Jump to content

Επιλογή μητρικής για 920

Kosmos

Recommended Posts

Καλησπερες, αυριο παιρνω εναν i7 920 και ψαχνομαι για την μητρικη...Επειδη δεν το ειχα σκοπο να παω σε i7 δεν το χω ψαξει πολυ...οποτε χρειαζομαι βοηθεια.Δεν θελω να χαλασω πολλα λεφτα και ως γνωστο οι μητρικουλες για i7 ειναι καπως ακριβες.Στο μυαλο μου εχω να τον παω περι τα 3,8-4ghz:smoke:(καλα αν πηγαινει παραπανω δεν θα τον αφησω εκει:devil:

Για να τον παω καπου εκει χρειαζεται να σκασω καλα για μητρικουλα ή παιρνω ας πουμε την πιο φτηνη ECS X58B-A2 και ειμαι οκ?

Aν θεωρήσουμε ότι θα πάρεις έναν 920 D0 stepping τότε το chip λογικά δεν θα έχει χαμηλά τοίχο σε Μhz, από εκεί και πέρα θες μια μητρική που να έχει από 200-220bclk(σαν το fsb) για να παίξεις από 4200 και πάνω...τώρα αν είσαι ικανοποιημένος με τα 3,8-4Ghz δεν ξέρω.....αλλά όπως και να έχει δεν ξέρω αν η ECS έχει τέτοιο bclk, δηλαδή 190-200, λογικά θα το έχει....πάντως αν πάιξεις με τις πιθανότητες πιο εύκολα θα βρεις ένα μάπα κομμάτι ECS, παρά μια ASUS mobo που να μην έχει 200+bclk:D

Πάντως κάποιες MSI που δοκίμασαν κάποια παιδιά τερμάτιζαν στα 180-190bclk και φαντάσου είναι και πιο ακριβές από τις ΕCS:hehe:

Δεν ξερω τι στεπ θα ειναι, γιατι δεν θα ειναι του κουτιου.Ελπιζω να μην ειναι μπανανα...

Btw για τα 3,8-4ghz θελει αρκετο o/v?

Ελπιζω να αξιζουν τα επιπλεον λεφτα...γιατι ημουν μεταξυ του 920 και του Q9650 στα ιδια λεφτα πανω κατω.

Ερώτηση: Καλύτερη (όσο αφορά τις επιδόσεις) μητρική είναι η Ρ6Τ SE ή η Gigabyte GA-EX58-UD3R;

Gigabyte GA-EX58-UD3R -> Γιατί να πάρεις μητρική με dual channel DDR3 την στιγμή που η cpu είναι φτιαγμένη για triple channel ? Καλύτερα η P6T SE κατά την γνώμη μου.

Πάνε για ASUS P6T, DFI Τ3eH6 (τρελό tweaking) ή Gigabyte UD4P.

Πρωτού πάρεις όμως σκέψου αν θα χρειαστείς XFire ή SLI και τσέκαρε τί ακριβώς υποστηρίζει η κάθε mobo.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.