Jump to content

Έλεγχος NEXUS 120MM PWM

Delijohn

Recommended Posts

Γεια χαρά παιδιά.. πήρα 4 NEXUS 120MM PWM από το πλαίσιο οι οποίοι έχουν τέτοιο βισματάκι

pwmconnector.jpg

κι όχι απλό τριπλό... το τέταρτο βοηθάει στο να ελέγχονται οι στροφές. Αν του δώσω ρεύμα με απλό τριπλό από την μητρική πχ, δουλεύει στο φουλ, αλλά αυτό καμιά φορά εμένα δεν με βολεύει.. πως μπορώ να το ελέγχω κάπως? Σε γενικές γραμμές πάντως, στο full που τα είδα, κάνουν λίγο θόρυβο αλλά είναι πολύ δυνατά.. όταν είναι σε λειτουργία, φυσάνε τόσο δυνατά που δε μπορούν να μείνουν ακίνητα!! :crazy_pilot:

ειναι δυσκολο να τους ρυθμισεις γιατι θελουν 4αρες υποδοχες οπως του επεξεργαστη

γιατι ειναι ρυθμιση με παλμους και οχι ρευμα

http://www.netrino.com/Embedded-Systems/How-To/PWM-Pulse-Width-Modulation

αν δεν τους εχεις ανοιξει αλλαξετους εκτος αν βρεις κατι σχετικο

αυτο παιρνει μονο εναν pwm

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806316

Εμ, βέβαια...

2000 στροφές είναι αυτές!

Την απορία πάντως την έχω κι εγώ...επίσης γιατί απ' ότι βλέπω η μητρική διαθέτει 3pin υποδοχές εκτός αυτής για τη cpu...αυτό σημαίνει ότι μέσω software ελέγχεται μόνο αυτή;;;

• 2 weeks later...

Τελικά παιδιά πήρα το Fan Rider από το πλαίσιο! Ενώ έλεγε πως δεν ήταν διαθέσιμο, μου ήρθε 2 μέρες μετά. Το έβαλα πάνω και ομολογώ πως βρήκα την ησυχία μου!! Είναι ωραίο και εύχρηστο αλλά μέχρι να καταλάβω πως παίζει, πέρασαν μερικά λεπτά.. κι εγώ γράφω καλύτερα manuals! :haha:

Αληθεια πως ακριβως παιζει? Να φανταστω οτι απο το slider δεν ρυθμιζεις απλα την ταχυτητα των ανεμηστηρων ε? Αν εχεις πανω διαφορετικους ανεμηστηρες τι γινεται?

Βασικά παίρνει είσοδο από το τετράπινο που συνδέουμε το φουρφούρι της cpu. Και βγάζει 6 βισματάκια για φουρφούρια τετράπινα ή τρίπινα. Έχει επίσης ένα καλωδιάκι το οποίο το συνδέεις εσωτερικά σε ένα 4-6πινο δεν θυμάμαι καλά και έχει 6 εξόδους τρίπινες, που τις καρφώνεις πάνω στη μητρική λογικά και σου επιστρέφουν σε πληροφορία το rpm των ανεμιστήρων. Εγώ βέβαια, επειδή τα είχα δει όλα, απλά πήρα είσοδο από το 4πινο της cpu και έδωσε έξοδο στα 4 nexus.. έτσι βλέπω στροφές μόνο για το ένα ανεμηστηράκι που το έχω συνδέσει πρώτο. Τέλος υπάρχει στο κουτάκι και είσοδος για 4πινο ρεύματος αλλά δεν την πάλευα να το συνδέσω να δω τι κάνει.. μου φάνηκε πάντως μπερδεμένο σαν κατασκευή. Μετά και την περίεργη σύνδεση του κουτιού, δεν είχα κέφια για παραπάνω ψάξιμο! :crazy::sarcastic:

δεν το εχω αλλα νομιζω οτι διαβασα καπου οτι απο το τετραπινο μπροστα που λες παιρνει ρευμα για τροφοδοτησει τα μεχρι 6 fan που παιρνει

το slider ρυθμιζει ολα τα fan μαζι για την ερωτηση παραπανω

Ναι το slider τα ρυθμίζει όλα.. όσο για το ρεύμα του, τα 4 που έχω εγώ τώρα, παίζουν και με απλά το τετράπινο της cpu.

μηπως ομως ετσι μοιραζονται ολοι το ρευμα απο το 4πινο του επεξεργαστη ενω θα ειχαν περισσοτερα "watt" και ξεκουραστη λειτουργια σε περιπτωση που καποιος βαλει και αλλους απο την κεντρικη τροφοδοσια του κοντρολερ?

Ναι το slider τα ρυθμίζει όλα.. όσο για το ρεύμα του, τα 4 που έχω εγώ τώρα, παίζουν και με απλά το τετράπινο της cpu.

Νομιζω παντως οτι ειναι πολλα τα 4 fans + o controller να παιζουν απο το ρευμα που δινει η mobo. Δεν βαζεις και την τροφοδοσια να εχεις το κεφαλι σου ησυχο?

Δικό μου το λάθος αλλά ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι... :red:

Κοιτάω από το παράθυρο και οι ανεμιστήρες κλειστοί! Πάει λέω τα χάσαμε τα πάντα όλα! Ανοίγω πλαινό, τσεκάρω το fan rider και είχα βάλει τα 4πινο ρεύματος. Θυμήθηκα μάλιστα όταν το συνέδεα πως είπα ότι για να το έβαλαν, κάτι θα εξυπηρετεί... αχαχα!

Η φάση είναι πως για κανά τέταρτο από όταν ανοίγει το pc τα φανάκια μένουν κλειστά. Έχω στο τέρμα το ροοστάτη αλλά και πάλι η μητρική κρίνει πως δεν θέλει παραπάνω δροσιά.. :jump1: Πάω να βάλω στο ελάχιστο όριο να είναι φούλ ΟΝ το φανάκι του pc μήπως αλλάξει τπτ. Τώρα το έχω στους 40C να πηγαίνει fully ΟΝ!

Πάρτε κι ένα review και μερικές photos...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.