Jump to content

Raid 0 - read please!

Reselie

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα φιλοι συμφορουμητες,με συγχωρητε για αυτο το ποστ απλα δυστηχως δεν εχω ΚΑΘΟΛΟΥ χρονο αυτες τις μερες για να το ψαξω:S στο thread που λεει raid 0 kai erwtiseis δεν καταφερα να λυσω ολες τις αποριες μου οποτε θα ηθελα να αφιερωσετε 1 λεπτο οσοι γνωριζετε να μου απαντησετε!Μιλαμε για 2χ320gb 7200 rpm

Λογος ειναι οτι θελω καλυτερες ταχυτητες booting/παιχνιδιων και γενικα ταχυτητας απο θεμα σκληρου

1)Αξιζει σαν performance σε σχεση με εναν σκληρο?

2)Υπαρχει πιθανοτητα να παθω ζημια απο ενα απλο crush ή απο γραψε σβησε/αποτομο κλεισιμο pc σε σχεση με απλο σκληρο?

3)στην maximus formula αξιζει ο controller που εχει ή θα μου σπασει τα νευρα?

4)Αξιζει περισσοτερο σαν performance 2 σκληροι,ενας raptor για το λειτουργικο και 1 απλος για τα προγραμματα/παιχνιδια?

5) οποιαδηποτε αλλη διευκρινιση δεκτη!

άμα έχεις τους 2χ320gb δίσκους μπορείς να κάνεις raid-0 ένα μικρό partition..(50-60gb) και αυτό που μένει σε raid-1...οποτε στο raid-0 part βάζεις windows-drivers και 1 το πολύ 2 προγράμματα που θες να loadάρουν γρήγορα.. και στο άλλο part βάζεις όλα τα άλλα ώστε και να σκάσει το raid 1 να μην χάσεις τα δεδομένα που έχεις στο raid-0>..Γενικά το raid-0 σκάει σχετικά εύκολα αν και τώρα δεν είναι τόσο έντονο..Πχ εγώ έχω μία rampage formula και 2 veloci σε raid -0...Έχω μαζέψει μέχρι τώρα 100+ΒSOD από αυτά τα 25 συνεχόμενα και το raid δεν έσκασε...Δουλεύει ακόμα άψογα..

Αλλά άμα σκάσει το raid-0 τα δεδομένα που έχεις-είχες μέσα δεν σώζονται με τπτ...

Οπότε από θέμα performance raid-0 άφοβα...από θέμα ασφάλεια...κάθε φορά πριν κάνεις κανα βαρύ load-save-on off το pc κράτα και ένα back-up στον εξωτερικό..

Θα εχω αλλους 2 σκληρους στο pc btw gia arxeia/προγραμματα,δεν θα "κοβει" εαν κανω σπαστο raid? επισης δεν θα ειναι πιο αργο?

thnx gia to help!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.