Jump to content

Υποβρύχια θήκη για dslr (και φακο (?))

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλοκαιράκι έφτασε και μου μπήκε η ιδέα να επεκτείνω λίγο το πεδίο δράσης της d60. Σκεφτόμουν λοιπόν, αν υπάρχει κάποια καλή, φτηνή αλλά κυρίως αξιόπιστη υποβρύχια θηκούλα για την μηχανή.

Σε πρώτη φάση, υπάρχει κάποια θηκούλα που να παίρνει την μηχανή μαζί με τον φακό (18-200); (μάλλον δύσκολο το κόβω)

Κατά δεύτερον, αξίζει να δώσει κανείς λεφτά για μια τέτοια θήκη με το ρίσκο να πάθει ζημιά ο εξοπλισμός (αν υπάρχει ρίσκο) ή καλύτερα θα ήταν να πάω να χτυπήσω μια από τις compact που κυκλοφορούν (η οποία όμως θα μου μείνει μετά; )

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο ebay βρήκα αυτά http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1313&_nkw=nikon+d60+underwater+case&_sacat=See-All-Categories αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζουν και επιπροσθέτως θα προτιμούσα η αγορά (αν είναι δυνατόν) να γίνει από Ελλάδα.

Για πείτε να δούμε :thank_you2:

δεν αξιζει! ειναι ακριβος εξοπλισμος να τον εχεις υποβρυχιως και ειδικα μιας και την δουλεια σου θα την κανεις ανετα με μια πιο μικρη και βολικη κομπακτ(να ξερεις πως η φωτογραφικη με την θηκη θα ειναι πολυ πιο ογκωδης! η δικια μου-canon sd 700is- με την θηκουλα της σε μεγεθος φτανει περιπου την d80 μου!!! )

συμβουλη μου παρε μια κομπακτ μαζι με την οriginal θηκουλα της και εισαι κομπλε...

εγω ειμαι 3 χρονια τωρα με την sd 700 is και την θηκη της και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα διαρροης ή ο,τι αλλο...

δες και μια φωτο

img2154r.th.jpg

υγ: η θηκη αυτη με βολεψε παρα πολυ και οχι μονο σε καταδυσεις και παραλιες αλλα γενικοτερα σε outdoor sports που περιλαμβαναν χωμα, σκονη, νερο κτλ....(rafting, ποταμια, χιονια, ορειβασιες κτλ...) το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να αλλαζεις το o-ring της καθε κανα χρονο περιπου και εισαι ok!

η αλήθεια είναι ότι ο όγκος δεν μου είναι πρόβλημα.

το μόνο που με απασχολεί είναι ο όποιος κίνδυνος στον οποίο μπορεί να εκτεθεί η μηχανή με τον φακό.

μήπως έχεις υπόψη σου, κάποια θηκούλα για την d60, να της ρίξω μια ματιά ; :)

edit: το κόστος compact μηχανής μαζί με υποβρύχια θήκη, πόσο πάει περίπου;

To κόστος ενός "σχετικά" αξιόπιστου housing ξεκινάει από περίπου 1200€ .....

http://www.ikelite.com/web_two/nik_d40.html

φυσικά μην περιμένεις αξιοπρεπή φωτό χωρίς εξωτερικό υποβρύχιο flash, άλλα 500-600€ minimum..... (ειδάλλως η απόλυτη πρασινάδα...)

http://www.ikelite.com/web_pages/ss_dig160.html

την μηχανή μου δεν υπάρχει περίπτωση να την βάλω σε κάποια απ'τις παραπάνω θήκες του e-bay........

απ'τη στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει φανατικά η υποβρύχια φωτογραφία, ίσως θα ήταν καλύτερη λύση να πάρεις μια compact με το housing της ιδιας εταιρίας πχ.η canon βγαζει εξαιρετικές compact και αξιοπρεπέστατα housing ...... με συνολικό κόστος που δεν θα ξεπεράσει τα 400€.....

Ένα καλό forum για πληροφορίες σχετικά με την υποβρύχια φωτογραφία: http://www.wetpixel.com/forums/

Eνδεικτικές με compact canon G9 και εξωτερικό flash:

IMG_5237.jpg

macro

IMG_5736.jpg

wide

IMG_5541.jpg

α μάλιστα, περναμε σε εντελώς άλλα νούμερα δηλαδή που σημαίνει με απλά λογια ότι ξεχνάμε αυτό το project. (βέβαια θα μου πεις, ότι πληρώνεις παίρνεις. )

τώρα πο το σκέφτομαι, έχω μια kodak Z710, αξιοπρεπές μηχανάκι για τα δεδομένα του. για αυτή υπάρχει καμιά αξιόλογη θηκούλα ; :)

αν ο ογκος δεν ειναι προβλημα και ΔΕΝ θα την χρησιμοποιησεις για καταδυσεις αυτη που λες (που ειναι και η μονη που βρηκα μεχρι στιγμης) θα σου κανει μια χαρα-περισοτερο σαν προστατευτικο ομως!

προσεξε ομως...μεγιστο βαθος 5μ!!! η θηκη μου εχει μεγιστο βαθος 100ft(~33m) και την εχω παρει και ως τα 45μ χωρις κανενα προβλημα!

δες και εδω---ειναι η ιδια που λες απο το αμαζον...εχει και 2 reviews να διαβασεις!

τωρα οσο αφορα τις κομπακτ....την δικια μου μαζι με την θηκη της, την λατρευω! οποτε παω σε φαραγγια, ποταμια, βουνα κτλ παντα μαζι μου...μου εχει πεσει κατω αμετρητες φορες αλλα η θηκη που εχω (εδω) ειναι με σκληρο πλαστικο(εν αντιθεση με την θηκη που λεμε για την d60) και δεν καταλαμβαινει τιποτα!

υγ: με καποιους προχειρους υπολογισμους που εκανα η αγορα μιας σχετικα φτηνης κομπακτ πχ. ixus 70 ( μαζι με την θηκη της) θα σου ερθει κοντα 250-300 ευρω μιας και οι θηκες αυτες κοστιζουν οσο και οι φωτογραφικες οποτε ισως να ξεφευγουμε λιγο! αν πας σε μεταχειρισμενα μπορει και να πας κατω απο το 200αρι αλλα δεν το εψαξα...

παντως οπως προειπα αν δεν την θελεις για καταδυσεις αυτη που αναφερεις πιο πανω ειναι οτι πρεπει για απλη προστασια απο πιτσιλισματα, σκονες, και καμια φωτο στα ρηχα!!!στα + της ειναι οτι δεν αυξανει και πολυ τον ογκο, στα - της αν σου πεσει κατω δεν προσφερει και πολυ προστασια και οπωσδηποτε οχι για καταδυσεις!

για να καταλάβω. η θηκη, ή μαλλον αυτό το πλαστικό προστατευτικό που έχει το amazon και το ebay, παίρνει μέσα την dslr και έχει και μια προέκταση για να χωρέσει και ο φακός, σωστά;

να σκεφτώ λοιπόν ότι είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθεί prime φακός καθώς με κάποιον άλλο μάλλον δεν θα μπορεί να κάνεις zoom η θα είμαι λάθος;

οπως λεει και ο πρωτος τυπος στο review του: "....and it's main drawback (as has been noted by other reviewers) is , because of the unneccesary hard plastic casing over the lens area, the lack of the ability to move the zoom ring on the barrel of a standard SLR lens...."πιο κατω λεει πως δουλευει για large zoom lenses!

οποτε η θα εχεις ενα σταθερο προρυθμισμενο ζουμ ή ενα πριμε φακο!

αν δεν θες να δωσεις τα $ για τον εξοπλισμο που λεει πιο πανω ο darisg τοτε μονο η φαση της κομπακτ σου κανει ή αν θες να δοκιμασεις την θηκουλα απο το αμαζον!

(παρεπιπτοντως, δεν βρηκα καποια καλη θηκη για την kodak που λες-μονο κατι παρομοιες και του ιδιου στυλ με αυτη για την d60)

νομίζω πως κλίνω προς την αγορά της θηκούλας από το ebay τελικά. είναι και μια καλη ευκαιρία για να χτυπήσω και τον 50mm f1.4 :D

μην σου πω ψηθηκα και γω τωρα-περισσοτερο για προφυλαξη απο νερο(βροχη δηλαδη) και βρωμιες....αν οντως προχωρησεις πες μας εντυπωσεις να εχουμε στα υποψειν!

νομίζω πως κλίνω προς την αγορά της θηκούλας από το ebay τελικά. είναι και μια καλη ευκαιρία για να χτυπήσω και τον 50mm f1.4 :D

Ποσους φακους θα γραψεις στo Ε9 ;

Γενικά όπως λαλήσανε και άλλοι Ζανή η καλές θήκες με φλας κλπ, είναι ΠΟΛΥ ακριβές. Γενικά θα πρότεινα ίσως την αγορά μιας compact αδιάβροχης που πάει μέχρι 10 μέτρα να είσαι safe.

Στο κάτω κάτω από τα 5-6 μέτρα και κάτω το φως αποτελεί πρόβλημα που ούτε ο 1,4 θα αποτελεί πανάκεια.

Ποσους φακους θα γραψεις στo Ε9 ;

σουτ εσύ, δύο έχω και ο 50άρης θα ειναι ο τρίτος. και δεν τους δηλώνω σε κανένα Ε9 :p

Γενικά όπως λαλήσανε και άλλοι Ζανή η καλές θήκες με φλας κλπ, είναι ΠΟΛΥ ακριβές. Γενικά θα πρότεινα ίσως την αγορά μιας compact αδιάβροχης που πάει μέχρι 10 μέτρα να είσαι safe.

Στο κάτω κάτω από τα 5-6 μέτρα και κάτω το φως αποτελεί πρόβλημα που ούτε ο 1,4 θα αποτελεί πανάκεια.

Γενικά, κάτω από 5-6 μέτρα δεν νομίζω να κατέβω έτσι κι'αλλιώς οπότε ευκαιρία είναι να έρθει και ένας καλός φακός ακόμα που θα δουλέψει και για αυτό το σκοπό. Θεωρώ δηλαδή πως τα έξοδα για compact και θήκες ειναι περιττά με δεδομένο ότι όλα αυτά θα τα χρησιμοποιήσω καμια 10αριά φορές και μετά θα μείνουν στο ράφι.

Από την άλλη βγήκαν μερικά έκτακτα έξοδα οπότε μάλλον θα το καθυστερήσω λιγάκι αλλά όταν προχωρήσει θα ενημερώσω :)

Βασικά την χάζευα την θήκη αυτή και είναι αρκετά ωραία, και μιας και έχω τον 1,8 με ψήνει να την δοκημάσω.

Αν κάνεις παραγγελιά στείλε ένα πμ αν θες να πάρουμε 2 να μοιραστούμε μεταφορικά.

Βασικά την χάζευα την θήκη αυτή και είναι αρκετά ωραία, και μιας και έχω τον 1,8 με ψήνει να την δοκημάσω.

Αν κάνεις παραγγελιά στείλε ένα πμ αν θες να πάρουμε 2 να μοιραστούμε μεταφορικά.

μεσα και εγω!!!:p

ναι κανενα προβλημα, αν και όπως είπα το βλέπω λίγο δύσκολο για την ώρα.

αυτό που με πρόβλημάτισε μόλις τώρα ειναι το κατά πόσο θα μπορεί να δει κανείς μέσα από το σκόπευτρο (με δεδομένο ότι δεν έχουμε live view). θέλω να πω οτι αν δημιουργεί δυσκολίες είναι λόγος για να μην την πάρεις.

χμμμ...βρηκα καποια reviews απο χρηστες...οχι και τοσο καλα αλλα οπως λενε και οι περισσοτεροι ειναι μια τιμια θηκουλα για ΑΠΛΗ προστασια!!!

εδω και εδω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.