Jump to content

Περίεργο Πρόβλημα με κάρτα γραφικών?/τροφοδοτικο? /μητρική?

speedster

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μου χάλασε η κάρτα γραφικών πριν λίγες μέρες.

την αντικατέστησα. Μέχρι να βάλω όμως ξανά την κάρτα από το σερβις εκκινησα τον υπολογιστή και τον χρησιμοποιούσα με remote desktop χωρίς κάρτα γραφικών.

Κάποια στιγμή όμως σταμάτησε να μπαινει στα windows.

Τώρα έβαλα την νέα κάρτα και ενώ φαίνεται ότι ξεκινάει ο υπολογιστής, δεν εμφανιζεται τίποτα στην οθόνη.

το 6πινο της κάρτας το έχω συνδέσει. έκανα και ένα clr cmos όμως τιποτα. Δεν φαίνεται κάτι και επιπλέον ενώ ξεκινάει ο υπολογιστής δεν το ακούω να φορτώνει και το λειτουργικο.. τι μπορεί να φταίει;

Το τροφοδοτικό επαρκεί άνετα για την κάρτα και το σύστημα οπότε μήπως την άκουσε η μητρική;

Απ' ότι βλέπω το τροφοδοτικό μου (Seasonic s12 550watts) έχει 4 12V γραμμές με 18A η καθε μια.

Η κάρτα γραφικών παίρνει 1 6πινο με ελάχιστες απαιτήσεις μια 12άρα γραμμή με 24 Α.

τι μπορώ να κάνω για να δουλέψει; νομίζω ότι αυτό ειναι το πρόβλημα.

Τι καρτούλα είναι η καινούρια αν επιτρέπεται;

Το 6πινο που έχεις βάλει πάνω της είναι απευθείας από το τροφοδοτικό ή έχεις κανένα αντάπτορα από δύο 4-pin 12v?

πες μας και απο τι αποτελειται το pc σου! τι καρτα ειχες πριν, ποια εβαλες τωρα..! δωσε στοιχεια να καταλαβουμε κατι!

Λοιπόν, η σύνθεση του υπολογιστή είναι η ακόλουθη:

cpu: Intel Q9550 σε κανονικές συχνότητες.

mobo: Asus P5E φλασαρισμένη σε Rampage Formula

ram: 4*1GB Corsair Dominator 1066

gpu: 8800gts g92 που μου κάηκε και τώρα είμαι με τη νέα GIGABYTE GTS250 1GB.

psu: Seasonic S12 550w

+2drives dvd-rw+2 WD 500gb drives

το τροφοδοτικό υποτίθεται ότι κάνει και για sli με μικρές κάρτες.

Δοκίμασα αρχικά με το 6πινο για την τροφοδοσία καρτών ( κάθε 12άρα από τις 4 υποτίυεται ότι βγάζει 18Α ενώ γράφει ότι χρειάζονται 24Α) και δεν έπαιξε.

Κατόπιν, δοκίμασα να πάρω με αντάπτορα από δυο γραμμές 2 μολεξ διαφορετικά που δεν φαινόνταν να ήτα νστην ίδια γραμμή αλλά και πάλι δεν δουλεψε...Σημειωτέον ότι το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών δουλεύει μια χαρά ( και ακουγεται:rant::rant::rant:)

Δεν ξέρω τι αλλο να κάνω.

Λοιπόν, η σύνθεση του υπολογιστή είναι η ακόλουθη:

cpu: Intel Q9550 σε κανονικές συχνότητες.

mobo: Asus P5E φλασαρισμένη σε Rampage Formula

ram: 4*1GB Corsair Dominator 1066

gpu: 8800gts g92 που μου κάηκε και τώρα είμαι με τη νέα GIGABYTE GTS250 1GB.

psu: Seasonic S12 550w

+2drives dvd-rw+2 WD 500gb drives

το τροφοδοτικό υποτίθεται ότι κάνει και για sli με μικρές κάρτες.

Δοκίμασα αρχικά με το 6πινο για την τροφοδοσία καρτών ( κάθε 12άρα από τις 4 υποτίυεται ότι βγάζει 18Α ενώ γράφει ότι χρειάζονται 24Α) και δεν έπαιξε.

Κατόπιν, δοκίμασα να πάρω με αντάπτορα από δυο γραμμές 2 μολεξ διαφορετικά που δεν φαινόνταν να ήτα νστην ίδια γραμμή αλλά και πάλι δεν δουλεψε...Σημειωτέον ότι το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών δουλεύει μια χαρά ( και ακουγεται:rant::rant::rant:)

Δεν ξέρω τι αλλο να κάνω.

Η προηγούμενη κάρτα κάηκε έτσι στο ξεκούδουνο;; Αν είναι ετσι δεν είναι και ιδιαίτερα καλό σημάδι...

Θα πρότεινα αν έχεις χρόνο να βάλεις bios από το κανονικό P5E για να αποκλείσεις το ενδεχομενο ότι φταίει το διαφορετικό bios. Είχα ακούσει παλαιότερα ότι καμιά φορα το συγκεκριμένο flashαρισμα μπορεί να έβγαζε προβληματάκια. Για τις μνήμες βέβαια ήταν τα προβλήματα που μπορεί να είχαν, αλλά δεν χάνεις κάτι να κάνεις μια δοκιμή.. και μετά αν δεν φταίει αυτό το γυρίζεις πάλι σε rampage.

αφησε μονο μια η δυο μνημες και δοκιμασε αν δεν πιασει...

κανε και ενα ρεσετ παλι και να φορτωσεις τις default ρυθμισεις στο bios και μετα κανεις τια αλλαγες αν δεν πιασει βλεπουμε

δεν φταιει το ρευμα τουλαχιστον για την καρτα αν κοιταξεις τις καταναλωσεις-απαιτησεις που εχει καθεμια εκτος προβληματικου τροφοδοικου

Η προηγούμενη κάρτα κάηκε έτσι στο ξεκούδουνο;; Αν είναι ετσι δεν είναι και ιδιαίτερα καλό σημάδι...

Θα πρότεινα αν έχεις χρόνο να βάλεις bios από το κανονικό P5E για να αποκλείσεις το ενδεχομενο ότι φταίει το διαφορετικό bios. Είχα ακούσει παλαιότερα ότι καμιά φορα το συγκεκριμένο flashαρισμα μπορεί να έβγαζε προβληματάκια. Για τις μνήμες βέβαια ήταν τα προβλήματα που μπορεί να είχαν, αλλά δεν χάνεις κάτι να κάνεις μια δοκιμή.. και μετά αν δεν φταίει αυτό το γυρίζεις πάλι σε rampage.

Η προηγούμενη κάρτα μου είχε δημιουργήσει και παλιότερα προβλήματα και είχε επισκευαστεί από το service. είχαν αρπάξει κάποιες μνήμες της κάρτας. απλά τώρα δεν επισκευαζόταν...

το φλασάρισμα ευχαριστως να το έκανα, αλλά πως απο τη στιγμή που δεν βλέπω τίποτα στην οθόνη; πάντως επειδή έχω αλλάξει κατά καιρούς κάρτες γραφικών στο σύστημα για λόγους δοκιμής, ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Θα δοκιμάσω και με λιγότερες μνήμες και θα ξαναποστάρω...

Δοκίμασα με τις μνήμες εκτός αλλά και παλι τίποτα.

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι όταν ανοίξω το διακόπτη του τροφοδοτικού από την πίσω μεριά και μετά πατήσω το on ανοιγει ο υπολογιστής για λίγο και μετά ακούγεται κάτι σαν ασφάλεια που πέφτει και κλεινει....ύστερα από 1-2 δευτερόλεπτα ανοιγει και δεν δείχνει τίποτα όπως εξήγησα παραπάνω...

Τι λέτε να είναι; τροφοδοτικό μητρική; και ειναι τα μονα δυο εκτός εγγύησης γαμωτο...

πολύ φοβάμαι ότι είναι η μητρική σου μιας και σου προέκυψε το πρόβλημα πριν να σου έρθει η VGA , δοκίμασε να βγάλεις μπαταρία και clr cmos , άστο λίγο διάστημα χωρίς την μπαταρία και ξαναδοκίμασε.

Η κάρτα έχει δοκιμαστεί πολλές φορές και είναι καλά κουμπωμένη.

Η μητρική έμεινε χωρίς μπαταρία αλλα και πάλι τιποτα.. ελεγξα και την κάρτα των γραφικών σε άλλον υπολογιστή και παίζει άψογα...

οδευουμε προς μητρική δηλαδη ? ( πάνε οι διακοπές...)

μαλλον πρεπει να κανεις ελεγχο στο τροφοδοτικο να βεβαιωθεις οτι δεν ειναι εκει το προβλημα

η περασε παλι το παλιο (P5E) η το καινουριο (Rampage Formulα) bios μηπως εχει κολλησει κατι

Δοκίμασα και με διαφορετικό τροφοδοτικό και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα...το φλασάρισμα δεν μπορώ να το κάνω αφού δεν βλέπω έξοδο στην οθόνη...Επομένως μάλλον πάμε σε μητρική. :rant::rant::rant:

Δεν μπορω να σκεφτώ κάτι άλλο..

Ευχαριστώ τουλάχιστον όσους βοήθησαν...

• 2 weeks later...

Δοκίμασε να δουλέψεις τη μητρική έξω από το κουτί μήπως κάνει κάποιο βραχυκύκλωμα πριν πας τη μητρική σου πίσω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.