kreach Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Να ρωτήσω, ποιοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν (έστω και ελάχιστα) το ερέθισμα που δέχονται τα μάτια μας με αποτέλεσμα το κλασσικό κοκκίνισμα και τσούξιμο? Παρατηρώ πως αν με το που ξυπνήσω, ανάψω μια οθόνη (pc/tv) και μετά από κανα μισάωρο βγω έξω από το σπίτι, δυσκολεύομαι να εστιάσω και νοιώθω μεγάλη ενόχληση στο φως του ήλιου. Αντίθετα αν πρώτα κάνω μια βόλτα στον ήλιο και μετά πάω σε μια οθόνη κάτσω για κανα μισάωρο τουλάχιστον και μετά βγω πάλι για βόλτα, δεν θα με ενοχλήσει τόσο. Επίσης, παρατηρώ πως μια 21" Samsung που είχα πάρει πριν 3 χρόνια περίπου με ενοχλεί περισσότερο από μια ακόμα παλαιότερη LOC 17". Φταίει μόνο το μέγεθος ή φταίει και ότι η LOC λόγω της μέτριας ποιότητας (σε εικόνα) δεν ακτινοβολεί (?) τόσο τα μάτια. Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας εμπειρίες
hondo1 Ιούλιος 7, 2009 #3 Ιούλιος 7, 2009 ναι δοκιμασε να πειραξεις λιγο την οθονη σου..να μην εχει τερμα contrast κτλ...ωστε να ειναι ξεκουραστη.. να εχεις κανα παραθυρο ανοιχτο να μπαινει ηλιος..και δεν θα εχεις προβλημα λογικο μου ακουγετε αν ημουν κ εγω σε τελειως κλειστο χωρο .. με το που θα εβγαινα εξω θα πονουσαν και τα δικα μου ματια οπως λες..
kalwdios Ιούλιος 7, 2009 #4 Ιούλιος 7, 2009 Και βασικα τα βραδυα παντα να εχετε ανοιχτο καποιο φως οταν ειστε μπροστα απο οθονη! :dance3: ειπα την σοφια μου κ εγω
johnsonb Ιούλιος 7, 2009 #6 Ιούλιος 7, 2009 Eγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με εσένα,δεν αντέχω να βάλω την φωτινότητα ούτε καν σε text γιατί αρχίζουν τσουξίματα-hard πονοκέφαλοι,και τώρα την έχω στο 0 όπως και το contrast και πάλι πρόβλημα έχω.Σκέφτομαι να σκαλίσω το service menu μπας και χαμηλώσει και άλλο. Έχω δοκιμάσει πολλά,αλλά δεν έχω πετύχει τίποτα εκτός από το να την έχω στο 0-0 και να έχω ανοιχτή την πόρτα το πρωί να μπαίνει ήλιος,και το βράδι να έχω ανοιχτό το φως. Η ειρωνία πάντως είναι ότι αν κάτσω μπροστά σε μια crt tv εδώ πιο πέρα,δεν νιώθω τόσο πολύ ενόχληση όσο μπροστά στην lcd (samsung sm 225mw) στο pc,αν και τώρα τελευταία χρησιμοποιώ μόνο το tuner επειδή δεν χρησιμοποιώ το pc πολύ,και όταν είμαι στα 2-3 μέτρα μακριά δεν με ενοχλεί ακόμα και αν είναι η φωτινότητα στο 100%,βέβαια εκτός από το να δεις ταινία,δεν γίνεται να κάνεις τίποτα άλλο τόσο μακριά. Αυτό με το φως πίσω απ'την οθόνη το είχα δοκιμάσει,βασικά είχα βάλει φως να χτυπάει κάθετα τον τοίχο πίσω,αλλά δεν έγινε τίποτα εκτός από όμορφη ατμόσφαιρα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.