jpavly Ιούλιος 2, 2009 #21 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2009 Θα τοποθετηθώ όσο αφορά τις κάρτες μόνο λόγο επαγγέλματος. κι επειδή πολλές φορές κάποιοι "σχετικοί" κάνουν τους ενδιαφερόμενους να μπερδεύονται με αποτέλεσμα να έρχονται σ'εμάς (γραφίστες,τυπογράφους) και επειδή θέλουν να ακολουθήσουν πιστά τις συμβουλές κάποιου "σχετικού" το αποτέλεσμα που τηα πάρουν να είναι !$&%_%&%_ για να μην πώ χειρότερα.Αν θέλεις μονόχρομη κάρτα μπορείς να βάλεις VELVET 300gr και όχι 350 γιατί είναι σαν κόντρα πλακέ.Αν πάλι θέλεις 4χρωμια θα ζητήσεις illystration χαρτί 300gr κι αυτό γιατί μόνο εκεί θα αποδώσουν σωστά τα χρώματα και μετά μπορείς να ζητήσεις ματ πλαστικοποίηση για να έχει προστασία απο νερά και χρήση.Μπορείς πάλι να ζητήσεις απο τον γραφίστα να προσθέσει και μεταλλικό χρώμα(5ο χρώμα δηλαδή)αλλά εκεί πας σε άλλα κόλπα πιο ακριβά και για το μεταλλικό δεν συνιστάται η πλαστικοποίηση γιατί χανει σε απόδοση. Μιλάς για την ίδια περίπτωση που λέω κι εγώ αν κατάλαβα; Κοινώς, πάω στο γραφίστα/offsetά και δεν ακούω τι μου λέει αλλά θέλω το δικό μου να περάσει. Ακόμα κι αν η δική μου άποψη είναι να κάνω κάρτα τετράγωνη γκοφρέ 130gr για να γίνεται μασούρι εύκολα Posted via Mobile Device Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowRunner Ιούλιος 2, 2009 #22 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2009 @raziel ok, φίλος Όλα good, είχα μια περίεργη μέρα χθες @jpavly Τα πάντα είναι μια άποψη σε αυτή την ζωή και τα σχέδια και η ομορφιά τελείως υποκειμενικά. Ο σκοπός είναι να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, να είναι λειτουργικό και να δουλεύει για τον σκοπό που δημιουργήθηκε ή το σκεπτικό για το οποίο δημιουργήθηκε. π.χ.: Δεν θα πας να κάνεις κάρτες χύμα αν δεν έχεις περάσει από το δημιουργικό γραφείο (γραφίστα) για να τελειώσεις πρώτα με την εταιρική σου ταυτότητα το branding κ.λπ Ακόμα και οι κάρτες και το χαρτί και το μέγεθος και ο τρόπος παίζουν ρόλο στην εταιρική ταυτότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
raziel1416003174 Ιούλιος 2, 2009 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2009 Μιλάς για την ίδια περίπτωση που λέω κι εγώ αν κατάλαβα; Κοινώς, πάω στο γραφίστα/offsetά και δεν ακούω τι μου λέει αλλά θέλω το δικό μου να περάσει. Ακόμα κι αν η δική μου άποψη είναι να κάνω κάρτα τετράγωνη γκοφρέ 130gr για να γίνεται μασούρι εύκολα Posted via Mobile Device Αναφερομουν στην άποψη του dunkel sterν.To velvet των 350 γραμμαρίων είναι για νταλικιεριδες και επειδή το χαρτί είναι ματ δεν αποδίδουν καλα τα χρώματα και το αποτελεσμα είναι ..........,jpavly αν πας στον γραφίστα,τυπογράφο και δεν ακούσεις την συμβουλή του(ντε και καλά το δικό σου) μην παραπονεθείς για το αποτέλεσμα μετά.Εμένα μου ήρθε ένας στο μαγαζί και δεν άκουγε τίποτε και μου είχε ζητήσει κάρτα μονόχρομη σε ιλλουστρασιόν χαρτί με διαστάσεις 15cm x 11cm.Τεράστια γραμματοσειρά και επέμενε ότι έτσι είναι "καλαισθιτική"(εγώ με τις ενέσεις κρατιόμουν να μην χεστώ από τα γέλια).Το αποτέλεσμα?Μια ωραία ξυνίλα στη μουρη του και τις διπλοπλήρωσε αφού τις ξανατύπωσα.Η πιο σωστή κίνηση είναι να πας σ'ενα γραφίστα να σου κάνει την εταιρική σου ταυτότητα(λογότυπο,χρώματα)και από εκεί και πέρα θα σου δώσει και τις κατάλληλες συμβουλές για τις εκτυπώσεις και το τι θα χρειαστείς,αυτο δεν σημαίνει πως η δική σου άποψη δεν μετράει.Ίσα ίσα εσύ θα του δώσεις τη σκέψη σου κι αυτός θα την αναπτύξει προς το καλυτερο για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα.Έχω σχεδιάσει και τυπώσει απο τις πιο κάφρικες κάρτες μέχρι τις πιό γουάου και πιστέψτε με,μία ωραία κάρτα κάνει μεγάλη εντύπωση και σε σένα και στην εταιρία σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούλιος 2, 2009 #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2009 βασικά για να μην κουράζουμε το θέμα με τεχνικές λεπτομέρειες κ.τ.λ. η δουλειά σου είναι π.χ. πιτσαδόρος? ok κανε την δουλειά σου που την ξέρεις. αλλα εκεί που δεν ξέρεις αστο. πάνε σε έναν επαγγελματία που να σου έχουν συστήσει και όχι είδες μια ταμπέλα κ μπήκες, όλα τα υπόλοιπα είναι δουλειά του, αυτός σύμφωνα με τα οικονομικά σου και το τι θέλεις θα σου ορίσει το τι και πως. δεν είναι δουλειά του πιτσαδόρου να ξέρει από γραφιστική σε κανένα επίπεδο, όπως δεν είναι η δουλειά του γραφίστα να ξέρει από τη κάνει την ζύμη ο πιτσαδόρος. ο καθένας στον κλάδο του. αλλιώς (λόγο παραπληγικού γραφίστα/ δικών σου ιδεών με αποτέλεσμα το σπάσιμου των (κάτω προσόντων) του γραφίστα/ ή απλά απόφαση του "κάντο μονος σου") στην καλύτερη περίπτωση καταλήγεις με κάτι τέτοιο {βλέπε συνημμένα} P.S. και περί απόδοσης μελανης σε velvet και ιλουστρασιόν.. ανάλογος την μέθοδο εκτύπωσης glossy/mat εννοώ πλαστικοποίηση. παίζει να μην υπάρχει χειρότερο κιτσαριό από μια τέρμα χοντρή γυαλιστερή κάρτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούλιος 3, 2009 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2009 Πάντως, για να ξεφύγουμε από το θέμα του χαρτιού, καλό θα ήταν να υπάρχει ένα email account της μορφής onoma@onoma_epixeirisis.gr ή onoma@onoma-paroxou.grΤα free accounts ή κάτι email του στύλ γουλιέλμος@γουλιέλμος.gr είναι καλό να αποφεύγονται, δεν κάνουν καλή εντύπωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούλιος 3, 2009 #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2009 Εγώ να σου πω το "γουλιέλμος@γουλιέλμος.gr" δε θα μου έκανε άσχημη εντύπωση, απεναντίας θα μου φαινόταν ότι ο τύπος το έχει ψάξει λίγο το πράγμα. Το soulis@isp.gr ή το vaggos23553@freemail.gr από την άλλη, θα με ενοχλούσε κάπως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 3, 2009 #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2009 Εξαρτάται και από τον επαγγελματικό κλάδο, αλλά το νόημα μιας κάρτας είναι να ξεχωρίζει από τον σωρό...Έχω δει διάφορα πράγματα, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι κάποιες ηλεκτρονικές κάρτες με led επιγραφή, πολύ καλό ήταν μια προσεγμένη επαφή στο κινητό και αποστολή με BT στον πελάτη, κάρτες τυπωμένες σε pcb, σωστή επιλογή χρωμάτων, κάποιος είχε μεγαλύτερο μέγεθος κάρτα από τον μέσο όρο ώστε να εξέχει κλπ. κλπ...Το κόστος είναι σίγουρα μεγαλύτερο, αλλά δεν περνάει απαρατήρητη...Επίσης σε πιο σοβαρούς πελάτες δεν δίνεις ποτέ κάρτα, αλλά κάτι το οποίο μπορεί ο άλλος να βάλει στο γραφείο του, πχ κάποιο καλό στυλό, ρολόι, χάρακα, αναπτήρα, πολυεργαλείο κλπ...Ψιλο-άσχετα με το θέμα της χάρτινης κάρτας τα παραπάνω βέβαια, αλλά καλή λύση για κάποιους που θέλουν να είναι μουράτοι, καθώς η μούρη κερδίζει πολλές φορές δουλειές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.