Jump to content

Αγορα τροφοδοτικου

derasto

Recommended Posts

Σκεφτομαι να αγορασω ενα νεο τροφοδοτικο για το "καλο" pc και το ηδη υπαρχον να το χωσω στο αλλο πισι που το psu μας αφησε χρονους.Το pc αποτελειται απο:

HDD Seagate 500gb 32mb buffer και WD 100gb(slave)

INTEL Core 2 Duo E7500 2.93ghz/1066 FSB

Mobo:Asus P5K SE

Graphics:ATI Radeon HD 2400 Series

RAM: KINGSTON KVR800D2N5/1G 1GB PC6400 800MHZ VALUE RAM x 3

Γυρω στα 90€ ποιο μου συνιστατε να παρω?

Ps(αυτο που εχω ειναι στα 450watt)

Ps(και κατι ακομα,οταν βαζω σε αναμονη το πισι μετα οταν το ανοιγω, τον slave δεν το βλεπει παρα μονο αν κανω reboot,λετε να φταινε τα λιγα watt?)

Κοίτα σε http://www.skroutz.gr/c/30/psu.html?keyphrase=seasonic+500

Δεν χρειάζεσαι περισσότερα watt ούτε αξίζει να σκάσεις 90€ για καλό τροφοδοτικό ;)

APEVIA Άστο καλύτερα

ναι αλλα ενα τροφοδοτικο καλο θα μεινει κ για το μελλον .

Σκεφτομαι να αγορασω ενα νεο τροφοδοτικο για το "καλο" pc και το ηδη υπαρχον να το χωσω στο αλλο πισι που το psu μας αφησε χρονους.Το pc αποτελειται απο:

HDD Seagate 500gb 32mb buffer και WD 100gb(slave)

INTEL Core 2 Duo E7500 2.93ghz/1066 FSB

Mobo:Asus P5K SE

Graphics:ATI Radeon HD 2400 Series

RAM: KINGSTON KVR800D2N5/1G 1GB PC6400 800MHZ VALUE RAM x 3

Γυρω στα 90€ ποιο μου συνιστατε να παρω?

Ps(αυτο που εχω ειναι στα 450watt)

Ps(και κατι ακομα,οταν βαζω σε αναμονη το πισι μετα οταν το ανοιγω, τον slave δεν το βλεπει παρα μονο αν κανω reboot,λετε να φταινε τα λιγα watt?)

Δες μήπως αυτό το άρθρο σε βοηθήσει

Απλως θελω ενα τροφοδοτικο σχετικα καλο ωστε να με βγαλει αρκετο καιρο χωρις προβληματα,και κατι ακομα.Ισχυει οτι ενα τροφοδοτκο με πιο πολλα watt μπορει να "ανεβασει" το συστημα?

Απλως θελω ενα τροφοδοτικο σχετικα καλο ωστε να με βγαλει αρκετο καιρο χωρις προβληματα,και κατι ακομα.Ισχυει οτι ενα τροφοδοτκο με πιο πολλα watt μπορει να "ανεβασει" το συστημα?

οχι δεν ισχυει κατι τετοιο . απλα περιττο ειναι κ σπαταλη χρηματων .

edit αν πχ το συστημα σου ζηταει 500 watt κ εσυ του βαλεις ενα τροφοδοτικο 1000αρι το τροφοδοτικο θα δινει τα 500 . αρα τσαμπα η αγορα του ακριβοτερου τροφοδοτικου . απλα κοιτα να παρεις ενα ποιοτικο κ 80 plus τροφοδοτικο .

Σχετικά με την αναμονή είδες το link που σου έδωσα; :triniti:

Για τροφοδοτικο δεν θα σου πω,τα ειπαν τα παιδια παραπανω.Οσο για τον σκληρο κοιτα μηπως δεν παταει καλα το ide και αν εχεις αλλο ide δοκιμασε με το αλλο να δεις πως παει γιατι μπορει να φταιει κ αυτο.

Ναι alex to ειδα.Θα το κοιταξω οταν ξαναπαω στη σχολη μου που εχω το desktop.Οποτε ενα psu γυρω στα 50e και θα ειμαι κομπλε.

spirou oxi το εχω τσεκαρει αυτο,καπου ειχα δει στο γουγλ οτι μετα την κατασταση αναμονης δεν δινει ρευμα στον slave το psu γιαυτο ρωτησα ενα πσυ με πιο πολλα watt.

Τhnx guys για τις απαντησεις σας.

ps alex,βασικα το λινκ λεει οτι δεν μπορει να μπει σε αναμονη αμα εκτελειτε καποιo screensaver,γενικα δεν χρησιμοποιω προθυλαξη οθονης,απλα οταν μπει σε αναμονη το πισι και ξαναανοιξει ο slave xa8hke.

Όχι.

http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3413

http://archive.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=7&t=9354&p=0

http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-radeon-power,2122-3.html

Κοίταξε, βλέποντας την κατανάλωση του συστήματος που έχεις τώρα, πραγματικά δεν βρίσκω λόγο για να πάρεις τροφοδοτικό δυνατότερο από 300watt.

Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει, είναι να είναι ποιοτικό το τροφοδοτικό. Όχι δυνατό. Άσε που στην περίπτωσή σου, όσο μεγαλύτερο τροφοδοτικό πάρεις, τόσο χειρότερα θα είναι για σένα λόγω χαμηλότερου efficiency στα watt που το τρέχεις. Θα πληρώνεις δλδ και παραπάνω στην ΔΕΗ, χωρίς λόγο. Αν τώρα θέλεις να πετάξεις λεφτά για ψυχολογικούς λόγους, αλλάζει το θέμα...

Τσέκαρε αυτά και look no further...είναι όλα 80+ ή 80+ bronze, θα σε κρατήσουν αθόρυβα και αποδοτικά ακόμα και όταν αναβαθμίσεις, και δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερα...:victory:

HEROICHI HC350TE 350W GREEN 80PLUS RETAIL

Seasonic Power Supply 400W ATX 24 pin SS-400ET 80plus Active-PFC Retail

CHIEFTEC CTP-450-12G GREEN SERIES 450W

Enermax PSU EPR425AWT PRO82 + 425W

alex δεν δοκιμασες το πατσακι που ειχε στο λινκ που μου εστειλες?

dante απλα φτιαχνω κ ενα κατεβαστηρι pc κ μ εχει μεινει μονο το psu,τωρα,το psu που φοραει το καλο μηχανημα το εχω 4-5 χρονια και σκεφτομουν να το βαλω στο κατεβαστηρι κ εκει να παρω κανα καινουριο.Με αυτα π μ λες ομως απλα θα παω να παρω ενα psu για το κατεβαστηρι 300-350w και ειναι comple.

alex δεν δοκιμασες το πατσακι που ειχε στο λινκ που μου εστειλες?

dante απλα φτιαχνω κ ενα κατεβαστηρι pc κ μ εχει μεινει μονο το psu,τωρα,το psu που φοραει το καλο μηχανημα το εχω 4-5 χρονια και σκεφτομουν να το βαλω στο κατεβαστηρι κ εκει να παρω κανα καινουριο.Με αυτα π μ λες ομως απλα θα παω να παρω ενα psu για το κατεβαστηρι 300-350w και ειναι comple.

Δεν το δοκίμασα γιατί δε χρησιμοποιώ πλέον την αναμονή. Όμως για να το προτείνει η microsoft το θεωρώ αξιόπιστο......Αν θες κάνε ένα bios update αν δεν έχεις την τελευταία έκδοση του bios μήπως είναι κάτι που έχει να κάνει με τη μητρική και το διόρθωσε η εταιρία με μία νέα έκδοση bios. Στους υπολογιστές ποτέ δεν ξέρεις.

το να γράφει 450 το τροφοδοτικο δεν λέει και πολλά απο μόνο του. το θέμα είναι να τα δίνει ... θα προτιμούσα corsair ( vx450 = mono 12rail κατασκευή seasonic) ή enermax liberty η άλλο μοντέλο της seasonic (πχ SS-400ET) ειδικά το τελευταιο βρίσκεται σε τιμή κάτω απο 50 ευρώ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.