Seek & Find Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2009 Βρηκα αυτο το υπεροχο πραγματακι για να διαβαζουμε και να γραφουμε σε ntfs partitions απο linux και ειπα να το μοιραστω μαζι σας: NTFS-3G Stable Read/Write Driver Το δοκιμασα στο νεο Debian Lenny το οποιο εγκατεστησα χτες και δουλευει αψογα ως τωρα. Στις περισσοτερες διοανομες εμπεριεχεται στα repositories οποτε χρησιμοποιήστε τον pakage manager σας. Οριστε και η εντολη στο /etc/fstab για μονιμο mount: /dev/sda1 /mnt/windows ntfs-3g defaults 0 0 αλλαξτε το σκληρο σας αναλογα. Ελπιζω να το χαρείτε οσο και γω και ν αβοηθησει και αλλους οπως εμενα enjoy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Ιούνιος 24, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 Για αρχή καλησπέρα,το ntfs-3g υπάρχει πάρα πολύ καιρό στο linux!Το δουλεύω εδώ και χρόνια (δεν κάνω πλάκα ).Υπάρχει native σχεδόν σε όλες τις διανομές.Ευχαριστούμε πάντως για το post! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούνιος 24, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 Ναι υπάρχει όντως εδώ και πολύ καιρό!!! Καλή αρχή με το debian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιούνιος 24, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 χαχχα οκ εγω ειδα το φως και το ποσταρα απ τη χαρα μου ισως φανει χρησιμο.. Πως φαινται ο noob . ευχαριστω πολυ τη βρησκω με το Debian.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιούνιος 24, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 Αφου υπαρχει τοσο καιρο γιατι οι τυποι δε το ειχαν στο lenny τουε ξεγυγε η δε το πανε;να ναι καλα το APT.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούνιος 24, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 Υπάρχει στο repository του lenny,sudo apt-get install ntfs-3gκαι για να φορτώσεις τον "driver-module" στον πυρήναsudo modprobe ntfs-3g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιούνιος 24, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 οπα φιλε μου ειπαμε.. noob γιατι ν ατο φορτωσω στον πυρηνα; κερδιζω κατι; θα ειναι μονιμο; αν δε σου κανει κοπο πες μου 5 κουβεντες..και ναι υπαρχει στα repos η απορια ηταν γιατι δε το ειχαν default εγκατεστημενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούνιος 24, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 Για να χρησιμοποιήσεις έναν driver ή module όπως θές πές το,χρειάζεται να φορτωθεί στον πυρήνα του λειτουργικού για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί...Αυτό γίνεται με την βοήθεια του modprobe: http://linux.die.net/man/8/modprobe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιούνιος 24, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 δηλαδη εγω που το πηρα με το apt-get install τι πετυχα δε το χρησιμοπιοώ σωστα; επρεπε να το φορτωσω στον πυρηνα; δεν καταλαβαινω το γιατι δηλαδη, δεν ξερω αν με καταλαβαινεις. οταν το κανω mount στο fstab δεν χρησιμοποιειται σωστα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούνιος 24, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 όχι καλά το έκανες αλλά κάποια modules δεν φορτώνονται στον πυρήνα παρόλου που τα εγκαθιστούμε...Αν διαβάσεις το link που σου έδωσα θα καταλάβεις τι γίνεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιούνιος 24, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 Μαλιστα κατι καταλαβα σαν αρχαριος και γω.. παρεπιπτωντος πηρα το εξης στο terminal:FATAL: Module ntfs_3g not found.δεν ξερω τι επαιξε παντως τα partition μια χαρα τα βλεπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούνιος 24, 2009 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 Άνοιξε το terminal και γράψε sudo nano /etc/modulesκαι πρόσθεσε στο τέλος το "ntfs-3g",σώσε το έτσι και κάνε μία επανεκίννηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιούνιος 24, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 το αρχειο δεν υπηρχε και ετσι ανοιξε ενα νεο κενο αρχειο να γραψω παλι αυτο που ειπες και ν ατο αποθηκευσω;ευχαριστω για τις απαντησεις σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούνιος 24, 2009 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 Έκανα μία διόρθωση στο ποστ μου παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιούνιος 24, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 και παλι κενο ειναι. δεν πειραζει μη σε κουραζω αλλο. ευχαριστω για τις προσπαθειες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούνιος 24, 2009 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 Δοκίμασε modu και πάτα το tab να ολοκληρώσει μόνο την εντολή,και μετά ENTER. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιούνιος 24, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 Ολα οκ τωρα. σωστη διαδρομη ειναι /etc/modules Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούνιος 24, 2009 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 Έκανα μία διόρθωση στο ποστ μου παραπάνω... Ναι αυτό είπα με αυτό το post ότι είναι άλλο το αρχείο που πειράζεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.