Jump to content

Πρόβλημα σε pc .... τι να κάνω?

tasos53

Recommended Posts

Εδω και δυο μηνες ενα απο τα pc που εχουμε στην δουλεια ενω το κλεινεις κανονικα δλδ τερματισμος λειτουργειας κλπ μετα απο ενα το πολυ δυο λεπτα ανοιγει μονος του.

Αν το ξανακλεισεις κανει τα ιδια οποτε πρεπει να σβηνεις απο τροφοδοτικο αυτοματα μετα τον τερματισμο.

Το θεμα ειναι οτι εχει μεσα το προγραμμα της εταιρειας και δεν θελω να χασω επ ουδενει το οτιδηποτε.

Αλλαξα τροφοδοτικο και παλι τα ιδια.

Και ενα αλλο ειναι οτι την προηγουμενη εβδομαδα ενα ιδιο ακριβως Pc σταματησε στα καλα καθουμενα και αναγκαστικα και εβγαλα τον δισκο με το λειτουργικο και τον εβαλα σε ενα αλλο κουτακι που ειχα καβατζα και επαιξε μια χαρα.

Τωρα εχω αυτον που αναβει μονος του και πραγματα απο τον αλλον που οπως ειπα ειναι ιδιος αλλα εσβησε αποτομα χωρις να ξερουμε το γιατι>

Τι προτεινεται να αρχισω να ξηλωνω ενα ενα και να κανω τραμπα?

:giveup:

υγ ειναι θεμα hardware στανταρ μιας και δοκιμασα τον δισκο απο τον αλλο και παλι αναβοσβηνει ο ατιμος

Εμενα το μυαλο μου στη μητρικη θα πηγαινε...

εφοσον δεν ειναι σκληρος, αποκλειετε να ειναι cpu μνημες η καρτα αφου δεν εχουν τη δυνατοτητα (και να θελαν δλδ που λεει ο λογος) να δωσουν εντολη για restart.

Παρόμοια περίπτωση την έλυσα με.....bios update!!! Επίσης δεν αν το ίδιο στο κάνει σε safe mode. Αν δε στο κάνει, τότε κάποιος driver ευθύνεται ή λοίπουν από τα win αρχεία χρήσιμα. Δοκίμασε τις μνήμες, μήπως και σε κάποιο σημείο η μνήμη δε μπορεί να διαβάσει δεδομένα και αναγκάζει το pc σε επανεκκίνηση και δες και τις θερμοκρασίες. Αυτά για αρχή :)

Παιδια ευχαριστω πολυ.

Στο τελος της ημερας σημερα θα αρχισω τα τεστ και θα κανω και αυτα που μου ειπατε.

σε κουβεντα παντως με εναν φιλο προχθες κατα λαθος του το ανεφερα και μου εχει πει οτι το εχει ξανασυναντησει και οτι δεν μπορεσαν να βρουν κατι :computer: (φαντασμα μηπως... :ph34r:)

υπαρχουν usb συσκευες συνδεδεμενες στο pc κυριως εξωτερικος δισκος η φλασακια? δοκιμασε να τα βγαλεις η να αλλαξεις θεσεις

κοιταξε μηπως κολλαει και το κουμπι του power εχι γινει και αυτο

Αν μπορείς δοκίμασε τον εκτός κουτιού.

Υπήρξε περίπτωση που "καλικάντζαροι" βραχυκύκλωναν κουμπί reset & start του κουτιού και δημιουργούταν το πρόβλημα που περιγράφεις.

μεγάλε είχα ίδιο πρόβλημα στο pc της αδερφής μου φορματ εκανα μνημες τσεκαρα τσοφοδοτικα αλλαξα τπτ.

Τελικά έφταιγε το κουμπι του power! :hang3:

αποσύνδεσετο απο την μόμπο και βραχυκύκλωσε το pwr με ενα κατσαβίδι στην μόμπο και δες αν στο ξανακάνει..

Τπτ ρε γμτ :help1:

Τι εχω κανει

1)αλλαξα τροφοδοτικο

2)μνημες

3)εβγαλα το power button και το δοκιμασα

4)εβγαλα την μπαραρια και την ξαναεβαλα

5)ολα στο default στο bios

6)και καρτα γραφικων αλλαξα

ολα παντα με ιδια που εχω αλλα και παλι συνεχιζει το βιολι του

Το μονο που δεν εχω κανει ειναι να αλλαξω μητρικη μιας και ολα θελουν ξηλωμα και φοβαμαι διοτι οπως σας ειπα το μηχανημα που εχω για ανταλλακτικα σταματησε να λειτουργει και μην μου καψει τπτ.

Σου έγραψα παραπάνω πως παρόμοιο πρόβλημα το έλυσα με bios update. Αν γνωρίζεις να το κάνεις γιατί θέλει προσοχή, δοκίμασέ το. Η άλλη επίσης επιλογή που έχεις είναι να αφήσεις μόνον το σκληρό, την κάρτα γραφικών, μία μνήμη και να αποσυνδέσεις οπτικά, floppy, card reader και κάρτες για τηλεόραση, ήχου κλπ μήπως βραχυκυκλώνουν τη μητρική. Επίσης όπως έγραψαν οι φίλοι παραπάνω, όποτε έχεις χρόνο δούλεψέ την έξω από το case.

Σου έγραψα παραπάνω πως παρόμοιο πρόβλημα το έλυσα με bios update. Αν γνωρίζεις να το κάνεις γιατί θέλει προσοχή, δοκίμασέ το. Η άλλη επίσης επιλογή που έχεις είναι να αφήσεις μόνον το σκληρό, την κάρτα γραφικών, μία μνήμη και να αποσυνδέσεις οπτικά, floppy, card reader και κάρτες για τηλεόραση, ήχου κλπ μήπως βραχυκυκλώνουν τη μητρική. Επίσης όπως έγραψαν οι φίλοι παραπάνω, όποτε έχεις χρόνο δούλεψέ την έξω από το case.

Με το bios update σε τετοια παλια μητρικη δεν το ρισκαρω μιας και δεν ειμαι pc expert.

Τα οπτικα μεσα που ειναι 2 dvd και ενα flopy θα τα βγαλω ναι και θα το δοκιμασω.

Τωρα εξω απο το κουτι ειναι μανικι αλλα θα προσπαθησω να το κανω και αυτο.

Thanks man.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.