απο toshiba..

Toshiba με κλειστα τα ματια...

εχουν περασει3 μεχρι τωρα οπό τα χερια μου, με πιο παλιο ενα 14 Satellite 1800 - ακόμα δουλευει μια χαρα!!!!

Ειχα ACER, πολυ μακρια πλεον από αυτους - δουλευει τωρα αλλα κανει τοσο θορυβο και θερμοκρασια που μου θυμιζει φουρνο μικροκυματων

Ειχα HP, καλο φαινοτανε αλλα τελικα δεν την περασε την ταξη...

εχω τσεκαρει SONY - πολυ ακριβο και πολυ Trendy!!!!

FS - σκυλια αλλα φτηνοδουλεια μου φαινεται...

Αρα TOSHIBA:T::T::T::T:

Εχω αγοράσει 2 Toshiba, 1 dell (στην αδερφη μου, 13 ιντσων) και 1 macbook (τα τελευταία 10 χρόνια). Δυσκολη απόφαση... και τα 4 βγηκαν πολύ καλά, αλλα....

Τα Toshiba ειχαν προβλημα με το DVDdrive (και συνεχιζουν παρα τις 2 αλλαγες). Παντως η IDEAL είναι πολύ καλή στο service. Αρκετά ικανοποιημένος!

To Dell είναι πολύ κάλο και αξιόπιστο αν και βουίζει το ανεμιστηρακι... μιλάμε για θόρυβο.

Το Μακ.... απλα, ομορφο, αξιπιστο, γρηγορο, εδω και 8 μηνες εξακολουθω να ειμαι 'ερωτευμενος' τρελλα μαζι του... Ειναι το κατι αλλο. Εύχομαι βεβαια να μη μου πάθει κατι και χρειαστεί να αντιμετωπίσω (και απο κοντά ) την rainbow. ΤΡΕΜΩ μόνο στη σκέψη μετά από όλα αυτά που έχω ΑΚΟΥΣΕΙ και έχω συζητήσει (τηλεφωνικά) μαζί τους...

Ψηφίζω μηλο δαγκωμένο, λοιπον!! και για hardware, αλλά κυρίως για το software. :pleasantry:και μετα Toshiba ΑΛΛΑ ΟΧΙ τα φτηνιάρικα (τελευταίας 2 -ετιας, σειρά Α, L). Τα Tecra ειναι κορυφη!

Μακάρι να βγαίναν λαπτοπ με leopard, χωρίς προ-εγκατεστημένα (s)Vista :) και γενικά WINDOWS :suicide2:

Το παν είναι η After sale υποστήριξη... και οι 2 πρώτες (toshiba -dell) εκει κερδίζουν, κάτι που ΔΕΝ λεει να το καταλάβει η sony (και η apple).. που βγάζουν επίσης πολυ καλα λαπ, αλλά από υποστήριξη :lazy:.

Για τα Acer Δεν έχω ακούσει καλά σχόλια απο 3-4 γνωστούς που είχαν αγοράσει παλιά. ΠΟΛΛΑ προβλήματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.