Delijohn Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2009 Παιδιά συγγνώμη για το άσχετο αλλά προσπαθώ να φτιάξω το συστηματάκι μου και η μητρική αυτή ΔΕΝ βοηθάει.. :help1:Δεν έχω ούτε floppy, ούτε dvd rom και πάω να κάνω το πρώτο boot από usb dvd-rw ή από flashάκι! Ότι επιλογή και να βάλω στο bios μου βγάζει: "Hard Disk Boot Failure Insert System Disk Press Enter".Μήπως θέλει κανά ειδικό κολπάκι? Το dvd δοκίμασα αλλού και είναι bootable... :help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούνιος 30, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2009 Δε θα βάλεις CD-Rom στις επιλογές αλλά το όνομα του driver. Θα το δεις πιο κάτω στις επιλογές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούνιος 30, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2009 ..μα στο bios δεν μου δείχνει το όνομα του driver.. έχει μόνο usb-fdd, usb cd-rom, usb zip από usb. Και προσπάθησα και με flashάκι.. και σε διαφορετικές θύρες usb να τα βάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούνιος 30, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2009 Περίεργο γιατί σε εμένα μου αναφέρει και ονομαστικά τα dvd-drives Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούνιος 30, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2009 Μήπως φταίει το ότι έχω την plus? Πάντως στη διάρκεια του boot, μετά τον intel controller και το jmicron controller, εμφανίζει και το flashάκι και το usb dvd writer.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N.I.K.K. Ιούνιος 30, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2009 μαλλον τα βλεπει σαν hd, οποτε επελεξε πρωτο boot το hd και μετα απ'το υπομενου των δισκων επελεξε το φλασακι ή το dvd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούνιος 30, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2009 Ούτε αυτό έπαιξε.. τα βλέπει σαν usb storage device αλλά στα intergrated perif. μπορό να αλλάξω mode μόνο στο flasάκι... Έβαλα πάντως πρώτο δίσκο το flashάκι και μετά το raid και δεν έκανε boot από εκεί.. περιέργα πράγματαααα!:computer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 2, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2009 Τελικά το βρήκα παιδιά κι είπα να το γράψω κι εδώ μη μείνει κανείς με την απορία... Η λύση στο πρόβλημα δεν βρέθηκε αλλάζοντας το boot order γιατί όπως και να τα έβαζα άκρη δεν βρήκα.. απλά κατά τη διάρκεια του boot πατάμε το ESCape! Επιλέγουμε από ένα μενού από ΠΟΙΑ συσκευή θέλουμε να κάνουμε boot κι όλα καλά! Βέβαια τώρα που πέρασα τα vista, το pc πάλι πετάει "Hard Disk Boot Failure Insert System Disk Press Enter"!!! Ούτε από το array (raid0) μπορεί να κάνει κατευθείαν boot???????????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 4, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2009 Κι ένα τελευταίο update..Έκανα ένα bios update με φλασάκι γιατί έχω vista, με την τελευταία τρελή έκδοση D45PD320! Ευτυχώς λύθηκαν όλα και ηρέμησα προς το παρόν! :hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.