ChSin7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2009 Έχω έναν WD 640AAKS (δεν έχει δουλέψει πολύ για backup είναι) o οποίος κάνει τα εξής :- Οταν τον έχω μόνο στο ρεύμα χωρίς SATA καλώδιο ακούγεται σαν αν κάνει seek συνέχεια (οι κεφαλες)- Το ίδιο και όταν είναι και SATA και ρευμα επάνω και είμαι σε BIOS- Δεν κάνει τίποτα τέτοιο και δουλεύει μια χαρά σε Vista/XPΤι λέτε ? είναι να τα φτύσει και αυτός ? :bye:
DarkSaga Ιούνιος 26, 2009 #2 Ιούνιος 26, 2009 ναι και καλό θα είναι να τσεκάρεις το τροφοδοτικό σου γιατί μπορεί αυτό να σου καψάλισε ελαφρά όλα τα δισκάκια spinners και non AAKS και AALS σε ρεύμα μόνο και σε bios ποτέ δν τους άκουσα το μοτόρι ναι ,κεφαλές όχι
CmoS Ιούνιος 26, 2009 #3 Ιούνιος 26, 2009 Αφου δε το κανει αυτο οταν ειναι στο λειτουργικο εμενα για καποιου ειδους ελεγχο μου μοιαζει. Θα το κοιταξω και στους δικους μου και θα σου πω...
ChSin7 Ιούνιος 26, 2009 Author #5 Ιούνιος 26, 2009 @Cmos: όποτε μπορέσεις, post τι είδες.AAM ? To AAM δεν είναι για να κινούνται πιο αργά οι κεφαλές ώστε να μην κάνουν θόρυβο ?Ακόμα και αν δουλέψει αυτό, οι κεφαλές (αφού δεν υπάρχει ΙΟ) δεν θα έπρεπε να είναι αν όχι parked τουλάχιστον IDLE/ακίνητες ?Θα δοκιμάσω το τροφοδοτικό με κάποιο πολύμετρο πάντως, αλλά μηπως πρέπει να μπεί σε παλμογράφο μπας και εκει θα φανουν τιποτα spikes ?
unstoppable Ιούνιος 26, 2009 #6 Ιούνιος 26, 2009 Τελευταια αλλαζοντας το AAM στον fileserver ειδα κατι περιεργα οταν ηταν σε χαμηλες τιμες οποτε ποτε δεν ξερεις.
ChSin7 Ιούνιος 26, 2009 Author #7 Ιούνιος 26, 2009 ok θα το δοκιμάσω. Κάποιο αξιόπιστο πρόγραμμα για αυτό ? προτείνεις κάτι ?
ChSin7 Ιούνιος 26, 2009 Author #9 Ιούνιος 26, 2009 Thanx, δοκίμασα το ΑΑΜ (minimum, max και 2 ενδιαμεσες values) σε εναν WD640 AAKS που έχω εδω στην δουλειά.... μια χαρά δεν κάνει τίποτα περίεργα. Άρα μάλλον δεν είναι το ΑΑΜ.Βεβαια δεν ξέρω μήπως είναι άλλο batch/firmware... Unstoppable, με τι "values" σου βγάζει προβλημα ?
unstoppable Ιούνιος 26, 2009 #10 Ιούνιος 26, 2009 ...Unstoppable, με τι "values" σου βγάζει προβλημα ?Με 64 ειχα δει προβληματακια, με 127 που εχω τωρα ειναι οκ.
ChSin7 Ιούνιος 26, 2009 Author #11 Ιούνιος 26, 2009 Περίεργο... εμένα και το WinAMM.exe (Matthias Withopf) και το hddscan (http://hddscan.com/) έχουν επιλογές 128 minimum και 254 maximum. Μπλέχτηκα....
ChSin7 Ιούνιος 26, 2009 Author #12 Ιούνιος 26, 2009 To τροφοδοτικό είναι οκ. Ο δίσκος κάνει τα ίδια και σε άλλο μηχάνημα.... Και στο αλλο, μόλις φορτώσει λειτουργικό είναι jet... καμιά ιδέα ?
ChSin7 Ιούνιος 26, 2009 Author #14 Ιούνιος 26, 2009 Όχι τίποτα και τα WD diags μια χαρα.Θα με πάρουν για τρελή στο Π. Είναι λόγος αυτός για επιστροφή ?Μάλλον θα στείλω κάποιον άλλο.
Nephiλiμ Ιούνιος 26, 2009 #15 Ιούνιος 26, 2009 πες οτι εχεις υπερ ευαισθησια στα αυτια και ακους υπερβολικα δυνατα τα παντα και σου χει παρει το κεφαλι!
Alexgk Ιούνιος 26, 2009 #16 Ιούνιος 26, 2009 Δε νομίζω να τον δεχθούν αν δεν έχει "χτυπήσει". Ειδικά αν το διαγνωστικό της wd δεν τον βγάζει με πρόβλημα τότε ίσως χάσεις το χρόνο σου με πήγαινε έλα.
CmoS Ιούνιος 26, 2009 #17 Ιούνιος 26, 2009 Παντως δεν κανουν κατι εμενα οταν ειναι στο bios το κοιταξα. Ειναι νεος? μηπως εχει περασμενο νεο firmware πχ και κανει καποιο ελεγχο. Το λεω γιατι οσους seagate ειχα, ειχαν αυτο το ''feature'' οταν ηταν idle να κανουν καποιο scan της επιφανειας και εκαναν αυτο το θορυβο του seek (πιο απαλο και συνεχομενο) Εγω παντως θα εκανα ρμα και αν ξαναεκανε το ιδιο τοτε σιγουρα θα ηταν χαρακτηριστικο του δισκου. Αν δεν στο αλλαξουν στο καταστημα στειλτον WD.
pavou Ιούνιος 26, 2009 #18 Ιούνιος 26, 2009 Αν δεν στο αλλαξουν στο καταστημα στειλτον WD. +1 http://support.wdc.com/warranty/index_end.asp?lang=en
NoDsl Ιούνιος 30, 2009 #19 Ιούνιος 30, 2009 Ποστάρω εδώ γιατι έχω πρόβλημα με ίδιο δίσκο και για να μην ανοίγω 10 θέματα. Λεπόν, ο δίσκος είναι μισογεμάτος και παρατηρώ τελευταία μειμένη απόδοση σε μερικά τρανσφερ προς αυτόν. Οπότε έκανα ένα atto να δώ τι γίνεται γιατί αν περιμένεις να δείς τι παίζει με το write τρέχοντας hdtach, ζήτω που καήκαμε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό: Παρατηρήστε την τρούπα στα 16kb. Ο δίσκος δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε raid. Υπάρχει τρόπος να δώ το block size; Και το ερώτημα: Πού οφείλεται και πώς διορθώνεται; Να επισημάνω οτι έχω bootάρει με το ftool με σκοπό να απενεργοποιήσω το acoustic managment αλλά μου λέει οτι αυτή η ενέργεια δεν υποστηρίζεται για το δίσκο. Το ίδιο μου κάνει και με έναν άλλο wd 500 που έχω στο htpc. Και είναι το latest που έχει στο site. Τίς πταίει;
NoDsl Ιούλιος 1, 2009 #20 Ιούλιος 1, 2009 Hello? κανείς;Βασικα η τρούπα είναι random απο reboot σε reboot.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.