Jump to content

watercooling parts

labrinea

Recommended Posts

τωρα τελευταια εχει στερεψει το πλαισιο.. θα επανελθει συντομα πιστευω περιμενε λιγο..

btw εγω ψωνιζω απο sidewindercomuters και ekwaterblocks. εχουν τα παντα και μαζι μετα μεταφορικα

οι τιμες ειναι ιδιες με εδω;)

Απ ότι βλέπω μόνο ψυγεία βρίσκεις εύκολα. Αντλίες και δοχεία λίγα πράματα... Τπτ δεν διαθέτω οπότε χρειάζομαι όλα τα parts. Μόνο cpu με ενδιαφέρει να δροσίσω.

Δεν ψάχνω κάτι "ακριβώς". Επειδή δεν έχω ξανασχοληθεί με υδρόψυξη θέλω πρώτα να δω τι κυκλοφορεί, να τα συγκρίνω, να δω κάνα review και έτσι να αποκτήσω μια εικόνα. Θέλω να πάω τη cpu κοντά στα 4ghz (e6600 65watt ή q9550 95watt) αν είναι εφικτό (?).Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη.

σιγουρα μπορεις να φτιαξεις αξιοπρεπεστατο setup με τα μισα λεφτα αν προκειται μονο για ψυξη επεξεργαστη

αλλα με 300€ φτιαχνεις κορυφαιο setup με parts διαθεσιμα στην Ελληνικη αγορα

το οποιο αργοτερα στηριζει ανετα και δευτερο και τριτο block εαν θελησεις

κοινως τα καλα parts θα σε συντροφευσουν για περισσοτερο καιρο

cpu block, 6 ρακορακια 3/8", 120αρι τανκ, με το bracket του, αντλια ΡΜΡ-400, 2 σπιραλακια (προαιρετικο)

ενα λιτρο Feser one, ψυγειο TFC 360, 1m σωληνα feser 3/8

και ανεμιστηρακια της επιλογης σου αναλογα με την ευαισθησια σου σστο θορυβο...

(και περισσευουν και κατι ψιλα μπας και χρειαστεις και κανενα γωνιακο ρακορακι καλου κακου)

cpu-350at_p0.jpg

nzl-v10kgb1_p0.jpg

bkt-tk80_p1.jpg

pmp-400_p0.jpg

spr-10bk_p0.jpg

F1-0005-3.jpg

X102-8.jpg

FT-0077-1.jpg

Ευχαριστώ για το setup που μου πρότεινες. Όσο ασχολούμαι με το θέμα προκύπτουν συνεχώς νέες απορίες:D

> Όταν ξεκινάει το pc η υδρόψυξη είναι έτοιμη να δροσίσει ή θέλει ένα "ζέσταμα" πρώτα? (noob question)

> Όσο μεγάλύτερη είναι η ποσότητα του ψυκτικού υγρού τόσο μεγαλύτερη θερμότητα απορροφά από τη cpu, άρα επιτυγχάνουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες?

> Το ψυκτικό υγρό πρέπει να είναι τόσο ώστε να φτάνει ακριβώς για ένα κύκλο ψύξης ή να περισσεύει και κάποια ποσότητα στο δοχείο (σαν queue), ή δεν παίζει ρόλο αυτό για καλύτερες θερμοκρασίες?

Ευχαριστώ για το setup που μου πρότεινες. Όσο ασχολούμαι με το θέμα προκύπτουν συνεχώς νέες απορίες:D

> Όταν ξεκινάει το pc η υδρόψυξη είναι έτοιμη να δροσίσει ή θέλει ένα "ζέσταμα" πρώτα? (noob question)

> Όσο μεγάλύτερη είναι η ποσότητα του ψυκτικού υγρού τόσο μεγαλύτερη θερμότητα απορροφά από τη cpu, άρα επιτυγχάνουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες?

> Το ψυκτικό υγρό πρέπει να είναι τόσο ώστε να φτάνει ακριβώς για ένα κύκλο ψύξης ή να περισσεύει και κάποια ποσότητα στο δοχείο (σαν queue), ή δεν παίζει ρόλο αυτό για καλύτερες θερμοκρασίες?

1. Κατευθειαν

2. Οχι. Απλα οσο περισσοτερο νερο στο κυκλωμα τοσο αργει να αναιβει η θερμοκρασια. Σκεψου δλδ την ποσοτητα του νερου σαν αδρανεια.

3. Οταν βαλεις νερο στο κυκλωμα κοιτας να βγει ολος ο αερας απο σωληνες, block, ψυγεια (κοινως κανεις εξαερωση) και γεμιζεις το tank. Αυτο το κανεις γιατι αν υπαρχει αερας πεφτει η αποδοση και ανεβαινουν οι θερμοκρασιες. Με τον καιρο η σταθμη θα δεις οτι θα πεφτει. Αν πεσει πολυ θα μπει αερας παλι στο κυκλωμα

Μήπως έχεις μπερδευτεί λίγο, με τα phase και τα chiller? Γιατί κυκλοι και απορόφηση θερμότητας δεν ταιρίαζουν ιδιαίτερα σε WC...

αυτά τα fesser απο επιδόσεις σαν ποια είναι?

από thermocill κλπ

υπάρχει κάνα review?

ψάχνω και εγώ για κάτι που να αξίζει τα λεφτά του :jester:

κοίταζα για review που να αναφέρει σε btu την ικανότητα των ψυγείων αλλά δεν....

έχετε υπόχη σας μήπως κάνα ολοκληρωμένο review με διάφορα μοντέλα και κατασκευαστές?

αυτά τα fesser απο επιδόσεις σαν ποια είναι?

από thermocill κλπ

υπάρχει κάνα review?

ψάχνω και εγώ για κάτι που να αξίζει τα λεφτά του :jester:

κοίταζα για review που να αναφέρει σε btu την ικανότητα των ψυγείων αλλά δεν....

έχετε υπόχη σας μήπως κάνα ολοκληρωμένο review με διάφορα μοντέλα και κατασκευαστές?

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=220593&highlight=gtx+480

http://www.pctuner.net/articoli/raffreddamento_liquido/1064/Comparativa-radiatori-per-watercooling/8.html

http://www.hardwareluxx.de/community/showthread.php?t=566914

http://www.thedigitalfoundry.com/MartinsLiquidLab/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.