Jump to content

Πισωγύρισμα σε retro καταστάσεις...

Ερνεστος

Recommended Posts

Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι το θέμα που ανακινώ είναι σαφώς ξεπερασμένης πολεμικής, τολμώ να ρωτήσω αν κάποιος απο σας έχει (είχε μάλλον...) εμπειρίες με τη Thermalright SP97:

http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/archives/sp97.html

Για να δώσω λίγα στοιχεία για το υπόβαθρο της ερώτησης, αναφέρω ότι υπάρχει στη διάθεσή μου μια παλιά πλατφόρμα AMD socketA με έναν Athlon XP2800+ (δουλεύει εδώ και χρόνια σαν 3000+) και ψύχεται από μία SLK 900A:

http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/archives/slk900a.html

Oι θερμοκρασίες που έπιανε το συστηματάκι με αυτή τη σύνθεση ήταν 34-37 Κελσίου στα 2διαστατα και 47-48 Κελσίου στα παιχνίδια (FarCry, NFSU,...) με έναν 92άρι ανεμιστήρα και κάπου 1000 σαλ. Πραγματικά πολύ ήσυχα δλδ, σε συνδυασμό και με την custom-fit, hand-made ψήκτρα της X850XT.

Εσχάτως και μέσα από πολλαπλές συμπτώσεις (το σύστημα είναι "παροπλισμένο" εδώ και πάρα πολύ καιρό) έφτασαν στα χέρια μου κάποια καλουδάκια για μία αναβάθμιση του συστήματος αυτού, αλλά αναρωτιέμαι αν η 900Α αρκεί για τον σαφώς "θερμότερο" Barton 3200+ 'Η μήπως θα πρέπει να μεταβώ στην σαφώς πιο εξελιγμένη SP97 (ένεκα θερμαγωγών γαρ.... ;))? ? ? ? ? ?

Χωρίς να εξετάσουμε καθόλου το αν αξίζει ή όχι η "αναβάθμιση", ξέρει κάποιος να μου πει αν η 900Α θα μπορέσει να κρατήσει τον 3200+ τόσο χαμηλά ή θα πρέπει να ψάχνω για SP97? ? ? ?

Καλώς τον Κερκυραίο :)

Είχα την SLK 900 την αλουμινένια στο Bartonάκο μου, δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα. Σίγουρα η άλλη θα είναι καλύτερη, αλλά μη φανταστείς μεγάλες διαφορές που θα έχουν σημασία. Ψυχολογικό είναι πιο πολύ.

Μάλιστα, μάλιστα...

Έχω και την SLK800 σε άλλο σύστημα που έχω δώσει στην αδερφή μου, απλά ήθελα να ξέρω αν η 900 που έχω τώρα επαρκεί...

Να ρωτήσω ΑΝ θυμόσαστε για τι θερμοκρασίες μιλάμε και ποιούς επεξεργαστές είχατε αυτές τις θερμοκρασίες?

ΥΓ. Δεν είμαι Κερκυραίος, απλά έκανα εγγραφή τότε, όταν ήμουν φοιτητής στην Κέρκυρα. Btw, πολύ ωραίο νησί!

Με Athlon 2700+ και λίγο μεγαλύτερο heatsink+fan από το "μαμά" (και παλαιότερα με Athlon 2000+ με "μαμά" ψύξη), το παλιό σύστημα δουλεύει τα καλοκαίρια στους 50-55 idle και στους 60-65 σε load/3d.

Ξέρω είναι χάλια - οφείλεται στο ότι το κουτί έχει μόνη έξοδο το fan του PSU και ΚΑΜΜΙΑ :woot: ενεργή είσοδο. Πάντως 3-4 χρόνια με τον 2000+ έτσι δούλευε το PC, με σχετικά βαριά χρήση. Δεν έχουν ανάγκη. Μετά τους 65 C να ανησυχείς.

Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι το θέμα που ανακινώ είναι σαφώς ξεπερασμένης πολεμικής, τολμώ να ρωτήσω αν κάποιος απο σας έχει (είχε μάλλον...) εμπειρίες με τη Thermalright SP97:

http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/archives/sp97.html

Για να δώσω λίγα στοιχεία για το υπόβαθρο της ερώτησης, αναφέρω ότι υπάρχει στη διάθεσή μου μια παλιά πλατφόρμα AMD socketA με έναν Athlon XP2800+ (δουλεύει εδώ και χρόνια σαν 3000+) και ψύχεται από μία SLK 900A:

http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/archives/slk900a.html

Oι θερμοκρασίες που έπιανε το συστηματάκι με αυτή τη σύνθεση ήταν 34-37 Κελσίου στα 2διαστατα και 47-48 Κελσίου στα παιχνίδια (FarCry, NFSU,...) με έναν 92άρι ανεμιστήρα και κάπου 1000 σαλ. Πραγματικά πολύ ήσυχα δλδ, σε συνδυασμό και με την custom-fit, hand-made ψήκτρα της X850XT.

Εσχάτως και μέσα από πολλαπλές συμπτώσεις (το σύστημα είναι "παροπλισμένο" εδώ και πάρα πολύ καιρό) έφτασαν στα χέρια μου κάποια καλουδάκια για μία αναβάθμιση του συστήματος αυτού, αλλά αναρωτιέμαι αν η 900Α αρκεί για τον σαφώς "θερμότερο" Barton 3200+ 'Η μήπως θα πρέπει να μεταβώ στην σαφώς πιο εξελιγμένη SP97 (ένεκα θερμαγωγών γαρ.... ;))? ? ? ? ? ?

Χωρίς να εξετάσουμε καθόλου το αν αξίζει ή όχι η "αναβάθμιση", ξέρει κάποιος να μου πει αν η 900Α θα μπορέσει να κρατήσει τον 3200+ τόσο χαμηλά ή θα πρέπει να ψάχνω για SP97? ? ? ?

Για τόσο χαμηλά δεν ξέρω αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα, την έχω ακόμα την slk σε σύστημα της ξαδέρφης μου, απίστευτη για την εποχή της.....

Edit: Για δες και αυτό http://www.slcentral.com/SLK-900A/page3.php

Τα νέα αυτά είναι ακόμη πιο ενθαρυντικά!... Όπως και νά'χει, πιθανότατα θα μείνω με την 900Α και θα την παλέψω με ότι έχω ήδη, σε τέτοια επίπεδα, πάνω από 50-55 Κελσίου δε νομίζω ότι θα άντεχα να δω οποιονδήποτε επεξεργαστή. Ίσως κάνω καμιά πατέντα με κάποιο χειροποίητο duct για 12άρι ανεμιστήρα με την υπάρχουσα ψήκτρα, αν δω ότι τραβάει τέτοια ζόρια καλοκαιριάτικα.

Μία "θερμαγωγάτη" SP 97 που είχα εντoπίσει, έφυγε πριν λίγo σε δημοπρασία :bye:, οπότε το ψιλοξεχνάμε αυτό το ονειράκι (εκτός κι αν έχει κάποιος καμία στο ράφι για πούλημα!, Μπά, χλωμό...).

Μιας που φτάσαμε ως εδώ, να αναφέρω επίσης ότι "τσίμπησα" από μεγάλη kwlofardia Sapphire 3850+Thermalright 03GT+2GB PC3200Corsair+Athlon3200+ σε τιμή-σοκ! Ξέρω, ξέρω, η VGA είναι τελείως χαράμι σε αυτό το σύστημα, αλλά όταν γινόταν η συνδιαλλαγή δεν είχα καιρό να το ψάξω και πολύ καλά, ήταν φάση "take it or leave it".

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.