Jump to content

Hχεια Logitech Z-10

ddd13

Recommended Posts

Γεια σας παιδια.

Εδω και λιγο καιρο ειχα αρχισει να αλλαζω τα περιφερειακα του pc μου επειδη ηταν αρκετα παλια και ηρθε η ωρα και για τα ηχεια.Και επειδη με ενδιαφερει περα απο τις δυνατοτητες τους και η εξωτερικη εμφανιση κατεληξα σε αυτα.

Αυτα που εχω ηδη ειναι τα Creative SBS 580 (5.1).Ευχαριστημενος ημουν οσα χρονια τα ειχα αλλα η αληθεια ειναι οτι δν ειδα να μου χρησιμευει πουθενα το οτι ειναι 5.1 αφου δεν κανω και καμια harcore χρηση σε gaming,music,movies.Λιγο απο ολα βασικα με κυρια χρηση καποιες σειρες που βλεπω στο pc.Αρα απο τη στιγμη που λεω να αλλαξω ειπα να παω σε 2.1 η 2.0.Και ψαχνοντας μου αρεσαν πολυ τα παραπανω 2.0 της logitech με το ενσωματωμενο τους γουφερ που θα μου γλιτωσει και χωρο,χωρια οτι ειναι και sexy:p.Μαλιστα διαβασα πολυ καλα reviews σε ξενα site.

Θα ηθελα καμια αποψη επιπλεον,ειδικα αν τα εχει κανενας και αν αξιζει να κανω αυτην την αλλαγη δεδομενης της χρησης που τα θελω.

Ευχαριστωωωωω!

EDIT:Ξεχασα να τονισω οτι δεν θελω να διαθεσω πανω απο 100 ευρω σε ηχεια ;)

Οι πιο ποιοτικές επιλογές που πρέπει να κοιτάξεις (με σειρά προτίμησης,1=best):

Altec Lansing VS4121 2.1 αυτά θα έπαιρνα- 74ε

Altec Lansing FX3022 2.0 πολύ καλά και ποιοτικά με ενσωματωμένα 4άρια woofer- 109ε

Bose Companion II πάρα πολύ ποιοτικά 2.0,αλλά ξεφεύγεις απ'το όριο- 130ε

Τα logitech γράφτα,είναι πολύ ακριβά,και δεν πιάνουν ούτε τα altec lansing ούτε τα bose.:crazy:

Τα πιό sexy για μένα 2.0

http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=974935&ext=skroutz

Παλιότερα τα είχαν και στο Πλαίσιο, στο Athens Heart, άν σε ενδιαφέρουν κάνε τους μία κλήση. Και τα μικρά αδερφάκια Τ20 τους είναι ωραία , αλλά μικρά στο μάτι για μένα.

Πάντως θα σου πρότεινα να πάς σε 2.1

Εγώ με τα ηχεία της υπογραφής μου, βέβαια πιό ακριβά απο το όριο σου είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Πάντως, άν ακούς μουσική πιό μετα πήγαινε και σε μία αγορά καλής κάρτας ήχου, άν εχεις την onboard.

ωραία τα Τ20 και Τ40 αλλά τα Ζ10 είναι καλύτερα γιατί τα είχα και τα 3. Τα bose δεν μου αρέσουν εμφανισιακά, τα lansing με τα 4άρια δεν με εντυπωσίασαν που τα άκουσα πάντως :daisy:

ΔΕς και αυτα...Altec lansing 4021

Aν ειναι να κινηθεις (αρκετα) κατω των 100Ε

θα ελεγα να μεινεις ειτε στα αλλα αλτεκ 4121 (ενδεχεται να τα βρεις κατω απο 70Ε)

ειτε στα logitech Z4..(τα οποια θα πρεπει να παιζουν κατω απο 80Ε.)

(τα logi αν τα βρισκεις πανω απο 80E ,γνωμη μου ειναι να προτιμησεις καποια απο τα αλλα 2 αλτεκ.Ειτε τα φτηνοτερα ,μιας και ειναι περιπου ιδια σε ηχο ειτε στα ελαφρως καλυτερα(αναλαγα και τα αυτια βεβαια) ακριβα.)

Eυχαριστω για τις απαντησεις σας καταρχην.

Η αληθεια ειναι απο Αltec δεν ειχα καλη εμπειρα πιο παλια και τα αποφευγω.Περα απο αυτο θα ηθελα κατι μονο σε Lohitech.

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν παω απο τα Creative SBS 580 που εχω στα Logitech Z-10 θα δω αισθητη διαφορα??? (Και γενικα αν φυγω δηλαδη ααπο αυτο το παλιο 5.1 μοντελο σε ενα καινουριο 2.0 η 2.1 βλεπω διαφορα σε ποιοτητα κυριως?)

ΥΓ:Ελεγα να ξεφυγω απο το woofer που πιανει χωρο και δεν με πολυκαιει αφου και τα logi το εχουν ενσωματωμενο.

τα Ζ-10 τα επέλεξα κι εγώ λόγω του μικρού τους όγκου.

είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους πιστεύω, πολύ καλός ήχος, και έχουν και την πολύ βολική οθονίτσα. εγώ σε αυτά πήγα από τα Τ-40 και μου φαίνονται ένα κλικ πιο πάνω

Το review λέει καλά λόγια. Έχω 5.1 logitech και είμαι πολύ ευχαριστημένος και για τα χαμηλά που είναι πολύ δυνατά και για τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες που είναι εξίσου καλές. Η μόνη μου χαζομάρα που δεν τα πήρα σε 2.1 και έχω μπλέξει με περιττά καλώδια.

Nαι το ξερω οτι εχω διαβασει σε reviews ολα καλα λογια λενε.

Βασικα αυτο που θα ηθελα γνωμη ειναι αυτο που ρωτησα πριν.Εαν απο τα παλια Creative 5.1 SBS 580 που εχω θα δω αισθητη διαφορα σε ποιοτητα ηχου.Μπορει να ειναι 5.1 αυτα που εχω και να τα εχω τοποθετησει σε 2 γωνιες τα back αλλα ενταξει,δεν παραγουν και κανα ιδιαιτερο surround ηχο.Για αυτο ελεγα να παω σε 2.0 με το ενσωματωμενο τους woofer..

Ουτως η αλλως για να παρεις σοβαρο surround ηχο απο 5.1 πρεπει να ξοδεψεις αρκετα,σωστα δεν λεω?Δηλαδη αν παρω καποια ηχεια μιας εταιρειας που ειναι 5.1 και καποια που ειναι 2.0 στην ιδια τιμη και τα δυο ποια θα ειναι πιο ποιοτικα να το πω?

Από τη μικρή εμπειρία που έχω στον ήχο, για να έχεις καλό ήχο σε surround νομίζω πως χρειάζεται και μία καλή κάρτα γραφικών ή να συνδέσεις τον υπολογιστή (το είχα κάνει παλιότερα) με έναν εξωτερικό ενισχυτή 5.1 και να πάρεις ήχο από τα ηχεία που είναι συνδεδεμένα με τον ενισχυτή. Πόσο διαφορά υπάρχει στην ποιότητα ανάμεσα στα 2,1 ή στα 2.0 και στα 5.1 δεν το ξέρω.

Σοβαρό surround-->Format ήχου-->Ενισχυτής/καλό ηχοσύστημα,ή καλή κάρτα ήχου,αν και λίγες υποστηρίζουν πολλά format.

Δηλαδη αν παρω καποια ηχεια μιας εταιρειας που ειναι 5.1 και καποια που ειναι 2.0 στην ιδια τιμη και τα δυο ποια θα ειναι πιο ποιοτικα να το πω?
Τα 2.0 τις περισσότερες φορές.

Ένα 2.0 σύστημα ποιοτικό κοστίζει πιο λίγο από ένα 5.1,οπότε αν βρεις 5.1 σε τιμή ενός σετ 2.0,οι περισσότερες πιθανότητες λένε ότι το σετ 2.0 θα είναι πιο ποιοτικό από το 5.1,επειδή στην ίδια τιμη πώλησης/κατασκεύης,υπάρχει περιθόριο να δώσει η εταιρία τα πάντα στην ποιότητα κατασκεύης/ήχου σε δύο ηχεία,παρά σε 5 που κοστίζουν πιο πολύ,και κόβει από ποιότητα μεγάφωνων,κόβει από ποιότητα κατασκεύης κτλ,έτσι ώστε να μπορέσει να δώσει το 5.1 σετ σε αυτήν την τιμή...

Αναλόγως όμως και τι αυτί/μάτι έχεις,γιατί μπορεί ένας να θεωρεί τα z5500 ας πούμε,καλύτερα σε ήχο και από ένα κομμάτι-κομμάτι σύστημα των 1000ε (φτηνό),ή επειδή δεν ξέρει να διακρίνει διαφορά και τα βλέπει όλα ίδια,ή επειδή το αυτί του έτσι λέει.

Tελικα πηρα τα Ζ-10 οπως διαφαινοταν :p.

Προς το παρον ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο την αγορα τους,σιγουρα βλεπω μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα απο τα παλια 5.1 που ειχα.Και για τη χρηση που τα θελω το ενσωματωμενο subwoofer μου αρκει και χωρια το οτι ειναι και πανεμορφα.Οσο για τον surround ηχο,τελικα σε ενα δωματιο 12 τετραγωνικων που τα χρησιμοποιω δεν καταλαβαινω τη διαφορα,αφου υπερκαλυπτεται απο την ποιοτητα τους.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.