Jump to content

αθορυβη ψυξη lian li

Frank

Recommended Posts

Great Dante παλιοτερα με ειχες βοηθησει με τις συμβουλες σου να στησω το pc μου καθοτι n00bας.

Τωρα που το εστησα να ρωτησω και εγω κατι σχετικα με τους ανεμιστηρες ?

Στο κουτι της υπογραφης μου ,επειδη ακουγονται -ο πισω κανει πιο πολυ θορυβο και τους δουλευω στο Η .

(2x120mm fan : 1020~1240~1500RPM) (1x140mm fan: 800~980~1180RPM)

με ποιους θα μπορουσα να τους αντικαταστησω ωστε να εχω λιγοτερο θορυβο και καλυτερο airflow ?

Ξερω οτι το σετ με core i7 ειναι ζεστο αλλα σε σε idle δικαιολογειται mobo 54 C CPU 45 C GPU 57 C

και κατα την διαρκεια game fps mobo 65 C CPU 50 C GPU 75 C ?

Μετρησεις με Everest , θερμοκρασια δωματιου 28 C και αποσταση πισω μερους PC απο τοιχο 20 cm.

Λες να χρειαζεται και 4ος ανεμιστηρας εκτος των 3 του κουτιου και των 2 της ψηκτρας ?

Να σκεφτεις οτι δεν ειχα βαλει την μπαρα με τον ενα -μεσαιο - ανεμιστηρα στην αρχη

για να μην εχω θορυβο .Οχι οτι αλλαξε και τιποτα απο θεμα θορυβου .

Επεσε μονο η θερμοκρασια MONO της CPU 2-3 βαθμους

Ειναι δυσκολο να πετυχεις την χρυση τομη αναμεσα στην καλη αεροψυξη και στον χαμηλο θορυβο ?

Δυσκολο το silent pc τελικα .

με ποιους θα μπορουσα να τους αντικαταστησω ωστε να εχω λιγοτερο θορυβο και καλυτερο airflow ?

Ειναι δυσκολο να πετυχεις την χρυση τομη αναμεσα στην καλη αεροψυξη και στον χαμηλο θορυβο ?

Δυσκολο το silent pc τελικα .

Γεια σου Frank. Το πρόβλημα είναι πως τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι αντιθέτως ανάλογα μεταξύ τους. Δλδ δεν γίνεται να έχεις καλύτερη ψύξη χωρίς περισσότερο θόρυβο, και λιγότερο θόρυβο χωρίς χειρότερη ψύξη. Αυτό που πάντα προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βρούμε την χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτούς τους δυο παράγοντες, βασιζόμενοι σε 3 σημεία.

1> Τον αποκλεισμό των άλλων παραγόντων από την εξίσωση (εδώ μπαίνουν θέματα από το κακό πάτημα μιας ψήκτρας μέχρι την ποιότητα των ανεμιστήρων που χρησιμοποιούνται, και από τον σχεδιασμό του κουτιού μέχρι το πως εγκαθιστούμε τα κινούμενα μέρη,...και άλλα πολλά)

2> Την βαρύτητα που δίνουμε προσωπικά στον καθένα από τους 2 παράγοντες όσον αφορά το σύστημα μας συνολικά.

3> Την υποκειμενική αίσθηση που έχουμε για το τι θεωρείται αθόρυβο και το τι θεωρείται "κρύο".

Βουρ στο θέμα σου τώρα. Έχεις ένα καταπληκτικό κουτί, που είναι σχεδιασμένο ως server case με γνώμονα τον χαμηλό θόρυβο και όχι τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αν το βασικό σου gripe είναι ο θόρυβος (σε θερμοκρασίες για καλοκαίρι καλά σε βλέπω), ρίξε μια ματιά σε αυτό το setup. Μπορεί να δουλέψει stock χωρίς ιδιαίτερο συμβιβασμό σε ψύξη, ενώ πέφτει και άλλο αν θες μέσω undervolting.

exhaust: SCYTHE SFF21G S-FLEX S-FDB 120MM QUIET FAN

intermediate: Αφαίρεση (περισσότερο στροβιλίζει τον αέρα, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα)

intake: SHARKOON CASE FAN 140MM SILENT 900RPM

Έχε υπόψιν σου επίσης πως μπορείς να ρίξεις με τις LNA απολήξεις την ταχύτητα ων noctua ανεμιστήρων σου (αν έχεις φυσικά τέτοιους πάνω στην ψήκτρα). Θα πέσει έτσι ο θόρυβος, και μάλιστα ανέξοδα.

Οι αλλαγές αυτές θα σου αυξήσουν σίγουρα τις θερμοκρασίες εντός κουτιού, αλλά όχι σε μεγάλα επίπεδα. Η διαφορά στον θόρυβο θα είναι προφανής και αμέσως αντιληπτή.

ps: silent gaming pc με i7 δεν γίνεται...ειδικά αν κλοκάρεις...μπορείς όμως να ρίξεις τον θόρυβο σε απόλυτα ανθρώπινα επίπεδα. Μην ξεχνάς κιόλας πως τα εξαρτήματα δεν είναι από παγωτό να λιώσουν, έχεις αρκετό headway αν σχεδιάσεις σωστά το setup σου.

Καταρχην thnx για την -γρηγορη - απαντηση σου.

O θορυβος ειναι πρωτη προτεραιότητα για μενα -το χα αναφερει παλαιωθεν -

αλλα επισης δεν ξερω ποσο ειναι το ταβανι αναμεσα στο ζεστο αλλα χωρις προβληματα στην λειτουργια pc

και στο φουρνακι pc που τηγανιζεις αυγα ματια μεχρι να σκασει κατι .

Επισης δεν κλοκαρω .

έχεις αρκετό headway αν σχεδιάσεις σωστά το setup σου.
Ποσο και πως ?

Οι θερμοκρασιες λες οτι ειναι οκ ?

Αν ειναι ετσι να ριξω και τις στροφες στους noctua οπως λες ?

Τον μεσαιο fan τον βγαζω ,το επιασα το υπονοουμενο .

Ειναι οκ to setup με τον μπρος και πισω ανεμιστηρα που προτεινες ?

Δεν κοιταζω το value/cost αλλα την καλυτερη αποδοση .

Και φυσικα οσο το δυνατον πιο κοντα στην χρυση τομη .

Το 1 νομιζω οτι το εχω τσεκαρει καλα και με την βοηθεια φιλου που κατεχει περισοτερα απο μενα .

(ποιοτικη παστα ,ελεγχος πατηματος ψηκτρας-cpu ,απλωμα παστας ,

ελαστικα ροδακια στους δισκους ,τι αλλο ειναι ρε φιλε ?Το κουτι γενικα δεν τριζει .)

Το 2 το απαντησα πρωτο πρωτο

Οσο για το 3 δεν ειμαι αρρωστος με τον ηχο και πεταγομαι με το παραμικρο τσακ

αλλα το βουητο οταν ειναι βουητο το ακουω θελω δεν θελω .

Για το κρυο δυστυχώς δεν εχω αποψη .

Ξερω οτι δεν θελω να παθει τιποτα το pc λογω θερμοκραιας

και επισης να δουλευει απροβληματιστα και να μην σβηνει παλι λογω θερμοκρασιας .

Εχω ζεστο δωματιο -τσεκαρισμενο - και δεν προβλεπεται να μπει κλιματισμος προς το παρον .

Δεν με νοιαζουν οι επδοσεις ,ουτε κλοκαρω ,

games παιζω και καμια επεξεργασια βιντεο (για την οικογενειακη συλλογη)

Απο το thread παντως καταλαβα

οτι το εχεις σπουδασει το αθλημα με τον θορυβο και τα ανεμηστηρια .

thnx και παλι

Κάνε σαν πείραμα το εξής, για να δεις τι γίνεται.

1> Αφαίρεσε το μεσαίο.

2> Βάλε intake και exhaust στην μεσαία σκάλα.

3> Βάλε στους noctua το ULNA στον μπροστά (push) και LNA στον πίσω (pull).

4> Δοκίμασε gaming κτλ για να δεις θερμοκρασίες.

Σε περίπτωση που βλέπεις πως ο θόρυβος μειώνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, και ταυτόχρονα ΔΕΝ έχεις πρόβλημα από κάποιον από τους ανεμιστήρες που έχεις ήδη (ταλαντώσεις, θόρυβος-κλικ από το μοτέρ, βουητό ή άλλος ήχος έκτος των συνηθισμένων) τότε απλά κράτα το έτσι.

Αν δεις πως στις μεσαίες στροφές έχεις θέμα με τον ήχο, προχώρησε στις αλλαγές των ανεμιστήρων που σου είπα. Είναι ουδέτεροι ποιοτικά (δλδ ότι ήχος βγαίνει στις στροφές που συζητάμε προέρχεται από το airflow, όχι την κακή κατασκευή του ίδιου του ανεμιστήρα) οπότε θα λύσουν το πρόβλημα.

Σε περίπτωση που έχεις μεγάλη άνοδο των θερμοκρασιών, τότε πόσταρέ μας να δούμε πως μπορούμε να κινηθούμε καλύτερα. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση θα λυθεί με κάτι τέτοιο στις κάτω 5 1/4, για να δώσουμε καλύτερο balance στο airflow μέσα στο κουτί:

http://www.skroutz.gr/products/show/2213762

Λοιπον εκανα τις αλλαγες .

Εβγαλα τον μεσαιο πρωτα απο ολα .

Εχω λιγοτερο θορυβο πισω -εβγαλα και εν μεταλλικο grill -

και εχει διαφορα -οχι μεγαλη - αλλα αισθητη .

Ειδικα στο M ακουγεται ανεπαισθητα .

Ο 14αρης -πιστευω να τον εχω βαλει σωστα - δεν ακουγεται καθολου .

Ομως επειδη το κουτι ειναι χωρισμενο στα 2 ο αερας πηγαινει μονο στους δισκους .

Μηπως χρειαζεται επιπλεον ενας σο πανω παρωμα να φυσαει προς τα πισω ?

Υπαρχει καμια πατεντα /μοντα πριν παμε στα 29 € της Lian Li ?

14αρης μπαινει οριακα (15cm ειναι τα εσωτερικα φατνια ) αλλα που θα στηριχθει ?

Θερμοκρασιες ειναι σχεδον τα ιδια -σε idle και λιγο σε game .COD5-

αλλα δεν προλαβα να κανω περισσοτερα πραγματα

γιατι χτυπησε -μαλλον - ο σκληρος του λειτουργικου και ειμαι για format (το ψαχνω ακομα ).:rant:

Μητρικη δεν ειδα διαφορα ,μονο στην cpu απο θεμα θερμοκρασιων

Προτασεις ,γνωμες ?

Κανει λιγη δουλιτσα.

Ανεμιστηρα εχω βαλει αυτον που ειχε για την "κολωνα" και τον εχω συνδεσει στη μητρικη με αντισταση στα 9V.

Η προσοψη ειναι οπως ηταν αφου εχει μπει πισω απο τα panels.

Λογικα μπαινει και 14αρης και τον βαζεις πανω σε ενα (αφαιρουμενο) χωρισμα που εχει;)

επειδη το ψαχνω και γω το συγκεκριμενο ,εχω σκεφτει να βαλω σ αυτο το χωρισμα ενα λαστιχο ή κατι τελος παντων στν βαση του ανεμιστηρα για να αποροφα τους κραδασμους και απο κει και περα με tie wrap ή οτι αλλο ευκολο το στεριωνεις.

αμα το ψαξεις πολυ θα το βρεις-το πλαισιο φερνει το αντιστοιχο lian intake- συχνα πυκνα,αλλα εγω πχ δεν θελω να "χαλασω" την προσοψη του κουτιου.

Οποτε οτι γινει μπαινει πισω απο τα bays.

edit:

βγηκε πολυ προσφατα και αυτο

http://www.lian-li.com/v2/en/product/product06.php?pr_index=329&cl_index=2&sc_index=5&ss_index=12&g=f

αλλα λογικα θα "βαραει" σε τιμουλα αν και ποτε ερθει.

Στο δικό μου lian li έχω αυτό. Οι φωτογραφίες το αδικούν, (και δεν έχω καμία δικιά μου πρόχειρη) ταιριάζει τέλεια με την πρόσοψη του κουτιού μου (μαζί με αυτά...1,2).

Θεωρητικά μπορείς να προσαρμόσεις 14άρη πίσω από τις θύρες, και το καλύτερο υλικό για σταθεροποίηση του είναι η πλαστελίνη. Μιας και στο 2110 οι θύρες είναι αυτές (δλδ perforated), θα έχεις και καλή εισαγωγή αέρα (αν και αυξάνεται ανεπαίσθητα ο θόρυβος λόγω obstruction). Αλλά μια λύση όπως το cage που σου ανέφερα είναι πιο λογική (μιας και ο δεύτερος 14αρης μπροστά θα σου χαλάσει λίγο περισσότερο το airflow balance, και το κουτί είναι πολύ μεγάλο για θετικό pressure χωρίς ανεμιστήρα στην οροφή).

Σκεφτομαι να το παραγγειλω

και να "παιζω" τους ανεμιστηρες στο M η L

που δεν ακουγεται τιποτα .

Με το επιπλεον fan θα διαπιστωσω θορυβο

η θα υπαρξει μεταβολη στις θερμοκρασιες ?

Το "θετικό pressure χωρίς ανεμιστήρα στην οροφή"

σορρυ δεν το καταλαβα .

Τους Noctua δεν τους πειραξα .

Δεν ακουγονται .

Στο extra κιτ αλλαζουμε fan η οχι ?

Δεν αλλάζεις, είναι αρκετά αθόρυβος. Θα τον συνδέσεις στην μητρική σου, παρεμβάλλοντας και το LNA καλώδιο από τον ένα noctua. Θερμοκρασίες θα έχεις λίγο καλύτερες, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Το κουτί σου είναι μεγάλο, και οι ταχύτητες περιστροφής μικρές. Την στιγμή που δεν έχεις μεγάλη διαφορά θερμοκρασιών, imo δεν χρειάζεται να προβείς σε αυτή την ενέργεια.

Το "θετικό pressure χωρίς ανεμιστήρα στην οροφή"

σορρυ δεν το καταλαβα .

Για καλύτερη λειτουργία με θετικό pressure σε μεγάλο κουτί, θέλεις ένα ανεμιστήρα στην οροφή που να βγάζει αέρα, και την ψήκτρα να βλέπει πάνω (δλδ γύρισμα 90μοίρες). Την στιγμή που δεν έχεις θέση, μην σε απασχολεί καν.

Σκεφτομαι να παρω το κιτ και με την εννοια

οτι στο πανω μερος του κουτιου δεν υπαρχει ανεμιστηρας

και εκει που μπαινει το κιτ εναν μαιστρο θα τον τρωει

και η καρτα γραφικων και η μητρικη

που ψηνονται στον πυρετο .

Τον θορυβο μπροστα φοβαμαι .Αλλο 14αρης σε χαμηλες και αλλο 12αρης .

Ετσι δεν ειναι ? Εχω καταλαβει λαθος ?

Πιστευεις οτι δεν αξιζει η αγορα του ?

Κατι αλλο που μπορω να κανω ?

Πρώτα κοίταξε να είσαι κομπλέ από άποψη θορύβου με αυτά που έχεις τώρα. Πειραματίσου. Αν μετά έχεις θέμα με θερμοκρασίες, εδώ είμαστε.

Για την θέση αυτή δεν κάνει ο 140αρης. Θέλεις να στείλεις αέρα στην μητρική και την ψήκτρα, και ο 140αρης για να μην ακούγεται θα πρέπει να παίξει σε τέτοιες στροφές που καταρρέει ο κώνος του airflow του. Δλδ, δεν κάνεις τπτ παραπάνω από ένα 120αρη σε θέμα θορύβου, και χάνεις και σε κατεύθυνση ροής.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.