Jump to content

Το ποιό περίεργο πρόβλημα που έχω δεί

Amadeus7

Recommended Posts

Δεν ήξερα πού να βάλω το post και έτσι το έβαλα εδώ. Ξαφνικά λοιπόν μία ωραία προΐα, γεμιζει η οθόνη artifacts και κολάει το σύμπαν. Μετά από λίγο σβήνει η οθόνη (stanby) και το PC δεν κουνιόταν με τίποτα, οπότε έκανα επανεκίνηση. Το περίεργο ήταν πως τα artifacts συνέχισαν να εμφανίζονται ακόμα και στην αρχική οθόνη και στο bios. Είχα τοτε xp και ubuntu. Όταν πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα ημουν με τα ubuntu. Αλλά συνέχιζε να εμφανίζεται όταν έμπαινα και με τα 2 λειτουργικά. Αρχικά artifacts και μετα σβήσιμο οθόνης. Σκεύτηκα ότι ήταν κάποιο πρόβλημα με τα ubuntu αλλά τελικά μάλλον δεν ηταν. Μετά σκεύτηκα πως επειδή εδώ και ένα μήνα, στα xp, είχα έναν ιο (NTauthority win32:sality) ο οποίος μ δημιουργούσε πολλά προβλήματα, ευθυνόταν και γι'αυτό. Έκανα λοιπόν format και καθάρισα τα πάντα (εξωτερικούς σκληρούς κλπ) με το avira που βρήκε όλα τα μολυνσμένα με τον ιο αρχεία. Δεν ξανα έβαλα ubuntu και όλα ωραία και καλά. Έβαλα όμως ένα live cd μίας παλαιότερης έκδοσης ubuntu (είχα 9.04 και το live cd είχε 8.10) και έκανα εκκίνηση από αυτό αλλά ξαφνικά νά τα πάλι τα artifacts... Δεν εγκατέστησα τα ubuntu, μόνο εκκίνηση από το ive cd έκανα. Αμέσως το έβγαλα και μπήκα με τα xp, και τσούπ, νά τα πάλι τα artifacts... Μετά από λίγο που είμαι στα xp ξαναεμφανίζονται τα artifacts και ξανασβήνει η oθόνη. O μόνος τρόπος για να σταματησουν να εμφανίζονται, είναι να κάνω load setup defaults στο bios. αλλά πάλι αυτό είναι προσωρινό. Έκανα bios update, νεους drivers για κάρτα γραφικών κλπ αλλά τίποτα. Έχω μία 7600gt που με το ζόρι να φτάσει τους 80 βαθμούς κελσίου. Είναι το ποιό περίεργο πρόβλημα που έχω δει σε PC. Δέν νομίζω να είναι βλάβη της gpu δεδομένου πως από τη στιγμή που έκανα format μέχρι να δοκιμάσω το live cd όλα ήταν μία χαρά (και games έπαιζα που απαιτούν πολύ δουλειά από gpu). Οπότε το μόνο που πιστέυω πως συμβαίνει είναι πως το PC μου έχει αλεργία στα ubuntu και με το που τα βλέπει, τα παίζει :p . Θα ήμουν ευγνώμον άν κάποιος μπορούσε να με βοηθήσει επειδή δεν αντέχω άλλο με τα xp. πρέπει να βάλω πάλι linux αλλά φοβάμαι πως θα επιδεινωθεί η κατάσταση :D

Αφού τα artifacts εμφανίζονται και στο BIOS τότε είτε είναι πρόβλημα της gpu είτε της ίδιας της οθόνης...

Μήπως το ubuntu αναγκάζει την οθόνη να παίξει σε κανένα περίεργο refresh rate;;;;

Tσέκαρε και για temps στην κάρτα.

φίλε όταν λές temps?? Η οθόνη είναι ΟΚ. Το περίεργο είναι πως αυτά αρχίζουν να εμφανίζονται από τη στιγμή που το PC μου έρχεται σε επαφή με Linux. Είχα μερικές μέρες το PC μόνο με xp, και σε αυτό το διάστημα δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα, με το που έβαλα το live cd, πρίν ακόμα εκινήσει καλά καλά το σύστημα (στην πρώτη οθόνη που επιλέγεις γλώσσα) άρχισαν τα τύμπανα.....

Να υποθέσω μόνο ότι το ubuntu ζορίζει την κάρτα και παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Είπα για θερμοκρασίες αφού το σύμπτωμα βγαίνει και στην αρχική οθόνη του BIOS...

Δεν έχω να σου προτείνω κάτι άλλο όμως...

100 τα 100 καρτα φιλε μου...δεν εχει να κανει με το λειτουργικό αυτό.θα σου πρότεινα να δοκίμαζες μια αλλη καρτα η την δικια σου σε ένα αλλο pc να δεις αν κάνει τα ιδια....

το πιο λογικο ειναι να εχει προβλημα το hardware (aka η καρτα γραφικων)

εκτος αυτου αν εχεις κανει overclock στο μηχανημα

(CPU,VGA,RAM) ισως αυτο σου δημιουργεί το προβλημα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας να βοηθήσετε. Αποφάσησα να αλλάξω κάρτα. Για το σύστημά μ ποιά θα μ ροτείνατε? Εγώ σχεδόν έχω πατήσει το "ολοκλήρωση παραγκελίας" στο e-shop για μία ΑΤΙ 4350 :p . Να το πατήσω???? :D

Όλα μαζί δεν γίνεται, τί να κάνεις την απόδοση στο linux αφού παιχνίδια θεωρητικά δεν υπάρχουν.

Για ευκολία λοιπόν προτείνω nvidia λόγο του ότι «κάθεται» ποιό καλά και απροβλημάτιστα.

Στα 45-50 ευρώ εξάλλου εξ ορισμού μιλάμε για low (πολύ low) budget gpus οπότε μην περιμένεις και πολλά ότι και να πάρεις...

Κοίτα τί σου απάντησα και στο άλλο θέμα που έχεις ανοίξει...

το οτι οι nVidia είναι "πιο φιλικές" με το linux δεν έχει αρχίσει να αλλάζει τον τελευταίο καιρό με τους ΑΤΙ for linux drivers ?

Απ'ότι ακούω όχι. Και με τον νεο xorg 1.6 του ubuntu πάλι προβλήματα υπάρχουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.