Jump to content

Iντερνετική συμπεριφορά ανωνυμίας.

Hohenstaufen

Recommended Posts

...Ξαναλεω το να δαιμονοποιεις το 4chan ειναι σαν να κατηγορεις το χεβι μεταλ και το GTA οτι ευθυνεται για τις κατα καιρους σφαγες σε σχολεια στην αμερικη (και οπου αλλου)...

καταλαβαίνεις ότι συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια έτσι? από την μία βάζεις 2 κατ'ουσίαν μη διαδραστικά μεσα που υπόκεινται σε έλεγχο και που είναι πιο έυκολα προσβάσιμα στο κριτικό μάτι του γονέα, και από την άλλη τον ορισμό του άναρχου playground.

Για μενα ολα ειναι π#$#% μπλε.

Η καθε γενια (ή μαλλον το καθε ανηλικο απροστατετο παιδακι σε καθε γενια) θα εχει το δικο του 4chan να ενημερωνεται το οποιο ο καθε "πηγμενος" ενηλικας θα το θεωρει "εκτος οριων", "διαστροφικο", και οτιδηποτε αλλο.

Δηλαδη αν δεν υπαρχει το 4chan δεν μπορει ο καθενας να βρει ντες-τσο, νεκροφιλους και παιδοφιλους κλπ??? Απλα πειραξε οτι ολα ειναι τοσο ευκολα προσβασιμα ξαφνικα??

Εμενα σε πρωτη φαση με παραξενευει πιο πολυ το γεγονος οτι ο καθενας βαζει το προσωπικο του γουστο, ή αυτο που εχει την δεδομενη χρονικη στιγμη η κοινωνια μας και αρχιζει να το παιζει κριτης των ανωμαλων και των αρρωστημενων απανταχου.

Παιδια περισσοτερο απο την politιcally correct αποψη, το εκλεπτυσμενο χιουμορ, το γουστο και το savoir vivre/faire εγω πιστευω στην ελευθερια του λογου.

Αν αυτο σημαινει οτι θα καταληξουμε ολοι σε 10 χρονια να τρωμε σκ#$% και να βιαζουμε τα παιδια μας και τους νεκρους μας, σημαινει οτι η κοινωνια μας ειχε κατι σαπιο to begin with και δεν φταιει κανενα 4chan γιαυτο...

Actually δεν έχει κάθε γενια/παιδάκι το δικό του 4chan. Είναι πρώτη φορά που υπάρχει κάτι τέτοιο σε τέτοια κλίμακα. Είναι πρώτη φορά που κάποιο παιδί έχει -εύκολη- πρόσβαση από το σπίτι του. Δεν είμαστε στα 80's με τις συμμορίες που υπήρχαν άλλες προΰποθέσεις. Μένεις -εμφανισιακά- ο ίδιος, τρως πρωινό με την μαμα και το μπαμπα, και μετά πας στο δωμάτιο, κλείνεις την πόρτα και 15 δευτερόλεπτα απολαμβάνεις την ελευθερία του zippocat. Αν την ανωμαλία την έχει μέσα του το παιδί ας την αφήσουμε να εκφραστεί μόνη της. Το να την υποβοηθάμε στο όνομα "της ελευθερίας του λόγου" είναι συνώνυμο με το ελληνικό φαινόμενο αλήτης-πανεπιστήμιο-άσυλο. Δημιουργείται δηλαδή η εντύπωση ότι όπως διαβάζουμε τις ειδήσεις στο νετ είναι το ίδιο αποδεκτό να παρακολουθούμε αυτά. congrats.

Άμα δεν είμαστε κριτές των αρρωστημένων/ανώμαλων τότε γιατί να είμαστε κριτές γενικά. Ας αφήσουμε τους κλέφτες να κλέβουν και τους πολιτικούς να μας πηδάνε. Τους δημόσιους υπάλληλους να μην κάνουν τίποτε και τους ελληνάρες να αδειάζουν το τασάκι στο δρόμο. Είναι δηλαδή κατακριτέο που κατακρίνω το... 4chan? Δουλευόμαστε?

Oh, the freedom of 4chan! :tomato:

Ξέρεις το 4chan βγήκε μέσα από την κοινωνία και είναι μέρος της. Το αν θα γίνουν αυτά που λες σε 10 χρόνια δεν θα φταίει το 4chan, ούτε η "σάπια κοινωνία". Θα φταίει που βλέπουμε τα κομματάκια του παζλ να ενώνονται σιγά σιγά από μόνα τους και δεν κουνάμε το δαχτυλάκι μας για να το σταματήσουμε.... :lazy:

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Actually δεν έχει κάθε γενια/παιδάκι το δικό του 4chan. Είναι πρώτη φορά που υπάρχει κάτι τέτοιο σε τέτοια κλίμακα. Είναι πρώτη φορά που κάποιο παιδί έχει -εύκολη- πρόσβαση από το σπίτι του. Δεν είμαστε στα 80's με τις συμμορίες που υπήρχαν άλλες προΰποθέσεις. Μένεις -εμφανισιακά- ο ίδιος, τρως πρωινό με την μαμα και το μπαμπα, και μετά πας στο δωμάτιο, κλείνεις την πόρτα και 15 δευτερόλεπτα απολαμβάνεις την ελευθερία του zippocat. Αν την ανωμαλία την έχει μέσα του το παιδί ας την αφήσουμε να εκφραστεί μόνη της. Το να την υποβοηθάμε στο όνομα "της ελευθερίας του λόγου" είναι συνώνυμο με το ελληνικό φαινόμενο αλήτης-πανεπιστήμιο-άσυλο. Δημιουργείται δηλαδή η εντύπωση ότι όπως διαβάζουμε τις ειδήσεις στο νετ είναι το ίδιο αποδεκτό να παρακολουθούμε αυτά. congrats.

Actually, ΠΑΝΤΑ αυτο που "προκαλει το περι δικαιου αισθημα ή καποια αλλη φιλολογικη παραλαπιπα των δικηγορων" ειναι κατι πρωτογνωρο που δεν το εχει ξαναζησει η κοινωνια. Στην ηλικια μου ηταν το RTL και τα τσοντο-τηλεπαιχνιδια, πιο πριν ηταν η Εμμανουελα και το 60 ηταν το playboy που διεφθειρε τα παιδικα και αθωα μυαλα. Και οι ιδιες κουβεντες που λες τωρα χρησιμοποιουταν και τοτε. Παντα θα υπαρχουνε ανθρωποι σαν και σενα που βλεπουν την καταστροφη και το τελος του κοσμου να φτανει. Και ξερεις τι....παντα θα "χανετε". Η ιστορια εχει δειξει οτι τετοια πραγματα δεν σταματιωνται. Αποδεξου το και βρες ενα αλλο τροπο να διαμαρτυρηθεις/προστατευσεις τον εαυτο σου και τους δικους σου απο αυτο που ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ θεωρεις βλακωδες/ηλιθιο/αχρηστο. Το ιδιο κανουμε ολοι μας σε καθετι που δεν μας αρεσει. Οταν βλεπω κατι που δεν μου αρεσει δεν φωναζω πρωτα "Κλειστο/γκρεμιστο/σκοτωσε το/πατα το/σβηστο" .Ουτε σημαινει οτι επειδη ολοι οσοι υπερασπιζομαστε το 4chan το πρωι στο lab, τρεχουμε το βραδυ, αλλαζουμε ρουχα και ποσταρουμε φωτογραφιες του MJ να πηδαει αρσενικα μικρα προβατακια...

Άμα δεν είμαστε κριτές των αρρωστημένων/ανώμαλων τότε γιατί να είμαστε κριτές γενικά. Ας αφήσουμε τους κλέφτες να κλέβουν και τους πολιτικούς να μας πηδάνε. Τους δημόσιους υπάλληλους να μην κάνουν τίποτε και τους ελληνάρες να αδειάζουν το τασάκι στο δρόμο. Είναι δηλαδή κατακριτέο που κατακρίνω το... 4chan? Δουλευόμαστε?

Oh, the freedom of 4chan! :tomato:

Ξέρεις το 4chan βγήκε μέσα από την κοινωνία και είναι μέρος της. Το αν θα γίνουν αυτά που λες σε 10 χρόνια δεν θα φταίει το 4chan, ούτε η "σάπια κοινωνία". Θα φταίει που βλέπουμε τα κομματάκια του παζλ να ενώνονται σιγά σιγά από μόνα τους και δεν κουνάμε το δαχτυλάκι μας για να το σταματήσουμε.... :lazy:

Κλασσικη ατακα, "αφου δεν κανουμε αυτο να μην κανουμε τιποτα". Δεν δουλευει παντα το επιχειρημα. Αν πιστευεις οτι το 4chan εχει τον ιδιο αντικτυπο στην ζωη σου και στην καθημερινοτητα σου με τους πολιτικους, και ολα αυτα που ειπες, μαλλον πρεπει να σταματησεις να μπαινεις στο εν λογω site. Επειδη δεν εκλαψα που πεθανε ο MJ (ή τα 1000δες παιδια στην Αφρικη) δεν σημαινει οτι δεν θα κλαψω αμα π.χ πεθανει καποιος κοντινος μου ανθρωπος. Φυσικα ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων. Για σενα μπορει να μπαινει στην ιδια ζυγαρια το 4chan και οι πολιτικοι και να ειναι ευκολο να κανεις αυτο που λες. Για μενα, οχι. Στην μια περιπτωση απλα πατας κλικ και βγαινεις και στην αλλη, καιγεται για 1 Δεκεμβρη τουλαχιστον η Αθηνα. Ιδια αγανακτηση εχουνε ολοι ???

Οτι το 4chan λοιπον βγηκε μεσα απο την κοινωνια δεν σου λεει κατι για την κοινωνια την ιδια??? Το 4chan σου φταιξε και με αυτο τα εβαλες?? Απλα σου εδωσε ενα στοχο, να κατευθυνεις την αγανακτηση σου για την κοινωνια που εχει ερθει σε αυτο το τελμα, αντι να λες απροσωπα "Εχουμε γινει μπ#$λο, βοθρος, κ#$%χανειο", τωρα λες "μας εχει κανει το 4chan μπ#$λο, βοθρος, κ#$%χανειο". Οσον αφορα την 2η παραγραφο ειδικα αυτο με τα ".... κομματάκια του παζλ να ενώνονται σιγά σιγά από μόνα τους και δεν κουνάμε το δαχτυλάκι μας για να το σταματήσουμε..." ειναι ποιητικοτατη και δυστυχως κλασσικοτατη κινδυνολογια η οποια εχει παιχτει πολλες φορες για να αφυπνιστουμε ολοι μας απεναντι στον εκαστοτε κινδυνο που απειλει εμας, τα σπιτια μας, την δημοκρατια, την ελευθερια κλπ κλπ

Θα θελα παρα πολυ να μου πεις μια περιοδο στην ιστορια που καποια κομματακια του παζλ δεν ενωνοντουσαν, καποια αλλα δεν φευγανε απο την θεση τους, καποια αλλα δεν ταιριαζανε κλπ κλπ. Αυτο ειναι η κοινωνια. Μια δυναμικη χημικη ισορροπια ειναι, παντα σε κινηση.

Κι εγω μπορω να σου πω οτι αν κλεισεις τωρα το 4chan για να εμποδισεις την αρρωστια να εξαπλωθει, μετα σειρα θα εχει το piratebay, το playboy κι εγω δεν ξερω τι θα θεωρει ο καθενας προσβλητικο, χυδαιο, αρρωστημενο, ανωμαλο κλπ κλπ... και επειδη ολοι εμεις κατσαμε (αγανακτισμενοι με την σηψη γυρω μας) και δεν κουνουσαμε το δακτυλακι μας οταν τα κομματακια του παζλ ενώνονται σιγά σιγά.... καταληξαμε να μην μπορουμε να μιλησουμε, να εχουμε συγκεκριμενο λεξιλογιο που να μην προσβαλλει, να μην λεμε σοκιν αστεια, να διδαξουμε την ηθικη και την αρετην και την δοξαν εις τους αιωνας των αιωνων αμην :nuke:

Actually, ΠΑΝΤΑ αυτο που "προκαλει το περι δικαιου αισθημα ή καποια αλλη φιλολογικη παραλαπιπα των δικηγορων" ειναι κατι πρωτογνωρο που δεν το εχει ξαναζησει η κοινωνια. Στην ηλικια μου ηταν το RTL και τα τσοντο-τηλεπαιχνιδια, πιο πριν ηταν η Εμμανουελα και το 60 ηταν το playboy που διεφθειρε τα παιδικα και αθωα μυαλα. Και οι ιδιες κουβεντες που λες τωρα χρησιμοποιουταν και τοτε. Παντα θα υπαρχουνε ανθρωποι σαν και σενα που βλεπουν την καταστροφη και το τελος του κοσμου να φτανει. Και ξερεις τι....παντα θα "χανετε". Η ιστορια εχει δειξει οτι τετοια πραγματα δεν σταματιωνται. Αποδεξου το και βρες ενα αλλο τροπο να διαμαρτυρηθεις/προστατευσεις τον εαυτο σου και τους δικους σου απο αυτο που ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ θεωρεις βλακωδες/ηλιθιο/αχρηστο. Το ιδιο κανουμε ολοι μας σε καθετι που δεν μας αρεσει. Οταν βλεπω κατι που δεν μου αρεσει δεν φωναζω πρωτα "Κλειστο/γκρεμιστο/σκοτωσε το/πατα το/σβηστο" .Ουτε σημαινει οτι επειδη ολοι οσοι υπερασπιζομαστε το 4chan το πρωι στο lab, τρεχουμε το βραδυ, αλλαζουμε ρουχα και ποσταρουμε φωτογραφιες του MJ να πηδαει αρσενικα μικρα προβατακια...

"actually", αν είχες διαβάσει όλο το thread θα είχες δει ότι δεν υποστηρίζω το "Κλειστο/γκρεμιστο/σκοτωσε το/πατα το/σβηστο". το αντίθετο.

Επιπρόσθετα, πάλι το RTL, τσοντο-τηλεπαιχνίδια και το Playboy δεν συγκρίνονται με το 4chan. Είναι τελείως διαφορετικό. Να σε κατευθύνω στο

καταλαβαίνεις ότι συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια έτσι? από την μία βάζεις Ν κατ'ουσίαν μη διαδραστικά μεσα που υπόκεινται σε έλεγχο και που είναι πιο έυκολα προσβάσιμα στο κριτικό μάτι του γονέα, και από την άλλη τον ορισμό του άναρχου playground.

Και όχι δεν βρίσκω πως μέσα από μια χούφτα ποστ έχεις την άνεση να με κατηγοριοποιήσεις σε "άνθρωπο σαν εμένα". Όχι τίποτε άλλο, άλλα λανθάνεις στο ότι βλέπω την καταστροφή και το τέλος του κόσμου να έρχεται. Μια κουβέντα κάνουμε και εκθέτω τις απόψεις μου. Και as it happens, όχι δεν "χάνουμε". Εμείς κερδίζουμε με το να μην πέφτουμε στην τρύπα. Θες με δική σου βούληση να μπεις? No problemo.

Κλασσικη ατακα, "αφου δεν κανουμε αυτο να μην κανουμε τιποτα". Δεν δουλευει παντα το επιχειρημα. Αν πιστευεις οτι το 4chan εχει τον ιδιο αντικτυπο στην ζωη σου και στην καθημερινοτητα σου με τους πολιτικους, και ολα αυτα που ειπες, μαλλον πρεπει να σταματησεις να μπαινεις στο εν λογω site. Επειδη δεν εκλαψα που πεθανε ο MJ (ή τα 1000δες παιδια στην Αφρικη) δεν σημαινει οτι δεν θα κλαψω αμα π.χ πεθανει καποιος κοντινος μου ανθρωπος. Φυσικα ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων. Για σενα μπορει να μπαινει στην ιδια ζυγαρια το 4chan και οι πολιτικοι και να ειναι ευκολο να κανεις αυτο που λες. Για μενα, οχι. Στην μια περιπτωση απλα πατας κλικ και βγαινεις και στην αλλη, καιγεται για 1 Δεκεμβρη τουλαχιστον η Αθηνα. Ιδια αγανακτηση εχουνε ολοι ???

Προτεραιοτήτων? Δεν ήξερα ότι στην μάχη για τα κοινά και ειδικά για τα παιδιά παίζει ρόλο το προσωπικό συμφέρον. Επίσης ξεφεύγεις από το θέμα. Εσύ είπες να μην είμαστε κριτές, και εγώ σου απάντησα ότι είναι *καθήκον* μας να είμαστε κριτές αλλιώς δεν έχει νόημα. Είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατίας και της ελευθερίας που ασπάζεσε.

Οτι το 4chan λοιπον βγηκε μεσα απο την κοινωνια δεν σου λεει κατι για την κοινωνια την ιδια??? Το 4chan σου φταιξε και με αυτο τα εβαλες?? Απλα σου εδωσε ενα στοχο, να κατευθυνεις την αγανακτηση σου για την κοινωνια που εχει ερθει σε αυτο το τελμα, αντι να λες απροσωπα "Εχουμε γινει μπ#$λο, βοθρος, κ#$%χανειο", τωρα λες "μας εχει κανει το 4chan μπ#$λο, βοθρος, κ#$%χανειο".

και εδώ είσαι άκυρος. Δεν είπα πουθενά οτι το 4chan μας έκανε το ένα και το άλλο. Αναρωτιέμαι τι σε κάνει και διαβάζεις πράγματα που δεν γράφω. Επιπρόσθετα, η συζήτηση ήταν για το 4chan, και είμαι on topic. Δεν μιλάμε για το καραμανλη τη σομαλία, το exxon valdez ή το guantanamo. Οπότε όχι "δεν μου έδωσε απλά ένα στόχο για να κατευθύνω την αγανάκτηση μου.." κλπ κλπ.

Οσον αφορα την 2η παραγραφο ειδικα αυτο με τα ".... κομματάκια του παζλ να ενώνονται σιγά σιγά από μόνα τους και δεν κουνάμε το δαχτυλάκι μας για να το σταματήσουμε..." ειναι ποιητικοτατη και δυστυχως κλασσικοτατη κινδυνολογια η οποια εχει παιχτει πολλες φορες για να αφυπνιστουμε ολοι μας απεναντι στον εκαστοτε κινδυνο που απειλει εμας, τα σπιτια μας, την δημοκρατια, την ελευθερια κλπ κλπ

Αν εσύ θέλεις να διαδίδεις τον ύπνο και να προσφωνείς την προσπάθεια -όχι αφύπνισης, αλλά εγρήγορσης- "ποιητικότατη κινδυνολογία" τότε σόρρυ αλλά απλά δεν προβάλεις επιχείρημα. Απλά λες αυτό που νομίζεις. Δεν μπορώ να φανταστώ μια περίπτωση που το να έχουμε τα μάτια κλειστά είναι καλύτερα από το να έχουμε τα μάτια ανοιχτά.

Θα θελα παρα πολυ να μου πεις μια περιοδο στην ιστορια που καποια κομματακια του παζλ δεν ενωνοντουσαν, καποια αλλα δεν φευγανε απο την θεση τους, καποια αλλα δεν ταιριαζανε κλπ κλπ. Αυτο ειναι η κοινωνια. Μια δυναμικη χημικη ισορροπια ειναι, παντα σε κινηση.

Κι εγω μπορω να σου πω οτι αν κλεισεις τωρα το 4chan για να εμποδισεις την αρρωστια να εξαπλωθει, μετα σειρα θα εχει το piratebay, το playboy κι εγω δεν ξερω τι θα θεωρει ο καθενας προσβλητικο, χυδαιο, αρρωστημενο, ανωμαλο κλπ κλπ... και επειδη ολοι εμεις κατσαμε (αγανακτισμενοι με την σηψη γυρω μας) και δεν κουνουσαμε το δακτυλακι μας οταν τα κομματακια του παζλ ενώνονται σιγά σιγά.... καταληξαμε να μην μπορουμε να μιλησουμε, να εχουμε συγκεκριμενο λεξιλογιο που να μην προσβαλλει, να μην λεμε σοκιν αστεια, να διδαξουμε την ηθικη και την αρετην και την δοξαν εις τους αιωνας των αιωνων αμην :nuke:

Το ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε ιστορική αναδρομή για να βρούμε το σωστό. Το ζητούμενο είναι να βλέπουμε ξεκάθαρα τι γίνεται, να ξέρουμε την ιστορία μας και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Θες εσύ να επαναπαύεσαι, γούστο σου καπέλο σου, μη μου λες όμως ότι "αυτό είναι κοινωνία". Γιατί κοινωνία είναι και η αλλαγή προς το καλύτερο. Επίσης δεν έχουμε καταλήξει να μη μπορούμε να μιλήσουμε κλπ κλπ. Αυτό είναι μια εκ βάθρων ανυπόστατη υπερβολή. Ακόμα και οι κινέζοι (patent holders του φίμωτρου) παλεύουν με το ιντερνετ. Ζούμε στην εποχή που τα πάντα γίνονται, δεν μπορείς να υποστηρίζεις το αντίθετο. Its the internet, and its not going away. Blogs, tweets τι άλλο θες ακόμα για να εκφράζεσαι ελεύθερα?

"actually", αν είχες διαβάσει όλο το thread θα είχες δει ότι δεν υποστηρίζω το "Κλειστο/γκρεμιστο/σκοτωσε το/πατα το/σβηστο". το αντίθετο.

Επιπρόσθετα, πάλι το RTL, τσοντο-τηλεπαιχνίδια και το Playboy δεν συγκρίνονται με το 4chan. Είναι τελείως διαφορετικό. Να σε κατευθύνω στο

Για σενα δεν συγκρινονται που εχεις ενα "α" IQ, μπορω να σου βρω καλλιστα αλλους 100 που θα νομιζουν οτι το 4chan ειναι φυσικο επακολουθο των παραπανω, οποτε και φυσικα συγκρινονται...

Και όχι δεν βρίσκω πως μέσα από μια χούφτα ποστ έχεις την άνεση να με κατηγοριοποιήσεις σε "άνθρωπο σαν εμένα". Όχι τίποτε άλλο, άλλα λανθάνεις στο ότι βλέπω την καταστροφή και το τέλος του κόσμου να έρχεται. Μια κουβέντα κάνουμε και εκθέτω τις απόψεις μου. Και as it happens, όχι δεν "χάνουμε". Εμείς κερδίζουμε με το να μην πέφτουμε στην τρύπα. Θες με δική σου βούληση να μπεις? No problemo.

Σορρυ και no offence αλλα χ@#$%κα για τις κατηγοριοποιησεις. Απλα εσενα βρηκα, εσενα απαντησα.

"Χανετε" παει σε ολους αυτους που βλεπουν την τρυπα και α) γυρνανε αλλου και κανουν πως δεν υπαρχει, β) προσπαθουν να απλωσουν ενα χαλι απο πανω της γ)κανετε μηνυση στον εργολαβο που δεν προσεξε και ανοιχτηκε η τρυπα

"Κερδιζετε" οταν οντως δεν πεφτετε μεσα στην τρυπα, αλλα πιο πολυ κερδιζετε οταν καταλαβαινετε τι ειναι η τρυπα, ποσο μεγαλη ειναι, γιατι υπαρχει και πως θα γινει να την γεμισουμε ωστε να μην υπαρχει κενο.

Προτεραιοτήτων? Δεν ήξερα ότι στην μάχη για τα κοινά και ειδικά για τα παιδιά παίζει ρόλο το προσωπικό συμφέρον. Επίσης ξεφεύγεις από το θέμα. Εσύ είπες να μην είμαστε κριτές, και εγώ σου απάντησα ότι είναι *καθήκον* μας να είμαστε κριτές αλλιώς δεν έχει νόημα. Είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατίας και της ελευθερίας που ασπάζεσε.

Μακαρι λοιπον λοιπον η δημοκρατια και η ελευθερια που και εσυ πρεσβευεις να μην αναλλωνεται στο τι σε ενοχλει εσενα προσωπικα την δεδομενη χρονικη στιγμη και μακαρι η "μαχη για τα κοινα" να μην αναλλωνεται/κορυφωνεται στην οργη σου για το 4chan.

Το προσωπικο συμφερον δεν καταλαβα που το ειδες αλλα εν πασει περιπτωσει.

και εδώ είσαι άκυρος. Δεν είπα πουθενά οτι το 4chan μας έκανε το ένα και το άλλο. Αναρωτιέμαι τι σε κάνει και διαβάζεις πράγματα που δεν γράφω. Επιπρόσθετα, η συζήτηση ήταν για το 4chan, και είμαι on topic. Δεν μιλάμε για το καραμανλη τη σομαλία, το exxon valdez ή το guantanamo. Οπότε όχι "δεν μου έδωσε απλά ένα στόχο για να κατευθύνω την αγανάκτηση μου.." κλπ κλπ.

Πολυ ωραιαααα...

Αφου λοιπον συμφωνεις κι εσυ οτι το 4chan δεν μας εκανε ουτε το ενα, ουτε το αλλο... γιατι ασχολεισαι? Προς τι η επιχειρηματολογια για το 4chan...?

Απλα επειδη ειναι κακογουστο? Επειδη εχει επιτυχια? Και για τα 2? Και η Πανια εχει...και ο Καρβελας?

Αν εσύ θέλεις να διαδίδεις τον ύπνο και να προσφωνείς την προσπάθεια -όχι αφύπνισης, αλλά εγρήγορσης- "ποιητικότατη κινδυνολογία" τότε σόρρυ αλλά απλά δεν προβάλεις επιχείρημα. Απλά λες αυτό που νομίζεις. Δεν μπορώ να φανταστώ μια περίπτωση που το να έχουμε τα μάτια κλειστά είναι καλύτερα από το να έχουμε τα μάτια ανοιχτά.

Εγω διαδιδω λοιπον τον υπνο...

Σειρα μου λοιπον να πω "Αναρωτιέμαι τι σε κάνει και διαβάζεις πράγματα που δεν γράφω" Επειδη δεν συμφωνω με τον μειζονος σημασιας κινδυνο για τα παιδια μας του 4chan (που παραπανω λες οτι κι εσυ πιστευεις οτι δεν κανει ουτε το ενα, ουτε το αλλο) ξαφνικα εγω διαδιδω τον υπνο...

Το να βαφτιζεις την αντιθετη σου αποψη στην διαφορετικη αισθηση του χιουμορ που εχει ενα ΠΛΗΘΟΣ ανθρωποι σε ενα κακογουστο site σαν "προσπαθεια αφυπνισης και εγρηγορσης" και ολους αυτους που δεν αφυπνιζονται μαζι σου σαν τυφλους με κλειστα ματια ειναι επιεικως λιγο τραβηγμενο...

Το ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε ιστορική αναδρομή για να βρούμε το σωστό. Το ζητούμενο είναι να βλέπουμε ξεκάθαρα τι γίνεται, να ξέρουμε την ιστορία μας και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Θες εσύ να επαναπαύεσαι, γούστο σου καπέλο σου, μη μου λες όμως ότι "αυτό είναι κοινωνία". Γιατί κοινωνία είναι και η αλλαγή προς το καλύτερο. Επίσης δεν έχουμε καταλήξει να μη μπορούμε να μιλήσουμε κλπ κλπ. Αυτό είναι μια εκ βάθρων ανυπόστατη υπερβολή. Ακόμα και οι κινέζοι (patent holders του φίμωτρου) παλεύουν με το ιντερνετ. Ζούμε στην εποχή που τα πάντα γίνονται, δεν μπορείς να υποστηρίζεις το αντίθετο. Its the internet, and its not going away. Blogs, tweets τι άλλο θες ακόμα για να εκφράζεσαι ελεύθερα?

Το ζητουμενο δεν ειναι η ιστορικη αναδρομη, Αν αυτο βλεπεις, πασσο. Η εκ βαθρων ανυποστατη λοιπον υπαρβολη, ειναι ξαφνικα πολυ κοντινη πραγματικοτητα αμα μαζεψουμε ΟΛΟΥΣ τους σωστους/ σοφρονες και δημοκρατες και τους αφησουμε να ψηφισουμε δημοκρατικα για να διωξουμε απο την κοινωνια ολα αυτα τα οποια ενοχλουν τον καθενα μας για να προστατευσουμε τα παιδια μας...

Αντι να κατσουμε σαν σοβαροι γονεις και να τα ξεστραβωσουμε και να τα μορφωσουμε θα τους βαλουμε παρωπιδες και γυαλια ηλιου...

Σορρυ αλλα παντα πιστευα οτι η καλυτερη προστασια για το οτιδηποτε γυρω μας ειναι το υγιες και δυνατο μυαλο και οχι τα αντηλιακα με δεικτες προστασιας 70, τα γυαλια ηλιου, οι παρωπιδες, και οι προστατευτικες γυαλες. Ολα αυτα ειναι ημιμετρα με συγκεκριμενη χρηστικη και προστατευτικη ικανοτητα...

"Χανετε" παει σε ολους αυτους που βλεπουν την τρυπα και α) γυρνανε αλλου και κανουν πως δεν υπαρχει, β) προσπαθουν να απλωσουν ενα χαλι απο πανω της γ)κανετε μηνυση στον εργολαβο που δεν προσεξε και ανοιχτηκε η τρυπα

"Κερδιζετε" οταν οντως δεν πεφτετε μεσα στην τρυπα, αλλα πιο πολυ κερδιζετε οταν καταλαβαινετε τι ειναι η τρυπα, ποσο μεγαλη ειναι, γιατι υπαρχει και πως θα γινει να την γεμισουμε ωστε να μην υπαρχει κενο.

...

Μακαρι λοιπον λοιπον η δημοκρατια και η ελευθερια που και εσυ πρεσβευεις να μην αναλλωνεται στο τι σε ενοχλει εσενα προσωπικα την δεδομενη χρονικη στιγμη και μακαρι η "μαχη για τα κοινα" να μην αναλλωνεται/κορυφωνεται στην οργη σου για το 4chan.

....

Αφου λοιπον συμφωνεις κι εσυ οτι το 4chan δεν μας εκανε ουτε το ενα, ουτε το αλλο... γιατι ασχολεισαι? Προς τι η επιχειρηματολογια για το 4chan...?

Απλα επειδη ειναι κακογουστο? Επειδη εχει επιτυχια? Και για τα 2? Και η Πανια εχει...και ο Καρβελας?

μα ακριβώς ο λόγος που το συζητάω και επιχειρηματολογώ είναι επειδή δεν κλείνω τα μάτια στην τρύπα. Αν δεν μίλαγα γι'αυτό που με ενοχλεί τότε ναι θα έκλεινα τα μάτια. Ασχολούμαι γιατί αυτό θεωρώ ότι είναι το σωστό. Όπως και εσύ θεωρείς ίσως ότι είναι το σωστό το να μην ασχολούμαστε με αυτό. Και όχι δεν είναι απλά κακόγουστο το 4chan.... είναι κάτι παραπάνω, και δεν είναι θέμα IQ για να το δω έτσι, ένας απλός άνθρωπος είμαι. Θεωρώ ότι τουλάχιστον βλέπω ένα μεγάλο μέρος της τρύπας και το λέω.

Εγω διαδιδω λοιπον τον υπνο...

Σειρα μου λοιπον να πω "Αναρωτιέμαι τι σε κάνει και διαβάζεις πράγματα που δεν γράφω" Επειδη δεν συμφωνω με τον μειζονος σημασιας κινδυνο για τα παιδια μας του 4chan (που παραπανω λες οτι κι εσυ πιστευεις οτι δεν κανει ουτε το ενα, ουτε το αλλο) ξαφνικα εγω διαδιδω τον υπνο...

Το να βαφτιζεις την αντιθετη σου αποψη στην διαφορετικη αισθηση του χιουμορ που εχει ενα ΠΛΗΘΟΣ ανθρωποι σε ενα κακογουστο site σαν "προσπαθεια αφυπνισης και εγρηγορσης" και ολους αυτους που δεν αφυπνιζονται μαζι σου σαν τυφλους με κλειστα ματια ειναι επιεικως λιγο τραβηγμενο...

το να κατηγορείς κάποιος που παραπονιέται ότι βλέπει κάτι κακό (που είναι) ότι κινδυνολογεί κλπ κλπ είναι κάτι άλλο από διάδοση του ύπνου? As in κοιμηθείτε ήσυχα, το 4chan είναι όσο καλό είναι τα corn flakes για πρωινό.

Το να υποστηρίζεις ότι επειδή ένα πλήθος ανθρώπων ακολουθεί μια ιδέα τους κάνει και σωστούς δεν είναι βάσιμο. Να μου έλεγες ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων γουστάρει τρελά το 4chan θα το δεχόμουν. Για δες όμως που και οι Γερμανοι μια εποχή ακολουθούσαν την ιδέα του ναζισμού και τελικά δεν είχαν δίκιο.

Και το somethingawful έχει διαφορετική αίσθηση του χιούμορ αλλά αφενός τα forum δεν είναι προσβάσιμα στο καθένα, και αφετέρου το τελικό περιεχόμενο που βγαίνει προς τα έξω (photoshop friday πχ) περνάει ένα φίλτρο. Το 4chan από την άλλη είναι free4all και τελικά δεν μένει απλά στο χιούμορ.

Το ζητουμενο δεν ειναι η ιστορικη αναδρομη, Αν αυτο βλεπεις, πασσο. Η εκ βαθρων ανυποστατη λοιπον υπαρβολη, ειναι ξαφνικα πολυ κοντινη πραγματικοτητα αμα μαζεψουμε ΟΛΟΥΣ τους σωστους/ σοφρονες και δημοκρατες και τους αφησουμε να ψηφισουμε δημοκρατικα για να διωξουμε απο την κοινωνια ολα αυτα τα οποια ενοχλουν τον καθενα μας για να προστατευσουμε τα παιδια μας...

Αντι να κατσουμε σαν σοβαροι γονεις και να τα ξεστραβωσουμε και να τα μορφωσουμε θα τους βαλουμε παρωπιδες και γυαλια ηλιου...

Σορρυ αλλα παντα πιστευα οτι η καλυτερη προστασια για το οτιδηποτε γυρω μας ειναι το υγιες και δυνατο μυαλο και οχι τα αντηλιακα με δεικτες προστασιας 70, τα γυαλια ηλιου, οι παρωπιδες, και οι προστατευτικες γυαλες. Ολα αυτα ειναι ημιμετρα με συγκεκριμενη χρηστικη και προστατευτικη ικανοτητα...

δεν βάζω παρωπίδες, δεν είπα να κλείσει. Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια όμως. Το υγιές και δυνατό μυαλό δημιουργείται με το να ακούσεις όλες τις πλευρές. Δεν φτάνει να βλέπεις μόνο το γεγονός, είναι τα περιφερειακά του γεγονότος που τελικά εκπαιδεύουν. Προστατευτική γυάλα είναι να λές ότι οι σύμμαχοι ήταν οι τέλειοι στον B'ΠΠ την ώρα που εν γνώση τους οι γερμανοί μπαίνανε στην ανατολική ευρώπη και οι σύμμαχοι δεν τιμούσαν τις συμμαχίες τους. Αν τις είχανε τιμήσει και είχανε πράξει όταν έπρεπε, ο πόλεμος δεν θα ήταν τόσο μεγάλος όσο έγινε.

Ημίμετρο είναι να προσπαθείς να κολήσεις το γυαλί που τελικά έσπασε ενώ ήξερες ότι δεν θα έσπαγε αν είχες πράξει όταν έπρεπε.

"Το μόνο που χρειάζεται για να θριαμβεύσει το κακό είναι να μην κάνουν τίποτα οι καλοί άνθρωποι" Edmund Burke.

Με την αδιαφορία δεν επιτυγχάνεις την συντήρηση. Το αντίθετο.

Ενταξει απο την μια καθεσαι και λες "ειμαι οn point, μιλαμε για το 4chan" " μην συγκρινεις πορτοκαλια με μηλα" και μετα λες για τον WWII και τις συμμαχιες ??

και απο την αλλη συγκρινεις "την ελευθερια εκφρασης" του 4chan με τον ναζισμο. Καταλαβαινεις οτι δεν εχει νοημα να καθομαι να το συνεχισω αμα ειναι να μιλησουμε για ναζισμο??

Δεν βαζεις παρωπιδες, δεν ειπες να κλεισει το 4chan... Ε αρα τι λες? Site ειναι... Μονο να κλεισει μπορεις να ζητησεις. Τι αλλο θα μπορουσες να ζητησεις? Να μην μπαινουνε? Να "στενεψει η εισοδος" σαν το something awful? Same thing για μενα.

Η διαφορα μας ειναι οτι εγω λεω να ανοιξει το μυαλο, εσυ λες να ανοιξουνε τα ματια, να επαγρυπνουμε και οποτε χρειαζεται και ειναι σωστο και και και και να κλεινουνε τα site...

Τεσπα ... καλη καρδια

Δεν ειναι τιποτα περιεργο καθε φορα οι συντηρητικοι ή οποιαδηποτε ταμπελα θες θα τσακωνονται με τους "αλλοι" με τα ιδια ακριβως επιχειρηματα.

Εβιβος... παω να κανω καμμια δουλεια. Αρκετα ξυσαμε σημερα και θα μου την πει ο Jaco...

έλεος δεν σύγκρινα το 4chan με το ναζισμό. τα ww2 references είχε 2 νοήματα που απέφυγες. ένα για το επιχείρημα σου για το "πλήθος". δύο για τον εθελοτυφλισμό (των συμμάχων και ως έννοια που είναι ον τοπικ) και πως αυτός επηρρέασε όλη την ευρώπη (εκεί να δεις πλήθος). πιο ξεκάθαρα δεν γινόταν να το πω.

Ακόμα και για το άνοιγμα το μυαλών παίζει. Ανοίξανε τα μυάλα τους οι Γερμανοί στα χαιδέματα του χίτλερ, ε και μετά αυτοί κυριολεκτικά ανοίγανε τα μυαλά σε όσες χώρες επιτεθήκανε.

η κουβέντα αν την πιάσεις από την αρχή είναι σχετικά με το 4chan. όχι για να το κλείσω ή ξέρω γω τι.

Σε καμμια περίπτωση δεν γράφω

... και οποτε χρειαζεται και ειναι σωστο και και και και να κλεινουνε τα site...
35 ποστ είναι, όχι 135 διάβασε τα.

Η διαφορά μας είναι είναι ότι εσύ λές να ανοίξει το μυαλό αλλά εγώ λέω να είναι ανοιχτό το μυαλό αλλά να ανοίξουν και τα μάτια ώστε να μην μπαίνει ότι ναναι μέσα.

Αν μας διάβαζε αυτός που έχει το φορτσαν θα έτριβε τα χέρια του από την χαρά του γιατί αυτό θέλει, να ασχολούνται μαζί του και να κερδίζει φήμη και χρήματα από αυτό... τώρα αν κάποιοι είναι νεκρόφιλοι οι οποίοι καίνε τις γάτες τους πριν βιάσουν την κόρη τους, χέστηκε... ο σκοπός αγιάζει τα μέσα... τώρα αν αυτό έγινε κουλτούρα, σημαίνει ότι ο κόσμος γουστάρει, οπότε αφού δημοκρατία έχουμε καλά κάνουν...

Τώρα για τα πιτσιρίκια που μπαίνουν μέσα... ας μπουν... όσα ζήσουν μέχρι να γεράσουν, είναι πολύ πιθανό ότι στην ζωή τους θα κάνουν πολύ χειρότερα στους γύρω τους και στους εαυτούς τους, απ' ότι κακό θα τους κάνει το site, γιατί απλά είναι στην ανθρώπινη φύση... το μόνο κακό βέβαια είναι ότι με κάτι τέτοια, λόγο ανταγωνισμού καφρίλας, είναι πιθανόν κάποιος να γίνει πιο κάφρος και να ξεπεράσει το όριο (kafr-limit) του το οποίο θα είχε σε άλλες πιο νορμάλ συνθήκες...

Τέλος, αφού έτσι την βρίσκουν κάποιοι, προσωπικά δεν έχω πρόβλημα... δεν μπορεί να έχουμε όλοι το ίδιο χιούμορ (ευτυχώς), ούτε να κάνουμε τις ίδιες παρέες... αλλά αυτό που με ενοχλεί όμως είναι το δήθεν, δηλαδή αυτοί που ενώ τα κάνουν και γουστάρουν πίσω από μια οθόνη, μπροστά στον κόσμο τα ξορκίζουν... αυτοί είναι άθλιοι και χωρίς προσωπικότητα και όπως λέει και ο Μπάγκαλος "τις επόμενες εκλογές δεν θέλω να με ψηφίσει κανείς τους"... :hehe:

Βρε παλικάρια (JaguarOne & SLN) έχετε και οι δυο ωραιότατα επιχειρήματα, αλλάξτε λίγο τον τρόπο γραφής να μην φαίνεται σαν προσωπική διαμάχη, γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον.

Οι περισσότεροι χρήστες που διαβάζουν το θέμα συμφωνούν με κάποιον από τους δυο σας, και δεν μπορούν να σας post_thanks.png λόγω των συμφραζόμενων...

έλεος δεν σύγκρινα το 4chan με το ναζισμό. τα ww2 references είχε 2 νοήματα που απέφυγες. ένα για το επιχείρημα σου για το "πλήθος". δύο για τον εθελοτυφλισμό (των συμμάχων και ως έννοια που είναι ον τοπικ) και πως αυτός επηρρέασε όλη την ευρώπη (εκεί να δεις πλήθος). πιο ξεκάθαρα δεν γινόταν να το πω.

Ακόμα και για το άνοιγμα το μυαλών παίζει. Ανοίξανε τα μυάλα τους οι Γερμανοί στα χαιδέματα του χίτλερ, ε και μετά αυτοί κυριολεκτικά ανοίγανε τα μυαλά σε όσες χώρες επιτεθήκανε.

η κουβέντα αν την πιάσεις από την αρχή είναι σχετικά με το 4chan. όχι για να το κλείσω ή ξέρω γω τι.

Σε καμμια περίπτωση δεν γράφω 35 ποστ είναι, όχι 135 διάβασε τα.

Η διαφορά μας είναι είναι ότι εσύ λές να ανοίξει το μυαλό αλλά εγώ λέω να είναι ανοιχτό το μυαλό αλλά να ανοίξουν και τα μάτια ώστε να μην μπαίνει ότι ναναι μέσα.

Τα επιασα τα νοηματα αλλα κι εσυ με την σειρα σου θεωρω οτι επιασες τα νοηματα ΟΛΩΝ οσων συνεκριναν πορτοκαλια με μηλα παραπανω??? ;)

Bottom line για την οποιαδηποτε οργη των νεων σημερα που μπορει να γαζωσουν ενα σχολειο με συμμαθητες τους ΔΕΝ φταιει ο marilyn manson και η heavy metal, για την εγκληματικοτητα δεν φταιει η gangster rap και για οτιδηποτε στραβο παθουν τα παιδια σου δεν φταιει το 4chan. Πολεμα οσο θελεις τις πηγες του κακου και να εισαι σε επαγρυπνηση οσο γουσταρεις. Θεωρω οτι ειναι ευκολοτερο να επαγρυπνεις και να τα καταπολεμησεις στην πηγη του κακου δηλαδη στο μυαλο του παιδιου σου, παρα να στοχευεις αλλου.

Ουτε για για τον WWII εφταιγε το οτι ανοιξανε τα μυαλα τους οι Γερμανοι στον Χιτλερ... Φανταζομαι θα εχεις ιδεα ποια ειναι τα κοινονικο-οικονομικα γεγονοτα που οδηγησαν τους Γερμανους στην ξενοφοβια. Ουτε καν ο Χιτλερ δεν μπορει να θεωρηθει σαν αποκλειστικος υπευθυνος. Αν πιστευεις οτι ο σουπερ συντηρητισμος και η ξενοφοβια που επεδειξαν τοτε ειναι κλασσικο παραδειγμα "ανοιχτων μυαλων" δεν ξερω πως μπορουμε να συζητησουμε. :bye:

Τα υγιη και δυνατα αυτια και τα υγιη και δυνατα μυαλα ΔΕΝ ειναι το ιδιο πραγμα...

Ποτέ δεν κατάλαβα τα αστεία τύπου 4chan. Μάλλον γιατί τα αγγλικά μου είναι για γέλια. Μπορώ όμως να καταλάβω τι περίπου παίζεται εκεί.

Πριν μερικές δεκαετίες κυκλοφορούσε ένα αστείο υπό τύπον ανέκδοτου: "Σύλλογος παιδεραστών Ιησούς Χρηστός. Άφετε τα παιδία ελθείν προς εμέ"

Θέλω να πω ότι δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Πάντα χρειαζόταν κριτικό πνεύμα, και αυτό είναι το κύριο μέλημα ενός γονιού.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η κάθε είδους απαγόρευση όχι μόνο είναι άχρηστη, αλλά έχει και αντίθετα αποτελέσματα.

Η θέση του υπολογιστή είναι στο σαλόνι. Όχι για να ελέγχεις τι βλέπει, αλλά για να κριτικάρεις αυτά που βλέπει.

• 3 years later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.