Jump to content

NTFS-3G Stable Read/Write Driver

Seek & Find

Recommended Posts

Βρηκα αυτο το υπεροχο πραγματακι για να διαβαζουμε και να γραφουμε σε ntfs partitions απο linux και ειπα να το μοιραστω μαζι σας:

NTFS-3G Stable Read/Write Driver

Το δοκιμασα στο νεο Debian Lenny το οποιο εγκατεστησα χτες και δουλευει αψογα ως τωρα.

Στις περισσοτερες διοανομες εμπεριεχεται στα repositories οποτε χρησιμοποιήστε τον pakage manager σας.

Οριστε και η εντολη στο /etc/fstab για μονιμο mount:

/dev/sda1 /mnt/windows ntfs-3g defaults 0 0

αλλαξτε το σκληρο σας αναλογα.

Ελπιζω να το χαρείτε οσο και γω και ν αβοηθησει και αλλους οπως εμενα ;)

enjoy.

Για αρχή καλησπέρα,το ntfs-3g υπάρχει πάρα πολύ καιρό στο linux!

Το δουλεύω εδώ και χρόνια (δεν κάνω πλάκα ).

Υπάρχει native σχεδόν σε όλες τις διανομές.

Ευχαριστούμε πάντως για το post!

οπα φιλε μου ειπαμε.. noob γιατι ν ατο φορτωσω στον πυρηνα; κερδιζω κατι; θα ειναι μονιμο; αν δε σου κανει κοπο πες μου 5 κουβεντες..

και ναι υπαρχει στα repos η απορια ηταν γιατι δε το ειχαν default εγκατεστημενο

Για να χρησιμοποιήσεις έναν driver ή module όπως θές πές το,χρειάζεται να φορτωθεί στον πυρήνα του λειτουργικού για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί...

Αυτό γίνεται με την βοήθεια του modprobe: http://linux.die.net/man/8/modprobe

δηλαδη εγω που το πηρα με το apt-get install τι πετυχα δε το χρησιμοπιοώ σωστα; επρεπε να το φορτωσω στον πυρηνα; δεν καταλαβαινω το γιατι δηλαδη, δεν ξερω αν με καταλαβαινεις. οταν το κανω mount στο fstab δεν χρησιμοποιειται σωστα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.