Jump to content

HAF-932 vs Antec Nine Hundred Two

Blinky

Ποιο κουτι?  

43 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Απο χτες προεκυψε προβλημα και θερμοκρασιων (με μια 4850) και εκει που πηγαινα για καποιο τερας σε στυλ Chieftec CA-01 αλλαζω λιγο πλανα. Το chieftec εχει τη μοναδικοτητα να παιρνει 8 δισκους και ειναι απλα τεραστιο, αλλα οι δισκοι θα λιγοστεψουν σε 5 ουτως η αλλως (αφου το raid5 θα γινει 4x1tb απο 6x640gb με ιδιο ωφελιμο χωρο) ετσι δεν καιγομαι για θεσεις δισκων τοσο...(αν και καλο θα ηταν να υπηρχαν αφου μελοντικα θα μεγαλωσει μαλλον ο αριθμος τους παλι...)

Και απο την αλλη, το προβλημα με τις θερμοκρασιες ειναι μεγαλο. Εκει που νομιζα οτι ειχε προβλημα η 4850 που αγορασα γιατι εφτανε τους 96 και κρασαρε, αποδειχτηκε οτι φταιει το airflow στο κουτι, αφου με ανοικτο το πλαινο panel παιζει 20 βαθμους κατω....φαντασου τι ψησιμο επεφτε εκει μεσα και σε ολα τα αλλα εξαρτηματα που απλα αντεχαν... Το κουτι ειναι ενα μικρο antec με μονο 2 12αρηδες αθορυβους, και με τοσο καλωδιο λογικο ηταν.

Ετσι, αφου εχω αποφασισει οτι το ~100ρικο θα φυγει, μετα απο καμποσα reviews που διαβασα κατεληξα στα HAF-932 και Antec nine hundred two. Τα λεφτα ειναι ιδια, 123 το HAF και το antec 119 (αμα μπει και ενας 12αρης που του λειπει απο το πλαι θα παει και λιγο πανω απο το HAF).

Εμφανηση δε μου πολυαρεσει το HAF, το antec ειναι πιο ουδετερο, αλλα σε ουσια ειναι αψογο το HAF...

Το chieftec παραμενει σαν επιλογη αφου δε θα εχει προβλημα ψυξης προφανως. Οπως το φανταζομαι, επειδη οι θεσεις του ειναι για 9ρηδες κυριως, θα δυσκολεψει στο να βρεθουν καλοι/φτηνοι/αθορυβοι ανεμιστηρες, αλλα το τεραστιο μεγεθος του θα αντισταθμισει λιγο αφου θα υπαρχει τρελη απλα εκει μεσα, με καλο εξαερισμο πανω πιστευω θα κανει καλη δουλεια. Ωστοσο ενω αρχικα ειναι το φτηνοτερο στα ~110, τελικα θα βγει μακραν πιο ακριβο γιατι δεν εχει κανενα ανεμιστηρα μεσα και για να αγοραστουν 7 ποιοτικοι ξερωγω, το κοβω να ξεπερναει τα 150 ευκολα...γι'αυτο δε με ψηνει πολυ πλεον.

Οποτε ψηφηστε και εξηγηστε ποιο προτιματε....και αν επιμενετε σε καποιο αλλο, ευπροσδεκτο και αυτο...ψηφηστε Other και γραφτε το στο post, ποιο και γιατι...

Σαν πανευτυχής κάτοχος αυτού του Nine Hundred, θα σου προτείνω το Two με κλειστά μάτια.

Το μόνο που είναι καλό να προσέξεις είναι τι ψήκτρα έχεις ή θα βάλεις, γιατί συνάντησα πρόβλημα (με ελάχιστο mod λύθηκε) στην εγκατάσταση ψήκτρας με μορφή όπως οι Xigmatek Red Scorpion κλπ.

Το πρόβλημα είναι στον ανεμιστήρα του παράθυρου, ο οποίος μπαίνοντας ως ρόμβος "τρώει" 1-2cm πιο πολύ από ότι αν ήταν παράλληλα με το έδαφος.

Antec και απο μενα. Πιο ομορφο απο το HAF, λιγοτερη σκονη και απο αποψη αποδοσης δεν νομιζω να εχει κατι να ζηλεψει...

+1 απο εμενα για να το antec.εχω τον μεγαλο αδερφο του το 1200 και εχω δει σε λειτουργεια και το 900 και ειναι αψογο.και φιλτρα για την σκονη εχει και πολυ καλο airflow.

με εκπληξη βλεπω το antec να ειναι μπροστα....περιμενα σαρωτικη νικη του HAF να ειμαι ειλικρινης. Και αυτο, επειδη δεν εχω δει καθολου να συζητειται το antec εδω στο forum, απο εξωτερικο πηρα ειδηση την υπαρξη του μολις χτες...ενω αντιθετα το HAF το προτεινουν στα μισα θεματα ξερωγω...

Αν η αποδοση τους στην ψυξη ειναι σχεδον ιδια οπως λεγεται, θα επαιρνα το antec μονο και μονο για την λιγο πιο μινιμαλιστικη εμφανηση του.

Αλλα ανεξαρτητα τι λεγεται στο θεμα ψυξης, αυτος ο 23αρης του HAF στο πλάι μου φαινεται τελειος στο να ψυξει την καρτα γραφικων και τον Perc που ειναι γνωστο οτι θελει direct airflow...ενω το antec με τον 12αρη που δεν τον εχει καν μεσα, δε ξερω ποσο καλη δουλεια θα κανει...

Το αλλο θεμα ειναι το μεγεθος, εχω διαβασει οτι στο antec ειναι λιγο στριμωγμενα τα πραγματα κατι απο το οποιο θελω επιτελους να ξεφυγω...Βεβαια εχει το πλεονεκτημα οτι ειναι εντελως modular με τις 9 5.25 μπροστα...(μακαρι να ηταν 10...να μπορουσα να βαλω και τριτο cage δισκων και να εμενε 1 θεση για optical drive...δε θελω παραπανω...).

Tough choice...

Μπορείς να τσεκάρεις και το review που σου δίνω παραπάνω με το προηγούμενο μοντέλο Nine Hundred ;)

Το νέο διαθέτει μερικές διευκολύνσεις πάνω στο θέμα του cable management. Και μπορώ να πω πως το airflow του απλά δεν πιάνεται. Πιστεύω ότι και 23άρη fan να έχεις δίπλα στην VGA δεν κάνει τρομερή διαφορά, εφόσον δεν υπάρχει άμεση έξοδος του αέρα που εισέρχεται.

εψαξα λιγο και ειδα το twelve hundred. Αυτο με καλυψε πολυ καλυτερα, εχει ετοιμα και 3 cages για δισκους(ακριβως το max που θα χρειαστω ποτε, με 8 στον perc και 1 για λειτουργικο) με αλλες 3 θεσεις να μενουν για optical drives, και σε μεγεθος ειναι full tower με οτι ανεση συνεπαγεται. Το nine hundred ειναι ψιλο-μικρο, γι'αυτο αλλωστε δεν κοιταζω και το HAF-922.

Δυστυχως η τιμη του twelve hundred στα ~180 το βγαζει εκτος budget, τοσα δε δινω...και μου κανει εντυπωση και η διαθεσιμοτητα του αφου συμφωνα με το skroutz, οι δυνηθεις υποπτοι δε το εχουν καν...

Με τα μεχρι τωρα δεδομενα παω για HAF μαλλον...θελω το χωρο του, και γενικα εχει πολυ καλυτερες δυνατοτητες και μελοντικα (πχ για υδροψυξη)....την εμφανηση θα την καταπιω μαλλον, τι να κανω...

Εκτος αν βρω πουθενα το twelve hundred σε πιο προσιτη τιμη...ενταξει το HAF παντα φτηνοτερο θα ειναι, αλλα αμ το εβρισκα κατω απο τα 150 θα με δελεαζε σιγουρα...

απο οτι ακουσα καταργηθηκε.και εγω στο τσακ το προλαβα.παντως και το haf ειναι πολυ καλο κουτι.και απο εμφανιση σκιζει.τωρα γουστα ειναι αυτα.

Φιλικα παντα.

TOYΒΑΝΟ ειναι το HAF!!!Στο συστηνω με κλειστα ματια...

Χωρας και συ μεσα με λιγο MOD...:p

Χωραει τα παντα...Αυριο μεθαυριο θα βαλω και 2η καρτα και θα σας πω θερμοκρασιες να παρετε μια γευση!

πολυ καλη τιμη, αλλα το κουτι δε προσφερει αυτα που θελω. Επισης το watercooling του μου ειναι αχρηστο , γιατι το μηχανημα ειναι σαν server και δε θελω μπελαδες/συντηρηση κλπ.

Καλη ευκαιρια ομως...καλα που το εγραψες να το δει και κανας αλλος...

HAF και μέσα θα επικρατούν πολικές θερμοκρασίες ακόμα και καλοκαίρι ;) ...το μονό που θέλει είναι ένα ξεσκόνισμα που και που ανά ένα δίμηνο αλλά για μένα αυτό δεν είναι παράγοντας για να το αποφεύγεις.

λολ.84 λιτρα την ωρα.πιο πολλα στελνω εγω αμα γυρναω το μοτερ της αντλιας με το χερι.

βρε το κουτι μας ενδιαφερει στη προκειμενη περιπτωση , εχουμε πει ετοιματζιδικες υδροψυξεις ειναι για πεταμα αμεσα !!

had 932 απο μενα,.το εχω και ειμαι υπερ ευχαριστημενος

ειναι και πολυ τρομακτικο :devil: το βραδυ

Εγώ πάντως χτύπησα ένα Tai Chi από χθες και το περιμένω σπίτι μου στις επόμενες μέρες. Αν έχω και χρόνο θα του κάνω μια παρουσίαση.

Σίγουρα η υδρόψυξη του δεν είναι top αλλά αν σκεφτείς ότι με 90 ευρώ παίρνεις και ωραίο/καλό φουλ αλουμίνιο tower και μια ψύξη που συγκρίνεται άνετα με μία μέτρια αερόψυξη τότε είναι το απόλυτο Value For Money.

Έψαχνα έτσι και αλλιώς για Tower και αθόρυβη ψύξη (OC δεν κάνω γιατί δεν το χρειάζομαι και με νοιάζει η μικρή κατανάλωση του pc -cool 'n' quiet) οπότε αυτή η προσφορά μου ήρθε κουτί!

Για μετρήσεις θερμοκρασίας της ψύξης του εδώ και εδώ. Φαίνεται ότι το block του και το ψυγείο δουλεύουν καλά και με το μικρό flow.

Προσωπικά πάντως θα κοιτούσα και το SNIPER. Το βρίσκω πολύ

και από τα 2 που αναφέρθησαν...:kiss:
Προσωπικά πάντως θα κοιτούσα και το SNIPER. Το βρίσκω πολύ
και από τα 2 που αναφέρθησαν...:kiss:

Συμφωνω κ εγω.

Αυτο ηθελα οταν εψαχνα κουτι το πασχα αλλα δεν ειχε ερθει ακομα και πηρα το haf.Οχι οτι μ κατσε ασχημα αλλα και το SNIPER ΣΠΕΡΝΕΙ!!!!!

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1204785

υπαρχει και αυτο που παιρνει 6 σκληρους και ειναι πιο νορμαλ σε εμφανιση απο το haf αλλα ακριβοτερο και χωρις πλαινο,δες κατι σε κοολερμαστερ..θα σε καλυψει.

Ο πλαινος ο 23αρης παντως απλα καλυτερευει την κατασταση μεσα στο κουτι και βοηθαει κυριως την καρτα...συγκεκριμενα σημεια οπως το north η αλλα μικρα ψυκτρακια(u know) δεν τα βοηθαει και τοσο επειδη δεν εχει πιεση..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.