Theorw Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2009 Το λεει και το θεμα.Εχω κανει εδω και μια βδομαδα κρατηση στ πλαισιο μια 4850 1ΓΒ reference pcb. 126Ε Τωρα που γκυρισα πατριντα,ειναι η ωρα να την παραγγειλω αλλα πριν λιγο ειδα μια 4850 1ΓΒ VAPOR X στα 123 και αναρωτιεμαι ποια να παρω. Η vaporx εχει καλυτερη ψυξη αλλα δεν εχει το reference Pcb οποτε το pencil mod ειναι αμφιβολο. Η απλη εχει reference pcb που το εχω δουλεψει οποτε θα "ΦΑΕΙ ΚΑΛΑ" με σιγουρια Ποια μ προτεινετε? Οποιος ξερει ας βαλει λινκ με μολυβι για vaporx παρακαλω!
Gregorypeg1000 Ιούλιος 6, 2009 #2 Ιούλιος 6, 2009 εγω λεω την vapor x για να εχεις και καλυτερες θερμοκρασιες και το κεφαλι σου ησυχο
Narzul Ιούλιος 6, 2009 #3 Ιούλιος 6, 2009 Δε παιρνεις την toxic που ειναι και preoverclockled και κανει 115 ευρω? Και ησυχη και τσιτα
Jerry007 Ιούλιος 6, 2009 #4 Ιούλιος 6, 2009 Άμα σκοπέυει να κάνει mods κτλ η ψύξη της κάρτας του είναι άχρηστη καθώς υποθέτω θα την βάλει σε κάνα μονοβάθμιο ή θα κουμπώσε κάνα κάνιστρο για LN2. Ψάξτο λίγο για την Vapor-X συνήθως οι pre-overclocked εκδόσεις πάνε πιο ψηλά απο τις reference
Theorw Ιούλιος 6, 2009 Author #5 Ιούλιος 6, 2009 Για VAPROX ελεγα και γω αλλα δεν μπορω να βρω πουθενα pencil mod και επισης νταξει,σε νερο να μπει το φθινοπωρο.Μεχρι εκει Οχι -0 καταστασεις... Μαλλον reference θα παρω και θα φαει κ αυτη το ρευμα της οπως και η τωρινη και θα πει κ ενα τραγουδι!!!!!!!!
sofos1990 Ιούλιος 7, 2009 #6 Ιούλιος 7, 2009 Tα mods για την απλή είναι γνωστά, οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να πας στην non-reference έκδοση!!! συνήθως οι pre-overclocked εκδόσεις πάνε πιο ψηλά απο τις reference Ελπίζω το "συνήθως" να μην μπήκε τυχαία H 280 superclocked που είχα έπεζε πιο χαμηλά από την απλή.......FAIL:D
Theorw Ιούλιος 7, 2009 Author #7 Ιούλιος 7, 2009 Φιλε το ξερω και γι αυτο διαλεξα την reference μιας και με την πρωτη που εχω πετυχα πολυ καλα αποτελεσματα στο μοντ. Φανατσου ομως την εκληξη μου οταν σημερα ανοιξα το κουτι και βγαζω απο μεσα μια ΓΟΜΑΡΟΚΑΡΤΑ ΔΙΠΛΟΥ ΣΛΟΤ!!!!!!!! Η παπ*ρια που βγαζει η sapphire τελευταια!μπλιαχ! Και εγω περιμενα να δω την κλασσικη ΑΘΛΙΑ ΨΥΚΤΡΑ 90 βαθμους στο μπεντσ furmark...ΗΜΑΡΤΟΝ. Και τα vrm της μνημης δεν εχουν ψυξη.Παλι καλ π εβαλα εγω ενα ψυκτρακει,το οποιο βραζει τωρα...!!! Που να τολμησω μοντ!Θα περιμενω αν περισεψουν φραγκα να βαλω μια musashi...
Jerry007 Ιούλιος 7, 2009 #8 Ιούλιος 7, 2009 Tα mods για την απλή είναι γνωστά, οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να πας στην non-reference έκδοση!!!Ελπίζω το "συνήθως" να μην μπήκε τυχαία H 280 superclocked που είχα έπεζε πιο χαμηλά από την απλή.......FAIL:D Μια 8800Gt που είχα απο την Gainward ήταν πολύ καλή περίπτωση, ανέβαινε πιο ψηλά απο τις απλές και είχε και καλό σύστημα ψύξης http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4155&Itemid=40
Theorw Ιούλιος 7, 2009 Author #9 Ιούλιος 7, 2009 Παιδες αποδειχθηκε ΛΟΥΤΣΑ η ψυχτρα της καρτας αυτης...Μιλαμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΤΠ!!! Ετρεξα ενα φουρμαρκ και εφτασε 104!!! Και τρεχοντας το vantage δεν αντεξε και ΚΟΛΛΗΣΕ ΑΠΟ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ!!!:rant::rant::rant: Η δευτερη καρτα δεν πιανει πανω απο 65 για κανενα λογο... Πριν καν την βαλώ στο κουτι,εβαλα μχ5 (απ τη φωτο λεω ωραιο lapping κανανε κιολας!) και κοτσαρα και ενα ψυχτρακι, που αποδειχθηκε απαραιτητο μιας και τωρα βραζει,και σκεφτομαι να βαλω κ αλλα συντομα... Καμια προταση για την ωρα για να αποφυγω τα 100+ ????? (δεν παιζει ακομα καποια musashi αργοτερα σιγουρα)
Toxic Ιούλιος 8, 2009 #10 Ιούλιος 8, 2009 Και εγω αυτη την κατα πηρα απο το RMA.Αν θες τα voltmods στειλε πμ.Αν και απο μονη της ανεβενει πολυ(770-1330 σε εμενα)
Ερνεστος Ιούλιος 9, 2009 #11 Ιούλιος 9, 2009 Αν και αρκετά παλιός στα κόλπα και στις μοντίφες, το τελευταίο διάστημα έχω χάσει πολλά επισόδεια λόγω υποχρεώσεων. Παρατηρώντας την ψήκτρα της Sapphire, το MONO που έχω να πω είναι να εκφράσω την απορία μου για την επιλογή της Sapphire όσον αφορά τη συγκεκριμένη ψήκτρα?!?!?!?!?!?............ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ σε τόσο ισχυρές κάρτες με τόσο μεγάλες απαιτήσεις σε ψύξη σε ΟΛΑ τα τμήματα της κάρτας να κοτσάρουν πάνω αυτό το άθλιο ψυκτράκι (τηρουμένων των αναλογιών και λίγα λέω)? ? ? ? Ένα κομματάκι χαλκός στο κέντρο και γύρω γύρω χοντροκομένο αλουμίνιο με ελάχιστα fins χωρίς heat-pipes, που βγάζει μάτι ότι ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ για σοβαρές και αξιόπιστες καταστάσεις. Πλάκα μας κάνουν ή απλώς μας λένε "παιδιά, κουτσοβολευτείτε με αυτό και άμα θέλετε καλύτερο σπρώχτε μαρούλι!..."Στην περίπτωσή σου, Theo, θα άνοιγα το καπάκι του caseκαι θα έριχνα πάνω έναν επιδαπέδιο ανεμιστήρα να ψύχει τα πάντα ως προσωρινή λύση. Για μόνιμη, οικονομίες για καλή after-market solution...
Theorw Ιούλιος 9, 2009 Author #12 Ιούλιος 9, 2009 Φιλε και γω εχω φλιπαρει με την συγκεκριμενη καρτα!!!!!!!!!Μιλαμε ουτε ψυκτρα της προκοπης,ουτε ψυξη στις μνημες και ουτε ψυξη στα VRM των μνημων!!!ΕΛΕΟΣ!Εβαλα εγω κατι ψυκτρακια και βραζουν!!!Παραγγειλα την Musashi μιας και περισεψαν κατι λεφτα και το βραδακι θα την εχω!Γιαι σημερα εφαγα το 2ο κλλλημα στο furmark οταν εφτασε σους 108 σε 2λεπτα!!!!!!!!ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΣ!
Ερνεστος Ιούλιος 9, 2009 #13 Ιούλιος 9, 2009 Για μένα οι θερμοκρασίες αυτές είναι απαράδεκτες! Δεν ξέρω τι λενε οι κατασκευαστές για τα όρια αντοχής, αλλά 100 κελσίου (ή 80 ή 90) είναι θερμοκρασίες-ταμπού. 52 Κελσίου βλέπω στον επεξεργαστή σε καύσωνα και αρρωσταίνω. Πιστεύω ότι το όλο θέμα απόδοση τσιπ - θερμική αποβολή - ψύξη χρήζει γενικότερης αναθεώρησης. Ντάξει, δε λέω να γίνουν όλα Atom 8watt, αλλά και κάτι τέλος πάντων. Το χειρότερο είναι ότι ρίχνουν το μπαλάκι στον end-user να βγάλει το φίδι απ'την τρύπα... Με το καλό το Mussashόνι! Εννοείται ότι περιμένουμε και ενημέρωση.
Theorw Ιούλιος 9, 2009 Author #14 Ιούλιος 9, 2009 Εννοειται.Να δεις που και με βολτ μοντ παλι 70 δεν θα πηγαινει με τιποτα!
Theorw Ιούλιος 9, 2009 Author #15 Ιούλιος 9, 2009 Πηρα λοιπον καταχαρουμενος σημερα την MUSASHI!Λεω επιτελους τερμα τα κολληματα και η υπερθερμανσεις!! Ειχα ομως καποιες ανυσηχιες για την συμβατοτητα καθως και για την συνυπαρξη με την 2η καρτα με την ιδια ψυκτρα,μιας και απο πανω εχει χειροβιδες αλλα εχω επισης κοτσαρει και ενα δυο καλουδια...Τεσπα ξεκιναω να βαζω ψυκτρακια.. Τα καλουδια που ελεγα...Και η αλλη καρτα εχει παρομια. Και αφου τελειωσα με τις μνημες παω να τοποθετησω δοκιμαστικα την ψυκτρα.Παρατηρω για κακη μ τυχη πως βρισκει πανω στπυς πυκνωτες.Δεν πειραζει γ αυτο εχει το χαλκινο λαμακι,για ανυψωση!Το βαζω σβελτα!Παλι ομως εβρισκε!!!!!!!!Ευτυχως, ειχα 2ο λαμακι απ την αλλη Musashi οποτε λεω θα βαλω κ αυτο!(τοστ την εκανα) Ξεκιναω ποιπον βαζοντας as5 στην ψυκτρα, Αναμεσα στα λαμακια, Και στον πυρηνα.ΔΛΔ 3 δοσεις αντι για 1!Τεσπα, Και εδω φαινεται η αν κανει επαφη.Εκανε ευτυχως κανονικα. Και εκει π παω να τις βαλω στο κουτι!ΑΛΛΗ ΛΑΛΑΚΙΑ!Ο ενας ανεμιστηρας εβρισκε στις χειροβιδες της κατω καρτας.Λες και το ξερα.Μ κοβει και βγαζω τον εναν.Λεω θα ειναι ενταξει και με εναν,το λεμε κ οι οδηγιες οτι μπορεις ν βαλεις και μονο εναν...Η κατω καρτα ομως λυγιζει τρομαχτικα,τοσο που παιρνω μια γομα,τυλιγμα σε θερμοσυστελομενο και στυριζω την καρτα.Κατι εγινε. Βαζω μπροστα μπαινει κανονικα... Βαζω furmark και βλεπω 45 βαθμους!Λεω αρχοντας!Το αφηνω να βρασει λιγο και παω να πιω κατι.Σε 3 λρπτα ειχε σβησει η οθονη και το κουτι εβραζε ολοκληρο!Μιλαμε η musashi δεν πιανοταν...Η κατω κομπλε,η πανω με το 1 ανεμιστηρα βραζει!Τα χω παρει τωρα ασχημα.Βεβαια 30 βαθμους γτ δεν εβαλα αιρ κοντισιον αλλα ντακσει... Τι να πω... ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!ΑΝ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΛΟΤ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΑΣ,ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ MUSASHI ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2!
Ερνεστος Ιούλιος 9, 2009 #16 Ιούλιος 9, 2009 Απολύτως αξιέπαινη και φιλότιμη προσπάθεια! Νομίζω ότι έκανες το ανθρωπίνως δυνατόν να τα βάλεις σε τάξη και να έχεις και ψύξη σε τελική ανάλυση!...Βέβαια, η πράξη αποδεικνύει ότι στη Χώρα της Μοντίφας τίποτα δεν είναι ρόδινο.... Σε κρέμασε ο "όγκος" της ψήκτρας και η αναγκαιότητα να δουλέψεις με έναν ανεμιστήρα στη δεύτερη.Όμως, φίλε μου, νομίζω ότι ΥΠΑΡΧΕΙ λύση (εκτός φυσικά της υδρόψυξης), αλλά θα χρειαστεί να μπεις πάλι σε εξοδάκια:Thermaliright HR-03 GT!!!! Πιστεύω ότι είναι ταμάμ για την περίπτωσή σου καθώς, ως γνωστόν η ψήκτρα αυτή μπορεί να τοποθετηθεί με δύο τρόπους πάνω σε μια κάρτα: είτε κοιτάζοντας κανονικά μπροστά είτε να κάτσει η κεφαλή της ψήκτρας εμπρός και τα φινς να κάτσουν στην πίσω (!!!) πλευρά της κάρτας! Απ'ότι βλέπω, εκεί είσαι σχετικά καθαρός, δε νομίζω να βρίσκει στα DIMM της μνήμης ή πουθενά αλλού. Παρατηρώ βέβαια ότι οι κάρτες σου είναι διαφορετικών εκδόσεων (ή κάνω λάθος? ? ? ), οπότε πάλι έχεις κάποιο χωροταξικό περιθώριο να κάνεις αντιμετάθεση στις ψήκτρες μέχρι να καθίσουν τέλεια.Όσον αφορά την ψύξη της μνήμης και των λοιπόν καυτών τμημάτων, μπορείς απλώς να μοντιφάρεις έναν μικρό 80άρη πχ ανεμιστήρα on-top ανάμεσα στις κάρτες, ώστε να "λούζει" με ρεύμα αέρα και αυτό το πολύπαθο σημείο. Η HR-03 στο δικό μο χρέπι (3850) κάνει θαύματα: 40 κελσίου idle σε δωμάτιο με τσιμεντόπλακα από πάνω, 48 κελσίου με κανα 2ωρο FarCry/NFSU. Για δέστο λίγο αν θες...http://www.hartware.net/review_743_4.html To link ειναι ενδεικτικό, σε σένα είναι πιο βολικά τα πράγματα. Χώσε πάνω και έναν 12άρη και Good Bye, Mussashi!
Theorw Ιούλιος 9, 2009 Author #17 Ιούλιος 9, 2009 Φιλε αυτο που με σκοτωνει ειναι η θερμοκρασιες περιβαλοντος...Εχω ηδη ενα 23ΑΡΗ ανεμιστηρα να φυσαει κατευθειαν στις καρτες αλλα δεν κανει δουλεια γιατι τις λουζει με αερα 30+ βαθμων..! Ισως τον βαλω να βγαζει αερα καθως και οι 2 καρτες βγαζουν πολυ αερα κατα πανω του.Οντως η thermalright ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ αλλα αν δεν βρω καποιον να πουλησω την musashi κανα 20ευρο δεν αγοραζω τιποτα!ΗΔΗ μου στοιχησε η καρτα 153 ευρα...Κ αλλα δεν δινω.Ελπιζω να βρω καποιον...Θα την βαλω αγγελια! Μεχρι τοτε θα παιζω παιχνιδια,γιατι εκει δεν εχω προβλημα,αλλα μπεντσ δεν θα κανω....:TD:
Theorw Ιούλιος 9, 2009 Author #18 Ιούλιος 9, 2009 Μεταξυ της απλης http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/hr03reva/product_vga_cooler_hr03reva.htm με 4 heatpipes και της gt http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/hr03gt/product_vga_cooler_hr03gt.htm ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ PLUS http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/hr03plus/product_vga_cooler_hr03plus.htm πουτην βρηκα 22 ευρω...!που εχουν διαφορα καμια 10ρια ευρα στην checkmate ποια να προτιμησω?Τα 10 ευρα μετρανε στην παρουσα φαση ΚΑΙ για ψυχολογικους λογους.(ηθελα crossfire και σε λιγο θα δωσω 200 ευρα κλπ κλπ...:bye:)Εχω την εντυπωση οτι τα 2 εξτρα heatpipes δεν θα κανουν τρελη διαφορα...ΓΝΩΜΕς??????????
Ερνεστος Ιούλιος 9, 2009 #19 Ιούλιος 9, 2009 ΟΚ, αν στα παιχνίδια εισαι καλά με το παρόν set-up, πάω πάσο (εξάλλου τα παιχνίδια είναι για μένα η ουσία...). Το μόνο που φοβάμαι στην παρούσα κατάσταση είναι αυτή η πολύ στιμοξούρα στην περιοχή των καρτών και το γεγονός ότι κάθονται στις θέσεις τους με κάποια κλίση. Αλλά αμα τρέχει το σύστημα κανονικά, τα υπόλοιπα είναι επουσιώδη...Όσον αφορά τις παραπάνω heat-pipes, σίγουρα η 6 είναι αποτελεσματικότερες, ΟΜΩΣ σε συτές τις ψήκτρες μπορείς να ισοφαρίσεις την κατάσταση με κατάλληλη επιλογή/διάταξη ανεμιστήρων. Πχ με δύο δυνατούτσικους 92άρηδες (με μικρή πατέντα) είναι δεδομένο ότι θα κάνεις καλύτερη δουλειά από έναν 12άρη λόγω πιο συγκεντρωμένης δέσμης στα επίμαχα σημεία και ολικής κάλυψης του ψυκτικού σώματος. Πάντως όπως σου ανέφερα ήδη, η 6άρα GT "τσακίζει" έστω και με πιο ψόφιο τσιπ, έστω και με ψόφιο 12άρη της πλάκας...
Theorw Ιούλιος 9, 2009 Author #20 Ιούλιος 9, 2009 Ευχαριστω για τις συμβουλεσ.Παρολαυτα διαπιστωνω πως δεν φταει τοσο οτι ειναι στενα η οτι δεν εχει και τα 2 ανεμιστηρια αλλα η θερμοκρασια δωματιου...Οταν σε κατι που ειναι στους 60 φυσας κατι που ειναι στους 32,ε το μονο που κανεις ειναι να καθυστερεις την υπερθερμανση...Αν φυσας 20 ειναι αλλιως...Επισης εβαλα τον πλαινο 23αρη να βγαζει αερα αντι να ριχνει τον ΗΔΗ καυτο αερα των καρτων ΠΑΛΙ πανω τους!!!!Βγαζει καυτο αερα λεμε!!!Επισης παρατηρησα και αυξηση των θερμικρασιων της 1ης καρτας που παντα ηταν δροσεροτατη,γεγονος που επιβεβαιωνει τις υποψιες μου για ευθυνη του καυσωνα...Αυριο θα δοκιμασω με αιρ κοντισιον να δω τι θα βγαλω.Αυτα για την ωρα!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.