Jump to content

Που πηγε το νερο... οεο???

jax7480

Recommended Posts

Μεγαλο ερωτημα....

Εχω στημενη μια υδροψυξη πανω στον υπολογιστη.

Ψυγειο Thermochill 3πλο, αντλια Swiftech MCP655, τανκ ΕΚ Multioption 400 και ενα waterblock του eleven.

To νερο ψυχει μονο τον επεξεργαστη, εναν i7 920 D0 στα 4.03GHz για καθε μερα.

Το προβλημα ειναι οτι εχω βαρεθει να βαζω νερο στο τανκ. Πρεπει να εχω βαλει τους τελευταιους 2 μηνες, πανω απο 4 λιτρα νερο μεσα στο κυκλωμα.

Διαρροη δεν υπαρχει απο πουθενα, τσεκαρισμενο.

Που στο διατανο παει το νερο. Το τανκ για καποια περιοδο το ειχα μονιμα ανοιχτο. Αλλα γεμιζα περι τα 300-400ml τo τριημερο.

Οταν το εκλεισα ΤΕΛΕΙΩΣ, καλο σφιξιμο, παλι ΧΑΝΕΙ αλλα λιγοτερο. Βαζω περιπου 100-200ml το πενθημερο, αλλα παλι χρειαζεται να βαζω.

Που στο διατανο παει ολο αυτο το νερο? εξατμιζεται?

Ο υπολογιστης δουλευει την περισσοτερη ωρα idle... (λιγο internet, καμια ταινιουλα).

Ιδεες, αποψεις ευπροσδεκτες...

σε εξατμιση οφειλεται μηπως εχεις μεγαλη θερμοκρασια μονιμα στο νερο ?

υπαρχει περιπτωση να εχεις προβλημα σκουριας η αντλιας ? και τα δυο ειναι αιτιες ψηλης θερμοκρασιας εκτος του επεξεργαστη βεβαια

μπορει να θελουν εναν ελεγχο ακομα ρακορ και σφυχτηρια

100-200ml ανά 5 ημέρες στο ελληνικό καλοκαίρι και σε κύκλωμα που πρέπει να ψύχει τα 4γίγα ενός i7 δε μου φαίνεται και πολυ τραβηγμένο.

επειδή πέρασε από τα χέρια μου μια τέτοια σύνθεση ο φταίχτης στη δική μου περίπτωση ήταν το EK watertank.

σε περίπτωση που παρατηρήσεις στα τοιχώματα του tank να σχηματίζονται χοντρές σταγόνες και το κάτω μέρος από την τάπα του tank να είναι μονίμως υγρή τότε εκεί είναι το zero point.

Λαστιχα πανω στο κυκλωμα εχω τα μαυρα Tygon 3400.

Για το ζεστο καλοκαιρι δεν τιθεται θεμα, γιατι η θερμοκρασια μεσα στο σπιτι δεν ξεπερναει ποτε τους 27 βαθμους. Αλλα και πριν φτασουμε στο οχι και τοσο ζεστο καλοκαιρι για φετος ειχα το ιδιο προβλημα.

Προβλημα σκουριας δεν υπαρχει γιατι το νερο ειναι διαυγες συνεχεια.

Ουτε χρωματισμο εχει ουτε τιποτες...

Το τανκ απο εξω ειναι τελειως στεγνο....

100-120 ml / 5 μέρες είναι μια σταγόνα την ώρα. To φυσιολογικό πόσο θα ήταν ? 50 ml το 5ήμερο ? Άρα 1 σταγόνα στις 2 ώρες είναι το "παραπάνω" ? Αν ναι, και αν το κύκλωμά σου είναι μέσα στο ρεύμα αέρα από ανεμηστήρες σίγουρα στεγνό θα το βλέπεις.

Μην με πάρετε με τις πέτρες δεν γνωρίζω από υδρόψυξη. :no:

Εμενα παρατηρησα οτι οσο ποιο τιγκαρισμενο ηταν το κυκλωμα τοσο ποιο γρηγορα κατεβαινε, οποτε υποθετω οτι το νερο εξατμιζετε. Γιατι οσο ανεβαινει η πιεση του αερα-ατμου τοσο ποιο πολυ δυσκολευει η εξατμιση του νερου.

Ισως κατι τετοιο να παιζει κ με σενα.

Δε ρωτησες το μπαρμπα Mike?Ολο κ κατι παραπανω θα ξερει :p

Ρε παιδιά γιατί όταν είχα την υδρόψυξη δεν είχα βάλει ποτέ νερό; Και πάντα όταν κοίταζα το τανκ είχε την ίδια στάθμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο(πέρυσι)! Συμφωνώ με τον unstop!:D

Ναι κακη διατυπωση εκανα μαλλον, φυσιολογικο ισως ειναι να εξατμιζετε το νερο, αλλα καθολου φυσιολογικο να χανεις 200ml στο πενθημερο! Eμενα χανει ~50ml το μηνα.

Αερας στο κυκλωμα δεν υπηρχε και δεν υπαρχει. Ρυθμισα και την αντλια στις χαμηλοτερες στροφες ωστε να φυγει ολος ο αερας, οπως επισης δεν ακουω και κατι.

Επισης, δεν νομιζω να ειχα σε ενα κυκλωμα του εναμιση το πολυ λιτρου, 4 λιτρα νερο.

Κατι παει λαθος.

Οι θερμοκρασιες σε gaming καταστασεις (πολυ σπανιο) φτανουν τους 62-63. Με Linx τους 71. Αλλα linx δεν εχω ξανατρεξει απο τοτε που το εστησα και βρηκα που θα δουλευω για καθε μερα.

Εγώ πάντως που δεν έχω πειράξει το σύστημα τους τελευταίους 6 μήνες με cpu block mono το νερό δεν έπεσε καθόλου.Εκεί που το άφησα ήταν.Μάλιστα μου έκανε εντύπωση γιατί πιο παλιά θυμάμαι να πρόσθετα που και που.

Σε κλειστό κύκλωμα όπου δεν χάνει δεν γίνεται να έχεις εξάτμιση νερού ακόμα και αν δεν είναι τιγκαρισμένο το τανκ.Πάντως όσο ζεστό και αν είναι το καλοκαίρι.

Πιο τανκ χρησιμοποιείς ?

Jax και εγω το ιδιο θεμα εχω, βεβαια δεν χανω 4 λιτρα αλλα καθε 15 μερες γεμιζω μισο micro reservoir της swiftech. Αερας αποκλειεται να ειναι, μπορει να παιζει στην αρχη αυτο αλλα μεσα σε μιση ωρα λειτουργιας το νερο καθεται στα κανονικα επιπεδα, προσωπικα για να φυγει μπουρμπουλιθρα γεμιζω το κυκλωμα μεχρι πανω. Δοκιμασε σε ολα τα ρακορ να βαλεις χαρτοπετσετα να δεις αν χανεις απο εκει, αν οχι παιζει να εχει καποια μικρη τρυπα το ψυγειο σου, επισης τσεκαρε στα μπλοκ σου αν υπαρχει καθολου δακρυ, μπορει να εχουν σκληρηνει τα λαστιχακια σου.

• 4 weeks later...

τσεκαρε το ψυγειο σου αν απο καπου εχει τρυπησει και χανει με τον καιρο ( στην θεση σου θα τον ελυνα ολοκληρο και θα το ετρεχα μονο του ενα leak test τυλιγμενο με χαρτι για να δεις που σταζει.)

τσεκαρε το ψυγειο σου αν απο καπου εχει τρυπησει και χανει με τον καιρο ( στην θεση σου θα τον ελυνα ολοκληρο και θα το ετρεχα μονο του ενα leak test τυλιγμενο με χαρτι για να δεις που σταζει.)

:T:

τι πιο πιθανο μου φαινεται

συνηθως καποια βιδα ανεμιστηρα τρυπα το ψυγειο

και η διαρροη δεν γινεται αμεσα αντιληπτη

γιατι μια μεγαλη ποσοτητα του διαφυγοντος υγρου παγιδευεται στα fins περιμετρικα της τρυπας..

αλλα παντα μετα απο καποιο διαστημαα σταζει

και εαν δεν πατα σε χαλι ή μοκετα που θα το ρουφαγε ευκολα

θα επρεπε να ειχε αφησει ιχνη ειδικα εαν ειχε χρωματιστο υγρο

τωρα εαν το ψυγειο φυσαει απο την μερια της διαρροης

ενδέχεται και να προλαβαινει να στεγνωνει την βρεγμενη επιφανεια

Ζαχο εαν βαριεσαι να λυνεις

βαλε ενα ταψακι με λιγο νες απο κατω απο το ψυγειο και παρακολουθησε το

και να στεγνωσει το υγρο

ο νες θα μας πει την αληθεια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.