Jump to content

Σύνθεση hardcore gaming PC

pelekanos92

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply
Σε 1-2 εβδομάδες τον αγοράζω τον υπολογιστή. Χρειάζεται αλλαγή τίποτα άλλο, ή είμαι εντάξει;

Τελικα τι συστημα θα παρεις ? γιατι εχω χασει λιγο την μπαλα σε αυτο το thread :p

Εφόσον πρόκειται για gaming pc, δεν πρόκειται να δεις καμία διαφορά με τις μνήμες που έχεις διαλέξει....καλύτερα αυτές

Σε επιδόσεις δεν θα υστερείς καθόλου με αυτές και θα γλιτώσεις και 30Ε, να μου πεις σίγα το ποσό μπροστά σε ότι θα πάρεις ΟΚ....βάλ'το κάπου αλλού αυτό το ποσό, σε κάποιο άλλο κομμάτι!

@GruntGR δεν μπορώ να καταλάβω που ειδές ότι ο phenom II αποδίδει χειροτέρα από τον i7 ? Εγώ σε όσα review έχω δει ακόμα και ο ταπεινός phenom II 940 αποδίδει καλυτέρα...και μερικά από τα link που έχεις δόση αναφέρονται στο 2007(τουλάχιστο σε μένα εκεί μου άνοιξε) νομίζω έχουμε 2009, έτσι δεν είναι? Περί i7 τώρα ... ειλικρινά κανένας μα κανένας (το τονίζω) gamer δεν θα έβλεπε διαφορά αν αγόραζε AMD phenom II 720 και Intel i7 920 έχοντας Βάλη μια 4890 ή GTX 285 αδε το πολύ 2-3 fps υπέρ του i7. Διαφορά θα δει μονό κάποιος που χρησιμοποιεί βαριά προγράμματα οπός είναι τα 3D για να κάνη rendering(google it αν δεν γνωρίζεις τον ορο) εκεί πραγματικά είναι έτη φωτός μπροστά από κάθε άλλο τετραπύρινο στην αγορά και αξίζει κάθε cent. Και για σύγκριση με το σύστημα που έχω παίζω άνετα το Crisys με όλα τα έφε στο full και στην μέγιστη ανάλυση 1920x1200 και με περίπου 20-30 fps. Το Super Gamer PC δεν χιάζετε να φοράει τον ποιο Super φανταστικό επεξεργαστή που κάνη x.xxx.xxx ευρώ αλλά κάρτες σε SLI ή ATI Crossfire ... κάτι παραπάνω για μένα δεν χρειάζεται και είναι για να κόλας μούρη στον άλλον και να λες δες τι έχω i7 Extreme και ο άλλος WOOOOOW ... και όταν σε ρωτήσει "ποσά fps βγάζεις" και του απαντήσεις σου λέει "α ...τόσο μονό, εγώ με την καινούρια AMD/Ati ή Nvidia έχω ποιο πολλά". Και πάω στοίχημα ότι όντος όταν βγουν οι νέες κάρτες γραφικών θα είναι έτσι τα πράγματα. Αυτά από μένα ... η επιλογή είναι στα χεριά του αγοραστή.

Βασικά ξαναδιαβάσε αυτό το post, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι βάζοντας έναν Phenom II 940 στα 185 ευρώ + μια motherboard γύρω στα 140 (και πολλά είναι) φτάνεις γύρω στα 325 ευρώ, από τα 475 που κοστίζει ο Ι7 και η P6T η διαφορά είναι 150 ευρώ, αφαίρεσε και 50 ευρώ περίπου από τις μνήμες που αντί για 6GB στα 130 (γελοίο και ανούσιο το κόστος τους πραγματικά) θα βάλεις 4GB, τότε φίλε μου έχεις 200 ευρώ περίσσευμα για να επενδύσεις σε έναν SSD όπου και θα βάλεις το λειτουργικό σου και θα δείς πραγματικές διαφορές σε όλα, δε πά να έβαζες και τέσσερεις I7 μαζί (λέμε τώρα), με τον SSD η ταχύτητα που βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι εκτοξεύεται στο διάστημα. Οπότε άφησε στην άκρη το hype με τους I7 γιατί ναι μέν έχει υπόσταση αλλά για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που χρειάζεσαι εσύ. Δεν δουλεύουμε στην AMD απλά όταν ασχολείσαι από το 1990 με τα PC έχεις μια πολύ καλά εμπεριστατωμένη εικόνα και αντίληψη για όλα, τέτοιες συμβουλές δεν θα σου έδινε κανένας, χρησιμοποίησέ τις προς όφελος σου. Για μένα αλλά και για όλο τον κόσμο τα 200 ευρώ παραπάνω για I7 είναι ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ, μόνο αν κάνεις 3d rendering ή το κάνεις για την κ@υλ@ σου και μόνο δικαιολογείται.

200 ευρώ δεν είναι μεγάλη διαφορά όταν μιλάμε για "hardcore gaming" pc!

ΚΑΙ ένας i7 κοντά στα 4.0ghz με ddr3 μνήμες στα 1600+ δεν έχει αντίπαλο, και είναι Must ειδικά όταν μιλάμε για SLI ή crossfire με δυνατές κάρτες

Έχω δει (και έχω δοκιμάσει) και φθηνότερα συστηματα με crossfire ή sli, και ΔΕΝ "σπρώχνουν" καθόλου, "απλά παίζουν" χαίρω πολύ - "μπουκώνουν" ρε παιδια πως να το κάνουμε?

Ακόμα και ΜΙΑ 9800gt παίζει και αποδίδει καλυτερα σε i7 ακόμα και σε 1920*! (έστω και με μικρή διαφορά.. θά'πρεπε?)

Και μην ξεχνάτε ότι θα βγούν και πιο δυνατές κάρτες! Τι θα κάνει τότε? Να μην έχει τη "βάση"?

Μην τα ισοπεδώνετε, δεν χρειάζεται και δεν χρειάζεται όλη την ώρα..

Ακόμα και να μην ισχύει σε μεγάλο βαθμό παντού, ανάλογα το παιχνίδι και την εφαρμογή, θα επιλέγουμε πλέον τι θα παίζουμε και τι θα κάνουμε με το pc? Γιατί κάποιος που θα τα σκάσει να μην είναι καλυμένος σε όλα?

Προχώρα στην αρχική παραγγελία και δεν θα το μετανοιώσεις

Mόνο αν κάποιος έχει ήδη έναν Q9550 με Χ38(Χ48) ή έναν phenom II X4 για παράδειγμα, δεν έχει ιδιαίτερη "ανάγκη" να πάει σε i7 (εκτός αν είναι "ανήσυχος"..)

kbilly13 θα συμφωνίσω με τον Matia γιατί είναι πολύ σωστά αυτά που λέει μιας και θα τα βπαίζει όλα τα παιχνίδια τόσο καλά όσο ένας core i7 με αυτή την κάρτα και στο μέλλον που θα άλλαξει κάρτα πάλι τόσο καλά θα τα παίζει. μόνο που δεν συμφωνώ με τον 940 γιατί στα παιχνίδια ο 720 αποδίδει καλύτερα και μετά πάμε για 955 μόνο ότι και να πάρει η μητρική έχει μεγάλη διαφορά σε τιμή όπως και οι μνήμες. πιστεύω ότι δεν μπορεί κανείς να πει ότι με τόσα λεφτά δεν είναι λάθος να μην βάλεις ssd(και με τον 80άρι ιντελ στα περίπου 250 ευρώ δεν το συζητάμε).

Καλά κουβέντα κάνουμε, ας πάρει ότι θέλει, την ταπεινή μου γνώμη εκφράζω με βάση αυτά που έχω δει

Θα παίζει με οτιδήποτε το ξέρω, αλλά δεν θα είναι "hardcore gaming" pc --- αυτή είναι η διαφορά

Δεν χρειάζεσαι κάρτα ήχου για hardcore gaminnggg (sic!). Δώσε περισσότερο βάση στα ηχεία, τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα (πιο hardcore δλδ)....γκουχ. Αν τώρα θέλεις οπωσδήποτε, ρίξε μια ματιά σε αυτήν:

Asus Xonar DX Sound Card (PCI Express)

H Asus Xonar D1 Sound Card (PCI, Low Profile) δεν είναι καλύτερη; Δηλαδή, έτσι έχω ακούσει...

kbilly13 δεν σε κατέκρινα μην αγχώνεσαι όλοι την γνώμη μας λέμε δεν θα μπούμε και στην τσέπη του ανθρώπου. απλά κι ε΄γω όπως και πολύ άλλη άλλη έχουμε σκάσει λεφτά για hardcore gaming pc αλλά οι διαφορές είναι τόσο μικρές που πλέον δεν αξίζει και λέω πλέον γιατί πριν 5 χρόνια όλα τα συστήματα που έπαιρνες είχαν αρκέτές διαφορές ενώ τώρα είναι τόσο μικρές οι διαφορές που σχεδόν δεν φαίνονται. έχουμε κολλήσει οι περισσότεροι στα benchmarks και δεν κοιτάμε την πραγματικότητα. εγώ πιστεύω πως το 90% των labόβιων δεν μπορεί καν να αναγνωρίσει τις διαφορές στην ανάλυση 1680*1050 με 1920*1080 όπως επίσης και το andianalysing. ειδικά στην ανάλυση 1920*1080 το andianalysing δεν κάνει εμφανή χρήση. άμα κάτσω και πω τη σύνθεσή μου για hardcore pc οι περισσότεροι θα με γιουχάρουν γιατί είναι κολλημένοι με τα benchmarks(και απευθύνομαι στα άτομα που δεν ασχολούνται με αυτά) γι' αυτό και πλέον δεν λέω και πολλές συνθέσεις. όλοι φαίνονται εδώ μέσα λες και βγάζουν 2 και 3000 ευρώ το μήνα

συβν του ότι νομίζουν ότι η π.χ. 295 έχει διαφορά με την 285. πάνε και παίρνουν τα πιο ακριβά και νομίζουν ότι δεν μπορεί να τους φτάσει κανείς. σαν σήμερα με 1500 ευρώ μπορείς να φτιάξεις ένα hardcore gaMING PC με καταπληκτικά ηχεία κάρτα ήχου κ.τ.λ.

η 295 σαφώς και έχει διαφορά από την 285! γιατί το λες αυτό?

Είπα ότι αν θες παίζεις και με μια 4850, gts250, 4870, gtx260 - εννοείται!

Δεν κατακρίνουμε κανέναν, ο καθένας ανάλογα τις ανάγκες του, τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες του

Αλλά όχι επειδή κάποιοι τα σκάνε ή έχουν την πόρωση, να τα ισοπεδώνουμε και να τα εξισώνουμε όλα!

Και δεν είναι ότι περισσεύουν και "τρέχουν" σε όλους! Πολλοί ζορίζονται και χρεώνονται μέχρι και πάνω από τις δυνατότητες τους (και εγώ) για να φτιάξουν το σύστημα που γουστάρουν

Και αν σε κάποιον περισσεύουν καλά κάνει - ας πάρει το καλύτερο δυνατό, θα του τα βγάλουμε αχρείαστα?

Κοιτούσα στο πλαίσιο για οθόνες, και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας:ποια να πάρω από τις 2;

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω εάν μπορώ να αγοράσω καλώδιο HDMI και να το συνδέσω στην οθόνη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.