godslayer1416003205 Ιούλιος 9, 2009 #21 Ιούλιος 9, 2009 Η πάνω κάρτα βράζει επειδή έχει λιγότερο χώρο, έχει 1 μόνο ανεμιστήρα και αυτός ο ένας το πιο πιθανό είναι να σπρώχνει πάνω της τον ακόμα πιο ζεστό αέρα που προέρχεται από το πίσω μέρος του pcb της κάτω κάρτας.Όσο για την ζέστη που λες έχεις απόλυτο δίκιο. Το hardware δεν παίρνει ανάσα από πουθενά με θερμοκρασία αέρα στους 30+. Θα δεις σημαντική διαφορά με air condition. Η δική μου 280 (με μαμά ψύκτρα) χωρίς a/c idlαρει στους 60 ενώ με a/c στους 48. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
Theorw Ιούλιος 10, 2009 Author #22 Ιούλιος 10, 2009 Λοιπον με a/c 24 βαθμους δωματιου,εβγαλα crysis καμια 15αρια φορες και vantage κυριλε μεχρι 70 η πανω και μεχρι 60 η κατω.Και εβγαλα και 10χιλιαρο vantage!(13k gpu:woot:-5k cpu:bye:)Crysis 40 fps για πλακα ολα very high!furmark μονο δεν βγαζει η πανω καρτα αργει πολυ περισσοτερο αλλα τα 90 τα πιανει στο τελος η π..τ.ν.....!
tonyspanos Ιούλιος 10, 2009 #23 Ιούλιος 10, 2009 Θα μπορούσες να το κάνεις στο στοκ ανεμιστηράκι... κατέβαζεις Radeon Bios Editor + Winflash. Παίρνεις το bios το στοκ, πηγαίνεις στα fan settings και φέρνεις μερικούς βαθμούς νωρίτερα το 100%. Ξαναφλασάρεις και τις 2 (με προσευχές ταυτόχρονα αν είσαι σε Vista). Τις ψύκτρες για τις μνήμες και για τα VRM δεν θα τα γλείτωνες αλλά τις 2 Musashi...//Μπορεί να κάνω και λάθος... Αν ναι, συγγνώμη...
Theorw Ιούλιος 10, 2009 Author #24 Ιούλιος 10, 2009 Ευχαριστω φιλε αλλα τα χω δοκιμασει αυτα...... Αυτα ειναι οταν ανησυχεις για τις ζεστες κλπ κλπ. Εγω ομως υπερχρονιζω τις καρτες με μολυβι οποτε κοιταω αλλου! Τα προγραμματα αυτα τα εχω ολα και τα εχω δοκιμασει παρα πολυ.Απλα η θα βαλω νερο αλλα απο φθινοπωρο η Thermalright HR 3 αλλα μαλλον το νερο βλεπω... Τωρα θα βολευτω στα 720/1100 της 2ης καρτας!
tonyspanos Ιούλιος 10, 2009 #25 Ιούλιος 10, 2009 όχι νερό, αγιασμό για να μη το πιάνει το κακο το μάτι!!! :hi:
Theorw Ιούλιος 10, 2009 Author #26 Ιούλιος 10, 2009 XA-XA-XA! Οντως!Ενα ματακι θα βαλω απ αυτα [ ειναι γ αυτη τη δουλεια!Που τα φορας στο χερι κλπ θα τι κρεμασω μεσα πουθενα! Ασχετο αλλα πριν κοιμηθω ειχα a/c και ειχα idle 33 η μια 35 η αλλη .Τωρα π ξυπνησα σβηστο a/c εχω 39/41 αντιστοιχα... ΔΛΔ 6 ακριβως αλλα αν τις βαλω κανα vantage θα αυξηθει σε load ΕΚΘΕΤΙΚΑ... ΤΗ ΖΕΣΤΗ Μ ΜΕΣΑ...
ladrial Ιούλιος 10, 2009 #27 Ιούλιος 10, 2009 Αν και αρκετά παλιός στα κόλπα και στις μοντίφες, το τελευταίο διάστημα έχω χάσει πολλά επισόδεια λόγω υποχρεώσεων. Παρατηρώντας την ψήκτρα της Sapphire, το MONO που έχω να πω είναι να εκφράσω την απορία μου για την επιλογή της Sapphire όσον αφορά τη συγκεκριμένη ψήκτρα?!?!?!?!?!?............ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ σε τόσο ισχυρές κάρτες με τόσο μεγάλες απαιτήσεις σε ψύξη σε ΟΛΑ τα τμήματα της κάρτας να κοτσάρουν πάνω αυτό το άθλιο ψυκτράκι (τηρουμένων των αναλογιών και λίγα λέω)? ? ? ? Ένα κομματάκι χαλκός στο κέντρο και γύρω γύρω χοντροκομένο αλουμίνιο με ελάχιστα fins χωρίς heat-pipes, που βγάζει μάτι ότι ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ για σοβαρές και αξιόπιστες καταστάσεις. Πλάκα μας κάνουν ή απλώς μας λένε "παιδιά, κουτσοβολευτείτε με αυτό και άμα θέλετε καλύτερο σπρώχτε μαρούλι!..."Στην περίπτωσή σου, Theo, θα άνοιγα το καπάκι του caseκαι θα έριχνα πάνω έναν επιδαπέδιο ανεμιστήρα να ψύχει τα πάντα ως προσωρινή λύση. Για μόνιμη, οικονομίες για καλή after-market solution...Η Vapor X μου ειναι 40 idle και 50 max load... ΤΕΛΕΙΟΣ αθορυβη ,και ολα αυτα για 6 ευρω πανω απτην reference ,101 η ποιο φτυνη και 107 η Vapor-X!!! ... Χαλαρα καλυτερη αποτι aftersale ψυκτρα μου προτεινεται!!!
Ερνεστος Ιούλιος 10, 2009 #28 Ιούλιος 10, 2009 Άρα καταλήγουμε στο ότι η (υψηλή) ατμοσφαιρική θερμοκρασία το κάνει το έγκλημα... Από την άλλη πλευρά, δυστυχώς όταν η μέτρηση θερμοκρασίας δεν είναι ενιαία και υπό τις ίδιες συνθήκες δεν έχει και μεγάλο νόημα όσον αφορά τη σύγκριση, παρά μόνον ενδεικτική αξία για το τι επιτυγχάνει το κάθε ψυκτικό σύστημα στις εκάστοτε συνθήκες. Αν κάποιος τον έχει ήδη τον κλιματισμό, σαφώς και πρέπει να το αξιοποιήσει για να ρίξει τις θερμοκρασίες. Αν κάποιος δε διαθέτει τέτοιον, μία HR-03 είναι μάλλον φτηνότερη, αποδοτικότερη και οικολογικότερη λύση...
Theorw Ιούλιος 10, 2009 Author #29 Ιούλιος 10, 2009 Η Vapor X μου ειναι 40 idle και 50 max load... ΤΕΛΕΙΟΣ αθορυβη ,και ολα αυτα για 6 ευρω πανω απτην reference ,101 η ποιο φτυνη και 107 η Vapor-X!!! ... Χαλαρα καλυτερη αποτι aftersale ψυκτρα μου προτεινεται!!! Εμενα με ενδιαφερει και το βολτ μοντ,κατι που η vaporx δεν θα αντεχε.Μιλαω γιατι ειχα μια τετοια 3870.Καλη ηταν αλλα OC δεν εκανε καθολου καλο... Άρα καταλήγουμε στο ότι η (υψηλή) ατμοσφαιρική θερμοκρασία το κάνει το έγκλημα... Από την άλλη πλευρά, δυστυχώς όταν η μέτρηση θερμοκρασίας δεν είναι ενιαία και υπό τις ίδιες συνθήκες δεν έχει και μεγάλο νόημα όσον αφορά τη σύγκριση, παρά μόνον ενδεικτική αξία για το τι επιτυγχάνει το κάθε ψυκτικό σύστημα στις εκάστοτε συνθήκες.Αν κάποιος τον έχει ήδη τον κλιματισμό, σαφώς και πρέπει να το αξιοποιήσει για να ρίξει τις θερμοκρασίες. Αν κάποιος δε διαθέτει τέτοιον, μία HR-03 είναι μάλλον φτηνότερη, αποδοτικότερη και οικολογικότερη λύση... Ασε φιλε και μ χαλασε το κλιματιοστικο το απογευμα Εβγαζε ψυκτικο υγρο...Μαλλον κατι θα τρυπησε... ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ...
Ερνεστος Ιούλιος 10, 2009 #30 Ιούλιος 10, 2009 Μεταξύ μας, η λύση για σένα είναι το ύδωρ... Κακά τα ψέμματα, για τη δουλειά που κάνεις, αυτή είναι η κατάλληλη ψύξη.
Theorw Ιούλιος 10, 2009 Author #31 Ιούλιος 10, 2009 Ναι το εχω καταλαβει πια...Απλα δεν ξοδευω αλλα λεφτα στο πισι τωρα...Απο φθινοπωρο μαλλον...Τοτε θα πουλησω 40 ευρα τις musashi και αλλα 20 την 1283 και παιρνω μπλοκ γαι τις καρτες
Sadman1416003304 Ιούλιος 12, 2009 #32 Ιούλιος 12, 2009 Τι να πω...την ακριβώς ιδιά κάρτα έχω.Πάνω απο 55-60 βαθμούς δεν πάει με την ψύκτρα της sapphire(άσχετο αλλά ήταν 1 μήνα κάτω από νερο,και τώρα πρόσφατα γύρισα σε αέρα) Παράξενο που η δικιά σου ζεστένετε τόσο...
Theorw Ιούλιος 12, 2009 Author #33 Ιούλιος 12, 2009 Μυστηρια πραματα!:yes2:Και η αλλη με το βολτμοντ στα 1 34 ειναι πολυ πιο κρυα!!Κουλο ε!
ladrial Ιούλιος 12, 2009 #34 Ιούλιος 12, 2009 Και δεν βλεπω λογο να αντεχει λιγοτερα volt απτην reference... Προσωπικα την εχω σε ενα μικρο οverclock (700 core 1100 μνημες) και η max temp ειναι 63...
Theorw Ιούλιος 13, 2009 Author #35 Ιούλιος 13, 2009 Δοκιμασα σημερα μολυβι.Απο 1,47κω πηγε 1,43(σιγα σιγα στην αρχη ντε..) Παρολαυτα δεν πηρε καθολου ρευμα παραπανω... Θα δοκιμασω να μειωσω κ αλλο την αντισταση αν και μου φαινεται δυστροπη αυτη...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.