pelekanos92 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2009 Φτιάχνω έναν καινούριο υπολογιστή, και θα 'θελα να μου πείτε τη γνώμη σας. Τον θέλω για hardcore gaming, παιχνίδια τύπου Crysis με AA full κλπ.CoolerMaster Haf 932 Black Case (RC-932-KKN1-GP)Microsoft Windows 7 RCIntel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box) SeaSonic Modular M12D-850 PSU (850W)NEC FD1139H Black Floppy Drive 3.5" (IDE)Samsung 223QRSMN DVD-RW (Sata, Lightscribe, Retail) Western Digital Caviar Black 640GB HDD (32MB Cache, 7.200 rpm, Sata, WD6401AALS) LG W2453V-PF TFT Monitor 24'' OCZ Platinum Low-Voltage 6GB DDR3-1866 Ram Kit (PC3-15000, 9-9-9-28, Triple Channel, OCZ3P1866C9LV6GK) Asus P6T Deluxe V2 (1366, X58, DDR3)Palit GTX 295 SVGA (PCI-Express, 1792 MB)Thermalright True Black 120 Cpu CoolerNexus Case Fan (120MM, PWM, D12SL-12 PWM) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιούλιος 5, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2009 Χωσε την release candidate των windows 7 καλυτερα αντι να δωσεις λεφτα για τα vista, σε καποια games τα vista εινα ακομα πισω στις επιδοσεις http://forums.bistudio.com/showthread.php?t=73610 Οθονη κανε λιγο υπομονη να ερθουν ελλαδα samsung 2233RZ και viewsonic VX2265WM, hardcore gaming στο PC και 60hz δεν πανε μαζι ;-) Η καρτα ειναι too much ακομα και για το crysis,ασε που ερχονται οι GT380 συντομα, εχω καταφερει να πιασω πολυ καλα fps στο συγκεκριμενο παιχνιδι με κλοκαρισμενη 260 192 ( http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062639241&postcount=9 ) θα θελα βεβαια να ητανε λιγο πιο δυνατη για να μπορω να βαζω 4πλο AA αντι για 2x αλλα τεσπα Καλυτερα να παρεις gtx275 συμφερει πιο πολυ, για μητρικη και cpu cooler δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι εχω μεινει πισω στους conroe αν σε καλυπτουν παντως για να πας τον i7 στα 3.5 εχει καλως Τροφοδοτικο κοιτα για κατι αλλο, γιατι τα silencer φτιαχνονται στα εργοστασια της OCZ πλεον με οτι αυτο συνεπαγεται ( http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=N82E16817703009 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelekanos92 Ιούλιος 5, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2009 Ναι, άλλα η Samsung κάνει 550€, τα οποία δεν έχω. Άρα...Για τα Windows, τι έχεις να πεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιούλιος 5, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2009 Ποσα ????!1?!1 http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=2233rz Για τα windows ξαναλεω καλυτερα να βαλεις την release candidate που θα σου κρατησει μεχρι τον μαρτιο και αν θες ντε και καλα να δωσεις λεφτα για λειτουργικο αγορασε τα 7 που μεχρι τοτε θα εχουν βγει http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούλιος 5, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2009 Η απαντηση στην ερωτηση που εκανες για τα Χ64 ειναι οτι πλεων ειναι μονοδρομος.Πως αλλιως θα εχεις 6GB RAM? Σχετικα για την αποδοση που λες, δεν υπαρχει θεμα.Συμφωνω με τον GruntGR για τα Vista, παρε μια και καλη τα 7.Με τα λεφτα αλλαξε την μητρικη με την deluxe v2.Επισης συμφωνω με τον GruntGR σχετικα με την καρτα γραφικων.Eγω θα σου ελεγα να πας για 285 πχ αλλιως για μια 4870/90.Εχεις αρκετο κερδος αν κανεις αυτες τις αλλαγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Ιούλιος 5, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2009 Εγώ στο μόνο που διαφωνώ με τους προλαλλήσαντες είναι, ότι εγώ προσωπικά ώς χρήστης οθόνης 22'', θα του πρότεινα να πάρει 24".Και ειδικά για την χρήση που την θέλει, gaming. Δέν ξέρω για την συγκεκριμένη που έχει επιλέξει ο pelekanos92, αλλά μάλλον είναι φτηνή για να είναι καλή.Σε μία αγγελία σε άλλο forum είδα μεταχειρισμένη την Dell 2407WFP A04 στα 350 ευρώ, αυτή θα έπαιρνα εγώEdit: Υπάρχει και εδώ http://thelab.gr/showthread.php?t=63954&highlight=Dell+2407WFP+A04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούλιος 5, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2009 Μα 24αρα εχει επιλεξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1990 Ιούλιος 5, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2009 Κάποιες αλλαγές θα τις έκανα.....Δεν το χρειάζεσαι πιστέυω το floppy, οπότε καλύτερα βγάλ'το. Μετά θα άλλαζα τις μνήμες.....δες αυτές καλύτερα, πάνω κάτω τα ίδια είναι, αλλά με παραπάνω 30Ε, εξάλλου για το τρελό gaming δεν θες πολύ καλές μνήμες. Και πάμε τώρα στο μεγάλο θέμα.....όταν λέμε hardcore gaming εννοούμε τέρμα τα πάντα και όσα περισσότερα fps γίνετε, σωστά; Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ άμα έφτιαχνα κάτι τέτοιο θα πήγαινα σε sli με 285, ντάξει όχι ότι η 295 δεν θα κάνει ότι θες, αλλά με τις 285 θα είσαι καλύτερα ΙΜΟ. Βέβαια εδώ μπαίνει το άλλο ερώτημα αξίζει να σκάσεις τόσα λεφτά για κάρτα, όταν σε λίγους μήνες έρχονται οι καινούργιες ή καλύτερα να περιμένεις και να πάρεις τώρα μια 260 και όταν βγουν οι καινούργιες να πάρεις μια από αυτες; P.S: Τώρα θέλω άποψη Dante80 και sebastian:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
leros2004 Ιούλιος 5, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2009 Νομίζω CoolerMaster V8 CPU Cooler (RR-UV8-XBU1-GP) δεν τα αξίζει τα λεφτά της.... Υπάρχουν πολυ καλύτερες σε αυτά τα λεφτά: http://www.overclock.net/air-cooling/499449-info-ifx-14-vs-megahalem-high.html Βέβαια ακόμα και με τα μισά κάνεις τη δουλειά σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Ιούλιος 5, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2009 Μα 24αρα εχει επιλεξει.Διάβασε και τα παραπάνω post, άν δεν βαριέσαι . Τα παιδιά του προτείνουν μία 22''.Σε αυτό αναφέρομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιούλιος 5, 2009 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2009 Ναι hardcore σημαινει ομως και το "δεν χαριζω καστανα" στους αντιπαλους μου, με μια LCD στα 120hz θα εχει πολυ πιο ομαλη κινηση και λιγοτερο tearring, ετσι δεν θα χρειαζεται να ενεργοποιησει και το vsync ;-) Το "τέρμα τα πάντα και όσα περισσότερα fps γίνεται" δεν ειναι θεμα hardcore-ιλας, ειναι θεμα προσωρινης μεγενθυνσης του ηλεκτρονικου σου μαρτζαφλαριου, και λεω προσωρινης γιατι οτι και να παρεις σημερα, αργα ή γρηγορα θα φας πορτα στο επομενο crysis του αυριο. Και hardcore gaming και παναργες οθονες οπως η 2407WFP δεν πανε μαζι http://www.behardware.com/articles/632-1/lcds-images-delayed-compared-to-crts-yes.html sorry guys A, οσο για τις μνημες καλυτερα 3gb triple channel imo, δεν εχω δει ποτε να αξιοποιουνται πανω απο 2.4gb στο συστημα μου, και αυτο ητανε με καφριλες οπως cryostasis, modified s.t.a.l.k.e.r ( http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062609935&postcount=304 ) και half-life 2 cinematic mod 9.5 , συνηθως το peak memory usage στα περισσοτερα games που εχω δοκιμασει φτανει τα 1.5-1.8gb ram το max, τωρα αμα θες να χρησιμοποιεις το pc και για πιο "πεινασμενες" διεργασιες πασο Link to comment Share on other sites More sharing options...
leros2004 Ιούλιος 5, 2009 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2009 Ναι hardcore σημαινει ομως και το "δεν χαριζω καστανα" στους αντιπαλους μου, με μια LCD στα 120hz θα εχει πολυ πιο ομαλη κινηση και λιγοτερο tearring, ετσι δεν θα χρειαζεται να ενεργοποιησει και το vsync ;-) Το "τέρμα τα πάντα και όσα περισσότερα fps γίνεται" δεν ειναι θεμα hardcore-ιλας, ειναι θεμα προσωρινης μεγενθυνσης του ηλεκτρονικου σου μαρτζαφλαριου, και λεω προσωρινης γιατι οτι και να παρεις σημερα, αργα ή γρηγορα θα φας πορτα στο επομενο crysis του αυριο. Και hardcore gaming και παναργες οθονες οπως η 2407WFP δεν πανε μαζι http://www.behardware.com/articles/632-1/lcds-images-delayed-compared-to-crts-yes.html sorry guys A, οσο για τις μνημες καλυτερα 3gb triple channel imo, δεν εχω δει ποτε να αξιοποιουνται πανω απο 2.4gb στο συστημα μου, και αυτο ητανε με καφριλες οπως cryostasis, modified s.t.a.l.k.e.r ( http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062609935&postcount=304 ) και half-life 2 cinematic mod 9.5 , συνηθως το peak memory usage στα περισσοτερα games που εχω δοκιμασει φτανει τα 1.5-1.8gb ram το max, τωρα αμα θες να χρησιμοποιεις το pc και για πιο "πεινασμενες" διεργασιες πασο Νομίζω ότι όλες οι lcd (ανεξαρτήτου Panel) θεωρούνται πάναργες σε σύγκριση με crt Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelekanos92 Ιούλιος 5, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2009 Τι έχετε να μου προτείνετε για τροφοδοτικό και ψήκτρα;Επίσης, για να κατεβάσω και να εγκαταστήσω τα Windows 7 είναι κομματάκι δύσκολο, διότι δεν έχω ιδέα περί format-εγκατάσταση windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Ιούλιος 6, 2009 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 To Silencer που διαλεξες ειναι πολυ ποιοτικο και μην ακουω διαφορα απο εδω μεσα... Απλα δεν ειναι modular! ενα modu ειναι SeaSonic Modular 850 (καλα τα λεω Dante ? ) +1 για την 24αρα..ειναι σαν να φορας γυαλια ! παρε και ενα καλο Mouse !! Επίσης, για να κατεβάσω και να εγκαταστήσω τα Windows 7 είναι κομματάκι δύσκολο, διότι δεν έχω ιδέα περί format-εγκατάσταση windows. Μισο για να καταλαβω..θες να παρεις αυτο το pc ωραια ? και δεν εχεις ιδεα πως κανεις format ? μετα το ανοιξε κλεισε στο pc και να ανοιγεις ΙΕ μαθαινεις το format !! Ψαξου λιγο να δεις τι παιζει με το format ! δεν αξιζει να σκασεις τοσα λ7 για Vista οταν ολοι περιμενουμε τα Seven Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιούλιος 6, 2009 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 A, οσο για τις μνημες καλυτερα 3gb triple channel imo, δεν εχω δει ποτε να αξιοποιουνται πανω απο 2.4gb στο συστημα μου, και αυτο ητανε με καφριλες οπως cryostasis, modified s.t.a.l.k.e.r ( http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062609935&postcount=304 ) και half-life 2 cinematic mod 9.5 , συνηθως το peak memory usage στα περισσοτερα games που εχω δοκιμασει φτανει τα 1.5-1.8gb ram το max, τωρα αμα θες να χρησιμοποιεις το pc και για πιο "πεινασμενες" διεργασιες πασο Ναι αλλά έχεις XP απ' οσο ξέρω. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, καθώς για πολλά χρόνια gaming σε XP, παρατηρούσα σεχδόν ψυχωτικά το peak memory usage και ποτέ δεν είδα πάνω από 1,8gb. Στα Vista όμως θεωρώ ότι θα του φανεί χρήσιμη η μνήμη. Δεν εχω καταφέρει να βρω την αντίστοιχη επιλογή στον task manager για να παρακολουθώ το peak memory usage, αλλά μπορώ να πω ότι είδα διαφορά όταν αναβάθμισα σε 4gb ram σε σχέση με τα 2gb που είχα. Και δεν αναφέρομαι σε απόκκριση συστήματος και loading times που προφανώς ευεργετούνται από την περισσότερη μνήμη. Αναφέρομαι σε fps που βλέπεις να βυθίζονται στα καλά καθούμενα μετά από μισή ωρα gaming (λόγω memory leaks???). Λάβε επίσης υπ' όψιν σου ότιν πριν τρέξεις το παιχνίδι, το memory usage είναι ηδη στα 750-850mb. Θεωρητικά είσαι καλυμμένος με 3gb, αλλά αν έστηνα hardcore gaming σύστημα με i7 θα έβαζα 6gb. Τι έχετε να μου προτείνετε για τροφοδοτικό και ψήκτρα;Επίσης, για να κατεβάσω και να εγκαταστήσω τα Windows 7 είναι κομματάκι δύσκολο, διότι δεν έχω ιδέα περί format-εγκατάσταση windows. Αν και εχω τυφλή εμπιστοσύνη στην pc p&q, ομολογώ ότι με προβλημάτισε αυτό που λεει ο grunt για την ocz. Στο εύρος της τιμής του όμως δεν βρήκα κάποια καλύτερη πρόταση. Η αμέσως επόμενη που είδα είναι το seasonic που σου προτείνει ο propitsirikos. Με τη ψύκτρα που έχεις επιλέξει νομίζω είσαι εντάξει. Απ' ότι λες δεν είσαι έμπειρος χρήστης, οπότε δεν πιστεύω ότι θα κάνεις τρελλό o/c. Τα 3,5ghz νομίζω θα τα έχεις απροβλημάτιστα με τη v8. Επίσης βρες κάποιο φίλο σου να σου δείξει πως γίνεται το format. Μη σου πω ότι και με googling θα καταφέρεις να βρείς άκρη. Μη σε τρομάζει. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Κάρτα γραφικών εγω προτείνω 295. Με την έννοια του ''τα θέλω ολα και τα θέλω τώρα''. 1900x1200 και ολα τα φίλτρα, μόνο αυτή θα σου τα επιτρέψει. Έχεις και την επιλογή να συμβιβαστείς με κάποια πιο αδύναμη κάρτα, που θα σε καλύψει σε ενα 85% των τίτλων, και να περιμένεις τις επόμενες. Θα επιβαρυνθείς όμως περισσότερο στο οικονομικό κάνοντας μια τέτοια επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούλιος 6, 2009 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 pro και sofos με έχετε πάρε στο ψιλό έτσι? Εντάξει λοιπόν...:to_pick_ones_nose: Γκουχ...pelekanos92, δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα λεφτά για να παίζεις καλά παιχνιδάκια στο PC σου. Μπορείς να πετύχεις το 90% της μετρήσιμης και αντιληπτής per se απόδοσης, σχεδόν με τα μισά χρήματα. Βλέπεις, στην ρημάδα την τεχνολογία δεν ισχύει το "ότι πληρώνεις παίρνεις" από ένα σημείο και μετά. Απλά πληρώνεις τα έξοδα ανάπτυξης και το bling/e-peen factor του περιφερειακού. Επίσης, κάτι άλλο που λέει ο λαός μας είναι πως "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους ". Με άλλα λόγια, αν πάρεις ένα serveroμηχάνημα σαν το i7 που σκέφτεσαι, θα πρέπει να ξέρεις να το εκμεταλλευθείς κιόλας. Να το ξεζουμίσεις, όπως του πρέπει. Αφενός αυτό δεν γίνεται με παιχνίδια αντικειμενικά, αφετέρου δεν ξέρεις αυτή την στιγμή πως να το κάνεις. Βάλε τέλος στην εξίσωση και 3 ακόμα ζητήματα, τα οποία και ανέφερα ακροθιγώς στο προηγούμενο hardcore pc thread σου. (#18, #55) 1> Αναβαθμισημότητα. Από τις πληροφορίες που έχουμε, η intel θα κρατήσει το 1366 κυρίως για test drive των server κομματιών της, με αποτέλεσμα στο μέλλον οι επεξεργαστές που θα βγαίνουν για αυτό να είναι πανάκριβοι (εγκατάλειψη φθηνών nehalem για να μην υπάρχει κανιβαλισμός με τα 1156 parts - gulftown). Επίσης, από όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, ο επόμενος σε αρχιτεκτονική επεξεργαστής των γαλάζιων είναι αυτός του project sandy bridge, και θα είναι μάλλον σε 1156. Αυτή την στιγμή περιμένουμε 3 μεγάλες και 2 μικρές αλλαγές στην αγορά. Τις νέες κάρτες γραφικών DX11, την mainstream σειρά της γαλάζιας παράταξης στο νέο 1156 socket, τα windows 7, την πτώση των τιμών στους σοβαρούς SSD δίσκους και τις νέες μητρικές με τα πρωτόκολλα sata3 και usb3. Αυτό σημαίνει πως αν δεν μπορείς να κάνεις λίγο υπομονή μέχρι το φθινόπωρο, θα πρέπει να αγοράσεις ελαφρώς φθηνότερα περιφερειακά ώστε να μπορείς να τα αποχωριστείς καλύτερα και να μην σιχτιρίζεις που σε 2 μήνες θα έχουν ξεπεραστεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να πάρεις κάρτα των 400€, η οποία σε ένα τρίμηνο θα είναι obsolete ΚΑΙ δεν θα υποστηρίζει τα νέα πρωτόκολλα. Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις μητρική των 200€ την στιγμή που σε ένα χρόνο (tops) θα έχεις νέα πρωτόκολλα σε αυτές, και θα θέλεις να την αλλάξεις (ειδικά σε συνδυασμό με τους νέους SSD τότε, που το sata3 θα τους υποστηρίζει μια χαρά). Τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως πρέπει να περιμένεις πάντα για νέα εξαρτήματα. Ότι και να κάνεις, πάντα θα βγαίνει μετά από λίγο καιρό κάτι καλύτερο και φθηνότερο από αυτό που έχεις. Αν περιμέναμε απλά την ευκαιρία, θα περιμέναμε για πάντα. Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις, είναι να δεις το σημείο της αγοράς που γίνονται σοβαρές αλλαγές (DX11, 1156, sata3, usb3, φθηνοί SSD) και να διαμορφώσεις τις αγοραστικές σου επιλογές ανάλογα. 2> Value/cost. Το να μπει κάποιος σε ένα κατάστημα και να αγοράσει ότι ακριβότερο/γρηγορότερο στα χαρτιά βρει μπροστά του δεν σημαίνει πως έκανε την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες του. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να χτίσεις ένα rig. Ο πρώτος είναι να δεις πως μπορείς να υπερκαλύψεις τις ανάγκες σου τώρα και μελλοντικά με το μικρότερο δυνατό budget. Με αυτό τον τρόπο "γλυτώνεις" λεφτά για πράγματα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις πραγματικά, και ταυτόχρονα βελτιστοποιείς το rig σου ανάλογα με το τι πραγματικά χρειάζεσαι εσύ, και όχι οι άλλοι. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι πως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε πως οριοθετούνται οι ανάγκες μας, λόγω έλλειψης τριβής/εξειδίκευσης με το θέμα. Επίσης δεν γνωρίζουμε πως επηρεάζουν πραγματικά (και όχι μόνο στα χαρτιά) οι επιλογές μας σε εξαρτήματα τις ανάγκες μας. Και την στιγμή που αγνοούμε τα 2 παραπάνω, είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε το σημείο που οι ανάγκες μας "καλύπτονται", ώστε να μείνουμε εκεί οικονομικά. Ο δεύτερος τρόπος, είναι αυτός του σταθερού budget. Γνωρίζεις πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος ελαφρά την καρδία να δώσεις για το rig σου, και κλειδώνεις το budget σου. Δλδ, you make sure πως δεν πρόκειται να το ξεπεράσεις. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, μιας και πολλές φορές συναρπαζόμαστε από δυνατότερα περιφερειακά που "κοστίζει μόνο 15€ παραπάνω ρε γαμώτο", και φασούλι το φασούλι βρισκόμαστε ξαφνικά άφραγκοι και όχι απαραίτητα με καλύτερο σύστημα ως σύνολο. Αφού λοιπόν κλειδώσεις το budget σου, απλά προσπαθείς να στριμώξεις εκεί μέσα το καλύτερο σύστημα που μπορείς να στήσεις. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι πως γνωρίζεις τι έχεις και τι μπορείς να αποχωριστείς, και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό που έχεις υπερκαλύπτει σαν budget τις πραγματικές ανάγκες σου, οπότε έχεις τον ευχάριστο πονοκέφαλο να στοιβάζεις υπεραξία στο σύστημά σου χωρίς φόβο και πάθος. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της μεθόδου αυτής, είναι το επονομαζόμενο:... 3> Weighted average ratio. Δυστυχώς αυτό είναι η πιο δύσκολη μεταβλητή της εξίσωσης. Με απλά λόγια, έχει να κάνει με τον βαθμό σημαντικότητας (πραγματικό βαθμό, και όχι στα χαρτιά) του κάθε περιφερειακού/εξαρτήματος για την χρήση που προορίζεις το rig σου. Δλδ, σε τι να δώσεις βάση όταν χτίζεις ένα νέο rig. Για να το καταλάβεις περισσότερο, θα πρέπει να εμπεδώσεις την ελαστικότητα της σχέσης χρόνου/αξίας για τα προϊόντα στην αγορά, όπως και πόσο το καθένα από αυτά αναβαθμίζει την συνολική εμπειρία σου στο pc που βούλεσαι να στήσεις. Η λογική πίσω από αυτή είναι να φτιάξεις ένα σύστημα το οποίο θα αποτελεί επένδυση σε βάθος χρόνου, και το οποίο θα αξιοποιήσει την διαφορετική ελαστικότητα που έχουν στον χρόνο τα εξαρτήματα που το απαρτίζουν. Για ένα gaming rig, εκεί που πρέπει πρωτίστως να δώσεις βάση είναι το input και output του rig σου. Δλδ, οθόνη, πληκτρολόγιο, mouse και ηχεία. Παρεμπιπτόντως, αυτά είναι και τα περιφερειακά (μαζί με κουτί και τροφοδοτικό) που "αντέχουν" καλύτερα σε βάθος χρόνου και θα σου κρατήσουν και για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Αφού λύσεις τα παραπάνω, θα δεις ποιό είναι το εξάρτημα από το οποίο εξαρτάται περισσότερο η απόδοση του pc σου συνολικά στα παιχνίδια. Η απάντηση είναι σχετικά εύκολη, σε ένα gaming rig την περισσότερη δουλειά την κάνει η κάρτα γραφικών. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα λειτουργούν κατά βάση υποστηρικτικά, και by the time you become GPU limited, είναι και εντελώς άχρηστα στο να σώσουν την κατάσταση ή να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία. Επίσης, από ένα σημείο και μετά, οι διαφορές ανάμεσα στις κάρτες γραφικών για τους περισσότερους τίτλους αποτελούν περισσότερο placebo effect, παρά πραγματικές και μετρήσιμες διαφορές στην απόλαυση του αυτού παιχνιδιού. Και αν αυτό ισχύει για την κάρτα γραφικών, σκέψου τι γίνεται με διαφοροποιήσεις στην μνήμη ή τα υπόλοιπα υποσυστήματα. Επαναλαμβάνω δε πως διαφορές στα χαρτιά ή σε benchmarks, ΔΕΝ σημαίνουν απαραίτητα και πραγματικές μετρήσιμες διαφορές σε RL χρήση. Εκεί την πατάει ο περισσότερος κόσμος, ειδικά όταν δεν έχει την εμπειρία (ή κωλοφαρδία αν θέλεις) να συγκρίνει πρακτικά διαφορετικά setups μόνος του. Τέλος, αφού σταθμίσεις τα παραπάνω θα πρέπει να πάρεις και μια σοβαρή απόφαση για το rig σου συνολικά. Μιας και από τα γραφόμενα φαίνεται πως δεν έχεις μεγάλη εμπειρία-ευχέρεια στους υπολογιστές (και αυτό δεν είναι ούτε μομφή ούτε κακό, δεν είσαι υποχρεωμένος να καίγεσαι με nerd παπαριές σαν μερικούς από εμάς που τσακωνόμαστε για διαφορές 3 βαθμών Κελσίου σε εξαρτήματα που κάνουν διακοπές σε φούρνο μικροκυμάτων) καλό θα είναι να δώσεις βάση σε θέματα εγγύησης, service και αξιοπιστίας. Έτσι πήγαινε σε ένα μόνο μαγαζί για στήσιμο (θα σου πρότεινα προσωπικά κάποιο από τα πλαίσιο-γραμμή-multirama). Αυτό σε περιορίζει σε μερικά περιφερειακά (ή στις τιμές τους σε συγκεκριμένα μαγαζιά) αλλά ταυτόχρονα θωρακίζει το rig σου έναντι αρκετών προβλημάτων. Τώρα, και στο μέλλον. Οπότε ζήτα ολιστική εγγύηση και αγόρασε λειτουργικό με option για δωρεάν Win7 αναβάθμιση. Θα σου είναι πολύτιμα και τα δύο. Αυτά από μένα, καλές αγορές ότι και να επιλέξεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Ιούλιος 6, 2009 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 η σύνθεσή σου καλή απλά αυτό που τονίσανε και οι από πάνω:1. πάρε κατευθείαν τα windows seven2. πάρε 24" οθόνη3. κάρτα γραφικών πάρε την 285 gtx ή περίμενεκαι4. ψύκτρα πάρε μόνο άμα κάνεις o/c 5. σκληρό δίσκο δες και τον samsung 1tb στα 86 ευρώ που είναι σφεράτος6.μητρική δες και την gigabyte udr4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Ιούλιος 6, 2009 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 οτι ειπε ο Dante80!!!!++++++ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιούλιος 6, 2009 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Νομίζω ότι όλες οι lcd (ανεξαρτήτου Panel) θεωρούνται πάναργες σε σύγκριση με crtΑυτες οι 2 που προτεινα εχουνε 0-10ms input lag δηλαδη ελαχιστη διαφορα απο crt http://hardforums.com/showpost.php?p=1033827631&postcount=25 και ξαναλεω οτι τα 120hz ειναι μεγαλο plus, μακαρι να βγαινανε και αλλα monitor με τετοιο refresh rate και σε αλλα μεγεθη αλλα δεν ξερω αν θα γινει ποτε, τωρα αν θελει ντε και καλα 24αρα τουλαχιστον να ψαχτει λιγο στο digital versus που εχει σε ενα σωρο μοντελα τον πινακα "delay compared to crt" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelekanos92 Ιούλιος 6, 2009 Author #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 To Silencer που διαλεξες ειναι πολυ ποιοτικο και μην ακουω διαφορα απο εδω μεσα...Απλα δεν ειναι modular! ενα modu ειναι SeaSonic Modular 850 (καλα τα λεω Dante ? ) +1 για την 24αρα..ειναι σαν να φορας γυαλια ! παρε και ενα καλο Mouse !! Μισο για να καταλαβω..θες να παρεις αυτο το pc ωραια ? και δεν εχεις ιδεα πως κανεις format ? μετα το ανοιξε κλεισε στο pc και να ανοιγεις ΙΕ μαθαινεις το format !! Ψαξου λιγο να δεις τι παιζει με το format ! δεν αξιζει να σκασεις τοσα λ7 για Vista οταν ολοι περιμενουμε τα Seven Δε μας μαθαίνανε format στο ECDL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.