LeoNaXe Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2013 καλησπέρα OOS, αρκετός καιρός πέρασε απο την τελευταία φορά που γράφω εδω πέρα και για να πώ την αλήθεια είναι το αγαπημένο μου και εύχομαι να τα πάει αρκετά καλά μην το χάσουμε... καταρχάς να πώ την ιστορία μου πριν ανοίξω μαγαζί, πριν απο ένα χρόνο περίπου που λέτε ήταν να ανοίξω στην Ξάνθη ένα μαγαζάκι με υπολογιστές όπου θα έκανα πωλήσεις και στο ίντερνετ σε δικιά μου ιστοσελίδα (skroutz). μιάς και θα ήταν συνεταιρικά το μαγαζί (δεν είχαμε φράγκα τότε) έγινε βλακεία και έφαγα άκυρο. έπειτα όμως όταν ήρθε το χαρτί για να εκπληρώσω και εγώ τα καθήκοντά μου στο στρατό και αποφάσισα να πάω ΔΕΑ με σκοπό να μαζέψω τα φράγκα για το μαγαζί όπου θα το ανοίξω μόνος μου (αν όλα πάνε καλά), μιάς και μου μένουν περίπου 4 και κάτι μήνες για να τελειώσω το στρατό και να μαζευτούν τα λεφτά είπα σιγά σιγα να αρχίσω να παίρνω απόψεις, βοήθεια και ιδέες. το ξέρω μπορεί να πείτε πως δεν αξίζει να ανοίξω μαγαζί σε αυτήν την εποχή λόγο κρίσης αλλά τη να κάνω, θέλω να ακολουθήσω τα όνειρά μου, δεν θα περιμένω να φύγει αυτή η κρίση. και αν δεν το κάνω δεν θέλω να λέω όλη μου την ζωη οτι δεν το προσπάθησα, ας χαθούν τα λεφτά δεν με απασχολεί. καταρχάς να αναφέρω πως στην Ξάνθη τα μαγαζιά δεν ασχολούνται με πολλά πράγματα, όπως και στα περισσότερα. και δεν έχω δει να εξυπηρετούν τους πελάτες πλήρως, ''αφήστε το να το δούμε και σας ενημερώνουμε για το πρόβλημα'' π@π@ρια. μου έχει τύχει υπολογιστής να πετάει μπλέ οθόνες και να το λύνουν με φορμάτ (πάρε και 40 ευρώ), δουλεύει ο υπολογιστής κάτη ημέρες και νά πάλη τα BSOD, ήρθε στα χέρια μου μετά και μόλις είπα το πραγματικό πρόβλημα έγινε χαμός. πέρα απο αυτό δεν ενημερώνουν τους πελάτες πλήρως για το τη μπορεί να φταίει και όταν παίρνουν υπολογιστή ποιό να πάρουν, π.χ. τα μεγάλα καταστήματα ''εδώ έχουμε αυτά, και απο εδώ αυτά. όποιο σας αρέσει'', ναι ρε ιοτά μπράβο, ο άνθρωπος ξέρει την διαφορά του Intel με την AMD; θα πάρει κανένα SONY ή άλλης εταιρία που θα έχει ακούσει απο φίλο που είναι καλά τα λάπτοπ. να μην πολυλογώ γιατί το βράδυ που έγραψα τόσα για να ανοίξω το τοπικ μου κόλλησε το ίντερνετ στην φάση που θα έκανα ποστ και τα έχασα όλα, που κράτησε αποθηκευμένο μόνο 2 σειρές. επίσης να αναφέρω πως σκέφτομαι να χτίσω την ιστοσελίδα πάνω σε OpenCart μιας και μου φάνηκε απλο και πρακτικό, απλα δεν ξέρω πως θα βγάλω το xml για το skroutz. ανοίγω το τοπικ λοιπόν για να μου πείτε τις απόψεις σας και την βοήθεια σας (όπως τα ξαναείπα), με ενδιαφέρει το μαγαζί να μην έχει μόνο τα απλά πράγματα, θα ασχολούμαι με sleeving και Watercooling, έχω μιλήσει και με την AquaTuning και μου έχουν δώσει προσφορά ως reseller, εκτός αυτού κατάφερα και πήρα και τιμολόγια (ονλαιν λογαριασμό) απο τους Έλληνες προμηθευτές και μια χαρά με βόλευαν οι τημές. επίσης να αναφέρω πως το OOS είναι μακράν το αγαπημένο μου φορουμ και για αυτό θα ζητούσα και την άδειά σας να βάλω ένα logo στην τζαμαρία μιας και θέλω να παραμείνει active, τα έχω βαρεθεί τα υπόλοιπα. ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του. έγραψα πολλά μάγκες και ξέρω είναι βαρετό να διαβάζεις πολλά και ιδικά όταν τα περισσότερα είαι άσχετα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 24, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Καλως τον φιλο,Ανοιγεις μεγαλη κουβεντα. Θα ελεγα πως το καταλληλοτερο ατομο αυτη τη στιγμη για να σου απαντησει ειναι ο Vagouridis καθοτι εχει μαγαζι στη Ξανθη. Εμπειρια απο το χωρο εχεις? Εχεις δουλεψει σε καποια εταιρεια κλπ? Η μονη συμβουλη που εχω να σου δωσω ειναι κατσε και βαλε κατω ολα τα εξοδα που θα εχεις το μηνα και δες ποσα pc, watercooling κλπ πρεπει να πουλας τη μερα.Αν πιστευεις οτι υπαρχει αγορα τοτε προχωρα. Και μολις ανοιξεις την επιχειρηση αντι να σου στειλουμε γλαστρα θα σου βαλουμε το logo.Good luck και καλος πολιτης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούνιος 24, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Ο Vagouridis έχει μαγαζί στην Ξάνθη; ποιό (αν επιτρέπετε βέβαια) δεν έχω δουλέψει πουθενά και δεν πιστεύω να χρειαστώ τόσο κόπο για να μπώ στο κλήμα των υπολογιστώ, γενικά έχω τρελό μεράκι απο τα 10 μου (είναι 23 τώρα) και μου άρεζε πάντα το hardware (λίγο και σε κινητά). για ένα διάστημα έγραφα και άρθρα στο osarena.net πάνω σε κινητά. για τα έξοδα που θα έχει το μαγαζί και έχω υπολογίσει είναι περίπου 600~ το μήνα, για αρχή εγώ θα έχω στην άκρη 1κ ευρώ παραπάνω για καλού κακού να το κρατήσω ένα μήνα παραπάνω αν δεν πάει καλά, αν δώ πως θα χρειαστώ και άλλο μήνα παίρνψ και άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα, η οικογένειά μου με υποστηρίζει πλήρως (εύχομαι να μην χρειαστεί), επίσης αυτό που θα κάνω κιόλας είναι να δίνω υπολογιστές και λάπτοπ με Ubuntu (για να μην πληρώνουν τζάμπα το λειτουργικό) και θα έχω υποστήριξη απο φίλους του OSarena και απο άλλα σαιτ. έχω και άλλα πολλά στο μυαλό μου να κάνω εκτός απο αυτά. δεν μπορώ να πώ πως έχω πολλές διασυνδέσεις αλλα για αρχή έχω. αυτό που θα με ενδιαφέρει στο μέλλον μπορεί να είναι και τα review προϊόντων άρθρο ή video (εδώ θα χρειαστώ εσάς, αν ενδιαφερθεί κάποιος έμπυρος στέλνω το προϊόν να το κάνετε εσείς για το forum). όπως και άλλα πολλά. γενικά δεν με ενδιαφέρει να κάνω ένα μαγαζί που βλέπουμε όλοι που να έχει μέσα ένα τοίχο με SD κάρτες ποντίκια bulk και μερικά κουτιά των 10 ευρώ (+ τα PC που περιμένουν επισκευή σε μια άκρη), είναι απλά ένα όνειρο που δεν θα το βαρεθώ ποτέ (μπορεί και σε case modding στο μέλλον ποιος ξέρει) πάντως χαίρομαι πολύ που σας βλέπω να υποστηρίζετε ακόμα το φορουμ, (θα συνεχίσω όσο μπορώ και εγώ). θυμάμαι που με βοηθούσατε με την LanParty μητρική για OCing και δεν έβγαζα άκρη . για όνομα μαγαζιού με ενδιαφέρει πολύ να πάρω απόψεις, εγώ έχω καταλήξει στο Floppy house αλλα οι φίλοι μου με κράζουν για το ξεπερασμένο floppy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Ιούνιος 25, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 1) online με skroutz και να στελνεις απο Ξανθη δεν παιζει τα μετοφορικα πολλα...2)watercooling στην Ξανθη μεσα στην κριση ειναι ανεκδοτο3)600 λειτουργικα εξοδα το μηνα ειναι αστειο ποσο, το οποιο δεν ανηκει στην πραγματικοτητα εκτος εαν δεν πληρωνεις ενοικιο και εχεις ΟΓΑ......4) Σαν ΔΕΑ που εισαι τα απογευματα λογικα εχεις χρονο παιρνα για καφε απο την INFO-LAND να τα πουμε απο κοντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούνιος 25, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 1) online με skroutz και να στελνεις απο Ξανθη δεν παιζει τα μετοφορικα πολλα...2)watercooling στην Ξανθη μεσα στην κριση ειναι ανεκδοτο3)600 λειτουργικα εξοδα το μηνα ειναι αστειο ποσο, το οποιο δεν ανηκει στην πραγματικοτητα εκτος εαν δεν πληρωνεις ενοικιο και εχεις ΟΓΑ......4) Σαν ΔΕΑ που εισαι τα απογευματα λογικα εχεις χρονο παιρνα για καφε απο την INFO-LAND να τα πουμε απο κοντα1) έχω μιλήσει με τις εταιρίες courrier και μου έχω δώσει λογική προσφορά που έχουν όλα τα καταστήματα.2) το ξέρω πως είναι ανέκδοτο, δεν έχω τρελό σκοπό να πουλάω, απά μια εγγραφή στην aquatuning είναι τζάμπα. και ποιός ξέρει μπορεί να πετύχει για πούλημα ονλαιν.3) εγώ τόσα υπολογίζω πάντως, 250 ενοίκιο, 200κάτι ΤΕΒΕ (το μήνα), και 150 για μλκίες τηλέφωνα ΔΕΙ και τέτοια. τή άλλο μου ξεφεύγει;4) σήμερα που είσαι ανοιχτά θα προσπαθήσω αρκετά να περάσω, έχω δουλειές στην αδερφή μου και δεν ξέρω πόσο χρόνος θα μου μείνει (είμαι και στην λέσχη με απόσπαση και τελειώνω στις 5) πάντως θα προσπαθήσω να περάσω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Ιούνιος 25, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 Κατά αρχάς να σε χαιρετίσω μετά από πολύ καιρό και να πω ότι χαίρομαι να βλέπω παιδιά με το δικό σου ενθουσιασμό και προβληματισμο.Η γνώμη μου είναι ότι σιγά σιγά το αγοραστικό κοινό πλέον στρέφεται προς υπολογιστές τύπου laptop και Tablets και λιγότερο σε Desktops λόγω χώρου, οικονομίας στην κατανάλωση αλλά και των επιδόσεων που έφθασαν αυτά τα διαόλια.Με την κρίση που μας ταλανίζει αυτά τα χρόνια θεωρώ πολυτέλεια σε έναν αγοραστή να ασχολείται πλέον με O/C, επιδόσεις, υδροψυξεις κλπ. Σίγουρα θα υπάρχουν ακόμη κάποιοι αλλά είναι λιγοστοί... πόσο μάλιστα σε μια πόλη σαν την Ξάνθη. Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τα μεγάλα μαγαζιά πως πάνε σ' αυτόν τον τομέα.Πιστεύω ότι αν ξεκινήσεις τέτοιο μαγαζί καλό είναι να μην το στηρίξεις στη τρέλα σου (τρέλα μας) αλλά στις ανάγκες της σημερινής αγοράς.Ο Παρης έχει την http://www.info-land.gr/edit Μέχρι να το γράψω ήδη απάντησε ο Παρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούνιος 25, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 Εγώ χαίρομαι όταν βλέπω το oos μετά από τόσο καιρό που είναι ενεργό και σας βρήκα πάλη. Το μαγαζί το βρήκα στο ίντερνετ μόλις ξύπνησα, σήμερα αν προλάβω όπως είπα θα περάσω μια βόλτα. Όσο για την αγορά το ξέρω φίλε ότι πάει έτσι αλλά έχουμε και εμείς ελπίδες και όνειρα (τα λεφτά τα πήρα από την θητεία μου στο στρατό, αν χαθούν δεν με απασχολεί) πιστεύω αξίζει να χάσω τα λεφτά που δεν έκανα κόπο να τα μαζέψω για ένα όνειρο που μετά θα ξέρω ότι δεν θα με τρώει. Θα το ανοίξω και αν δεν πάει θα το κλείσω. Αυτό για τα extreme συστήματα δεν έχω σκοπό να τα κάνω από την αρχή (δεν θα έχω τα φράγκα έτσι και αλλιώς), απλά θα sleeve άρω τον υπολογιστή μου και θα τον μοντάρω λίγο για να έχω κάτι στην βιτρίνα. Δεν έχω σκοπό να δώσω τόσα πολλά λεφτά ίσα ίσα να ανοίξει το μαγαζί. Για το όνομα (floppy house) τη άποψη έχετε εσείς. Το ίδιο σαν των φίλων μου; εμένα πάντως μου αρέσει Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Ιούνιος 25, 2013 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 Σου ξεφευγει λογιστης , συνδρομη λογιστικου προγραμματος ( εκτος εαν εχεις ταμειακη), δημοτικα τελη αυξημενα ( ειναι μεσα στην ΔΕΗ-ΝΕΡΟ) , εμπορικο - τεχνικο επιμελητηριο , security (οχι υποχρεωτικα αναλογα τα κονε) ,επαγγελματικο κινητο ( μην ακουσω για καρτοσυμβολαιο και μλκιες) , συνδρομη σε τηλεφωνικο κεντρο για τον συναγερμο , ασφαλεια καταστηματος ( βγαινει κανα 300αρι το χρονο αλλα ειναι ενα απο τα πραγματα που θες ).... και διαφορα τετοια....( 150 νερο δεη τηλεφωνα ΟΥΤΕ ΜΕ ΟΛΜΟΥΣ ακομη και εαν αναβεις ρεσο μεσα στο μαγαζι για φωτισμο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Ιούνιος 25, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 off topic ( εγω θελω κοντα στα 30 ευρω την βδομαδα για καφεδες ...και φαντασου οτι ο GV δεν πινει και καφε λολ)ps Και εγω οταν σκεφτηκα να το ανοιξω το μαγαζι πιστευα οτι με 15000€ θα ειχα βγαλει τα παντα σαν αρχικο κοστος για ενα απλα λειτουργικο μαγαζι ( μαζι με τα μηνιαια εξοδα για ενα χρονο ) ....στο πρωτο εξαμηνο εφυγαν κοντα 50000 χωρις μηνιαια εξοδα.Μαλιστα οταν το ειπα σε φιλο που ειχε χρονια μαγαζι , γελασε και ειπε να σε δωσω οχι 15 αλλα 20 να μου ανοιξεις και μενα ενα μαγαζι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Ιούνιος 25, 2013 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 Το όνομα όντως παραπέμπει στο παρελθόν.Διάλεξε κάτι άλλο. Ίσως PC house... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούνιος 25, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 Μιας και καθίσαμε και μιλήσαμε με τον παρη μου είπε του περί καταστήματος τη παίζει (τον ευχαριστώ πολύ, θα ξανά περάσω :-P) με έπιασε λίγο η ξενερα αλλά δεν πειράζει. Τα όνειρα πρέπει να τα κυνηγάμε, θα βρω όσα χρήματα χρειαστώ και ας ξεχρεωνω μετά (εκτός και αν βρω καμιά επιδότηση και βολευτώ).Μιας και ο παρης έχει περισσότερη εμπειρία σε διάφορα και του πιάνει το χέρι θα προωθώ πελάτες μου σε πράγματα που δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να κάνω. Πάντως για το όνομα έχω σκεφτεί πολλά και δεν μπόρεσα να καταλήξω πουθενά, δεν ξέρω στο περίπου τη όνομα να βάλω, όλα πιασμένα είναι. Θέλω να είναι κάτι extreme :-P Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούνιος 29, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2013 Εκτός το μαγαζί θέλω να μου πείτε και απόψεις σχετικά με την σελίδα που θέλω να κάνω. Αρχικά το σκεφτόμουν πάνω σε opencart αλλά δεν έχει xml για το skroutz οπότε θα πρέπει να γίνει. Υπάρχει κάποιο άλλο αντίστοιχο καλό που να έχει έτοιμο και το xml; Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούλιος 1, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Δες magento , os commerce. Βασικα αν εσυ ασχοληθεις με το site και οχι καποια εταιρεια τοτε θα πρεπει να μας πεις τι γλωσσα θελεις, τι server εχεις κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούλιος 3, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2013 Έχω μπόλικο χρόνο να ασχοληθώ μπροστά μου. Μιας και θα είμαι σε άδεια θα κατεβάσω κανένα βιβλίο για κάποια από αυτά και θα αρχίσω το διάβασμα να είμαι έτοιμος κάπως για μετά τον άδεια. Ποιο από όλα είναι πιο εύκολο και ασφαλές; Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούλιος 4, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 Το os commerce που ειχα παλια στο xtremeshop ηταν οκ και εχει αρκετα μεγαλο community. Μονο μια συμβουλη! Πρεπει αν κανεις το βημα να σκεφτεσαι σαν επαγγελματιας. Δηλαδη το eshop σου θα πρεπει να ειναι αψογο σε ολα του. Και αυτο δε νομιζω να το καταφερεις διαβαζωντας μονο ενα βιβλιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούλιος 4, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 Το γνωρίζω αυτό. Εγώ γνωστό που ξέρει στην πένα το opencart και για αυτό σκέφτομαι πιο πολύ αυτό. Θα δοκιμάσω και αυτό που μου λες εσύ. Έχω 4 μήνες μπροστά μου. Πιστεύω αν ασχοληθώ στα πολύ σοβαρά θα μου είναι αρκετά να το μάθω αρκετά καλά. Στο opencart αυτό που μου άρεσε είναι το Control panel που είχε σχεδιάγραμμα αγοράς και επιλογή εκτύπωσης προϊόντων που πωλούνται, όπως βγάζει το πλαίσιοSent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιούλιος 5, 2013 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2013 off topic ( εγω θελω κοντα στα 30 ευρω την βδομαδα για καφεδες ...και φαντασου οτι ο GV δεν πινει και καφε λολ)ps Και εγω οταν σκεφτηκα να το ανοιξω το μαγαζι πιστευα οτι με 15000€ θα ειχα βγαλει τα παντα σαν αρχικο κοστος για ενα απλα λειτουργικο μαγαζι ( μαζι με τα μηνιαια εξοδα για ενα χρονο ) ....στο πρωτο εξαμηνο εφυγαν κοντα 50000 χωρις μηνιαια εξοδα.Μαλιστα οταν το ειπα σε φιλο που ειχε χρονια μαγαζι , γελασε και ειπε να σε δωσω οχι 15 αλλα 20 να μου ανοιξεις και μενα ενα μαγαζι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούλιος 5, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2013 Δεν ξέρω μάγκες εγώ θα τα χαταμισω τα λεφτά. Δεν με απασχολεί, το σαιτ θα γίνει πάνω σε opencart από expert φίλο που το γνωρίζει στην πένα, xml για skroutz αρχικά δεν θα βγάλω γιατί θέλει 350 για την εγγραφή, στο μέλλον αν πάει καλά γιατί όχι. Έχω ήδη αρχίσει να μιλάω με εταιρίες και παίρνω τιμές για προϊόντα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Για όνομα μπορείτε να δώσετε ιδέες; Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούλιος 8, 2013 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2013 Πες εσυ ιδεες και εμεις να πουμε πια μας αρεσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούλιος 15, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2013 1) floppy house 2) tech house 3) computer place 4) tech place5) computer store 6) tech store7) tech spot 8) technology place 9) xtreme shop 10) tech noob 11) geek place Αυτά έρχονται στο μυαλό μου, κάποιο άλλο που να προτείνετε η τις απόψεις σας για ένα από αυτά Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.