Jump to content

Πατεντα για ψυκτρα chipset

agis

Recommended Posts

Σε ενα απ τα συστηματα μου, η ψυκτρα του chipset της μητρικης ειναι πολυ μικρη(πλακέ), και καθως δεν υπαρχει καρτα γραφικων αυτη υπερθερμαινεται, δηλαδη αν ακουμπησεις πανω της το δαχτυλο σου ζεματαει...

Υπαρχει μια ψυκτρουλα απο βγηκε απο αλλη μητρικη, δυστυχως ομως δε μπαινει στη θεση γιατι δεν ταιριαζουν ακριβως τα 2 ποδαρακια.

Εΐναι καλη ιδεα να την κολλησω απο πανω απ'τη πλακέ με κόλλα Logo? Θα προσφερει κατι τετοιο στη ψυξη ή ειναι μια περιττή κινηση?

EDIT Αλλαξα τον τιτλο σε κατι ποιο ταιριαστο.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

βγαλε το πλακε μεταλλακι και βαλε το αλλο ψυκτρακι που εχεις! βγαλε του τα ποδαρακια και απο κατω αντι για παστα βαλε θερμοαγωγιμη ταινια σαν αυτη που βαζουμε στα ψυκτρακια στις μνημες της vga!

Πήγαινε πάρε ψύκτρα της thermalright για chipset είναι HR-05 κάτι νομίζω. Heatpipes και αν το chipset δεν είναι super ζεστό μπορεί να παίξει και παθητικά αλλιώς με καλή ροη αν την χτυπάει ένα ρευματάκι είσαι ΟΚ

βγαλε το πλακε μεταλλακι και βαλε το αλλο ψυκτρακι που εχεις! βγαλε του τα ποδαρακια και απο κατω αντι για παστα βαλε θερμοαγωγιμη ταινια σαν αυτη που βαζουμε στα ψυκτρακια στις μνημες της vga!

Που να την βρω την θερμ/μη ταινια?

Για την ιδεα μου τη λες? Η δουλεια πρεπει να γινει τωρα, μετα θα το κλεισω το μηχανημα.

Επισης σκεφτομαι καλύτερα να βαλω την ψυκτρα του Αthlon XP 3200 που ειχα απο παλια, γιατι ειναι πολυ μεγαλυτερη(χωρις το ανεμιστηρακι και το σιδερακι). Τι λετε, να προχωρησω? Χρειαζομαι μια απαντηση τωρα.

amdathlon3200.jpg

Mην ανησυχεις, δεν θα τη βγαλω ουτε θα την παω για rma. Προκειται για παλιο συστημα που δεν κανει βαρειες εργασιες.

Αν ξερεις καποιον καλυτερο τροπο εκτος απο logo, για τωρα αμεσως, μου λες...

Παντως δεν θα τη βαλω τελικα γιατι απ οτι ειδα δεν εφαρμοζει απολυτα, βρισκει στα ποδαρακια. Θα βαλω ψυκτρακι. Εχω δυο, ομοια στο μεγεθος αλλα το ενα ειναι πιο πυκνο, να διαλεξω το πυκνο ή το αραιο?

Φιλε μου,

πανω στο chip υπαρχει ηδη ενα μικρο πλακέ ψυκτρακι με την παστα του, κανονικα στερεωμενο.

Απο πανω απ' το ψυκτρακι αυτο, θα κολλησω ενα αλλο μεγαλυτερο με logo. Μου λες οτι πρεπει παλι να βαλω παστα?

Δες το σαν "επιμηκυνση" της ψυκτρας.

Σε παλιό σύστημα είχα πάρει παρόμοια ψύκτρα είχα βάλει πάστα στο chipset (όχι μέχρι άκρη ώστε με το πάτημα της ψύκτρας να μην ξεχειλίσει) και στις 4 γωνίες του chipset έβαλα Logo. Μόνιμες λύσεις όμως. Αλλιώς παίρνεις με 10-15€ την ψύκτρα που σου είπα. TELOC

ΕΔΙΤ εννοείτε ότι βγάζεις της παλιά ψύκτρα, όχι ψύκτρα πάνω στην ψύκτρα Προς θεού

Επίσης πρέπει να προσέξεις αν αποφασίσεις να βάλεις ψύκτρα απο επεξεργαστή η περιοχή γύρω απο το chipset να είναι ελεύθερη και να μην ακουμπάει τίποτα πάνω στην ψύκτρα

η καλυτερη λυση ειναι να βάλεις μια καινουργια

είτε με αυτοκολλητη ταινια-παστα

είτε με τον τροπο που ειπε ο nobig

να κολλησεις ψύκτρα πανω σε ψύκτρα

δεν θα καταφέρεις τιποτα

αν παρεις καινουργια σου προτείνω να ειναι χαλκινη

και αν δεν σε ενοχλει ο θορυβος απο το συγκεκριμένο pc

να εχει και ενα ανεμιστηρα πανο

Φιλε μου, καλο ειναι να διαβαζεις το thread απ την αρχη για να μην αναγκαζεται ο author να επαναλαμβανεται συνεχως.

Δεν συζηταμε για καινουργια.

Παμε στην ουσια τωρα: Εαν κολλησω μια ψυκτρα πανω στην υπαρχουσα, δεν θα γινει επιμηκυνση της ψυκτρας? Γιατι "δεν θα καταφερω τιποτα"?

(4 φορες το εχω ρωτησει αυτο, ελπιζω καποια στιγμη να λαβω απαντηση)

Παμε στην ουσια τωρα: Εαν κολλησω μια ψυκτρα πανω στην υπαρχουσα, δεν θα γινει επιμηκυνση της ψυκτρας? Γιατι "δεν θα καταφερω τιποτα"?

(4 φορες το εχω ρωτησει αυτο, ελπιζω καποια στιγμη να λαβω απαντηση)

Που να ξέρουμε ρε σι αν θα πετύχει η αν δεν θα πετύχει αμφιβάλλω κανένας μέσα από το thelab αν το έχει κάνει αυτό που ζητάς για να σου δώσει απάντηση.:hehe:

Κανε πείραμα μονος σου,δες, και πες μας ! :)

Αλλαξα τον τιτλο του thread σε κατι πιο ταιριαστό.

Ετσι οπως το βλεπω εγω, προκειται για μια απλη επιμηκυνση της ψυκτρας. Απο κει που ηταν 2cm παει στα 10cm. Kαι οσο μεγαλυτερο υψος εχει η ψυκτρα τοσο το καλυτερο, σωστα?

Που να ξέρουμε ρε σι αν θα πετύχει η αν δεν θα πετύχει αμφιβάλλω κανένας μέσα από το thelab αν το έχει κάνει αυτό που ζητάς για να σου δώσει απάντηση.:hehe:

Κανε πείραμα μονος σου,δες, και πες μας ! :)

Ναι, αλλα 2-3 ατομα μου ειπαν να μην το κανω, ρωταω γιατι και δεν παιρνω απαντηση.

Καταρχας μην τσαντιζεσαι... Οταν δεν μπορεις να συνενοηθεις με τους αλλους δεν φταινε παντα αυτοι... Στο θεμα μας τωρα. Οχι μονο δεν θα καταφερεις τπτ, παιζει να κανεις και χειροτερα τα πραγματα, για διαφορους λογους:

1. Η επιφανεια επαφης των 2 ψυκτρων θα ειναι πολυ μικρη, με αποτελεσμα λιγη θερμοτητα να περναει στην 2η ψυκτρα

2. Η θερμοτητα δεν μπορει να μεταφερθει αποδοτικα σε μεγαλες αποστασεις μεσω απλου μεταλου. Για αυτο το λογο υπαρχουν τα heatpipes, που η δικια σου κατασκευη δεν θα εχει

3. Για τους παραπανω λογους, η 2η ψυκτρα θα ειναι σχετικα κρυα και το μονο που θα κανει ειναι να κοβει την ροη αερα για την 1η ψυκτρα, κανοντας χειροτερα τα πραγματα

Αν ηταν τοσο απλα τα πραγματα, κανεις δεν θα ειχε υδροψυξη... θα παιρναν ολοι 2-3 καλες ψυκτρες και θα τις κολλαγαν. Εγω αυτο που θα εκανα στην θεση σου θα ηταν αρχικα να αλλαξω την θερμαγώγιμη παστα (το οποιο εχει σχεδον μηδενικο κοστος) και το πολυ πολυ να επαιρνα ενα μικρο ανεμιστηρα με 3-4 ευρω και θα το εβαζα να φυσαει πανω. Απ οτι καταλαβα το pc ειναι παλιο για να δικαιολογει ωα δωσεις παραπανω χρηματα...

Aπάντηση δεν παίρνεις γιατί προφανώς κάποιος που το έχει κάνει δεν έχει δει ακόμα το thread(υπομονή:D) ή γιατί κανείς δεν έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο.....

Το όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο, δεν ξέρω άμα ισχύει στις ψύκτρες, πιο πολύ ο σχεδιασμός μετράει!

To πιο απλό και αποδοτικό είναι να πάρεις μια ψύκτρα για το chipset, ακόμα και χωρίς ανεμιστήρα θα έχεις πολύ καλή απόδοση......

Μετά αν δεν θες να πάρεις ψυκτρα ξεχωριστή, πάρε ενα σετάκι από αυτά και βάλε 4 πάνω από to chipset, δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλέψουν!

Σίγουρα πάντως μην βάλεις logo, όταν θα την τραβήξεις να την βγάλεις μετά, θα πάρεις το chipset στο χέρι.....λογικά:D

Καταρχας μην τσαντιζεσαι... Οταν δεν μπορεις να συνενοηθεις με τους αλλους δεν φταινε παντα αυτοι... Στο θεμα μας τωρα. Οχι μονο δεν θα καταφερεις τπτ, παιζει να κανεις και χειροτερα τα πραγματα, για διαφορους λογους:

1. Η επιφανεια επαφης των 2 ψυκτρων θα ειναι πολυ μικρη, με αποτελεσμα λιγη θερμοτητα να περναει στην 2η ψυκτρα

2. Η θερμοτητα δεν μπορει να μεταφερθει αποδοτικα σε μεγαλες αποστασεις μεσω απλου μεταλου. Για αυτο το λογο υπαρχουν τα heatpipes, που η δικια σου κατασκευη δεν θα εχει

3. Για τους παραπανω λογους, η 2η ψυκτρα θα ειναι σχετικα κρυα και το μονο που θα κανει ειναι να κοβει την ροη αερα για την 1η ψυκτρα, κανοντας χειροτερα τα πραγματα

Αν ηταν τοσο απλα τα πραγματα, κανεις δεν θα ειχε υδροψυξη... θα παιρναν ολοι 2-3 καλες ψυκτρες και θα τις κολλαγαν. Εγω αυτο που θα εκανα στην θεση σου θα ηταν αρχικα να αλλαξω την θερμαγώγιμη παστα (το οποιο εχει σχεδον μηδενικο κοστος) και το πολυ πολυ να επαιρνα ενα μικρο ανεμιστηρα με 3-4 ευρω και θα το εβαζα να φυσαει πανω. Απ οτι καταλαβα το pc ειναι παλιο για να δικαιολογει ωα δωσεις παραπανω χρηματα...

Δεν τσαντιζομαι καθολου. Που ειδες να τσαντιζομαι? Και το κυριοτερο: Που ειδες οτι... "δεν μπορω να συννενοηθω με τους αλλους"? Σε παρακαλω να μου το εξηγησεις, γιατι αφηνεις συκοφαντικα σχολια......:whistle2:

Αυτο που ειπα ειναι οτι καποιος που σου λεει "μην το κανεις αυτο" οφειλει και να σου αιτιολογησει το γιατι.

Παμε τωρα στο θεμα, με την αριθμηση σου:

1. Πως ξερεις πως ειναι η επιφανεια επαφης των 2 ψυκτρων?

Ακομα και λιγη να ειναι η θερμοτητα που θα περναει στη 2η ψυκτρα, γιατι οχι? Αλλο 2cm, αλλο 10cm, σωστα?

2. Καλα, μην υπερβαλλουμε. Το ψυκτρακι του chipset δεν χρειαζεται pipes

Eισαι σιγουρος οτι πριν ποσταρεις διαβασες το thread για να καταλαβεις με ποιο θεμα ασχολειται?:whistle2:

3. Ποια... "ροη αερα"? Δεν υπαρχουν ανεμιστηρες στο κουτι(κανενας). Το θεμα ειναι να βοηθησω το μικρο πλακε ψυκτρακι γιατι ζεματαει αν το ακουμπησεις. Σοβαρα μου λες οτι αν του προσθεσω αλουμινιο θα ζεματαει περισσοτερο?....

Οσο για τα περι υδροψυξης, θα σε παρακαλεσω να μεινουμε στο θεμα και να μην το απλωνουμε με ασχετα.

Aπάντηση δεν παίρνεις γιατί προφανώς κάποιος που το έχει κάνει δεν έχει δει ακόμα το thread(υπομονή:D) ή γιατί κανείς δεν έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο.....

Το όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο, δεν ξέρω άμα ισχύει στις ψύκτρες, πιο πολύ ο σχεδιασμός μετράει!

To πιο απλό και αποδοτικό είναι να πάρεις μια ψύκτρα για το chipset, ακόμα και χωρίς ανεμιστήρα θα έχεις πολύ καλή απόδοση......

Μετά αν δεν θες να πάρεις ψυκτρα ξεχωριστή, πάρε ενα σετάκι από αυτά και βάλε 4 πάνω από to chipset, δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλέψουν!

Σίγουρα πάντως μην βάλεις logo, όταν θα την τραβήξεις να την βγάλεις μετά, θα πάρεις το chipset στο χέρι.....λογικά:D

Φιλε μου, για να γραφεις ολα αυτα σημαινει οτι δεν εχεις διαβασει το thread απ την αρχη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.