Jump to content

Ποιές θεωρείτε πιο αξιόπιστες εταιρίες παραγωγής λάπτοπ?

kreach

Πιο αξιόπιστη εταιρία ποιά θεωρείτε?  

150 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημιουργώ και Poll να επιλέξετε την πιο αξιόπιστη εταιρία κατά τη γνώμη σας.

Θα ήθελα να γράψετε και δυο λόγια όλοι όσοι λάβατε μέρος στο poll. Τόσο μιλώντας για την επιλογή σας όσο και για τις άσχημες εμπειρίες δικές σας (ή φίλου ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, όχι άκουσα ότι ο γνωστός ενός φίλου μου κάποτε...!)

Εγώ έχω λιγα να πω:

Οι γονείς μου έχουν στην κατοχή τους: ένα Dell XPS M1210 και ένα Dell Inspiron 6400 εδώ και δυο-τρία χρόνια (δεν θυμάμαι ακριβώς). Πραγματικά, έχουμε μείνει ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένοι καθώς ούτε laggάρει ούτε έχει παρουσιάσει κάποιο άλλο πρόβλημα (πχ με το DVD Drive)

Kάποτε είχαν κάτι Compaq 2100 με επεξεργαστή celeron και RAM 190MB τα οποία έχουν φάει μαμοσταυρίδια... τρελλό laggάρισμα με τον καιρό, προβλήματα με το dvd drive κτλ

Εγώ και η αδερφή μου έχουμε δύο λάπτοπ της HP της σειράς DV7 (εγώ το 1070ev και αυτή το 1030ev). Τα χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα. Παρόλαυτά δεν έχω μείνει όσο ικανοποιημένος όσο περίμενα. Συχνά κολλάνε εφαρμογές, μερικές φορές αργούν να ανοίξουν εφαρμογές/παράθυρα από εξωτερικό σκληρό κτλ. Eπίσης, αργεί το DVD Player, έχω πλέον σοβαρότατο πρόβλημα καψίματος dvd (τα διάφορα free imgburn, cdburnxp...) μου παγώνουν πριν καλά καλά φορτώσουν - κάποτε ξαφνικά στο 50% του καψίματος σταματούσε, τώρα ούτε καν αναγνωρίζει το drive... ΕΛΕΟΣ! Κατάντησα να αγοράζω εξωτερικό DVD Writer !!!

Το desktop μου, φοράει XP PRO σε αντίθεση με τα Vista Home Premium που έχουν τα άλλα, και αμέσως αναγνωρίζει τους εξωτερικούς σκληρούς, φλασάκια και στη συνέχεια και τα αρχεία μέσα... Φταίνε τώρα τα Vista? Είναι θέμα software? Δεν ξέρω, αλλά μου έχει κάτσει κάπως η όλη φάση με τα λάπτοπ της HP...

ΥΓ Δεν έβαλα την Apple γιατί αυτή είναι άλλο φρούτο, εξορισμού :p

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Toshiba. Έχω το Satellite M30X-118 εδώ και 5 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Δεν είναι εντελώς απροβλημάτιστο (χαλασμένο panel -υπάρχει και thread- και χαλασμένο drive), αλλά και μόνο το ότι παίζει μετά από όσα έχει περάσει (πολλά ταξίδια, πτώσεις, benching για ώρες κάτω από A/C, overclocking που μου έδωσε κύπελλα και πόντους στο bot :D) με ικανοποιεί. Ξέρω ότι θα πατήσω το κουμπί και θα ανάψει :D

709 ψήφισαν dell σε χρόνο dt ??? :crazy:

Ρε Πέτρο τι μας έκανες ραααα :devil:

Edit: Στην αρχή σοκαρίστηκα, στη συνέχεια σκέφτηκα ... μα ... δεν είναι δυνατόν σε τοσο λίγο χρόνο ... μετά σκέφτηκα να ειδοποιήσω την ομάδα των Moderators καθώς σκέφτηκα μήπως παίχτηκε καμιά λαμογιά ... τέλος είδα το μήνυμα του chosen ... :hehe:

Έχουν περάσει διάφορα λάπτοπ από τα χέρια μου. Φίλων που απλά θέλανε "σουλούπωμα" ή και λόγο δουλειάς. Χειρότερη θεωρώ μακράν την Acer, όποτε είχα hardware πρόβλημα περίμενα αρκετό καιρό για να το φτιάξουν, και ποσοστιαία είχαν πάντα πιο συχνά προβλήματα από άλλα laptops.

Ψήφισα καλύτερη την Sony αν και έχει περάσει μόνο ένα από τα χέρια μου. Ειδικά η ποιότητα κατασκευής ήταν υπεράνω κριτικής. Θα ήθελα να υπήρχε στην λίστα και η IBM/Lenovo που θεωρώ επίσης πολύ ποιοτική (αν και λιγότερο stylish).

Η πιο αξιοπιστη ειναι αυτη με το ταχυτερο και πλεον απροβληματιστο service.. τα λαπτοπακια πλεον εχουν γινει "γομαρια" γρηγοροι επεξεργαστες ( και ζεστοι ) εξισου γρηγορα gpu ( ζεστοι κι αυτοι ), βαλε μεσα και τον ανταγωνισμο που συνιστα ακομα και σε επαγγελματικα μοντελα μικροτερες τιμες, το θεμα δεν ειναι αν κατι καποια στιγμη θα χαλασει αλλα ποτε, και εκει παιζει ρολο ποσο λιγοτερο θα σε ταλαιπωρησει το service.. και νομιζω οτι το πλεον αξιοπιστο on-site service στην Ελλαδα τουλαχιστον το εχει η DELL.. αλλιως, το hardware πανω κατω ιδια πραγματα ειναι, ολα φασον στην Κινα/Μαλαισια/Ταιβαν κλπ παραγονται, απο τις clevo/compal/ κλπ. Αντε καποια εταιρια η σε ολα τα μοντελα η σε επαγγελματικα να θετει υψηλοτερους στοχους στο quality control.

αν και κάτοχος σύγχρονου Turbo-x (ή τούρμποχ όπως το φωνάζω πλέον) ψήφισα Toshiba. Ο λόγος είναι γιατί από όλα όσα έχουν πέσει στα χερια τα εργαλειάκια αυτά μου έχουν δώσει την εντύπωση ότι έχουν σχεδιαστεί με βάση (εκτος όλων των άλλων) την εργονομία και την άνεση του χειριστή τους και σε συνδυασμό με το εξαιρετικό σέρβις με έχουν πείσει να τα προτιμησω την επόμενη φορά. Το ακριβώς αντίθετο μου έχουν αφήσει τα Turbo-x που αν και σκυλιά σε γενικές γραμμές, εντούτοις μου δίνουν την εντύπωση της προχειροδουλειάς.

Κλείνοντας, να πω πως όσοι έιστε νευρικοί καλό θα ήταν αποφύγετε την Acer γιατί είναι απάλευτη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.