Blinky Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Εχω μεχρι τωρα ενα μικρουλι midi atx το οποιο οταν το πηρα ηταν πολυ βολικο λογο μεγεθους και βαρους (μικρο+αλουμινενιο) αλλα πλεον η χρηση αυτου του υπολογιστη εχει αλλαξει πολυ και εχει μετατραπει περισσοτερο σε 24/7 server...Μερος των αλλαγων ειναι οτι αγοραστηκε και ενας Perc5 για raid5 και εχουμε πηξει στους δισκους (εχω 7 αυτη τη στιγμη) και το πως εχουν χωρεσει ολα σε αυτο το κουτακι (antec super lanboy αν αναρωτιεται κανεις) ειναι θαυμα...Περιττο να πω και οτι το airflow ειναι μηδενικο με τους 2 ψοφιους (για να ειναι αθορυβοι) 12αρηδες που εχει και τα 10αδες καλωδια που το εχουν πηξει.Και γενικα, απο τη μια με δυσκολευει αρκετα οταν του αλλαζω εξαρτηματα, απο την αλλη κυριως το λυπαμαι στο θεμα ψυξης επειδη δουλευει ολη μερα ολο το χρονο ασταματητα...Οποτε σκεφτομουνα να το αλλαξω, αλλα χωρις να δωσω πανω απο ~100 ευρω, με καποιο full ATX που να διευκολυνει αρκετα τα πραγματα με χωρο και ψυξη...Αφορμη κυριως ηταν ο Perc, και επειδη οι 8 δισκοι ειναι μεσα στο προγραμμα, θελω κατι που να εχει 8 θεσεις για δισκους και ανεμιστηρες απευθειας πανω τους να τους ψυχουν. Εμφανηση δε μας νοιαζει καθολου...ουτε θελουμε οτιδηποτε ειδων καγκουριες...μιλαμε για ουσια!Οποτε, ζηταμε :8 θεσεις για δισκουςΑνετο χωροΚαλη ψυξη (=πολλες θεσεις για ανεμιστηρες)προσιτη τιμη (~100 ευρω)Μεχρι τωρα εχω δει το chieftec Bravo BA-01 και το Mesh CA-01 που αποτι καταλαβινω ειναι τα ιδια κουτια με ελαχιστη διαφορα στην εμφανηση, και κοστιζουν 105-110 ευρω, και αποτι φαινεται καλυπτουν ολα τα παραπανω...(βεβαια το visionstudio που ειναι το μονο που τα εχει δε ξερω τι ρολο βαραει....δε τα εχουν αλλου?)Οποτε απλα κανω το θεμα μηπως υπαρχουν και αλλες αξιολογες επιλογες που να μου διαφευγουν...Οσοι εχετε καμια ιδεα, πειτε μου...
GriGaS Ιούλιος 4, 2009 #2 Ιούλιος 4, 2009 σε αυτή την κατηγορία χρημάτων, η μόνη εναλλακτική λύση που μου έρχεται είναι κανένα μεταχειρισμένο stacker ή να κάνεις υπομονή να σκάσει καμιά προσφορά. οσον αφορα το vision studio, δεδομένου ότι στο κουτί αποκλείεται να κάνεις rma, αν σου κάνει το chieftec πάρτο.αν τώρα μπορείς να ανέβεις λίγο παραπάνω, το παλιό καλό armor νομίζω ότι επίσης σου κάνει, ίσως και το SHARKOON REBEL12
Dante80 Ιούλιος 4, 2009 #3 Ιούλιος 4, 2009 Άλλο ένα καλό γομαράκι σε αυτό το στυλ είναι το AKASA AK-BKINF-01 INFINTI. Έχει 10 θέσεις μπροστά, με τις 6 να είναι 2x3 HDD cages. Μπορείς να βάλεις με standoffs τους υπόλοιπους, ή να αγοράσεις ένα φτηνό cage (παράδειγμα) για να ανεβάσεις την χωρητικότητα σε 9 θέσεις με άμεση ψύξη πάνω ενώ διατηρείς και θέση για optical drive. Έτσι θα έχεις 3 μπροστά, 2 πάνω και 1 πίσω, όλους 120αρηδες...βγαίνεις όμως ελαφρώς εκτός budget...Eπίσης υπάρχει και η σταθερή αξία (αν και με τσιμπημένη τιμή πλέον) που ακούει στο όνομα Sharkoon Rebel 12. Αυτό σου δίνει 11 θέσεις που μπορείς να δουλέψεις με αποστάτες ή μέχρι και 3 cage, άλλα δύο cage κάτω από το mobo για 6 σκληρούς, 140αρη μπροστά, θέση για 140αρη πίσω και πλαϊνό 250αρη. Συνολικά χωράει (με optical drive)...16 σκληρούς....:worship:http://www.sharkoon.com/html/produkte/pc_gehaeuse/rebel12_val/index_en.html
Omerta1416003372 Ιούλιος 4, 2009 #4 Ιούλιος 4, 2009 Και εγώ θα σου έλεγα chiftec αν σου αρέσουν κιόλας είναι πολύ ευρύχορα.Από την άλλη δεν κατάλαβα αυτό που είπες για το κατάστημα.
Blinky Ιούλιος 4, 2009 Author #5 Ιούλιος 4, 2009 δε θελω λυσεις με αποστατες που μετατρεπουν τις 5.25 σε 3.5 , αυτο το εχω κανει αναγκαστικα τωρα για τους 2 απο τους 7 δισκους, το cage σαν αυτο της thermaltake το συζηταω, το οποιο αν καταλαβαινω καλα μπαινει σε οποιοδηποτε κουτι (και οχι μονο thermaltake ετσι?) και μου δινει εξτρα 3 θεσεις οποτε επειδη ολα εχουν 5-6 απο μονα τους τα φερνει εκει που θελω.Ωστοσο μου αρεσει ο "clean" σχεδιασμος του chieftec που εχει 8 θεσεις στις 90 μοιρες απο τη μανα του με καποιο συστημα με συταρακια.Αυτος ειναι ο λογος που δε θελω τους αποστατες, και που το cage το βλεπω ετσι-κι-ετσι, θελω να μπορουν να μπαινο-βγαινουν ευκολα...Για το visionstudio αυτο που εννοουσα ειναι οτι δεν εχω ψωνισει ποτε απο εκει, και τα μαγαζια που εχουν την χαμηλοτερη τιμη στο skroutz και ειναι αγνωστα οσο να'ναι κινουν υποψιες...Προφανως και δε με νοιαζει η εγγυηση στο κουτι...ουτε καν τροφοδοτικο εχει μεσα...απλα αν οι 2-7 μερες παραδοση που λεει ειναι φουμαρα και περιμενω κανα μηνα, τι να το κανω....γι'αυτο ρωτατω...Δεν υπαρχει τιποτα με πανω απο 6 θεσεις για δισκους και ας εχει λιγοτερα optical drives απο τη μανα του ετσι?Το rebel12 ειναι εντος budget παντως, στα 103 ευρω...και με το cage θα παει 120, ενταξει δε θα το απορριψω για 10 ευρω....αλλα παω να δω ποσο ευχρηστο ειναι το cage της thermaltake τωρα....αν μπορει να μπαινοβγαινει (εστω ολοκληρο) σχετικα ευκολα το συζηταμε.
Omerta1416003372 Ιούλιος 4, 2009 #6 Ιούλιος 4, 2009 Φίλε Blinky δεν γνωρίζω από που είσαι.Το συγκεκριμένο κουτί θα το ήθελα να το πάρω και εγώ για τις διαστάσεις τους.Όσον αφορά το μαγαζί έχω ψονίσει και μ έκαναν 8 μέρες βέβαια αν είναι να στο στείλουν κιόλας οπότε λογικά υπολόγισε περίπου στις 2 εβδομάδες αν όμως είναι να το αγοράσεις αξίζει να περιμένεις αν δεν έχεις άμμεση ανάγκη
Blinky Ιούλιος 5, 2009 Author #8 Ιούλιος 5, 2009 Δεν υπαρχει....ημουνα εκει προχτες ακριβως για αυτο το λογο...Παντως οι αναγκες μου αλλαξαν λιγο, οποτε ανοιγω νεο θεμα αφου βρεθηκαν 2 συγκεκριμενοι υποψηφιοι και δεν ειναι στα παραπανω...
GriGaS Ιούλιος 5, 2009 #9 Ιούλιος 5, 2009 το eshop έβγαλε προσφορά το tai-chi στα 89 ευρώ. επίσης στην checkmate μπορείς να βρεις το SwordFin - SP9007B στα 88 euros. Product Specification3.5 Bays2 visible ~ 6 hidden5.5 Bays4 visible ~ 0 hiddenBracket slots7Case471x205x532 mm(L x W x H)ColorsIron grey(front panel)ConnectionsUSB2.0 x 1 ; IEEE1394x 1; Mic x1/Earphone jack x1CoolingRear 1x120mm fan space (fan included) Front 1x120mm fan space (fan included)Dimensions538 x 278 x 610mm (L x W x H)FeaturesFull tower sever case Stylish & sophisticated design Full folded edge , full screen,radiation protected hydronium fresh air generator inside Lockable front panel & side panel Dust proof design front USB,firewire, sound connections Tool free design & removable HDD drive bay Tool free optical drive bay design 2x120mm Cooling Fans for highly-efficient airflowFront panelABSG.W. Weight12.8 KgMainboardATX / Micro-ATXN.W. Weight11.6 Kg
sdim Αύγουστος 9, 2009 #10 Αύγουστος 9, 2009 Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με εσένα, μόλις πήρα τον perc. Η λύση που βρήκα και σου προτείνω, αν το κουτί σου έχει 3x5.25 ελεύθερα είναι αυτή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1056751 20€ Τοποθετείται σε 3x5.25 και σου προσφέρει 4x3.5 Υπάρχουν στο εμπόριο και hot swap θήκες που στον ίδιο χώρο σου δίνουν 5x3.5 αλλά κάνουν 100€, παίρνεις κουτί με τα ίδια χρήματα. Επίσης για 2.5" δίσκους (SSD, savvio,...) υπάρχουν hot swap θήκες που σε 1 θέση 5.25 βάζεις 4 δίσκους 2.5"
snooze Αύγουστος 9, 2009 #11 Αύγουστος 9, 2009 http://skroutz.gr/s/58756/Thermaltake-Armor%2B-MX-Black-VH8000BWS.htmlγια 7 δίσκους εγκάρσιας τοποθέτησης.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.