Jump to content

Γρηγορότερη μεταφορά δεδομένων από συσκευές usb στο pc

SCREPTOS

Recommended Posts

Κάτι που με τρώει εδώ και καιρό είναι η αργή μεταφορά δεδομένων από εξωτερικές συσκευές προς τον υπολογιστή μου π.χ έπρεπε να πάρω back up 170 gb και έκανε 2 ώρες , πήγα να μεταφέρω 4 gb φωτογραφίες από κάρτα cf με 30mb/s και έκανε 12 λεπτά. Γνωρίζεται κάποια προγράμματα οι κάποια tips για να επιταχύνω ην διαδικασία αυτή. :crazy:

π.χ έπρεπε να πάρω back up 170 gb και έκανε 2 ώρες

Μια χαρα χρονους εχεις...το οριο του usb 2.0 ειναι καπου εκει και δεν μπορεις να κανεις τιποτα εκτος απο το να περιμενεις usb 3.0 αλλαζοντας ολο το hardware βεβαια.

1- ελέγχεις στο BIOS οι USB θύρες να δουλεύουν στην γρήγορη ταχύτητα (ver 2.0) και όχι στο 1.1, το κάθε μπόρντ το ονομάζει διαφορετικά για αυτό ψάξε το πώς το έχει στο δικό σου, αλλά μάλλον είναι ήδη στο 2.0.

2- πέρνεις εξωτερική συσευκή με καλό/γρήγορο controller (π.χ. Corsair GT flash), παίζει ρόλο και έχω δεί διαφορές από τη μία μάρκα στην άλλη.

3- κάνεις υπομονή...

Αυτά...

υπαρχει πιθανοτητα το teracopy να δημιουργει προβλημα στα αρχεια ?(corrupted κλπ)

χτες το εγκατεστησα κι εκανα μια μεταφορα αρχειου σε στικακι (ati 9.6)

οταν το μετεφρα στο η/υ που ηθελα για να περασω τον driver εβγαλε σφαλμα .......

σημερα το ξαναπερασα στο στικακι και δοκιμασα να το τρεξω απ ευθειας απο το στικακι και ανοιξε κανονικα (δλδ το κατεβασμενο αρχειο ειναι ΟΚ)

παίζει ρόλο και το λειτουργικό και 8α σας δώσω και 2 παραδείγματα: 1)έχω και linux και windows στο pc μ... στα linux η μικρότερη ταχύτητα μεταφοράς που έχω(για usb μιλάμε) είναι 15mb/sec και ο μέσος όρος είναι γύρω στα 22... στα windows τώρα πάει σαν κότα... μέσος όρος 8 με 10 και έχω δει και 3..... 2) ένας φίλος μου είχε xp και είχε περίπου 8-10mb/sec έβαλε τα windows 7 και έιδα το transfer rate στα 30 περίπου..... Πάντως παίζει ρόλο μεγάλο και RAM σου και το πόσα προγράμματα έχεις ανοιχτα εκείνη την όρα(antivirus msn firefox ktl...) γιατί "πιάνουν" RAM....και στα windows που μου αργεί είναι κ αυτό γτ έχο antivirus firewall ανοιχτά.... Πάντως πάνω απο 30-32 δν πρόκειται να σ μεταφέρει.... αμα θες τώρα μεγάλη ταχύτητα μεταφοράς αλλα όχι απο usb βάλε esata.... ελπίζω κάποτε να κάνουν και τους εξωτερικούς σκληρούς flashakia κτλ με esata :p (να φτάνουμε κάτι 3gb/sec xD)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.