palavomaras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2009 Καλησπέρα σε όλους!!!Πρίν λίγες μερες μου κόλλησε κάποιον ιό το μηχάνημα(παροτι έχω το nod4 που το έβαλε σε καραντίνα αλλά πρόλαβε κ έκανε ζημιά με αποτέλεσμα να μήν μου εμφανίζονται τα εικονίδια και γενικότερα να έχει πρόβλημα ο explorer).Αποφάσισα λοιπόν να κάνω format!!!Ενώ λοιπόν διέγραψε τον δίσκο και ξεκινάει να κάνει το setup μου σβήνει η οθόνη ενώ το μηχάνημα ακομα δούλευε!!!Reset και ξανά απο την αρχή!!!Τα ίδια!!!Υποψιάζομαι τροφοδοτικό το οποίο το αντικατέστησα με καινούργιο!τα ίδια!μετά σκεφτηκα cpu!!!την πάω για ελεγχο στο πλαίσιο!όλα καλα δεν βρήκαν κάτι!!!Τέλος αλλάζω την μητρική με μία Asus Striker 2 formula!!!Μόλις το συναρμολογώ κ το ανοίγω μου εμφανίζει μπλέ οθόνη μετά το Post (πρίν ακομη μπει στο setup των windows) με το εξής μήνυμα 0x00000007B (0xf78a2524 , 0xc0000034 , 0x00000000 , 0x00000000)Γνωρίζει μήπως κανείς τί σημαίνει αυτό ακριβώς???!!!Aναρωτιέμαι μήπως έχει πάθει κάποια ζημιά ο δίσκος απο τις συνεχείς αποτυχυμένες προσπάθειες(που έμειναν στην μέση) εγκατάστασης των windows!!!Ο δίσκος είναι ένας WD 160GB sata2Όποιος μπορεί ας μας δώσει τα φώτα του!!!Ευχαριστώ πολύ
palavomaras Ιούλιος 6, 2009 Author #2 Ιούλιος 6, 2009 Nα συμπληρώσω ότι πρίν απο λίγη ώρα άρχισε να μου πετάει το εξής μήνυμα DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER Καμία ιδέα???:help1:
SirDiman Ιούλιος 6, 2009 #3 Ιούλιος 6, 2009 Μαλλον τα παιξε ο δισκος (μπορει και η cache του αναλογα με το μυνημα της bsod)
palavomaras Ιούλιος 6, 2009 Author #4 Ιούλιος 6, 2009 Περίεργα πράγματα...Να τα έπαιξε απο τόσο νωρίς???δεν τον έχω περισσότερο απο 4 μηνες!!!
SirDiman Ιούλιος 6, 2009 #5 Ιούλιος 6, 2009 οι seagate 7200.11 σειρα με το παλιο firmware χτυπαγε απο τα πρωτα λεπτα...
kreach Ιούλιος 6, 2009 #6 Ιούλιος 6, 2009 Για ρίξε μια ματιά στο παρακάτω λινκ, ενδεχομένως να σε βοηθήσει http://www.thelab.gr/showthread.php?t=64071
palavomaras Ιούλιος 6, 2009 Author #7 Ιούλιος 6, 2009 Eγώ θυμάμαι κάτι εποχές που είχα εναν WD 10gb και μου είχε αντέξει πόσα χρόνια απο το 99'!!!Δηλαδή απο οτι καταλαβαίνω πάντως τα έφτυσε έτσι???Να με δώ αυριο που θα τον επιστρέφω στο e-shop με τον καυσωνα απο πάνω!!!Ελπίζω μόνο να μου τον αντικαταστήσουν αμέσως κ να μην χρειαστεί να πηγαινοέρχομαι μετα απο καμια βδομάδα!!!
SirDiman Ιούλιος 6, 2009 #8 Ιούλιος 6, 2009 Για να μην τρεχεις με το eshop, αν εχεις την δυνατοτητα δοκιμασε καποιον αλλο σκληρο ή εστω με bootable usb λειτουργικο
o polonos Ιούλιος 7, 2009 #9 Ιούλιος 7, 2009 http://www.hiren.info/pages/bootcd Κατεβασε την τελευταια εκδοση καψε το ISO και ξεκινα τα mini XP
Alexgk Ιούλιος 7, 2009 #10 Ιούλιος 7, 2009 Τέλος αλλάζω την μητρική με μία Asus Striker 2 formula!!!Μόλις το συναρμολογώ κ το ανοίγω μου εμφανίζει μπλέ οθόνη μετά το Post (πρίν ακομη μπει στο setup των windows) με το εξής μήνυμαΌταν αλλάζεις μητρική πρέπει να κάνεις format στο σκληρό σου ή repair που προσωπικά το αποφεύγω. Aν ο σκληρός σου φαίνεται στο bios τότε:Δοκίμασε να κάνεις format. Αν επίσης έχεις win xp κατά τη διαδικασία του φορμάτ μπορεί να μη δουν τα win το σκληρό σου γιατί θα χρειαστεί να περάσεις τους sata drivers που υπάρχουν στο cd της μητρικής συνήθως. Για να το κάνεις χρειάζεται να έχεις floppy disc. Αν δεν έχεις μπες στο bios και βάλε το σκληρό από sata σε ide.
palavomaras Ιούλιος 7, 2009 Author #11 Ιούλιος 7, 2009 Παιδιά τελικα δεν άντεξα κ τους το πήγα πίσω στο κατάστημα!!!Είπα να εκμεταλλευτώ την εγγύηση που μου είχε απομείνει!!!Μου είπαν ότι θα το ελεγξουν και θα μου βγάλουν κάποιο πιστωτικό για αλλαγή!!!Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξειςΣτο φίλο μου alexgk ηθελα μόνο να πώ οτι στον σκληρό μου είχα περάσει τα xp αλλά το αρχικό πρόβλημα ήταν ότι μολις ξεκίναγα να κάνω format δεν μου ολοκλήρωνε την εγκατάσταση!με αποτέλεσμα να τον επανεκκινώ πολλές φορές !!!
Alexgk Ιούλιος 7, 2009 #12 Ιούλιος 7, 2009 Παιδιά τελικα δεν άντεξα κ τους το πήγα πίσω στο κατάστημα!!!Είπα να εκμεταλλευτώ την εγγύηση που μου είχε απομείνει!!!Μου είπαν ότι θα το ελεγξουν και θα μου βγάλουν κάποιο πιστωτικό για αλλαγή!!!Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξειςΣτο φίλο μου alexgk ηθελα μόνο να πώ οτι στον σκληρό μου είχα περάσει τα xp αλλά το αρχικό πρόβλημα ήταν ότι μολις ξεκίναγα να κάνω format δεν μου ολοκλήρωνε την εγκατάσταση!με αποτέλεσμα να τον επανεκκινώ πολλές φορές !!!Αν δεν την ολοκλήρωνε μπορεί να ήτανε μνήμη (μου έχει τύχει) ή σκληρός ή το cd. Από το post σου μου δόθηκε η εντύπωση πως με το που ξεκινούσε το setup υπήρχε πρόβλημα. Μακάρι φίλε μου να τελειώνει αυτή η ιστορία γιατί δε φταις σε τίποτα να είσαι με ένα κουτί στο χέρι και να κάνεις δρομολόγια. :rant:
palavomaras Ιούλιος 9, 2009 Author #13 Ιούλιος 9, 2009 Λοιπόν παιδιά έγινε το εξής.Αφού τους πήγα τον σκληρό στο e-shop Περιστεριου και αφου περίμενα μια μέρα για να γίνει ένας απλός τεχνικός έλεγχος και διαπίστωση βλάβης με παίρνουν και μου λένε ότι δεν βρέθηκε κάποιο πρόβλημα με τον δίσκο.Μιλώντας με τον τεχνικό μου είπε ότι κατέβασε κάποια διαγνωστικά της western digital και της Seagate και τα πέρασε όλα με επιτυχία!!!Όταν τον ρώτησα αν δοκίμασε να ξεκινήσει τον σκληρό απο μόνο του και να περάσει δοκιμαστικά τα windows μου είπε πως όχι αφού είχε περάσει τα τέστ με επιτυχία και με συμβούλεψε να τσεκάρω τις μνήμες γιατι οι μπλέ οθόνες συνήθως προέρχονται απο αυτές!!!Αφού λοιπόν τις έλεγξα και είχα τα ίδια προβλήματα(έστω κι αν ξεκινούσα με ένα dimm απο κάθε ζεύγος πάνω) ξεκινάω λοιπόν ξανά για το e-shop με τα 2 ζεύγη μνήμης που είχα για το e-shop για να μου τις ελέγξουνε κι αυτές!!!Πράγματι μου βρίσκουν το ένα ζευγάρι προβληματικό και μου τις αλλάζουνε!μου δίνουν καινούργιες και μόλις τις βάζω επάνω τα ίδια!η ίδια μπλέ οθόνη με το ίδιο σφάλμα!!Παραδόξως δοκιμάζω να βάλω επάνω έναν παλαιότερο σκληρό IDE που είχα και όλα καλά!!!Τον φόρμαρα κανονικότατα, του πέρασα τα windows και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα!!!Έτσι αποφασίζω να ξανάπάω τον δίσκο στο e-shop για έλεγχο σήμερα,όντας πεπεισμένος ότι είναι πρόβλημα του δίσκου, και να διαπιστωθεί (επιτέλους) η βλάβη, και μου λέει ο τεχνικός εκεί οτι φταίει ο υπολογιστής γενικά και να του το πάω να το δεί όλο για να το δεί!10ΕΥΡΏ όμως ξανά για τεχνικό έλεγχο δεν θέλω να τα πετάξω έτσι!Δέν μου βρίσκονται κιολας!!Δηλαδή γιατί είναι τόσο δύσκολο για την εν λόγω εταιρεία να κάνει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο σε ένα προιόν της και άν χρειάζεται να κάνει μιά αντικατάσταση???Για να μήν μιλήσω για την αργοπορία και για το γεγονός ότι ο τεχνικός(ο ένας που έιναι εκεί) φεύγει απο εκέι κάθε μέρα στις 5 την στιγμή που σε ανταγωνιστικές εταιρείες του κλάδου το τεχνικό προσωπικό είναι πιό οργανωμένο και δουλεύουν μέχρι το βράδυ???Για να μιλήσω πιό συγκεκριμένα στο Πλαίσιο, απο το οποίο είχα αγοράσει τα υπόλοιπα εξαρτήματα του υπολογιστή, και για τον φόβο των ιουδαίων τα άλλαξα μόλις αντιμετώπισα άλλα προβλήματα δέν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα για να γίνει η αντικατάσταση!!!Το τεχνικό τους τμήμα ήταν άψογο και έπαιρνα άμεσες απαντήσεις για τα ερωτήματά μου την ίδια ακριβώς μέρα!!!Είναι λεπτομέρειες οι οποίες θεωρώ έχουν συμβάλλει στο να ανεβάσουν το επίπεδο των καταστημάτων ηλεκτρονικών και να επικρατήσει του ανταγωνισμού εξυπηρετώντας τους αγοραστές εξαίρετα!!!Η εξυπηρέτηση του καταναλωτή θα έπρεπε να έιναι πιό αποτελεσματική και αυτό για το καλό όλων!!!Και των καταναλωτών αλλά και την ομαλή και επιτυχημένη πορεία των εταιρειών στο χώρο!!!Συγχωρέστε με άν κάνω κάποιο λάθος.Μπορεί πράγματι να μήν είναι θέμα του δίσκου αλλά κάποιου άλλου εξαρτήματος (παρότι τα έχω αντικαταστήσει σχεδόν όλα απο την αρχή) αλλά πιστεύω οτί υπάρχουν ακόμη αδυναμίες ως πρός την εξυπηρέτηση σε ορισμένα καταστήματα που εμποδίζουν την περαιτέρω ανέλιξη τους στο χώρο, αλλά 3 μερες τώρα έχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα πολύ κι ακόμη δέν εχω βρεί κάποια λύση!!!Όπως δυστυχώς προέβλεψε ο φίλος alexgk είμαι αυτές τις μέρες με ένα ή και δύο κουτιά (μνήμες-σκληρός) στο χέρι και τρέχω συνέχεια!!!Ακόμα ψαχνω να βρώ τι φταίει!!!Φιλικά πάντα και δίχως την παραμικρή πρόθεση να προσβάλλω κανέναν...
HotPeanut Ιούλιος 9, 2009 #14 Ιούλιος 9, 2009 ^ Εϊσαι νέος εδώ μέσα. Θα μάθεις με τον καιρό....για το e-shop :hi:
Alexgk Ιούλιος 10, 2009 #15 Ιούλιος 10, 2009 To σκληρό δίσκο ide τον είδε μια χαρά. Το sata σκληρό τον βλέπει, αλλά δεν ολοκληρώνει την εγκατάσταση των win. Αν η μνήμη σου, είχε πρόβλημα, θα έπρεπε να μη μπορέσει να ολοκληρώσει ο υπολογιστής την εγκατάσταση στα win στον ide σκληρό που έβαλες. Βγάλε τον ide και βάλε ξανά μόνον το sata σκληρό και πέρασέ του win vista. Η μητρική σου αν δεν κάνω λάθος έχεις sata/raid οδηγούς που όταν κάνεις εγκατάσταση τα xp, θα πρέπει να τους περάσεις σε δισκέτα και μετά με το f6 κατά την εγκατάσταση των xp να ενημερώσεις τα xp για τον sata σκληρό που έχεις γιατί αλλιώς μπορεί να μη μπορέσουν να τον δούνε. Αν δεν έχεις floppy disk θα παιδευτείς να περάσεις xp.Στα vista είναι ευκολότερα γιατί πιθανότατα θα δούνε το σκληρό σου δίσκο χωρίς να χρειαστεί να περάσεις sata/raid drivers. Αν δεν τον δούνε πέρασε τους sata/raid οδηγούς όπως γράφει σε αυτό το άρθρο Παρατήρησε αν ο σκληρός εμφανίζεται στο bios. Αν όχι, πάρε όλο το κουτί και πάνε στο e-shop και θα δούνε αν είναι θέμα του σκληρού σου, ή αν έχει πρόβλημα ο sata controller της μητρικής σου. Υπομονή φίλε μου και καλό κουράγιο!
palavomaras Ιούλιος 10, 2009 Author #16 Ιούλιος 10, 2009 fίλε μου alexgk σε ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες σου και το ενδιαφέρον σου αλλά οφείλω σ'αυτό το σημείο να επισημάνω ότι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζω έγκειται στο ότι, όταν έχω πάνω τον sata σκληρό και πηγαίνω στο bios τον αναγνωρίζει κανονικά!Μετά πηγαίνω στις επιλογές boot και βάζω την ρύθμιση να ξεκινάει με το cd των xp!!!Μέχρι εδώ όλα καλά!!!Όταν όμως βάζω το cd μέσα και ξεκινάει δέν μου βγάζει κανένα μήνυμα "please press any key to boot from cd" !!!Αλλά μου βγάζει κατευθείαν το logo τών windows που δείχνει ότι γεμίζουν και αμέσως μετά μου πετάει την μπλέ οθόνη με τον παραπάνω κωδικό που σας έγραψα!!!κάθε φορά το ίδιο!!!Μου δάνεισε ένας φίλος την δική του asus P5k να δοκιμάσω να στήσω το σύστημα!!!κι εκεί ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!Οι ίδιες μπλέ οθόνες ξανά κ ξανά!Μπορώ να φανταστώ μόνο τον λόγο που συμβαίνει αυτό, ότι προσπάθησα πολλές φορές όταν το σύστημά μου "ζούσε" να κάνω εκείνο το format και κάθε φορά (3 νομίζω) που δεν μου πετύχαινε το έκανα reset!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.