Jump to content

Παρατηρήσεις σε πρώτη προσπάθεια υδρόψυξης

pleistoanaktas

Recommended Posts

Χαιρετώ το φόρουμ

Μόλις ολοκλήρωσα την πρώτη μου προσπάθεια για υδρόψυξη:

Αντλία: Koolance Pmp-400

Ψυγείο 1 (μεγάλο): Black Ice GTX 240

Ψυγείο 2 (μικρό): Koolance HX-420

Cpu block: Koolance CPU-350AT

Gpu block: XSPC Razor GTX260

Tank: XSPC Dual Bay Reservoir

Τέλος, χρησιμοποίησα σωλήνες των 10mm και πάει ως εξής:

τανκ -> αντλία -> μεγάλο ψυγείο -> cpu -> μικρό ψυγείο -> κάρτα γραφικών -> τανκ

Και τώρα το αποτέλεσμα σε σχέση με την πρότερη διαρύθμιση στο Armor+ με την Asus Silent Square Evo πάνω στον Q9550 @ 3,4 ghz και την στοκ ψύξη στην gtx260 (sp216) @ 640, 1136, 1380 Mhz:

cpu idle: ~42 --> ~39 / load (intel burn test): ~75 --> ~60

gpu idle: ~50 --> ~41 / load (furmark - xtreme burning mode): 83 (στροφές στο φουλ/πιστολάκι) --> 53 (:woot:)

Φυσικά ικανοποιημένος από τη πλευρά μου, αλλά σίγουρα θα ήθελα να ακούσω και μερικές πιο έμπειρες απόψεις.

Και κάποιες απορίες:

α) χρησιμοποίησα όλο το feser 1 και παρόλ'αυτά στο τανκ καλύπτει τις τρύπες γύρω στο ένα δάχτυλο. Θα πρέπει να βάλω κι άλλο? Επίσης πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο υγρό αν χρειαστεί να το συμπληρώσω?

β) μερικές φορές παρατηρώ κάτι σαν "δίνες" στους σωλήνες που σιγά σιγά εξαφανίζονται - θα πρέπει να ανησυχώ?

γ) κάτι πλάτσαπλούτσα που ακούω φυσιολογικό? :D

δ) κάπου διάβασα στο φόρουμ για ρύθμιση στροφών της αντλίας ή κάτι τέτοιο... Με αυτή που έχω είναι δυνατό κι αν ναι, τι χρειάζομαι - btw την έχω οριζόντια τοποθετημένη πάνω σε βετέξ πάνω από το κλουβί με τους σκληρούς

Αυτά και σοζ για το σεντόνι :D

Χαιρετώ το φόρουμ

Μόλις ολοκλήρωσα την πρώτη μου προσπάθεια για υδρόψυξη:

Αντλία: Koolance Pmp-400

Ψυγείο 1 (μεγάλο): Black Ice GTX 240

Ψυγείο 2 (μικρό): Koolance HX-420

Cpu block: Koolance CPU-350AT

Gpu block: XSPC Razor GTX260

Tank: XSPC Dual Bay Reservoir

Τέλος, χρησιμοποίησα σωλήνες των 10mm και πάει ως εξής:

τανκ -> αντλία -> μεγάλο ψυγείο -> cpu -> μικρό ψυγείο -> κάρτα γραφικών -> τανκ

Και τώρα το αποτέλεσμα σε σχέση με την πρότερη διαρύθμιση στο Armor+ με την Asus Silent Square Evo πάνω στον Q9550 @ 3,4 ghz και την στοκ ψύξη στην gtx260 (sp216) @ 640, 1136, 1380 Mhz:

cpu idle: ~42 --> ~39 / load (intel burn test): ~75 --> ~60

gpu idle: ~50 --> ~41 / load (furmark - xtreme burning mode): 83 (στροφές στο φουλ/πιστολάκι) --> 53 (:woot:)

Φυσικά ικανοποιημένος από τη πλευρά μου, αλλά σίγουρα θα ήθελα να ακούσω και μερικές πιο έμπειρες απόψεις.

Και κάποιες απορίες:

α) χρησιμοποίησα όλο το feser 1 και παρόλ'αυτά στο τανκ καλύπτει τις τρύπες γύρω στο ένα δάχτυλο. Θα πρέπει να βάλω κι άλλο? Επίσης πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο υγρό αν χρειαστεί να το συμπληρώσω?

β) μερικές φορές παρατηρώ κάτι σαν "δίνες" στους σωλήνες που σιγά σιγά εξαφανίζονται - θα πρέπει να ανησυχώ?

γ) κάτι πλάτσαπλούτσα που ακούω φυσιολογικό? :D

δ) κάπου διάβασα στο φόρουμ για ρύθμιση στροφών της αντλίας ή κάτι τέτοιο... Με αυτή που έχω είναι δυνατό κι αν ναι, τι χρειάζομαι - btw την έχω οριζόντια τοποθετημένη πάνω σε βετέξ πάνω από το κλουβί με τους σκληρούς

Αυτά και σοζ για το σεντόνι :D

Φιλε μου καλωσηρθες

αρχικα θα πρεπει να σου πω οτι η επιλογη χαλκινου και αλουμινενιου ψυγειου στο κυκλωμα σου

δεν ειναι και οτι καλυτερο και ειδικα μιας κι εχεις και χαλκινο αλλα και νικελωμενο block ταυτοχρονα πανω

θα σου προτεινα με την πρωτη ευκαιρια την αντικατασταση του koolance με καποιο επισης χαλκινο

καλου κακου (B.I pro, Silverprop, swiftech κτλ..)

Σε γενικες γραμμες οι θερμοκρασιες σου ειναι καλες (60c &53c σε full φορτιο αντιστοιχα)

-υποθετω οτι παιζεις με μετριους προς το αθορυβο ανεμιστηρες-

και με την καλη εξαερωση και το πατημα της θερμοαγωγιμης θα βελτιωθουν κι αλλο

α) μην συμπληρωσεις υγρο με διαφορετικου τυπου

εαν σου λειπει λιγο και δεν θες να παρεις ενα ολκληρο μπουκαλι

ειναι προτιμοτερο να το αφησεις να δουλεψει με ενα δαχτυλο λιγοτερο για καποιο διαστημα

παρα να ρισκαρεις με μιξη διαφορετικου τυπου που μπορει να οδηγησεις σε τρελλα προβληματα

β,γ) με την αντλια μονο σε λειτουργεια

και το κυκλωμα ταπωμενο κανονικα

σηκωσε και γειρε το κουτι και προς στις 4 κατευθυνσεις για 5 δευτερα περιπου στην καθε μερια

με οσο μεγαλυτερη κλιση μπορεις

μετα εαν μπορεις κουνα το λιγακι ολο μαζι

λογικα θα ακουσεις αρκετα την ροη κατα το πλαγιασμα

δειγμα του οτι απεγκλωβιζεται ο παγιδευμενος αερας απο τα κλειστα σημεια του κυκλωματος

και εμφανιζετααι στους σωληνες υπο τη μορφη φτσαλιδων και μικρων δινων

μολις το κανεις και ηρεμησει η ροη,

ανοιγεις το τανκ και συμπληρωνεις με το υγρο που λογικα θα εχει κατεβει κι αλλο

και θεωρητικα θα πρεπει να μειωθουν αν οχι εξαφανιστουν τα "πλάτσαπλούτσα" και καποιες απο τις δινες

δ) ρυθμιση της αντλιας μπορεις να κανεις ειτε μεσω trimmer

ειτε μεσω ειδικου controller της koolance

αλλα δεν νομιζω οτι στη περιπτωση σου χρειαζεται κατι τετοιο

εαν ακους καποιο θορυβο που θα ηθελες να ξεφορτωθεις μειωνοντας στροφες στην αντλια

πιθανοτατα ειναι ο αερας που εχει ακομα μεσα το κυκλωμα σου

Φίλε καταρχή σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτό με το μπλοκ που λες κομματάκι δύσκολο τώρα λόγω οικονομικής στενότητας, θα το λάβω υπόψη όμως αν τυχόν βρω ευκαιρία να ζμπρώξω το μπλοκ που έχω σε κάποιον άλλον...

Καλά μάντεψες για τους ανεμιστήρες, είναι όλοι τους Nanoxia ρυθμισμένοι στις 900 στροφές κιόλας. Τώρα για το πάτημα που λες, όντως πιστεύω ότι δεν ήταν και το καλύτερο πάνω στην cpu, στη πρώτη ευκαιρία θα το επαναγκαταστήσω. Εξαέρωση? :D Βοήθεια? :D

Όσο αφορά τα υπόλοιπα, σ'ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές, απλά όταν λες

πως γένειν αυτό? :boxed:

(καλά το να σηκώσω την φουλαρισμένη αρμούρα και να την κουνάω πέρα δώθε, θέλει καμμιά βδομάδα γυμναστήριο πρώτα :flex:)

• 3 weeks later...

οσον αφορα το υγρο μιας και εβαλες feser one αντι να παρεις το χρωματισμενο που εχει 16 ευρω παρε την ''βαση'' δηλαδη feser χωρις χρωμα που εχει 6 ευρω ( σε ενα λευκο μπουκαλι ειναι ) ιδια δουλεια και αν ανυσηχεις για το χρωματακι δεν θα στο χαλασει απλα θα το αραιωσει.

Καλά μάντεψες για τους ανεμιστήρες, είναι όλοι τους Nanoxia ρυθμισμένοι στις 900 στροφές κιόλας. Τώρα για το πάτημα που λες, όντως πιστεύω ότι δεν ήταν και το καλύτερο πάνω στην cpu, στη πρώτη ευκαιρία θα το επαναγκαταστήσω. Εξαέρωση? Βοήθεια?

Όσο αφορά τα υπόλοιπα, σ'ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές, απλά όταν λες

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Κοπρίτης Εμφάνιση μηνυμάτων

πως γένειν αυτό?

(καλά το να σηκώσω την φουλαρισμένη αρμούρα και να την κουνάω πέρα δώθε, θέλει καμμιά βδομάδα γυμναστήριο πρώτα )

για την εξαερωση αδειασε το υγρο σε ενα δοχειο καθαρισε ολα τα κομματια και ξανα απο την αρχη.

οσο για το περα δωθε του κουτιου αγγαρεψε καποιον φιλο σου να σε βοηθησει :p

απο κει και περα ο κοπριτης πιστευω σε εχει καλυψει :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.